Η κάμερα δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD: 3 Μέθοδοι επιδιόρθωσης

Γράφτηκε από
Εγκρίθηκε από
30

η φωτογραφική μηχανή δεν διαβάζει την κάρτα sdΟι κάρτες SD αποτελούν βασικό στοιχείο για τις σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε κάρτες SD για αρκετό καιρό, πιθανόν να έχετε βιώσει μια περίπτωση όπου η φωτογραφική σας μηχανή δεν θα διαβάσει την κάρτα SD. Μπορεί να ανησυχείτε για την απώλεια των δεδομένων στην κάρτα SD όταν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν, αλλά το καλό είναι ότι μπορείτε να ανακτήσετε αυτά τα αρχεία.

Σε αυτόν τον οδηγό, σας καθοδηγούμε βήμα προς βήμα στη διαδικασία επιδιόρθωσης της κάρτας SD και ανάκτησης των αρχείων ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε προσωπικά ή πελατικά δεδομένα. Η διαδικασία που συζητείται εδώ λειτουργεί σε όλες τις συσκευές κάμερας, είτε πρόκειται για DSLR είτε για dash cam που δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD.

Γιατί η Κάμερα Δεν Διαβάζει την Κάρτα SD;

Μια ανιχνευμένη κάρτα SD μπορεί να οφείλεται σε μια απλή περίπτωση εσφαλμένης εισαγωγής, ή κάτι πιο σοβαρό—όπως φυσική ζημιά. Η γνώση του γιατί η κάμερά σας αρνείται να διαβάσει την κάρτα SD σας, σας βοηθά να επιλέξετε την κατάλληλη λύση.

Συμβουλή: Αφήστε τους ειδικούς να αντιμετωπίσουν φυσικά κατεστραμμένες κάρτες SD. Η επίμονη προσπάθεια εισαγωγής και ανάκτησης δεδομένων από τέτοιες κάρτες SD συχνά οδηγεί σε περισσότερες βλάβες και απώλεια δεδομένων.

 • Μη υποστηριζόμενος τύπος και χωρητικότητα κάρτας: Εάν αγοράσατε μια καινούργια κάρτα SD μεγάλου μεγέθους, είναι πιθανό η κάμερά σας να μην υποστηρίζει τον τύπο της SD κάρτας. Οι κάμερες που υποστηρίζουν κάρτες από 4 έως 32GB ακολουθούν το παλαιότερο πρότυπο SDHC, ενώ οι κάρτες πάνω από 32GB ακολουθούν το πρότυπο SDXC. Οι συσκευές που διαβάζουν κάρτες SDHC μπορούν να διαβάσουν και SDXC κάρτες, αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει και αυτό μπορεί να είναι ο λόγος που η κάμερά σας δεν διαβάζει την καινούργια σας κάρτα SD.
 • Η κάρτα SD δεν έχει εισαχθεί σωστά: Όταν η κάρτα SD δεν έχει εισαχθεί σωστά, οι επαφές της κάρτας δεν θα ταιριάζουν σωστά με τον αναγνώστη της κάμερας, πράγμα που σημαίνει ότι η κάμερα δεν θα διαβάσει την κάρτα SD.
 • Μη υποστηριζόμενο σύστημα αρχείων: Το σύστημα αρχείων καθορίζει πώς οργανώνονται και προσπελαύνονται τα αρχεία σε έναν σκληρό δίσκο. Εάν αρχικά χρησιμοποιήσατε την κάρτα SD σε άλλη κάμερα, είναι πιθανό η κάρτα SD να έχει διαμορφωθεί με ένα σύστημα αρχείων που δεν είναι συμβατό με την τρέχουσα κάμερά σας. Κατά την ανίχνευση μιας κάρτας SD με μη υποστηριζόμενο σύστημα αρχείων, η κάμερα μπορεί να εμφανίσει ένα μήνυμα λάθους, να σας ζητήσει να διαμορφώσετε την κάρτα SD, ή να μην ανιχνεύσει καθόλου την κάρτα SD.
 • Λερωμένη επαφή ή φυσική ζημιά: Μια λερωμένη επαφή μπορεί να κάνει δύσκολο για την κάμερα να διαβάσει την κάρτα μνήμης λόγω χαλαρής σύνδεσης. Επίσης, η επαφή σας μπορεί να έχει υποστεί φυσική ζημιά, που προκαλεί στην κάμερα να μην αναγνωρίζει την κάρτα SD.
 • Σφάλματα συστήματος αρχείων: Οι κάρτες SD συνήθως διαμορφώνονται με συστήματα αρχείων όπως το FAT32 (που χρησιμοποιείται από τις κάρτες SDHC) και το exFAT (που χρησιμοποιείται από τις κάρτες SDXC). Αυτά τα συστήματα αρχείων παρέχουν μια δομή για την οργάνωση των δεδομένων (μεταξύ άλλων) στον δίσκο και μπορεί να γίνουν διεφθαρμένα για διάφορους λόγους όπως η μόλυνση από ιούς ή η απότομη αφαίρεση κατά την εγγραφή δεδομένων σε αυτή.
 • Προβλήματα υλικού: Η υποδοχή της κάρτας SD στην κάμερά σας μπορεί να έχει υποστεί φυσική ζημιά που οδηγεί στο να μην διαβάζει η κάμερα την κάρτα SD.

