Sådan gendannes filer slettet med Shift på Windows: Bedste metoder

Avatar photo
Skrevet af
Godkendt af
107

Gendan filer slettet med shift

At støde på datatab kan potentielt sætte dig helt ud af spillet. Uanset om du permanent mister dine data ved et uheld eller bevidst, er der flere måder, du kan gendanne shift slettede filer på i Windows.

Kan du gendanne filer slettet med Shift-tasten?

Når du vælger en fil på din Windows-pc og trykker på slette-tasten, flyttes dine filer til papirkurven, som midlertidigt opbevarer dine filer. I modsætning hertil bliver dine filer uden om papirkurven, når du sletter en fil ved at bruge kombinationen skift+slet, og de bliver permanent slettet.

Men du kan stadig gendanne filer, der er slettet med shift. Windows markerer blot det lagringsområde, som filen optog, som værende tilgængeligt til brug ved at ændre filtabellen. Dine filer er stadig på drevet, de er bare ikke tilgængelige for Windows OS gennem traditionelle metoder.

Men, du skal være opmærksom på, at dine filer ikke vil forblive i denne tilstand for evigt. Når placeringen af dine filer er markeret som tilgængelig for operativsystemet, kan nye data blive skrevet til den placering, hvilket vil overskrive det. Når det er overskrevet, kan filer blive korrupte eller gå tabt for altid.

Derfor skal du handle hurtigt for at gendanne dine shift-slettede filer, før de er væk for altid.

5 metoder til at gendanne filer slettet med Shift

Der er masser af måder at gendanne shift-slettede filer på, som du nok allerede er klar over. Det anbefales, at når du beslutter at gendanne shift-slettede filer, skal du undgå at foretage ændringer på dit drev, da det potentielt kan gøre dine data gendannelsesforsøg nytteløse.

Metode 1:Gendan filer med professionelt data recovery-software

Hastighed er essentiel – jo hurtigere vi forsøger at gendanne filer, desto større er chancerne for at gendanne alle filer succesfuldt.

Vi bruger Disk Drill Data Recovery Software i dette tilfælde, fordi det har en imponerende liste over understøttede filtyper og filsystemer, dette kombineret med et let at navigere brugergrænseflade og 500 MB gratis gendannelse på Windows gør det perfekt i vores tilfælde.

 1. Download Disk Drill til Windows.
 2. Åben den downloadede fil og installer Disk Drill.disk drill setup
 3. Start Disk Drill, vælg det lagermedie, hvorfra du ønsker at gendanne shift-slettede filer, og klik på Søg efter tabte data muligheden på højre side af appen.gendan shift-slettede filer med disk drill
 4. Vent et øjeblik, indtil Disk Drill har afsluttet en fuld scanning af lagermediet.
 5. Ved hjælp af forhåndsvisningsfunktionen i Disk Drill, vælg hvilke filer du vil gendanne og vælg din foretrukne gendannelsesplacering.shift delete gendannelse via disk drill
 6. Til sidst, klik på Gendan for at få adgang til dine mistede filer. Vælg genoprettelsesdestination, derefter klik på Næste.gendan shift-slettede filer i disk drill

I modsætning til mange andre data genopretningsapps, som lover at gøre mange ting men ikke lever op til deres primære mål, står Disk Drill højt. Ikke alene kan du genoprette shift-slettede filer ved hjælp af Disk Drill, men du kan også gendanne data fra meget komplekse situationer såsom drevnedbrud og korruption. Du kan lære mere om Disk Drill og dets ledsagende funktioner.

Metode 2:Gendan data ved hjælp af File History

File History er et backupværktøj, som blev introduceret med Windows 8. Skabt til at være erstatningen for Backup og Gendannelse, er det designet med brugervenlighed for øje, så det er nemt for brugerne at tage backup af deres data. Hvis du havde konfigureret File History før filerne blev slettet, kan du hurtigt og nemt gendanne en kopi af dem.

File History er den foretrukne backupmetode for både Windows 10 og Windows 11. Men processen med at gendanne filer ser lidt anderledes ud på hver version af Windows. Derfor vil vi vise dig, hvordan du bruger File History på hver af dem.

Gendan ved hjælp af Filhistorik på Windows 10

 1. Navigér til mappen, der tidligere indeholdt de permanent slettede filer.
 2. Klik på Historik (placeret i Hjem-fanen i toppen).Åbning af Filhistorik på Windows 10.
 3. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, og klik på den grønne Gendan-knap.Gendannelse af et dokument fra Filhistorik.

