Sådan rettes eksternt harddrev med Cyclic Redundancy-fejl

Skrevet af
31

cyclisk redundans kontrollfejlEn Cyclic Redundancy Check (CRC) er en proces, der bruges til at opdage digitale datafejl, som ofte forekommer i lagringsenheder og digitale netværk. Formålet er at sikre, at data forbliver intakte og ukorrupte under adgang eller overførsel.

En cyklisk redundansfejl, almindeligvis refereret til som en CRC-fejl, signalerer normalt problemer på dit eksterne harddiskdrev. Hvis fejlen forbliver uløst, kan denne fejl potentielt kompromittere dine data og føre til datatab.

Heldigvis findes der forskellige metoder, som du kan bruge til at rette op på den eksterne harddisks cykliske redundansfejl, uanset om du har avanceret teknisk viden eller er en almindelig bruger. I denne artikel vil vi undersøge disse forskellige metoder og give trin-for-trin instruktioner for at hjælpe dig med at løse problemet.

Hvad forårsager en cyklisk redundanskontrol (CRC) fejl?

CRC-fejl på eksterne harddiske kan skyldes forskellige faktorer. At forstå de underliggende årsager til fejlen er afgørende for at løse problemet effektivt uden at risikere datatab.

Her er nogle af de mest almindelige årsager til en fejl i cyklisk redundanskontrol:

Årsag Beskrivelse
🔨 Fysisk skade Enhver form for fysisk skade på dine eksterne harddiske kan føre til CRC-fejl. Dette inkluderer eventuelle chips eller synlige ridser på din disk eller drev. Sådanne skader kan skyldes dårlig håndtering, tab af harddisken, eller overophedning.
💿 Dårlige sektorer Dårlige sektorer er områder på dit fysiske drev, der er blevet ulæselige og ikke længere pålideligt kan gemme data. Dette skyldes ofte fysisk skade eller slitage. Som et resultat kan disse dårlige sektorer generere Cyclic Redundancy Check-fejl, når du forsøger at læse eller skrive data til dit drev.
⛁ Data/drev korruption Datakorruption kan forekomme på grund af softwarefejl eller glitches, forkerte nedlukninger på grund af strømafbrydelser, problemer under dataoverførsel og fejlagtigt konfigurerede filer, blandt andre årsager.
🔗 Fejlagtige eller løse forbindelser Løse porte, beskadigede stik eller andre dårligt tilsluttede kabler kan også resultere i CRC-fejl. Dette skyldes afbrudte forbindelser mellem din eksterne harddisk og din computer, hvilket kan korruptere dine filer eller enhed.
🗂️ Problemer med filsystemet eller partitionen Filsystemproblemer som upassende formatering, korruption eller andre fejl kan også resultere i CRC-fejl.
🦠 Virusinfektion En virusinfektion kan resultere i filændringer og efterlade korrupte filsystemer eller andre fejl, enten på din partition eller endda på nogle af dine filer. Cyclic Redundancy Check vil derefter registrere dette som en fejl næste gang du tilgår dit drev.

Sådan gendannes tabte data fra en ekstern harddisk med en CRC-fejl

Datatab er en af de primære bekymringer, når man støder på en cyklisk redundansfejl på en ekstern harddisk. For at sikre inddrivelse af mistede data fra ekstern harddisk-cyklisk redundanstjekfejl er pålidelig datainddrivelsessoftware afgørende.

Før du forsøger at gendanne data, skal du sikre dig, at din eksterne HDD er tilsluttet din PC via en USB-port og bliver detekteret af din computer. Derefter kan du udføre gendannelse af data på ekstern harddisk ved hjælp af Disk Drill.

Disk Drill er en data gendannelses-app, der er tilgængelig for både Windows og Mac. Den giver brugere mulighed for nemt at scanne og gendanne data fra eksterne harddiske, herunder populære mærker som Seagate og Toshiba. Dette kraftfulde værktøj understøtter gendannelsen af forskellige filtyper, såsom dokumenter, fotos, videoer og lyd, der dækker et bredt udvalg af eksisterende filformater.

