Sådan gendannes data fra intern harddisk på Windows

Godkendt af
30

gendan data fra intern harddiskDin interne harddisk er en integreret del af din computer. Hvis den pludselig holder op med at virke, er din mulighed for at tilgå og åbne filer på den også væk. Derfor, hvis der er data, du har brug for at gendanne, skal du gøre det hurtigt.

Der er utallige måder at gendanne dine data på, fra at reparere harddisken og selv overføre dataene til specialiseret software, der gendanner det for dig. Læs videre for at finde ud af, hvordan du gendanner data fra interne harddiske.

Almindelige problemer med datatab på interne harddiske

At få data fra en harddisk kan være nemt, men du bør først forstå de problemer (hvis nogen), som din harddisk er ramt af, for at sikre, at ingen af dataene går tabt under processen på grund af fejl. Her er nogle af de mest almindelige problemer med datatab, som interne harddiske står over for:

Problem Beskrivelse
📂 Forkert formatering af partitioner En fejl under opdelingen af en harddisk kan føre til, at en stor del af dine data går tabt og bliver utilgængelige.
❌ Dårlige sektorer Dårlige sektorer opstår naturligt som din harddisk ældes, men når de forekommer i store antal, kan det signalere, at din harddisk er ved at fejle.
😧 Uheldig sletning af data Fejl sker hele tiden. Selvom Papirkurven kan gendanne mindre filer hurtigt, springer større filer ofte over den helt.
🔌 Afbrudt datakopiering Afbrydelser i enhver dataskrive-proces, som pludselige strømudfald eller uventede nedlukninger, vil efterlade dataene i en korrumperet tilstand. I alvorlige tilfælde kan det endda resultere i korruption af hele filsystemet.
💥 Mekaniske problemer Fysiske problemer, såsom slid over tid og overophedning, kan føre til en gradvis nedbrydning af din drev.

De løsninger, vi præsenterer for at gendanne data fra den interne harddisk, vil dække en række af datatabssituationer for at sikre, at en af dem virker for dig.

Sådan gendannes data fra intern harddisk

Din metode til gendannelse vil afhænge af din harddisks tilstand. Vi har inkluderet gendannelsesmetoder for hvert niveau af datatab nedenfor, som også kan bruges til gendannelse af SSD-data.

Først vil vi vise dig, hvordan du gendanner mistede eller slettede data. For det andet ser vi på gendannelse fra computere, der har beskadigede Windows systemfiler, som nægter at starte korrekt. Tredje, diskuterer vi din bedste mulighed, hvis din harddisk har fået alvorlig skade, og du ikke er i stand til selv at reparere den.

Scenarie 1: Windows starter med succes

I tilfælde hvor du har mistet filer, som ikke er relateret til operativsystemet, kan du bruge data recovery software til at skanne efter og gendanne dem fra den interne harddisk. Til denne metode vil vi bruge Disk Drill, et værktøj til datagendannelse, der specialiserer sig i at inddrive data i situationer som denne.

Det afgørende her er, at du skal undgå at installere eller skrive noget på den påvirkede interne lagringsdrev. Installer i stedet Disk Drill på en anden intern eller ekstern drev.

 1. Download og installer Disk Drill.
 2. Vælg det påvirkede drev og klik på Søg efter mistede data.
 3. Klik på Gennemse fundne elementer, når scanningen er færdig.gennemse filer fra intern harddisk
 4. Vælg de filer, du ønsker at gendanne. Åbn forhåndsvisningspanelet ved at dobbeltklikke på en fil. Du kan også bruge kolonnen Gendannelses chancer til at se, hvilke filer der har den bedste chance for at kunne gendannes. Når du er klar, klik på Gendan.vælg filer til gendannelse
 5. Vælg den ønskede outputplacering. Sørg for, at det ikke er det samme påvirkede drev. Klik på Næste.gendan filer fra intern harddisk

Disse samme trin kan bruges i andre gendannelsessituationer, som når du skal gendanne data fra en laptop-harddisk. Selvom det at få data ud fra en gammel harddisk ikke altid er så ligetil. Hvis Windows ikke starter korrekt, så se på den næste løsning.

Scenarie 2: Systemfiler blev påvirket, og Windows starter ikke

Hvis din harddisk er funktionsdygtig, men nogle af dine Windows-systemfiler er blevet beskadiget, skal du reparere dem, før du kan logge ind og gendanne dine data. For at gøre dette, skal du gå ind i Windows Gendannelsesmiljøet (winRE), hvor du kan udføre fejlfinding.

