Sådan gendannes slettede spil eller spildata på Windows PC

manuviraj
Skrevet af
Godkendt af
26

gendan slettede spil på pcDet kan være ganske frustrerende ved et uheld at slette en spilmappe eller dine gemte spildata. I tilfælde af det sidste kunne du ende med at miste måneders fremskridt. For at hjælpe dig har vi lavet en guide, der indeholder flere metoder til, hvordan du kan gendanne et slettet spil samt gendanne dine gemte spil, så du kan komme tilbage til spillet på ingen tid. Vejledningerne til spilklienterne blev skabt på en Windows PC, men trinene forbliver de samme på en Mac.

Sådan gendannes hele spillet

Lad os kigge på nogle måder, hvor du kan gendanne hele spilmappen. Den kan være blevet slettet, eller simpelthen flyttet til en anden placering på din disk. Vi vil gennemgå begge scenarier i de nedenstående metoder.

Fix 1: Find spillets installationsmappe

Oftere end du tror, kan spillets mappe stadig være til stede, men din spilklient (Steam, EA, Epic osv.) kan ikke finde den. At rette dette er enkelt, først, find spilmappen ved hjælp af Windows Search eller File Explorer, derefter føj denne mappe til din spilklient.

Sådan ser processen ud på to populære spilklienter – Steam og EA:

Steam

 1. Start Steam.
 2. Naviger til Steam > Indstillinger > Download > Steam-biblioteksmapper. Dette åbner Lagerstyring.Steam biblioteksmappe.
 3. Klik på plusikonet.Lagerstyring i Steam.
 4. Brug rullemenuen og klik på Lad mig vælge en anden placering. Klik på Tilføj.Tilføj en biblioteksmappe i Steam.
 5. Gennemse for at finde spilmappen og klik på Vælg.
 6. Vent på, at Steam skanner mappen for de installerede spil. Det kan tage lidt tid.

EA App (Tidligere Origin)

 1. Åbn EA appen.
 2. Klik på menuikonet øverst til venstre. Gå til Indstillinger > Download.
 3. Klik på Rediger ved siden af Installationssted.Rediger installationssted i EA Appen.
 4. Gennemse til overmappen for spilmappen og klik OK.

Når du har tilføjet spillet til Steam eller EA – vil begge apps køre en integritetstjek for at afgøre, om al spildata er der. Hvis ikke, vil det blive downloadet.

Hvis du bruger en anden spilklient, er det bedst at henvise til brugervejledningen eller et forumindlæg om, hvordan man tilføjer et eksisterende spil til klienten.

Ret 2: Gendan spil fra sikkerhedskopier

Hvis du oprettede en sikkerhedskopi af dit spil, inden det blev slettet, kan du blot gendanne det og komme tilbage til at spille. Sikkerhedskopien kan være en officiel, der er oprettet ved hjælp af spilprogrammet, eller bare en kopi af spilmappen. Hvis du havde sat Filhistorik-funktionen op på Windows, kan du sandsynligvis også finde spillet ved hjælp af det.

Sådan kan du gendanne slettede spil fra en sikkerhedskopi:

Steam

 1. Sørg for, at drevet med spillets sikkerhedskopi er tilsluttet din PC.
 2. Start Steam.
 3. I øverste venstre hjørne, klik på Steam > Sikkerhedskopier og gendan spil.
 4. Vælg Gendan en tidligere sikkerhedskopi muligheden og klik på Næste.Gendan en tidligere sikkerhedskopi.
 5. Klik på Gennemse og find sikkerhedskopien. Klik på Næste.Gennemse mulighed Steam.
 6. Steam vil gendanne sikkerhedskopien.

EA App (Tidligere Origin)

EA App har ikke en dedikeret backup- og gendannelsesfunktion, men der findes en nem løsning på dette. Kopier først den sikkerhedskopierede spilmappe til din ønskede placering, og åbn derefter EA App – Menu > Indstillinger > Download > Installationsplacering > Rediger. Her skal du søge efter overmappen til din spilmappe og klikke på OK.

Spillet skulle dukke op i dit spilbibliotek, klar til at spille.