Med Disk Drills gratisversion kan du gendanne op til 500 MB filer (på Windows). Oveni det tilbyder dette værktøj til datahentning flere nyttige funktioner, såsom:

 • Evnen til at scanne og genskabe filer fra forskellige filsystemer, inklusiv NTFS, FAT32, ExFAT og andre.
 • Den tilbyder også en byte-niveau sikkerhedskopierings mulighed for både interne og eksterne harddiske, hvilket sikrer omfattende databeskyttelse.
 • Disk Drill kan rapportere filers genskabelighed og tillader brugere at forhåndsvise de scannede filer i realtid.

Her er hvordan du bruger Disk Drill til at gendanne data fra en ekstern harddisk med en cyklisk redundansfejl:

 1. Download Disk Drill fra Cleverfiles’ officielle hjemmeside. Følg derefter installationsinstruktionerne for at fuldføre installationen af appen.
  Disk Drill installation
 2. Sørg for, at din harddisk er tilsluttet din computer. Start derefter appen.
 3. Du vil se din eksterne HDD med Cyclic Redundancy Check fejl i de tilgængelige lagerenheder til scanning. Vælg din enhed og klik på Søg efter tabte data for at starte scanningen af dine filer.
  søg efter tabte data
 4. Disk Drill giver dig mulighed for at tjekke de filer, den har scannet indtil videre. Klik bare på den filkategori, du vil se. Hvis du vil afslutte scanningen først, gå til næste trin.
 5. Når scanningen er færdig, klik på Gennemgå fundne elementer for at tjekke alle de filer, som Disk Drill har fundet.
  gennemgå fundne elementer
 6. Du kan forhåndsvise dine filer ved at vælge dem. Du kan også se gendannelsesscoren for hver fil ved siden af filnavnet. For at gendanne dine filer skal du vælge alle de filer, du ønsker at gendanne fra din harddisk. Klik derefter på Gendan.
  gendan knap
 7. Vælg destinationsmappen for dine gendannede filer. Sørg for, at du sætter fildestinationen på et andet drev. Klik derefter på Næste.
  vælg destination
 8. Efter gendannelsen vil Disk Drill informere dig, hvis din filgendannelse er lykkedes. Vælg Vis gendannede data i Explorer for at tjekke dine filer.
  gendannet

Sådan repareres ekstern harddisk med cyklisk redundansfejl

Efter du med succes har gendannet dine filer fra din eksterne harddisk med CRC-fejl, kan du nu fortsætte med at prøve enkle metoder til at rette fejl ved cirkulær redundanstjek. Her er nogle nemme førstehjælps-skridt, du kan tage:

 • Genforbind dit eksterne drev. Da cyklisk redundans check fejl kan opstå grundet en løs forbindelse mellem dit eksterne HDD og din computer, kan det nogle gange være nok blot at genforbinde din enhed for at fejlfinde dit problem. Afbryd blot dit drev, vent nogle få sekunder og genforbind det for at se, om det løser problemet.
 • Genstart PC’en. Glitches eller konflikter kan forårsage CRC fejl på dit eksterne drev. Forsøg at genstarte din computer for at nulstille systemkomponenterne og tjekke om fejlen er løst.
 • Download den korrupte fil igen. Hvis din CRC check fejl vises efter download af en bestemt fil, er den sandsynligvis korrupt. Datakorruption kan ske på grund af afbrydelser under download eller andre fejl. Prøv at slette din nuværende fil og download en frisk kopi for at se, om dette løser CRC fejlen.

Det er vigtigt at bemærke, at disse hurtige løsninger kan måske løse de cykliske redundansfejl på dit eksterne drev, eller også kan de ikke. Hvis disse metoder viser sig at være mislykkedes, kan du undersøge yderligere løsninger.

