Hvad skal man gøre, hvis USB-drev siger, det er fuldt, men intet på det

Skrevet af
Godkendt af
35

flashdrev er tom, men viser fuld

USB-fejl findes i alle former og størrelser. Et ret særligt problem er et tomt USB-drev, der siger, at det er fuldt. Denne fejl indikerer typisk logisk skade på USB-drevet og forhindrer dig i at kopiere nye filer til det. Det er muligt, at alle tidligere gemte data på USB-drevet er blevet slettet på grund af fejlen. Heldigvis kan du få dine data tilbage og nemt fixe et USB-drev, der siger, at det er fuldt. Hvordan? Læs gennem afsnittene nedenfor for at udforske disse løsninger i detaljer.

Hvorfor siger USB-nøglen, at den er fuld, når den faktisk er tom?

Årsagen til, at din USB-nøgle er tom, men stadig ikke tillader dig at kopiere filer til den, kan være en af følgende:

Årsag Beskrivelse
Logiske problemer Hvis du har brugt dit USB-flashdrev i noget tid, er det muligt, at drevet har udviklet dårlige sektorer. Dårlige sektorer er dele af data på drevet, som din computer ikke er i stand til at læse. For at rette dette, skal du reparere filstrukturen. Heldigvis kan de fleste logiske problemer repareres langt nemmere end fysiske problemer.
Kopiering af store filer til FAT32-drev En anden årsag til at dit flashdrev er tomt, men ikke har noget ledigt plads, kan være, at du prøver at kopiere en stor fil til et flashdrev, der er formateret som FAT32.

Vi taler snart om, hvordan du reparerer dit flashdrev. Men før du forsøger at reparere USB-flashdrevet, er det vigtigt at i det mindste gendanne dine filer, så du ikke mister dem, hvis noget ikke går som forventet.

Hvordan gendannes filer fra et flashdrev, der siger, det er fuldt?

At rette en USB-nøgle, der siger den er fuld, men er tom, involverer at rode med enheden, eller i nogle tilfælde at formatere den. Hvis du har nogle filer på din USB-nøgle, er det bedst at gendanne dem, før du begynder at arbejde på at fikse enheden.

Du får brug for et gendannelsesværktøj som Disk Drill, der effektivt scanner dit flashdrev for gendannelsesfiler. Hvis du aldrig har brugt et gendannelsesværktøj til filer før, er her en simpel fire-trins guide til at lede dig gennem processen:

Trin 1. Download og installer Disk Drill

Start med at downloade Disk Drill på din Windows PC. Kør installationsguiden, og når installationen er fuldført, start Disk Drill. Hvis du er på den gratis version, vil du være i stand til at gendanne 500MB data ved hjælp af Disk Drill.

installer disk drill

Trin 2. Indsæt dit USB-flashdrev og vælg det i Disk Drill

Indsæt det tomme USB-drev, som stadig ikke har nogen plads. Når din computer registrerer det, skal du vælge USB-drevet fra Disk Drills startsiden.

vælg flashdrev

Trin 3. Scan USB-drevet

Start scanning ved at klikke på Søg efter tabte data-knappen. Du vil kunne se filerne, mens scanningen skrider frem, ved at klikke på Gennemse fundne elementer øverst, så du ikke behøver at vente på, at hele scanningen er færdig, hvis du kun ønsker at gendanne visse specifikke filer.gennemgang af filer detekteret af scanningen

Trin 4. Begynd gendannelse af filer

Når scanningen har fundet de filer, du ønsker at gendanne, kan du begynde at gendanne dem. Du kan gendanne en fil ved at markere feltet ved siden af dens navn og klikke på Gendan knappen i bunden. Når du klikker på Gendan, bliver du bedt om at vælge en placering, hvor du ønsker at gendanne filerne.

vælg filer til gendannelse

Vær sikker på at vælge en placering, som ikke er på USB-nøglen. Gendannelse af filer på den enhed, du gendanner fra, kan medføre overskrivning og forværre chancerne for at gendanne flere filer. Når du har valgt en placering, klik på Næste. Du bør nu kunne få adgang til dine filer fra gendannelsesplaceringen.

vælg gendannelsesdestination

Nu hvor du har gendannet dine filer, kan du begynde at reparere dit USB-drev.