ΑνεΞάρτητα από την αιτία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν συναντήσετε αυτό το πρόβλημα είναι να σταματήσετε τη χρήση της κάρτας SD. Αν τελικά αντικαταστήσετε δεδομένα ή προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά στην κάρτα, τα δεδομένα μπορεί να χαθούν μόνιμα.

Βασικοί Έλεγχοι Όταν Η Κάμερα Δεν Διαβάζει Κάρτα SD

Προτού προχωρήσετε σε πιο περίπλοκες επιδιορθώσεις, εκτελέστε μερικούς απλούς ελέγχους. Θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, αυτοί οι έλεγχοι βοηθούν στον αποκλεισμό ενδεχόμενης ύπαρξης κακόβουλου λογισμικού ως πιθανού υπεύθυνου.

Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς ελέγχους:

Μέθοδος 1: Επανεισάγετε την κάρτα SD

Απενεργοποιήστε την κάμερα και βγάλτε την κάρτα SD. Βεβαιωθείτε ότι επανεισάγετε την κάρτα SD με τη σωστή κατεύθυνση. Κατά την εισαγωγή, πιέστε την άκρη που εξέχει από τη συσκευή στο κέντρο μέχρι να ακούσετε ένα κλικ για να βεβαιωθείτε ότι η κάρτα έχει εισαχθεί σωστά.

Μέθοδος 2: Ελέγξτε την κάρτα SD για Φυσικές Βλάβες

Μια φυσικά κατεστραμμένη κάρτα SD συνήθως παραμένει ανεπαίσθητη στην κάμερα. Μερικά ενδεικτικά σημάδια φυσικής ζημιάς σε μια κάρτα SD είναι—ένας λείπων διακόπτης κλειδώματος, ένα λείπον προστατευτικό κάλυμμα, και ορατές ρωγμές στο κάλυμμα.

Η ζημιά στο προστατευτικό κάλυμμα μιας κάρτας SD μπορεί συχνά να είναι επιφανειακή. Ωστόσο, τα διαβρωμένα, αλλοιωμένα στο χρώμα ή λανθασμένα ευθυγραμμισμένα χρυσά συνδετήρια θα αποτρέψουν σίγουρα την ανίχνευση της κάρτας SD από την κάμερα.

Μια ασυνήθιστη αλλαγή χρώματος σε μια κάρτα SD συχνά υποδηλώνει ζημιά από θερμότητα ή ηλεκτρική βλάβη.

Ανεξάρτητα από τα ακριβή σημάδια φυσικής ζημιάς, είναι καλύτερο να αφήσετε τους ειδικούς να χειριστούν μια φυσικά κατεστραμμένη κάρτα SD. Είναι εύκολο να επιδεινώσεις τη ζημιά αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις.