Metode 1: Skan disk med fejlkontrol

Fejlkontrol er et indbygget værktøj i Windows, der hurtigt kan scanne efter drevfejl. For at scanne din disk med Fejlkontrol skal du blot følge trinene nedenfor:

 1. Tilslut din eksterne HDD og gå til Fil Stifinder.
 2. Adgang til din eksterne drevs Egenskaber ved at højreklikke på din enhed og vælge Egenskaber.
  egenskaber
 3. I Egenskaber-vinduet, gå til fanen Værktøjer.
  værktøjer fane
 4. I fejlkontrolsektionen, klik på Kontroller.
  kontrol knap
 5. Vælg Scan drev i popup-vinduet.
  scan drev
 6. Du vil få besked, hvis der blev fundet en fejl under scanningen. Vælg Reparer for at fortsætte. Hvis der ikke er scannet nogen fejl, så klik på Luk.
  ingen fejl windows check værktøj

Metode 2: Ret CRC-fejl med System File Checker (SFC)-scanning

Windows kommandoprompten indeholder forskellige kommandoer, som kan hjælpe dig med at tjekke og reparere systemfilfejl, som kan være årsag til en CRC-tjekfejl på din harddisk. En af disse kommandoer er System File Checker (SFC) skanningen.

For at udføre en SFC scanning, følg disse trin:

 1. Kør Kommandoprompt som administrator ved at trykke på Windows-tast + R og skrive “cmd” i tekstboksen. Du kan også få adgang til programmet ved at skrive og vælge “kommandoprompt” i Windows Start-menuen.
  kommandoprompt
 2. Skriv sfc /scannow for at starte scanningen.
  sfc scannow

SFC-scanningen finder filkorruptioner og reparerer dem straks, når det er muligt. Det er dog vigtigt at bemærke, at du ikke bør lukke kommandoprompten, før processen er afsluttet.

Metode 3: Ret en fejl med CHKDSK-kommandoen

CHKDSK er et andet kommandolinjeværktøj, der scanner og retter fejl på lagringsenheder, såsom en ekstern HDD. Det kan reparere problemer med dårlige sektorer, ødelagte filer og andre filsystemfejl.

For at køre CHKDSK, gør følgende:

 1. Kør Kommandoprompt som administrator ved at trykke på Windows-tasten + R og skrive “cmd” i tekstboksen. Du kan også få adgang til programmet ved at skrive og vælge “kommandoprompt” i Windows-startmenuen.
  kommandoprompt
 2. Indtast chkdsk G: /r /x på kommandolinjen, hvor G er bogstavet for dit drev.
  chkdsk

CHKDSK vil nu scanne dit drev og informere dig, om der findes fejl, som er blevet rettet. Efter at have kørt værktøjet kan du forsøge at få adgang til dit drev for at se, om Cyclic Redundancy Check-fejlen stadig findes. Hvis fejlen stadig opstår, prøv da den næste metode.

Metode 4: Formater den eksterne harddisk

Hvis ingen af de tidligere nævnte metoder med succes har løst Cyclic Redundancy Check-fejlen på dit eksterne harddrev, kan du overveje at formatere dit drev som en mulig løsning. Det er dog vigtigt at bemærke, at formatering af dit drev vil slette alle filer gemt på det, så det er vigtigt at lave en byte-til-byte sikkerhedskopiering på forhånd for at forhindre datatab.

Kraftfuld data recovery software som Disk Drill kan skabe en byte-for-byte backup af interne og eksterne drev. For at lave en backup af dit drev med Disk Drill, gør følgende:

 1. Åbn Disk Drill og gå til Drev-backup under fanen Yderligere værktøjer.
 2. Vælg din eksterne HDD. Derefter, klik på Byte-for-byte-backup i øvre højre hjørne af dit vindue.
 3. Rediger navnet på din backup og dens destinationssti. Når du er færdig, klik OK.

