Sådan gendannes filer fra et flashdrev, der skal formateres

Godkendt af
65

flashdrev beder om at blive formateretEfter at have tilsluttet dit USB-flashdrev til din computer, mødes du med en besked, der siger, at det skal formateres, før du kan bruge det. Dette vil komme som en overraskelse, da du har brugt tommelfingerdrevet som normalt indtil dette punkt. Så, hvad er ændret, og hvad bør du gøre?

I denne artikel vil vi diskutere, hvorfor denne besked vises, og hvordan du gendanner data fra et flashdrev, der skal formateres, så du ikke behøver at miste alt.

Hvorfor din computer foreslår, at du formatterer din USB

Denne besked vises, når filsystemet på dit flashdrev er blevet korrumperet eller beskadiget til det punkt, hvor det ikke længere er læsbart af dit system. Som følge heraf siger Windows automatisk, at USB-drevet skal formateres for at reparere det. De nedenstående problemer kan udløse, at flashdrevet beder om at blive formateret.

 

Problem Beskrivelse
📁 Fil systemkorruption Hvis filsystemet på dit USB-drev bliver beskadiget, vil Windows ikke vide, hvordan det skal navigere i det og få adgang til dine data. Derfor vil det foreslå at formatere det for at reparere det.
❌ Kompatibilitetsproblem USB-drev, der bruger et filsystem, som ikke understøttes af dit styresystem, vil få styresystemet til at anbefale formatering af enheden.
💥 Fysisk skade Fysisk skade, der har forvoldt skade på interne komponenter, kan resultere i, at USB-drevet opfører sig uregelmæssigt, såsom at bede om at blive formateret.
🗃️ Manglende filsystem Hvis dit USB-drev ikke er formateret med et filsystem, vil dit operativsystem foreslå at formatere USB-drevet med et fungerende filsystem for at tillade skrivning af data.

Problemet er, at når du formaterer dit USB-drev, vil alt på det blive slettet. Derfor skal du, før du formaterer det, først hente dine data fra USB’en. Den næste sektion vil diskutere hvad du skal gøre for at gendanne data fra et USB-drev, der skal formateres.

Sådan gendannes filer fra et USB-drev, der skal formateres

A USB drive that says it needs to be formatted will still have your data on it. Before you can use it, however, you must recover it. Even though Windows wants to format the USB drive, you can move past this message and retrieve your data using the data recovery tool Disk Drill. It will scan your flash drive for recoverable data, then give you the option to either pick and choose what data to recover, or to recover it all.

Instruktionerne nedenfor vil give dig en forståelse af, hvordan du gendanner filer fra et USB-drev, der skal formateres.

 1. Tilslut dit USB til din computer. Når du bliver bedt om at formatere drevet, skal du klikke Annuller i stedet.
 2. Download og installer Disk Drill på din computer. Åbn det, når det er klar.installer disk drill og kør
 3. Vælg dit flashdrev fra listen over enheder, og klik derefter på Søg efter mistede data.vælg usb-drev der skal formateres
 4. Klik på Gennemgå fundne elementer når Disk Drill er færdig med at scanne dit flashdrev.gennemgå fundne elementer fra usb
 5. Marker de filer, du ønsker at gendanne. Bemærk din succesrate ved hjælp af Genoprettelsesmuligheder kolonnen, og forhåndsvis de nødvendige filer ved at dobbeltklikke på dem. Når du er klar, klik på Gendan.vælg filer og klik gendan
 6. Vælg hvor du ønsker at gemme filerne. Sørg for at de ikke bliver gemt på samme flashdrev som du gendanner fra for at undgå korruption.gendan valgte filer til ny destination

Når filerne er gendannet, vil Disk Drill vise dig resultaterne af gendannelsesprocessen og give dig en genvej til at gå direkte til den mappe, du valgte til gendannelse.

Sådan reparerer du et flashdrev, der siger, det skal formateres

Du kan reparere et USB-drev, der beder om at blive formateret, ved hjælp af et gratis og open-source gendannelsesværktøj kaldet TestDisk. Det kan gøre dette ved at reparere den underliggende skade, som er blevet forvoldt på dit filsystem. Ved at gøre dette vil det også genoprette adgangen til dine data (men vi anbefaler, at du gendanner dine data ved hjælp af et separat værktøj, før du bruger TestDisk for at undgå at forårsage yderligere skade, hvis der sker noget under reparationsprocessen).

TestDisk har ikke et grafisk brugergrænseflade. I stedet bruger det et CMD-vindue, der guider dig igennem hvert trin. Vi har leveret en gennemgang nedenfor, men du kan også henvises til den officielle dokumentation, hvis du har brug for noget mere omfattende.

