Πώς να Ανακτήσετε Κατεστραμμένα Αρχεία στα Windows [Καλύτερες Μέθοδοι]

Γράφτηκε από
Εγκρίθηκε από
46

Ανάκτηση κατεστραμμένων αρχείων σε Windows

Έχετε εργαστεί στον υπολογιστή σας και πάτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο καθώς θέλετε να διατηρήσετε την εργασία σας. Όμως, η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε κρασάρει, ή ο υπολογιστής σας επανεκκινεί ξαφνικά, αφήνοντας το αρχείο σας μη αποθηκευμένο.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά σενάρια που μπορούν να διαφθείρουν τα αρχεία σας. Τα καλά νέα; Υπάρχουν τρόποι για να ανακτήσετε διεφθαρμένα αρχεία στα Windows. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι ένα διεφθαρμένο αρχείο, πώς συμβαίνει αυτό, και πώς μπορείτε να ανακτήσετε ένα διεφθαρμένο αρχείο.

Τι είναι ένα κατεστραμμένο αρχείο;

Σύντομα, ένα κατεστραμμένο αρχείο είναι ένα που έχει πάθει ζημιά. Όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή σας έχουν μια δομή και όταν αυτή η δομή καταστραφεί ή διακοπεί, μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή ενός αρχείου.

μήνυμα κατεστραμμένου αρχείου

Αυτό μπορεί να προκαλέσει το αρχείο να μην ανοίγει πλέον και το λειτουργικό σύστημά σας μπορεί να μην ξέρει πλέον πως να χειριστεί το αρχείο. Αν προσπαθήσετε να το ανοίξετε, η εφαρμογή μπορεί να κρασάρει καθώς υπάρχουν λείποντα δεδομένα που προκαλούν στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε να μην καταλαβαίνει τι να κάνει με αυτό.

Πώς Καταστρέφονται τα Αρχεία;

Υπάρχουν πολλαπλοί λόγοι που ένα αρχείο μπορεί να έχει καταστραφεί. Θα αναφέρω μερικοϽς από τους πιο συνηθισμένους παρακάτω:

 • 🔌 Διακοπές ρεύματος που προκαλούν το απροσδόκητο κλείσιμο του υπολογιστή σας – Οι διακοπές ρεύματος που προκαλούν απρόσμενο τερματισμό μπορεί να διακόψουν τη διαδικασία του συστήματος και άλλες λειτουργίες εγγραφής. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή ορισμένων αρχείων ή άλλων μετα-δεδομένων.
 • ⚡ Αύξηση ισχύος – Όπως και με τα απροσδόκητα κλεισίματα, οι αύξησεις ισχύος λόγω ελαττωματικού καλωδίωσης ή άλλων λόγων μπορούν επίσης να διακόψoυν λειτουργίες τροποποίησης δεδομένων. Πέρα από αυτό, μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιές σε υλικοτεχνικά στοιχεία τα οποία μπορεί να κάνουν τον υπολογιστή σας απρόσιτο.
 • 🔨 Κρασάρισμα εφαρμογής – Αν μια εφαρμογή κρασάρει κατά την αποθήκευση ενός αρχείου, μπορεί να αφήσει ένα μέρος του αρχείου σας ενημερωμένο, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει ως έχει ή θα υποστεί ζημιές. Αυτά τα ασυνεπή δεδομένα μπορεί να οδηγήσoυν σε διαφθορά των αρχείων.
 • 🖥️ Κρασάρισμα λειτουργικού συστήματος – Αν το λειτουργικό σύστημα κρασάρει, όλες οι λειτουργίες σταματούν, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών στο παρασκήνιο και οτιδήποτε έχετε σε πρόσβαση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη ζημιάς στα δεδομένα ή ακόμα και διαφθορά του συστήματος αρχείων.
 • 🛑 Σφάλματα ενημέρωσης – Αν μια ενημέρωση λογισμικού δεν είναι επιτυχής, οποιαδήποτε κρίσιμα συστατικά του συστήματος που εμπλέκονται στην ενημέρωση μπορεί να υποστούν ζημιές, με αποτέλεσμα τη διαφθορά των σχετικών αρχείων.
 • ➡️ Μεταφορά καινούργιων δεδομένων σε έναν υπολογιστή και σφάλματα συμβατότητας – Αν μεταφέρετε ένα ασύμβατο αρχείο σε έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή, αυτό το αντίγραφο μπορεί να γίνει άχρηστο ή αδιάβαστο. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή η συσκευή δεν έχει τρόπο να ερμηνεύσει σωστά το αρχείο/δεδομένα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ανάκτησης κατεστραμμένων αρχείων καθώς τα Windows και άλλες εφαρμογές λαμβάνουν υπόψη ότι μπορεί να υπάρξουν περιστατικά όπου εφαρμογές ή υπολογιστές μπορούν να κρασάρουν.