Efter du med succes har taget backup af dit drev, kan du nu fortsætte med at formatere det med disse trin:

 1. Gå til Fil Stifinder. Rul ned ad venstre menu, indtil du ser dit harddrev. Højreklik på dit harddrev og vælg Formatér.
  formatér drev
 2. Inden formatering skal du omdøbe dit drev ved at redigere i Volumenbetegnelsen. Sørg også for, at Filsystemet er indstillet til NTFS. Når du har valgt den korrekte konfiguration, klik på Start.
  start formatering

Metode 5: Ret CRC-fejl med Diskpart

Kommandolinjeværktøjet “diskpart” er nyttigt til at håndtere din computers drev, herunder interne og eksterne lagringsenheder. En af de tilgængelige kommandoer i diskpart er kommandoen “clean”, som kan nulstille dit dreves konfigurationer og potentielt løse den cykliske redundansfejl.

Det er dog vigtigt at bemærke, at brugen af “clean”-kommandoen kan gøre data utilgængelige, men de kan stadig udtrækkes med specialiseret software.

Når din eksterne HDD er klar, brug Diskpart til at rense din disk med disse trin:

 1. Kør Kommandoprompt som administrator ved at trykke på Windows-tasten + R og skrive “cmd” i tekstboksen. Du kan også få adgang til programmet ved at skrive og vælge “kommandoprompt” i Windows Start-menuen.
  command prompt
 2. Indtast diskpart i kommandolinjen. Dette åbner et nyt vindue.
  enter diskpart
 3. Indtast rescan i kommandolinjen for at tjekke for nytilføjede diske.
  diskpart rescan
 4. List de tilgængelige diske ved at indtaste list disk.
  diskpart list disk
 5. Indtast select disk x, hvor x er disknummeret på din eksterne HDD.
  diskpart select disk
 6. Skriv og indtast kommandoen clean. Dette sletter drevets partition og data/filer.
  diskpart clean

Efter processen bør du se “Diskpart lykkedes med at rense disken”. Du kan nu fortsætte med at formatere og geninitialisere dit drev. Kontroller derefter, om du stadig støder på CRC-problemer.

Afslutning

Cyclic Redundancy Check (CRC)-fejlen er en uventet fejl, som kan opstå på lagringsenheder af forskellige årsager, såsom fysisk eller logisk skade, hvilket fører til datakorruption. Ved at følge metoderne forklaret i denne artikel, kan du forsøge at gendanne data og fejlfinde din eksterne harddisk.

Det anbefales også på det kraftigste regelmæssigt at tage backup af dine filer for at forhindre datatab i tilfælde af en CRC-fejl.

Ofte stillede spørgsmål

For at rette fejlen med cirkulær redundanstjek på dit hukommelseskort, prøv disse hurtige løsninger:
 1. Genforbind dit hukommelseskort. Sørg for, at dit kort er korrekt indsat, og at hverken kortet eller kortlæseren er fysisk beskadiget.
 2. Kør kommandoprompt-kommandoer såsom CHKDSK, Diskpart og Systemfilkontrol for at skanne og reparere dit drev.
 3. Formater dit hukommelseskort. Dette nulstiller de dårlige sektorer på dit lagringsapparat. Men denne proces vil slette alle dine data.
Ja, et dårligt kabel kan faktisk forårsage fejl på cyklisk redundanskontrol (CRC). Når et kabel er beskadiget eller fejlfyldt, kan det føre til dårlig datatransmission mellem din enhed og computer. Dette kan føre til afbrydelser og fejl under dataoverførselsprocessen, herunder CRC-fejl.
Windows tilbyder flere gratis indbyggede værktøjer, der kan bruges til at rette fejl ved cyklisk redundanstjek, herunder CHKDSK, Diskpart, Systemfilkontrol og Fejlkontrol.
En Cyclic Redundancy Check (CRC) fejl kan skyldes forskellige faktorer, både fysiske og software-relaterede, der påvirker lagringsenheder såsom hukommelseskort og harddiske. Nogle af disse faktorer inkluderer fysisk skade på lagringsmediet, tilstedeværelsen af dårlige sektorer, løse eller beskadigede kabler, strømafbrydelser, filsystemfejl og mere.
Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required