Når du klikker på Gendan, vil filerne blive returneret til deres oprindelige placering. For at gemme filerne på en ny placering i stedet, højreklik på Gendan knappen og klik på Gendan til.

Gendan ved hjælp af File History i Windows 11

 1. Åbn Start og søg efter Kontrolpanel. Åbn det første resultat.Åbning af Kontrolpanel i Windows 11.
 2. Klik på System og sikkerhed.Åbning af System og sikkerhed i Kontrolpanel.
 3. Klik på Gendan dine filer med Filhistorik.Vælger at gendanne data med Filhistorik på Windows 11.
 4. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, og klik derefter på den grønne Gendan knap.Gendanner en mappe fra Filhistorik.

Endnu en gang, hvis du vil gendanne filerne til en anden placering, skal du være sikker på at højreklikke på Gendan knappen og klikke på Gendan til.

Metode 3:Gendan filer ved hjælp af sikkerhedskopiering og gendannelse

Backup and Restore blev introduceret med Windows 7. Selvom File History er backupløsningen i Windows 10, bruger mange stadig Backup and Restore, da det stadig er en pålidelig metode til at tage backup af filer. Hvis du har lavet en backup ved hjælp af Backup and Restore-funktionen, der er inkluderet med Windows, kan du gendanne en kopi af hver fil, der blev slettet med shift-delete, direkte fra backuppen.

 1. Hvis du bruger en ekstern harddisk til at gemme back-ups – tilslut den.
 2. Tryk på Windows-tasten + S og søg efter Backup-indstillinger. Åbn det første resultat
  (på Windows 11 finder du dem måske ikke ved søgning. I så fald åben Kontrolpanel og brug søgevinduet fra stifinder i stedet)
  søg Backup-indstillinger
 3. Klik på Gå til Backup og Gendan (Windows 7).Klik Gå til Backup og Gendan
 4. Klik på Gendan mine filer.Klik Gendan mine filer
 5. Klik på Gennemse efter filer. Søg efter og vælg de shift slettede filer, du ønsker at gendanne.Klik Gennemse efter filer
 6. Klik på Næste.vælg fil og klik næste
 7. Vælg om du ønsker at gendanne filerne til deres oprindelige placering, eller til en specifik mappe. Når du er færdig, klik på Gendan.vælg placering og gendan

Metode 4:Brug Windows-filgendannelsesværktøj

Windows File Recovery er Microsofts officielle datagendannelsesværktøj, der er tilgængeligt på Windows 10 og 11. Det er helt gratis. Ved hjælp af CMD kan du bruge forskellige kommandoer til at tilpasse, hvad du ønsker at gendanne. Du vil have brug for en anden fysisk partition til at gendanne de filer, der er slettet med Shift-delete, da Windows File Recovery ikke vil gendanne til den samme partition på grund af risikoen for at beskadige dine data. Hvis du ikke har en, brug da en USB eller ekstern drev.

 1. Installer Windows File Recovery fra Microsoft Store ved at klikke på Hent.Installer Windows File Recovery
 2. Tryk på Windows-tasten + S og søg efter Windows File Recovery. Åbn det første resultat. Hvis du bliver bedt om at tillade tilladelse, klik på Ja.søg efter Windows File Recovery og kør
 3. Indtast
  winfr C: E:\DataRecovery /regular

  Erstat C: med det drev, du vil gendanne fra, og E:\DataRecovery med hvor du vil have de gendannede data placeret. Tryk på Enter. Hvis du bliver bedt om at fortsætte, tryk på Y for at bekræfte. Denne kommando vil gendanne alt hvad Windows Recovery Tool finder i sin scanning, inklusive filer der er slettet med shift-tasten.

  gendan filer med Windows File Recovery

 4. Når scanningen er færdig, tryk på Y for at se de gendannede filer.se de gendannede filer

Metode 5:Søg professionel hjælp

Data recovery-software virker, men der er nogle tilfælde, hvor det ikke er nok til at gendanne dine shift-slettede filer. Dette betyder ikke, at de er uoprettelige, blot at du muligvis ikke selv kan gendanne dem. I tilfælde hvor dine filer er for vigtige til at miste, skal du have hjælp fra en professionel inden for datagendannelse.