Παρακάτω, θα εξετάσω μερικούς από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προχωρήσετε στην ανάκτηση κατεστραμμένων αρχείων και στην επαναφορά των δεδομένων σας.

Καλύτερες Μέθοδοι για την Ανάκτηση Κατεστραμμένων Αρχείων

Οι πιθανότητες επιτυχούς ανάκτησης διεφθαρμένων αρχείων θα εξαρτηθούν από τον υποκείμενο λόγο διαφθοράς. Παρακάτω, περιγράφουμε τις καλύτερες μεθόδους για την ανάκτηση των διεφθαρμένων αρχείων σας τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε εύκολα. Δείτε ποιες από τις μεθόδους θα λειτουργήσoυν για τις συγκεκριμένες ανάγκες ανάκτησης σας.

Μέθοδος 1: Αντιγραφή του Αρχείου από την Πρωτότυπη Πηγή

Ο πιο απλός τρόπος να ανακτήσετε τα διεφθαρμένα αρχεία είναι απλώς να τα αντιγράψετε από την αρχική πηγή. Τα περισσότερα αρχεία στον υπολογιστή σας που δεν είναι συστημικά αρχεία (δηλαδή, αρχεία που προστίθενται από τα Windows κατά την εγκατάσταση) συνήθως προέρχονται από μια εξωτερική πηγή και μπορεί να ανακτηθούν ξανά.

Για παράδειγμα, αν το κατεστραμμένο αρχείο που προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις είναι ένα αρχείο εγκατάστασης για ένα εργαλείο που θέλεις να εγκαταστήσεις, πήγαινε στην ιστοσελίδα του εργαλείου και κατέβασε το αρχείο εγκατάστασης ξανά. Εάν έλαβες το αρχείο, για παράδειγμα, μια ταινία ως αρχείο mp4 που έχει καταστραφεί, μπορείς να ζητήσεις από τον φίλο σου το αρχείο ξανά.

Ωστόσο, αν δεν είναι δυνατόν να ανακτήσετε το κατεστραμμένο αρχείο από την πηγή, μπορεί να καταφέρετε να το ανακτήσετε αλλάζοντας τη μορφή αρχείου του κατεστραμμένου αρχείου.

Μέθοδος 2: Αλλαγή της Μορφής Αρχείου

Μερικές φορές, η διόρθωση ενός κατεστραμμένου αρχείου είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή της μορφής του αρχείου. Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα έγγραφο Word, η μετατροπή του σε PDF μπορεί να βοηθήσει. Αν το κατεστραμμένο σας αρχείο είναι μια εικόνα σε μορφή PNG, η μετατροπή της σε JPG ίσως βοηθήσει στην ανάκτηση του αρχείου.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αλλάξετε τη μορφή του αρχείου. Συνήθως, η αναζήτηση στο διαδίκτυο της φράσης “μετατροπή (μορφή αρχείου) σε (διαφορετική μορφή αρχείου)” θα σας δώσει μια λίστα με βάση το διαδίκτυο εργαλείων που μπορούν να μετατρέψουν τη μορφή του αρχείου διαδικτυακά.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε μερικές μορφές αρχείων χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που ήδη έχετε στον υπολογιστή σας, εφόσον τουλάχιστον μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο. Για παράδειγμα, όταν ένα έγγραφο Word γίνει κατεστραμμένο, μερικά από τα περιεχόμενά του μπορεί να μην εμφανίζονται, αλλά το αρχείο θα ανοίξει ακόμα. Μπορείτε να πάτε στο Αρχείο > Αποθήκευση ως και να αποθηκεύσετε το αρχείο ως έγγραφο PDF.