For at komme ind i winRE, skal du starte fra en bootbar USB eller DVD, der indeholder Windows og vælge at reparere computeren. Alternativt kan du følge trinnene for at starte direkte fra en sort eller tom skærm. Når du er der, kan du forsøge at løse problemet ved at bruge følgende muligheder først:

 • Opstartsreparation – Et grundlæggende diagnostisk værktøj, der vil scanne din computer og forsøge at reparere de mest almindelige problemer automatisk.
 • Opstartsindstillinger – Her kan du opstarte i Fejlsikret Tilstand. I Fejlsikret Tilstand kan du fjerne enhver mistænkelig software eller filer, som du tror kunne være årsagen til problemet.
 • Systemgendannelse – Hvis du har et systemgendannelsespunkt, kan du forsøge at gendanne computeren til et tidligere tidspunkt, hvor den fungerede korrekt.
 • Afinstaller opdateringer – Nye opdateringer kan sommetider gøre mere skade end gavn. Hvis du ved, at fejlene begyndte efter en opdatering, kan du forsøge at afinstallere dem med denne mulighed.

Hvis ingen af ovenstående muligheder virkede for dig, vil vi vise dig to yderligere metoder, du kan forsøge.

Reparer systemfiler ved hjælp af kommandoprompten

Kommandopromtten giver dig mulighed for at køre yderligere fejlfindingværktøjer uden at skulle gå ind i Windows. De værktøjer, vi vil bruge, er SFC og DISM. SFC (System File Checker) vil scanne din Windows-installation og gendanne manglende eller beskadigede filer. DISM (Deployment Image Servicing and Management) bruges til at hente de filer, der er nødvendige for at reparere eventuelle korrupte eller beskadigede filer. Hav i mente, at det kræver en internetforbindelse, da det henter disse filer fra Windows Update.

 1. Klik på Kommandoprompt eller start op i Fejlsikret tilstand med kommandoprompt.Booting into Command Prompt.
 2. Skriv sfc /scannow. Tryk på Enter.Running the SFC command.
 3. Skriv DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth. Tryk på Enter.Running the DISM command.

Sikkerhedskopiér harddisk og geninstaller Windows

Nogle gange er du bare nødt til at foretage en helt ny installation af Windows for at komme op at køre igen. Selvom det kan være en krævende proces, kan det i nogle tilfælde være den eneste brugbare mulighed, der er tilgængelig.

 1. Fjern den interne harddisk fra din computer.
 2. Tilslut den til en anden computer og lav en komplet sikkerhedskopiering af drevet. Dette kan du gøre med Disk Drills byte-for-byte-backupfunktion.
 3. Sæt den tilbage i din computer og geninstaller Windows.

Scenarie 3: Disken er beskadiget eller ødelagt

Data recovery-software og fejlfinding kan kun gøre så meget for at gendanne data fra en krasjet intern harddisk. I tilfælde, hvor det interne drev er blevet fysisk beskadiget på grund af langvarig brug under overophedning eller generel slid, er din sikreste mulighed at bruge en data recovery-service.

En data recovery-tjeneste er typisk den dyrere mulighed, men af god grund, da den har den højeste chance for sikkert at gendanne dine data. Data recovery-specialister bruger industri-grade hardware og teknikker til at gendanne data fra harddiske på bærbare og stationære computere og returnere det til dig på et sundt og fungerende lagringsmedie.

Sådan forhindrer du datatab fra intern harddisk

Indikatorer som en frysende harddisk kan være tidlige tegn på noget mere bekymrende. For at spare dig selv for muligvis flere timers data recovery og fejlfinding, se her nogle tips til at hjælpe med at forhindre datatab:

 • 💽 Sikkerhedskopiér dine data – Uden tvivl er det at sikkerhedskopiere dine data den bedste måde at beskytte dem på. At have en arbejdskopi gør det nemt at gendanne mistede eller beskadigede filer og undgå nogle gange en stressende data gendannelsesproces.
 • 🩺 Overvåg S.M.A.R.T. data – Din harddisk er i stand til at rapportere sin egen sundhed i form af S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) data. Overvågning af disse data giver dig mulighed for at handle på tidlige tegn på nedbrydning. Overvej at bruge det gratis S.M.A.R.T. overvågningsværktøj inkluderet med Disk Drill.
 • Luk sikkert ned – At forstyrre harddiskoperationer, især dem der involverer at skrive data til disken, kan føre til korruption af dine filer eller filsystem. Tag altid dig tid til at lukke din computer korrekt ned.

Ved at tage dig tid til at gøre ovenstående forlænger du potentielt levetiden på din harddisk og mindsker aktivt dine chancer for, at en hændelse med datatab finder sted.

Konklusion

Interne harddiske kan støde på problemer når som helst. I sådanne tilfælde bør din første reaktion være at gendanne alle de data, du kan. Hvis du kan starte op i Windows, så gendan dine data ved hjælp af et data recovery-program til en sikker lagringsenhed. Hvis du ikke kan starte op i Windows, så brug den samling af fejlsøgningsværktøjer, som er tilgængelige i Windows Recovery Environment, til at reparere skaden og sikkert sikkerhedskopiere dine data.

Hvis du ikke selv kan reparere skaden eller gendanne dataene, så kontakt en data recovery service for at få et team af professionelle til at håndtere det for dig. Når dine data er tilbage, lav sikkerhedskopier, så du nemt kan gendanne dataene, hvis noget lignende skulle ske igen.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required