At bruge en professionel tjeneste har naturligvis en omkostning, men det er den eneste levedygtige mulighed, hvis du har udtømt alle andre. En datarecovery-specialist kan bruge udstyr i industrikvalitet til at inspicere dit drev og gendanne dets indhold. En sådan tjeneste er Data Recovery Center af Clever Files. I bund og grund opretter du en arbejdsordre med alle de nødvendige oplysninger, sender din enhed ind, og så venter du på, at gendannelsen bliver udført, og dine filer returneret. Lad os se på processen:

 1. Gå til Data Recovery Center og klik på Start gendannelse.Gå til Data Recovery Center og klik på Start gendannelse
 2. Udfyld arbejdsordren med alle de nødvendige oplysninger. Dette vil inkludere dine oplysninger, serviceniveauer samt oplysninger om enheden og de problemer, du står overfor.
 3. Når formularen er udfyldt, og du har gennemgået Handelsbetingelserne, klik på Fuldfør min arbejdsordre.klik Fuldfør min arbejdsordre

Konklusion

At miste adgang til dine filer kan være en af de mest nervepirrende oplevelser, du kan have som individ. For at forhindre besværet med at prøve forskellige muligheder for at gendanne dine tabte data, er det i din bedste interesse, at du tager backup af dine filer på et særskilt og sikkert sted for at gøre adgang i fremtiden nem.

Ofte stillede spørgsmål:

Når du trykker på Shift + Slet for at slette en fil, bliver den fil slettet permanent. Den springer Papirkurven over, hvilket betyder, at det ikke er muligt at gendanne den med det samme, medmindre du har en backup, der er tilgængelig. Windows gør dette ved at markere placeringen, hvor filen blev opbevaret, som ledig, så nye data kan tage dens plads og overskrive den. Hvis du har slettet en fil ved hjælp af Shift + Slet og har behov for at gendanne den uden en backup, er din eneste mulighed datagendannelsessoftware eller at bruge en professionel data recovery-tjeneste.
Da filer slettet ved hjælp af Shift + Delete springer papirkurven over, kan de ikke gendannes derfra. I stedet skal du gendanne disse slettede filer fra en sikkerhedskopi. Hvis du ikke har en sikkerhedskopi til rådighed, er din næstbedste mulighed at bruge data recovery-software til at scanne og gendanne dine data. Hav i tankerne, at der ikke er nogen garanti for, at dette vil virke, da det vil afhænge af, hvor længe siden filen blev slettet, og om dataene blev overskrevet eller ej. Hvis data recovery-software ikke har virket for dig, er at bruge en specialist indenfor data recovery din sidste udvej. De er udstyret med viden og industriel udstyr, der er specialiseret i denne type data recovery.
Ikke rigtigt. Når filer bliver slettet med shift-tasten, springer de simpelthen over papirkurven. Selvom de ikke umiddelbart kan gendannes gennem papirkurven, forbliver dataene på dit drev, indtil de bliver overskrevet med nye data. I dette tidsrum er der mulighed for at bruge specialiseret gendannelsessoftware til at genoprette de slettede filer.
Du kan hurtigt og nemt gendanne permanent slettede filer fra en Windows 10 stationær computer ved brug af Disk Drill, et data gendannelsesværktøj som kan scanne dit drev for de tabte filer og gendanne dem til en placering efter dit valg.
 1. Download og installer Disk Drill på et separat drev.
 2. Vælg det harddiskdrev, som indeholder de tabte filer, og klik Søg efter tabte data.
 3. Klik Gennemgå fundne emner når scanningen er fuldført.
 4. Marker de permanent slettede filer til gendannelse og klik Gendan.
 5. Vælg en gendannelsesplacering på et separat drev og klik Næste.
Den bedste måde at gendanne files, der er blevet slettet med shift-tasten uden software, er ved at gendanne dem fra en backup. Hvis du havde konfigureret File History eller Backup and Restore før sletningen af filerne, kan du gendanne en kopi af filerne fra en af disse backups. Ellers, hvis du ikke havde, anbefaler vi, at du kontakter en data recovery service for at få dem til at gendanne filerne for dig.
Avatar photo
Michael er en indholdsforfatter, der har skrevet artikler med fokus på teknologi i næsten et årti. Han bringer over 6 års erfaring med kunstig intelligens, IOT, RegTech, Futuretech, cybersikkerhed. Hans passion for teknologi har fået ham til at påtage sig freelance indholdsforfatterroller for flere softwareudviklingsorganisationer.
Godkendt af
Andrey er en ekspert softwareingeniør med omfattende ekspertise inden for datagendannelse, computerforensik og dataretssager.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required