Μέθοδος 3: Αφαίρεση Ιού από Κάρτα SD

Ένας ιός μπορεί να διαφθείρει το σύστημα αρχείων καθώς και τα αρχεία. Η κάρτα SD σου μπορεί να έχει μολυνθεί όταν την συνδέθηκες στον υπολογιστή σου για να μεταφέρεις φωτογραφίες και βίντεο. Συνήθως μπορείς να αφαιρέσεις έναν ιό χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη λύση λογισμικού αντιιικού. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να συνδέσεις την κάρτα SD στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη καρτών.

Ωστόσο, σημειώστε ότι το εργαλείο αντιιικού προστασίας μπορεί επίσης να καταλήξει να διαγράφει σημαντικά αρχεία που τα θεωρεί επιβλαβή. Πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε ενέργεια χρησιμοποιώντας το αντιιικό, ελέγξτε διπλά αυτές τις ενέργειες και τα αρχεία στα οποία θα εφαρμοστούν για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε να χάσετε σημαντικά αρχεία.

Μέθοδος 4: Δοκιμάστε Μια Άλλη Κάρτα SD

Εισάγετε μια άλλη κάρτα SD και δείτε αν η κάμερα την ανιχνεύει. Εάν η καινούργια κάρτα SD παραμένει ανεντοπίστη, είναι πιθανό το πρόβλημα να βρίσκεται στην κάμερά σας, και όχι στην κάρτα SD.

Επιπλέον, ελέγξτε αν ο προβληματικός SD κάρτα ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε έναν αναγνώστη SD καρτών υψηλής ποιότητας για να τη συνδέσετε στον υπολογιστή σας. Εάν ο υπολογιστής σας την ανιχνεύει, εμφανίζει τη σωστή χωρητικότητα αποθήκευσης και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας, μπορεί να είναι ένα ακόμα σημάδι ότι η κάμερα είναι προβληματική.

Μέθοδος 5: Αφήστε την Κάρτα SD να Στεγνώσει

Αν η κάρτα SD βραχεί, απλώς άφησέ την να στεγνώσει για μερικές μέρες. Μη χρησιμοποιήσεις τεχνητή θέρμανση για να επιταχύνεις τη διαδικασία στεγνώματος γιατί μπορεί να προκληθεί περισσότερη ζημιά. Άφησε την κάρτα SD σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό περιβάλλον μέχρι να στεγνώσει φυσικά.

Εάν συχνά τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο σε εξαιρετικά υγρές συνθήκες, αξίζει να επενδύσετε σε κάρτες SD που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιες συνθήκες.

Πώς να Ανακτήσετε Δεδομένα από μια Κάρτα SD που Δεν Αναγνωρίζεται από την Κάμερα

Πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ανάκτηση δεδομένων όταν αντιμετωπίζετε μια κάρτα SD που δεν αναγνωρίζεται από την κάμερά σας. Προτείνουμε αυτό επειδή κάποιες μέθοδοι διόρθωσης μιας μη αναγνωρισμένης κάρτας SD—όπως η μορφοποίηση—περιλαμβάνουν απώλεια δεδομένων που είναι δύσκολο να αναιρεθεί. Εφόσον η κάρτα SD σας ανιχνεύεται από τον υπολογιστή σας, και η Διαχείριση Δίσκου εμφανίζει το σωστό μέγεθος αποθήκευσης της κάρτας SD, είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων με αυτοβοήθεια.

Εάν είναι δυνατόν να αντιγράψετε απλά τα αρχεία σας από την κάρτα SD, κάντε το. Αν όχι, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων τρίτου μέρους για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Υπάρχουν άφθονα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά επιλέξτε μία επιλογή μόνο από τις καλύτερες.

Για τον οδηγό ανάκτησης δεδομένων από κάρτες SD, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Disk Drill. Κάναμε αξιολόγηση του Disk Drill και διαπιστώσαμε ότι δεν είναι μόνο εφοδιασμένο με ένα αιχμηρό αλγόριθμο ανάκτησης δεδομένων, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά εύχρηστο. Η συμβατότητα του Disk Drill με όλα τα κύρια συστήματα αρχείων και τύπους αποθηκευτικών δίσκων (συμπεριλαμβανομένων των καρτών SD) εξασφαλίζει ότι η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βήμα 1. Κατεβάστε και Εγκαταστήστε το Disk Drill

Κατεβάστε το Disk Drill και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να ανακτήσετε έως και 500MB δεδομένων.

