Sådan ser du alle filer på Mac-harddisken: 3 Nemme Metoder

Skrevet af
29

hvordan man ser alle filer på mac-harddiskApples forskellige MacOS var generelt designet med enkelhed for øje, hvilket er velegnet til både begyndere og teknisk kyndige brugere. Ikke desto mindre er det ikke ualmindeligt, at nogle mennesker har vanskeligheder med at finde en specifik fil eller mappe. Dette gælder især for brugere, der ikke er særligt fortrolige med computere eller folk, der er vant til forskellige styresystemer som Windows eller Linux.

I denne guide vil vi lære dig, hvordan du kan se alle filer på Mac-harddiske ved hjælp af forskellige metoder. Vi vil også gennemgå, hvad du skal gøre, hvis du bare ikke synes at kunne finde de filer, du leder efter.

3 måder at se alle filer på Mac-harddisken

macOS er ret tilgængeligt i sin natur og gør det muligt for dig at nå forskellige aspekter af din computer med minimal indsats. Der er dog tider, hvor du vil have et godt overblik over dine filer eller mapper for at administrere harddiskplads eller fejlfinde en defekt app. Selvfølgelig kan det også være, at du bare prøver at finde en fil, der er forsvundet. Uanset årsagen, her er hvordan du kan se alle filer på Mac på forskellige måder.

Metode 1: Brug Finder til at Navigere Rundt på Dit Drev

Finder er et macOS-værktøj, der ligner Windows Explorer. Det er standard filhåndteringen og grænseflade på Mac-computere, der giver dig mulighed for at navigere i alle de forskellige filer og funktioner. Her er en hurtig og nem trin-for-trin-guide til, hvordan du kan se alle filer på Mac ved hjælp af Finder:

 1. For at komme i gang skal du rette opmærksomheden mod Finder-menuen øverst på dit skrivebord og navigere til Gå > Computer.
  go computer
 2. Her burde du kunne få adgang til enhver lagerenhed tilsluttet din computer samt alle filer og mapper indeholdt i disse. Dog inkluderer dette ikke “Bibliotek”-mappen under “Hjem”.
  finder computer
 3. For at få adgang til “Bibliotek”-mappen, skal du gå til Gå > Hjem i din Finder-menu. Derefter klikker du på ikonet med de tre prikker langs vinduets øverste kant og vælger “Vis visningsindstillinger”.
  show view options
 4. Dernæst, i den pop-op der vises, skal du afkrydse “Vis Bibliotek-mappe”-tjekboksen. “Bibliotek” vil nu fremstå som en mulighed i Finder > Gå.
  show library folder

Metode 2: Se skjulte filer

Hvis du har gennemsøgt alle dine filer og stadig ikke kan finde den, du leder efter, kan det være, at den bare er skjult. Den første måde at vise skjulte filer på Mac på er at trykke på Command + Shift-tasterne samtidig. Ulempen ved denne metode er, at du bliver nødt til at gentage den hver gang du åbner Finder og ønsker at kigge igennem skjulte filer.

Hvis du ønsker en mere permanent løsning, skal du indtaste nogle kommandoer i Terminalen. Sådan viser du alle filer i en Mac Terminal:

 1. Først, naviger til Gå > Værktøjer.
  go utilities
 2. Dobbeltklik på Terminal.
  utilities terminal
 3. Derefter, indtast “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true” uden anførselstegn og tryk Enter. Denne kommando vil fremover altid vise skjulte filer på Mac.
  show all files terminal
 4. Herefter, skriv “killall Finder” uden anførselstegn og tryk Enter igen for at genstarte Finder-appen.
  kill finder

Bemærk: Hvis du ønsker at fortryde denne handling og skjule dine filer igen, skal du blot skrive “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles false” ind i terminalen og trykke Enter.

Metode 3: Vis ikonet for harddisken på skrivebordet fra Finder-indstillinger

Træt af hele tiden at skulle bruge Finder-menuen, hver gang du får adgang til dine lagringsenheder? Du kan gøre din computer endnu mere tilgængelig ved at vise ikoner for harddiske på dit skrivebord. Det gør det meget nemmere at se dine filer og mapper.

For at vise harddiskikonet på dit skrivebord fra Finder-præferencer skal du blot følge de nedenstående trin:

 1. Først gå til Finder > Indstillinger i din Finder menubjælke.
  finder indstillinger
 2. Sørg for, at du er i “Generelt”-fanen, og markér derefter de lagerenheder, som du gerne vil have vist på dit skrivebord. Valgmulighederne inkluderer harddiske, eksterne diske, CD’er, DVD’er, iPods og tilsluttede servere. Når det er gjort, vil et ikon for den pågældende lagerenhed dukke op på dit skrivebord.
  vis elementer skrivebord

Hvad skal du gøre, hvis du ikke kan finde de filer, du har brug for

Hvis du stadig ikke kan finde dine filer efter at have gennemsøgt din harddisk og eksterne lagerenheder, er der et par andre ting, du kan prøve.