Windows Filhistorik

Denne metode virker kun, hvis Filhistorik var aktiveret, før spillet blev slettet, og spillets mappe (eller dens overordnede mappe) var valgt som en mappe at tage backup af. Hvis ja, så brug disse skridt til at gendanne spilmappen:

 1. Søg efter “file history” i Windows Søgning (Windows-tast + S). Klik på Gendan dine filer med File History muligheden fra søgeresultaterne.
 2. Gennemse efter spilmappen ved hjælp af navigationsknapperne i bunden. Vælg spilmappen og klik på den grønne gendannelses knap.Windows File History.
 3. Spilmappen vil blive gendannet til sin oprindelige placering.

Ret 3: Kontroller papirkurven

For indie-titler og ældre videospil er installationsstørrelsen normalt lille. I dette tilfælde er det en god ide at kigge i Windows Papirkurven og se, om spilmappen er der. Dette gælder kun, hvis du mistænker, at du ved et uheld har slettet spilmappen og ikke bevidst afinstalleret den.

Sådan gendanner du et ved et uheld slettet spil fra Papirkurven:

 1. Åbn papirkurven ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet, eller søg efter den i Windows Søg (Windows-tast + S).
 2. Hvis spilmappen er der, højreklik på den og vælg Gendan.Gendan muligheden i Windows Papirkurv.
 3. Mappen vil blive gendannet til sin oprindelige placering.

Rettelse 4: Download spillet igen

Moderne spil er enorme og har en kompliceret forgrenet mappestruktur. Hvis du ikke har en backup, kan genopretningsprocessen være smertefuld, og det er bedre at gen-downloade spillet ved hjælp af spilklienten.

Hvad med gemte spil? De gemte spil synkroniseres typisk med skyen i de fleste, hvis ikke alle, computerspilsklienter. Dog kan nogle ældre titler måske ikke understøtte denne funktion.

Hvis den cloud-synkroniserede gemte spil ikke er den nyeste, eller den er helt utilgængelig, kan du gendanne det lokalt gemte spil på dit drev ved hjælp af data recovery-programmer. Vi vil udforske dette i detaljer i de følgende afsnit.

Sådan gendannes udvalgte spilfiler

Ofte er det ikke hele spillet, men specifikke filer eller gemte spil, der forsvinder. Heldigvis kan disse filer nemt gendannes ved hjælp af en af de nedenfor beskrevne metoder. Det er bedst at forsøge disse metoder så hurtigt som muligt.

Metode 1: Kontroller indstillinger for antivirus

Antivirusprogrammer kan fejlagtigt markere nogle af dine spilfiler som skadelige og sætte dem i karantæne. Normalt sker dette for .exe og .dll filer. Før du fortsætter med de andre metoder i dette afsnit, er det bedst at tilføje en undtagelse for disse filer i dit antivirus og gendanne dem fra karantænemappen.

Den nøjagtige proces vil variere mellem forskellige antivirusudbydere. Men hvis du bruger Windows Defender, sådan kan du tilføje en undtagelse samt gendanne filer fra karantæne:

 1. Skriv “sikkerhed” i Windows Søg (Windows-tast + S). Klik på Windows Sikkerhed fra søgeresultaterne.
 2. Klik på Virus & trusselsbeskyttelse i Windows Sikkerheds kontrolpanel.Virus og Trusselsbeskyttelse mulighed.
 3. Under Indstillinger for virus & trusselsbeskyttelse, klik på Administrer indstillinger.Administrer indstillinger for virus og trusselsbeskyttelse.
 4. Rul ned og klik på Tilføj eller fjern undtagelser i sektionen for Undtagelser.Tilføj eller fjern undtagelser i Windows Defender.
 5. Klik på Tilføj en Undtagelse. Klik på Mappe og gennemse og vælg spilmappen.Tilføj en undtagelse knap.
 6. Gå nu tilbage til Virus & trusselsbeskyttelse kontrolpanelet ved hjælp af navigationslinjen til venstre.
 7. Under Nuværende Trusler, klik på Beskyttelseshistorik. Find spilfilen, klik på Handlinger > Tillad på enhed.Beskyttelseshistorik mulighed i Windows Defender.