εγκατάσταση disk drill

Βήμα 2. Σάρωση της κάρτας SD

Συνδέστε την κάρτα SD στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο ή εξωτερικό αναγνώστη καρτών. Στη συνέχεια, εκκινήστε το Disk Drill, επιλέξτε την κάρτα SD από την αρχική οθόνη, και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα.

ξεκινώντας μια σάρωση στο disk drill

Βήμα 3.  Επιλέξτε Αρχεία για Ανάκτηση

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, θα δείτε τα αρχεία που είναι διαθέσιμα για ανάκτηση. Εάν προηγουμένως χρησιμοποιούσατε την κάρτα SD για αποθήκευση και άλλων τύπων αρχείων, το Disk Drill μπορεί να σας βοηθήσει να φιλτράρετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης ανά τύπο αρχείου και κατάληξη.

Μπορείτε επίσης να προεπισκοπήσετε τα αρχεία σας πριν την ανάκτησή τους, ώστε να είστε σίγουροι ότι ανακτάτε τα σωστά αρχεία. Για να προεπισκοπήσετε ένα αρχείο, τοποθετήστε τον δρομέα σας πάνω από το αρχείο και κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο του ματιού.

Στη συνέχεια, επιλέξτε όλα τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε τσεκάροντας το πλαίσιο στα αριστερά τους.

επιλογή αρχείων στο disk drill

Βήμα 4.  Ανάκτηση Αρχείων

Αφού έχετε επιλέξει τα αρχεία προς ανάκτηση, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση στο κάτω μέρος. Επιλέξτε μία τοποθεσία όπου θέλετε να ανακτήσετε τα αρχεία και κάντε κλικ Επόμενο.

ανάκτηση αρχείων μέσω του disk drill

Σημείωση: Πρέπει πάντα να ανακτάτε αρχεία σε μια τοποθεσία διαφορετική από την πηγαία τοποθεσία (την κάρτα SD σε αυτήν την περίπτωση) για να αποφύγετε την αντικατάσταση δεδομένων.

Αφού ανακτήσετε τα αρχεία, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην επιδιόρθωση της κάρτας SD.

Πώς να Διορθώσετε το Πρόβλημα όταν η Κάμερα Δεν Διαβάζει την Κάρτα SD

Η ακριβής μέθοδος που θα σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε την κάρτα SD εξαρτάται από το τι προκάλεσε το πρόβλημα. Ιδού οι λύσεις για τις πιο συνηθισμένες αιτίες που μπορεί να κάνουν την κάμερα να μη διαβάζει την κάρτα SD.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο CHKDSK

Το CHKDSK είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο στα Windows το οποίο ελέγχει το σύστημα αρχείων και τα μεταδεδομένα του συστήματος αρχείων σε μια συσκευή αποθήκευσης για λογικά και φυσικά σφάλματα. Εάν η φωτογραφική σας μηχανή αντιμετωπίζει προβλήματα αναγνώρισης της SD κάρτας σας επειδή έχει καταστραφεί ή έχει κακούς τομείς, το εργαλείο CHKDSK μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση αυτού, εφόσον ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει την SD κάρτα.

Για να εκτελέσετε το CHKDSK:

 1. Συνδέστε την κάρτα SD με τον υπολογιστή μέσω ενός διαβάστη χαρτών.
 2. Αναζητήστε για cmd στο Start Menu, τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από το Command Prompt, και επιλέξτε Run as administrator.launching an elevated command prompt
 3. Πληκτρολογήστε chkdsk F: /x στο Command Prompt και πατήστε Enter (αντικαταστήστε το F με το γράμμα δισκοδιέλευσης που έχει ανατεθεί στην κάρτα SD)running the chkdsk command

Το CHKDSK θα ξεκινήσει τη σάρωση του δίσκου για σφάλματα και θα τα διορθώσει εάν βρει κάποια.