Hvordan repareres et USB-drev, der er tomt, men ikke har ledig plads?

Hvis din USB siger, den er fuld, men ingen filer vises på dit flashdrev, er det sandsynligvis et logisk problem som filsystemfejl eller dårlige sektorer. Filsystemfejl og dårlige sektorer er dog ikke kun begrænset til flashdrev. Hvis du ikke kan få adgang til dit SD-kort, kan det også være på grund af et logisk problem. De er dog som regel ikke særligt svære at udbedre.

Det er også muligt, at du forsøger at overføre en fil, der er større end 4GB, til et USB-drev, der er formateret som FAT32. Her er nogle metoder, du kan bruge til at løse dit problem med USB-drevet, baseret på hvad der forårsager problemet.

Metode 1: Brug CheckDisk-kommandoen

CheckDisk er et indbygget kommandolinjeværktøj i Windows, som kan hjælpe dig med at reparere filsystemfejl og dårlige sektorer. Hvis dit USB-flashdrev er tom, men siger, at det er fuldt, kan det potentielt være et logisk problem, som du kan løse ved hjælp af CheckDisk-værktøjet.

 1. Start med at åbne Kommandoprompt som administrator. For at gøre dette, søg efter cmd i Start-menuen og klik på Kør som administrator fra højre side.running cmd as admin
 2. Kør følgende kommando i Kommandoprompt:
  chkdsk F: /r

  (erstat F med det drevbogstav der er tildelt din flash-drev)

 3. Programmet vil automatisk reparere de logiske problemer, som det finder under processen. Når processen er fuldført, luk vinduet Kommandoprompt.

Det er så simpelt. Hvis du dog foretrækker at bruge et grafisk interface frem for Kommandoprompt, så brug den næste metode.

Metode 2: Brug fejlkontrolværktøj i Windows

Windows har også en mere grafisk måde at tjekke dine enheder for diskfejl på. Her er hvordan du kan bruge det:

 1. Tryk på Ctrl + E for at åbne stifinderen. Naviger til Computer (eller Denne PC på Windows 10).
 2. Højreklik på det tomme flashdrev, der ikke har mere ledig plads. Vælg Egenskaber og skift til Værktøjer-fanen.
 3. Klik på Kontroller knappen. Hvis du bliver bedt om bekræftelse, tillad scanningen.klikke på kontroller knappen

Scanningen vil i det væsentlige udføre det samme job som den tidligere metode, men du behøver ikke at køre nogen kommandoer. Når processen er fuldført, så tjek om dit flashdrev virker som det plejede.

Metode 3: Prøv at formatere USB-drevet

Formatering kan løse både logiske problemer og fjerne grænsen på 4GB filoverførsel, som er forbundet med enheder, der er formateret med FAT32. Dog vil du miste alle de data, du har på dit flashdrev, så du vil bruge det som en sidste udvej. For at formatere:

 1. Tryk på Ctrl + E for at åbne stifinder. Naviger til Computer (eller Denne PC på Windows 10).
 2. Højreklik på USB-drevet og vælg Formater.
 3. Du kan vælge at formatere det enten som NTFS eller exFAT. Hvis du vil bruge USB-drevet på Mac-enheder, vælg exFAT, da NTFS kun understøttes på Windows.
 4. Markér boksen ved siden af Hurtigformatering og klik på Start.formatering af USB-drev

Når formateringen er fuldført, skulle USB-drevet være så godt som nyt, medmindre det har fået nogen fysisk skade.

Metode 4: Reparer en ødelagt partition ved hjælp af TestDisk

TestDisk er et fremragende tredje-parts værktøj, som kan gendanne slettede eller ødelagte partitioner med de gemte filer intakte. Dog vil TestDisk’s mangel på et GUI betyde, at begyndere skal bruge noget tid på at vænne sig til programmet. Programmet er open-source og gratis at bruge.