Metode 1: Brug søgefunktionen i din Finder

Finder inkluderer en indbygget søgefunktion, som du kan bruge til at lokalisere filer ved hjælp af specifikke kriterier. Følg blot disse trin nedenfor:

 1. For at komme i gang skal du åbne en Finder-instans og klikke på forstørrelsesglasikonet i øverste højre hjørne af vinduet, hvorefter det vil ændre sig til en søgefelt. Skriv nu et filnavn eller et filformat og tryk på Enter. Dette vil starte en grundlæggende søgning.
  finder søgefelt
 2. Derefter kan du klikke på “+”-knappen under søgefeltet for at tilføje en række kriterier, som giver dig mulighed for at vælge mellem filtype, navn, dato osv.
  søg efter enhver type
 3. Efter det kan du klikke på “+”-knappen flere gange for at tilføje endnu flere kriterier.
  søg efter flere kriterier
 4. Hvis du spekulerer på, hvordan du finder stien til en fil på Mac, skal du blot fremhæve filen, du har fundet ved hjælp af Finder’s søgefunktion, og du vil se stien nær bunden af vinduet.
  søgefilsti

Metode 2: Tjek Papirkurv

Hvis en fil ikke vises i dine søgninger, kan det være, du ved et uheld har slettet den. Og slettede filer på Mac forbliver i papirkurven, indtil den bliver tømt, så det er helt sikkert værd at tjekke. For at åbne papirkurven skal du blot klikke på skraldespandsikonet på den yderste højre side af din dock. Derefter, hvis du finder dine filer der, kan du returnere dem til deres oprindelige placering ved at højreklikke og vælge “Put tilbage.”
åben skraldespand

Metode 3: Brug et professionelt værktøj til datagendannelse

Hvis dine filer ikke dukker op via en søgning eller i Papirkurven, er de sandsynligvis ikke længere på din harddisk. I så fald kan du bruge et førsteklasses data recovery-program til at hente dem tilbage. Disk Drill er en af de bedste muligheder for at gendanne slettede filer permanent på en Mac, og tilbyder nogle af de hurtigste scanninger, højeste gendannelsesrater og mest brugervenlige grænseflader.

Den er også meget kompatibel med næsten alle lagringsenheder, filsystemer og filformater. For at gendanne filer ved hjælp af Disk Drill, følg trinene nedenfor:

 1. For at komme i gang, gå til Cleverfiles hjemmesiden, download derefter den nyeste version af Disk Drill og sørg for, at den er korrekt installeret på din computer.
 2. Start Disk Drill, vælg den harddisk, du vil gendanne fra, og klik på “Søg efter mistede data.”
  vælg harddisk
 3. Derefter vil scanningen begynde. Når den er færdig, klik på knappen “Gennemgå fundne elementer” i øverste højre hjørne for at fortsætte.
  scanning af drev
 4. I resultatsektionen kan du gennemse alle de filer Disk Drill har fundet. For at indsnævre resultaterne kan du bruge filterkategorierne til venstre eller søgefeltet øverst til højre. Husk, at søgefeltet virker for både filnavne og typer. Når du har fundet de filer, du leder efter, markér dem med fluebenet ved siden af deres navne for at fremhæve dem, og klik derefter på “Gendan”-knappen i nederste højre hjørne for at fortsætte.
  vælg filer
 5. Når du klikker, vil et lille vindue dukke op, hvor du skal vælge en placering for de gendannede filer. Den valgte placering skal være på en anden lagringsenhed end den, du gendanner fra. Klik på “Næste”, når du er klar.
  vælg gendannelseslager
 6. Disk Drill vil nu forsøge at få dine filer tilbage for dig. Når det er færdigt, vil du få en besked om, at gendannelsen er fuldført, og en knap mærket “Vis resultater i Finder”, som du kan klikke på for at gå direkte til dine gendannede filer.
  gendannelse fuldført

Bemærk, at Mac-versionen af Disk Drill kun tillader dig at forhåndsvise filerne. For at gendanne dataene, skal du opgradere til Pro-versionen.

Konklusion

Mac-operativsystemer kan være enkle nok at navigere i, men mange faktorer kan gøre det svært at lokalisere en specifik fil eller mappe. Der er også forskellige grunde til at ønske et komplet overblik over dataene på din harddisk. Under alle omstændigheder er der flere fremgangsmåder, når det kommer til, hvordan man ser alle filer på Mac. Forhåbentlig har metoderne, der er skitseret i denne vejledning, hjulpet dig med at gennemse dine filer mere grundigt, samt at hente dem, der ikke længere er på din harddisk.

Ofte stillede spørgsmål:

For at vise alle filer på Mac ved hjælp af terminalen, her er hvad du kan gøre:
 1. Gå > Redskaber > Terminal
 2. Indtast kommandoen “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true”.
 3. Skriv “killall Finder” og tryk Enter for at opdatere Finder.
Hvis du ikke kan se alle dine filer på Mac, kan det være, fordi de filer, du leder efter, måske er skjulte. Du kan se skjulte filer ved at trykke på Command + Shift, selvom dette er en midlertidig løsning, som du skal gøre hver gang du åbner Finder. For altid at vise skjulte filer bliver du nødt til at udføre de kommandoer, der er nævnt ovenfor ved hjælp af "Terminal"-værktøjet.
Når den er tilsluttet en Mac-computer, vises eksterne harddiske normalt automatisk på skrivebordet. Alternativt kan du gennemse drevet ved at gå til Finder > Gå > Computer. Din eksterne harddisk skulle dukke op på listen over tilgængelige enheder. Hvis den ikke vises nogen steder, kan du have at gøre med en beskadiget harddisk.
Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required