Μέθοδος 2: Ενημέρωση Λογισμικού Κάμερας

Οι ενημερώσεις του λογισμικού της φωτογραφικής μηχανής ίσως να σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα, αν ο λόγος που η κάρτα SD δεν αναγνωρίζεται είναι ένα σφάλμα του firmware. Η ακριβής μέθοδος ενημέρωσης του λογισμικού της μηχανής διαφέρει ανάλογα με την μάρκα και το μοντέλο της μηχανής που χρησιμοποιείτε. Αν χρησιμοποιείτε Sony Cybershot, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μια διαφορετική μέθοδο από κάποιον με Nikon Coolpix.

Ωστόσο, η διαδικασία ενημέρωσης καθώς και το αρχείο αναβάθμισης του firmware είναι συνήθως διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Εδώ είναι μερικές γενικές οδηγίες για να ξεκινήσετε:

 1. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή της κάμερας για να κατεβάσετε το firmware. Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει για κάθε ιστοσελίδα, αλλά να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ιδού τα σύνδεσμοι των σελίδων υποστήριξης των πιο δημοφιλών μάρκες καμερών:
 2. Αναζητήστε το μοντέλο της κάμεράς σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αναζητήσετε το μοντέλο πληκτρολογώντας το όνομα του μοντέλου στη γραμμή αναζήτησης της σελίδας υποστήριξης.
 3. Από αυτό το σημείο και πέρα, θα χρειαστεί να εξερευνήσετε λίγο την ιστοσελίδα. Αναζητήστε το τελευταίο λογισμικό ή firmware της κάμερας στην επόμενη σελίδα. Σημειώστε ότι πρέπει να κατεβάσετε το firmware για το συγκεκριμένο μοντέλο σας. Συνήθως το firmware δεν είναι συμβατό με πολλαπλές κάμερες.

Το υπόλοιπο της διαδικασίας θα πρέπει να εμφανίζεται στη σελίδα λήψης του firmware. Ωστόσο, αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για τη διαδικασία, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν τεχνικό. Αν κάνετε κάποιο λάθος, μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε την κάμερα ούτως ή άλλως.

Μέθοδος 3: Διαμόρφωση της κάρτας SD

Η μορφοποίηση της κάρτας SD θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, διότι θα καταλήξετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στην κάρτα SD. Ωστόσο, η μορφοποίηση μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε σχεδόν όλα τα λογικά σφάλματα στην κάρτα SD.

Για να μορφοποιήσετε μια κάρτα SD χρησιμοποιώντας έναν Η/Υ:

 1. Συνδέστε το με τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αναγνώστη καρτών.
 2. Πατήστε Ctrl+E για να εκκινήσετε το Εξερευνητής Αρχείων και επιλέξτε Υπολογιστής (Αυτός ο Υπολογιστής αν είστε στα Windows 10) από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα SD και επιλέξτε Μορφοποίηση.επιλογή της επιλογής μορφοποίησης
 4. Επιλέξτε ένα σύστημα αρχείων. Ιδανικά, exFAT για κάρτες με χωρητικότητα 32GB ή περισσότερο ή για κάρτες στις οποίες θέλετε να αποθηκεύσετε αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Το FAT32 είναι μια άλλη επιλογή αν δεν σχεδιάζετε να αποθηκεύσετε αρχεία μεγαλύτερα από 4GB.
 5. Επιλέξτε μια Ετικέτα Τόμου.
 6. Τσεκάρετε το κουτί δίπλα στο Γρήγορη Μορφοποίηση.
 7. Κάντε κλικ στο Έναρξη.τσεκάρισμα του κουτιού δίπλα σε γρήγορη μορφοποίηση και έναρξη της μορφοποίησης
 8. Πατήστε OK για επιβεβαίωση όταν σας ζητηθεί.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη συνέχεια επανεισάγετε την κάρτα στην κάμερά σας.