Følg disse trin for at reparere USB-nøglen ved hjælp af TestDisk:

 1. Download og udpak TestDisk. Åbn testdisk_win.
 2. Tryk på Enter for at oprette en ny logfil.oprette en ny logfil
 3. Fremhæv USB’en ved hjælp af op- og ned-piletasterne, og tryk derefter på Enter.vælg USB'en
 4. Vælg den partitionstabeltype, din USB-drev bruger og tryk på Enter.Vælg partitionstabellens type
 5. Tryk på Enter for at analysere den nuværende partitionsstruktur på din USB.analysere den nuværende partitionsstruktur
 6. Tryk på Enter for at begynde den hurtige søgning.begynd den hurtige søgning
 7. Tryk på Enter for at fortsætte.fortsæt
 8. Vælg din tabte partition. Hvis din partition ikke er der, bliver du muligvis nødt til at udføre en dybere søgning. Yderligere kan du blive nødt til at ændre karakteristikken fra D (Slettet) til P (Primær) ved hjælp af venstre og højre pile taster. Når du er klar, skal du trykke på Enter.Vælg din tabte partition
 9. Vælg Skriv optionen, og tryk derefter på Enter.Skriv partitionen
 10. Tryk på Y for at bekræfte.

Tip til pleje af dit USB-drev

Mens nogle gange er problemer som disse uundgåelige, er der nogle tips, du kan huske på, når du håndterer dit flashdrev for at reducere risikoen for, at filsystemet bliver korrupt eller beskadiget.

 • ⏏ Sikkert frakobling – Som vi nævnte tidligere, kan det at blot trække dit USB-stik ud føre til korruption. Frakobl altid enheden sikkert for at undgå at afbryde skriveprocesser.
 • 📦 Opbevar det ordentligt – Find et sikkert sted at opbevare dit USB-stik, når det ikke er i brug. Konstant udsættelse for barske miljøer kan føre til fysisk nedslidning af USB-stikket og reducere dets samlede levetid.
 • 👍 Brug antivirussoftware – Når du henter filer til din computer eller USB-stik, skal du sørge for at bruge et antivirusprogram, der kan scanne filerne for potentielle trusler. Hvis der opdages malware, vil dit antivirusprogram sætte det i karantæne for at beskytte dine data.

Ved aktivt at passe på dit USB-stik drager du fordel af en længere levetid og reducerer risikoen for nedgang i ydeevnen.

Konklusion

Selvom din USB-nøgle beder om formatering, betyder det ikke, at dit USB-drev skal formateres med det samme. I stedet for straks at gå i gang med reparationsprocessen, kan du tage dig tid til at hente dine data ved hjælp af værktøjer til datagendannelse. Dette giver dig mulighed for at gemme dine data, før du formaterer USB-nøglen til brug igen.

Ofte stillede spørgsmål:

Et USB-drev, der siger, det skal formateres, kan betyde, at der er filkorruption eller fejl på filsystemet på drevet. Her er hvordan du kan forsøge at rette det op:
 • Tilslut din enhed til en anden computer for at se, om problemet er isoleret.
 • Scan for mulige virus/malware-infektioner.
 • Brug "Scan and Repair" værktøjet til Windows ved at åbne CMD som administrator og indtaste "SFC /scannow".
 • Brug CHKDSK-værktøjet på Windows ved at åbne CMD som administrator og indtaste "chkdsk N: /r /x", hvor N er bogstavet for dit USB-drev.
 • Brug data recovery software til at gendanne filer, hvis det er nødvendigt. Formater derefter drevet.
Når en PC kræver, at du formaterer dit USB-drev, kan du bruge forskellige værktøjer på Windows til at forsøge at løse problemet og åbne dit USB uden at formatere. Disse værktøjer inkluderer CHKDSK, værktøjet Scan og Reparer og værktøjet Fejlkontrol. Du kan også bare prøve enkle metoder som at genforbinde dit USB-apparat eller forsøge at tilslutte det til en anden USB-port eller computer.
Du kan forsøge at reparere en beskadiget USB-nøgle uden at formatere ved hjælp af CMD eller CHKDSK-værktøjet. Åbn blot kommandoprompten i administrator-tilstand og skriv chkdsk N: /r /x, hvor N er bogstavet for dit USB-drev. Denne kommando sigter mod at rette systemfejl på dit lagringsmedie. Husk dog at denne metode ikke virker for nogle beskadigede USB-nøgler.
USB flashdrev behøver ikke nødvendigvis at blive formateret. Formatering kan dog være gavnlig i følgende scenarier:
 • USB-drevet er nyt
 • USB-drevet har filsystemfejl, som ikke kan repareres med andre værktøjer
 • Du skal ændre filsystemet på dit lagringsmedie
 • USB-drevet er inficeret med en virus/malware, og antivirus-værktøjer har ikke løst problemet
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required