Metode 2: Bekræft spillets integritet

Næsten alle videospilklienter har en funktion til integritetstjek. Du kan bruge funktionen til at sikre, at alle de nødvendige spilfiler er til stede. Her er hvordan du kan bruge funktionen i Steam og EA App.

Bekræft spilintegritet på Steam

 1. Åbn Steam.
 2. Gå til Bibliotek.
 3. Højreklik på det problematiske spil og vælg Egenskaber.
 4. I fanebladet Lokale filer, klik på Bekræft integritet af spilfiler.Bekræft integritet af spilfiler mulighed i Steam.

Reparer et spil i EA App’en

 1. Åbn EA App’en og gå til Bibliotek.
 2. Klik på de tre prikker på spillets flise, der giver problemer, og klik på Reparer.Reparer mulighed i EA App.

Metode 3: Brug data recovery-software

Programmer til datagendannelse fra tredjepart er et fremragende valg, hvis du ønsker at gendanne et lokalt gemt spil, eller det slettede spil ikke blev hentet ved hjæmp af en klient (du kan ikke verificere spillets integritet ved hjælp af Steam eller EA i dette tilfælde).

Der er flere data recovery apps på nettet, men vi besluttede at gå med Disk Drill. Det er nemt at bruge, har fremragende data recovery algoritmer, og gendanner dine filer med filnavnene intakt. Windows-brugere kan drage fordel af den gratis prøveperiode, som giver dig mulighed for at gendanne op til 500 MB data gratis (mere end nok hvis du kun leder efter at genoprette gemte spilfiler og gamle spil).

Bemærk: Gemte spil er normalt placeret i mappen C:\Users\Brugernavn\Documents\Spilnavn eller i selve spilmappen.

Sådan gendanner du et spil eller dets gemte filer ved hjælp af Disk Drill:

 1. Download Disk Drill og installer det.
 2. Åbn Disk Drill, vælg drevet eller partitionen hvor spillet blev installeret, og klik på Søg efter tabte data.Søg efter tabte data mulighed i Disk Drill.
 3. Klik på Gennemse fundne emner for at se de genskabende filer.Gennemse fundne indstillinger skærmen i Disk Drill.
 4. Udvid sektionerne Slettede eller mistede og Rekonstruerede for at se slettede, genskabende filer.Data gendannelse sektioner.
 5. Vælg spillets gemmefiler ved hjælp af afkrydsningsfeltet og klik på Gendan.Liste over genskabende filer.
 6. Vælg en gendannelsesdestination og klik Næste.Gendannelsesdestination prompt i Disk Drill.
 7. Disk Drill vil gendanne de valgte filer.

Konklusion

Den bedste måde at sikre dig mod at miste dine spilfiler og fremskridt på, er at oprette regelmæssige sikkerhedskopier. Ideelt set, opret lokale sikkerhedskopier af dit spil og både lokale og skybaserede sikkerhedskopier af dine gemte spil.

Ofte stillede spørgsmål

At gendanne store, moderne spil er som regel ikke tiden og pengene værd, medmindre du har en lokal sikkerhedskopi. Det er bedst at gen-downloade dem, da de gemte spil ofte synkroniseres til skyen. Selv hvis de gemte spil ikke bliver synkroniseret med skyen, kan du gendanne dem ved hjælp af tredjeparts data recovery værktøjer.
Ja. Du kan bruge tredjeparts data recovery programmer eller de indbygde backup værktøjer i Windows til at gendanne slettede spildata.
Ja. Du kan geninstallere et slettet spil ved at bruge den klient, du brugte til at downloade det.
Dette afhænger af hvilken type fil du har slettet. Hvis du sletter gemtespillet, vil du miste al din fremgang inden for spillet. Men hvis du sletter en fil fra spillets mappe, kan det medføre, at spillet går ned eller nægter at starte overhovedet.
manuviraj
Manuviraj Godara er en professionel indholdsforfatter med over 4 års erfaring. Hans konstant voksende fascination og erfaring med teknologi driver ham til at skabe indhold relateret til data recovery og forbrugerteknologi.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required