Συμπέρασμα

Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η κάμερά σας δεν ανιχνεύει την κάρτα SD σας. Αυτοί οι λόγοι κυμαίνονται από μια απλή περίπτωση μιας ακατάλληλης κάρτας SD, μέχρι πλήρη φυσική και λογική διαφθορά. Εάν η ανιχνευμένη κάρτα SD σας είναι φυσικά καλή, είναι καλύτερο να ανακτήσετε πρώτα δεδομένα από αυτήν – είτε αντιγράφοντας τα αρχεία σας, είτε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Disk Drill – πριν την επιδιορθώσετε.

Σε περίπτωση φυσικής βλάβης, σταματήστε τη χρήση της κάρτας SD, αποφύγετε την αυτο-επιδιόρθωση δεδομένων και επικοινωνήστε άμεσα με έναν επαγγελματία ανάκτησης δεδομένων. Κάντε το ίδιο, αν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD ή αν το μέγεθος αποθήκευσης εμφανίζεται λανθασμένα στη Διαχείριση Δίσκων των Windows, καθώς συχνά δείχνει σοβαρή λογική ή φυσική βλάβη στην κάρτα SD.

Αφού ανακτήσετε τα αρχεία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους όπως την εκτέλεση σάρωσης CHKDSK, την ενημέρωση του λογισμικού της κάμερας, ή τη μορφοποίηση της κάρτας SD, για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Συχνές Ερωτήσεις

Κάποιοι λόγοι για τους οποίους η κάμερά σας δεν εμφανίζει τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα SD σας:
 • Η κάρτα SD έχει εισαχθεί λανθασμένα.
 • Λογικά ή φυσικά κατεστραμμένη κάρτα SD.
 • Το σύστημα αρχείων της κάρτας SD είναι ασυμβίβαστο με την κάμερα σας.
 • Η κάμερα δεν αναγνωρίζει τον τύπο της κάρτας SD.
 • Η θύρα της κάμερας για την κάρτα SD είναι κατεστραμμένη.
Ορίστε μερικοί συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μια νέα κάρτα SD δεν λειτουργεί με την κάμερά σας Canon:
 • Η κάμερα Canon δεν υποστηρίζει τον τύπο κάρτας SD και τη χωρητικότητα αποθήκευσης. Δεν όλα τα μοντέλα Canon υποστηρίζουν τους ίδιους τύπους καρτών SD.
 • Εισάγατε την κάρτα SD με λάθος τρόπο.
 • Ο διακόπτης κλειδώματος της κάρτας SD είναι στη θέση ON, εμποδίζοντας την κάμερα Canon να γράψει ή να διαμορφώσει την κάρτα.
 • Η κάμερα Canon διαταραγμένη στη λειτουργία της, ή ένας κατεστραμμένος υποδοχή εισαγωγής.
 • Κατεστραμμένοι σύνδεσμοι κάρτας SD.
 • Η κάρτα SD είναι ελαττωματική.
Ναι. Οι περισσότεροι κατασκευαστές καμερών χρησιμοποιούν ένα μοναδικό σύστημα αρχείων για να αποθηκεύσουν και να οργανώσουν φωτογραφίες σε μια κάρτα SD. Ακόμη και μια ολοκαίνουργια κάρτα SD πρέπει να εισαχθεί στην κάμερα που προτίθεστε να τη χρησιμοποιήσετε, και στη συνέχεια να διαμορφωθεί χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη λειτουργία μορφοποίησης της κάμερας. Μη συνδέσετε την κάρτα SD στον υπολογιστή σας, μην τη μορφοποιήσετε και μετά υποθέσετε ότι θα λειτουργήσει άψογα με την κάμερά σας.
Ο Arjun είναι ένας τεχνολογικός νίντζα, κωδικοποιεί HTML και CSS, και έχει λάβει ειδική μνεία ως η αναφορά για την τεχνολογική βοήθεια στην οικογένεια κατά τις συγκεντρώσεις. Γράφει οδηγούς περίπου εξι χρόνια και αυτή τη στιγμή συνεισφέρει σε κύριες τεχνολογικές ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
Ανώτερος Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυσική, Πληροφορική για Επιστημονικά Πειράματα.
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required