Sådan reparerer du en ødelagt partition og retter et USB-drev, der siger, det er fuldt, ved hjælp af TestDisk:

 1. Download TestDisk og udpak det downloadede arkiv.
 2. Kør TestDisk ved at dobbeltklikke på filen testdisk_win.exe. Brug piletasterne til at navigere i TestDisk brugergrænsefladen. Tryk Enter for at vælge en mulighed.
 3. Vælg om du ønsker at oprette en logfil eller ej, og tryk Enter for at bekræfte dit valg. Dette påvirker ikke selve partitionsgendannelses-/reparationsprocessen på nogen måde.create log file
 4. Vælg USB-drevet fra listen over lagringsenheder. Vælg Fortsæt og tryk Enter.select USB drive from the list
 5. Vælg partitionstabellens type. TestDisk auto-detekterer dette, så det er bedst bare at trykke Enter på denne skærm.select partition table
 6. Vælg Analyser og tryk Enter.select analyse
 7. Vælg Hurtig Søgning og tryk Enter. TestDisk vil liste de partitioner, den finder.select quick search
 8. Fremhæv den ønskede partition og brug Venstre- og Højrepiletasterne til at skifte imellem præfikser. Sørg for der er en P foran partitionen, du ønsker at gendanne.select partition with prefix
 9. Tryk P for at se en liste over filerne på partitionen. Tryk Q for at gå tilbage og derefter Enter.list files
 10. Hvis du så de nødvendige filer i det forrige trin, vælg Skriv og tryk Enter. Hvis du ikke så de nødvendige filer, vælg muligheden Dybere Søgning og følg Trin 8, Trin 9 og første del af Trin 10.run deeper search
 11. Bekræft ved at trykke Y på dit tastatur.confirm
 12. TestDisk vil reparere den beskadigede USB-partition, hvilket effektivt løser problemet, hvor USB-drevet siger, det er fyldt.

Afslutning

Når du står over for problemet med at USB-nøglen siger, at den er fuld, prioriter da dataoprettelse, og forsøg derefter at løse problemet. Der findes flere tredjepartsværktøjer, som kan hjælpe dig med at gendanne dine data. Vi anbefaler, at du bruger Disk Drill. For at rette USB-drevet, kør CHKDSK (CheckDisk) ved hjælp af CMD eller funktionen til fejlsøgning. Hvis CHKDSK ikke lykkes med at reparere USB-nøglen, kan du enten bruge TestDisk til at reparere den beskadigede partition eller blot formatere USB-pennen.

Ofte stillede spørgsmål

Normalt indikerer dette logisk skade på USB-drevet—korrupt partition, malware-infektion og skade på filsystemet. Det er dog også muligt, at alle filer på USB-drevet er skjult. Heldigvis kan du nemt løse problemet ved at køre CHKDSK, bruge TestDisk eller formatere USB-drevet.
For at tømme en USB-nøgle fuldstændigt, følg disse trin: Tilslut USB-nøglen til din PC. Åbn Windows Stifinder (Windows-tast + E), højreklik på pen-nøglen og vælg Formatér. Fjern markeringen i Quick format-indstillingen og klik på Start.
For at tjekke din USB-drevs lagerplads skal du blot åbne Denne PC på Windows og tjekke værdierne under USB-drevets partition. Alternativt kan du starte Diskhåndtering, og se lagerpladsens værdier i den nederste halvdel af vinduet.
Arjun er en tech-ninja, der koder HTML og CSS, og har modtaget en æresbevisning som familiens foretrukne tech-hjælp under sammenkomster. Han har skrevet vejledninger i omkring seks år, og han er i øjeblikket bidragsyder på store tech-websteder.
Godkendt af
Senior Data Recovery Engineer. Mastergrad i fysik, Informationsteknologi til Videnskabelige Eksperimenter.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required