αποθήκευση λέξης ως pdf

Μέθοδος 3: Χρήση των Ενσωματωμένων Λύσεων Εφαρμογών AutoRecover

Πολλές εφαρμογές σήμερα προσφέρουν ενσωματωμένη προστασία δεδομένων ενάντια σε πράγματα όπως κρασαρίσματα εφαρμογών και υπολογιστών. Το Microsoft Office είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα λογισμικού υπηρεσίας που προσφέρει καταπληκτική προστασία για τα δεδομένα σας.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το Microsoft Office, μπορούμε να δούμε πώς να ανακτήσουμε ένα κατεστραμμένο αρχείο χρησιμοποιώντας το Word. Εάν χρησιμοποιείτε κάτι όπως το Microsoft OneDrive ή το Google Docs, τότε αυτό πιθανότατα δεν θα ήταν κάτι που θα χρειαζόταν να λάβετε υπόψη, καθώς τα δεδομένα σας αποθηκεύονται συνεχώς μέσω του cloud.

Ωστόσο, λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα και εξαρτώμενα από το σε τι εργάζεστε, μπορεί να μην είστε σε θέση να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας στο νέφος ή μπορεί να έχετε και άλλους λόγους για να μην το κάνετε. Στα παρακάτω βήματα, θα διαπεράσω πώς να ανακτήσετε ένα αρχείο από το Microsoft Word αλλά αυτά τα βήματα ισχύουν για τις περισσότερες εφαρμογές του Microsoft Office και τα βήματα δεν πρέπει να διαφέρουν κατά πολύ.

 1. Εκκινήστε το Word ή οποιοδήποτε προϊόν του Office καθώς τα βήματα πρέπει να είναι σχεδόν τα ίδια.
 2. Μεταβείτε στην γραμμή πλοήγησης και επιλέξτε Αρχείο > Επιλογή > Αποθήκευση.
 3. Μέσα σε αυτό το παράθυρο, μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία Αυτόματης Ανάκτησης όπου αποθηκεύονται τα αρχεία σας. Μπορείτε επίσης να δείτε πόσο συχνά η Αυτόματη Ανάκτηση αποθηκεύει την εργασία σας. Μπορείτε να δείτε στο δικό μου, ότι αποθηκεύει κάθε 10 λεπτά και ότι αυτή είναι η προκαθορισμένη ρύθμιση.autorecover settings word
 4. Από αυτή την οθόνη, θα μπορέσετε να δείτε σε ποια τοποθεσία αποθηκεύονται τα αρχεία σας, πράγμα που θα σας επιτρέψει να τα εντοπίσετε και να ανακτήσετε τα κατεστραμμένα αρχεία.autorecover saves in folder

Μέθοδος 4: Ανάκτηση Κατεστραμμένων Αρχείων Χρησιμοποιώντας Προηγούμενες Εκδόσεις

Οι προηγούμενες εκδόσεις είναι αντίγραφα αρχείων που δημιουργεί τα Windows ως μέρος ενός backup ή ως σημείο επαναφοράς. Οι προηγούμενες εκδόσεις αναφέρονται ενίοτε επίσης ως αντίγραφα σκιάς και δημιουργούνται αυτόματα από το λειτουργικό σύστημα Windows, οπότε δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να έχετε ρυθμίσει εκ των προτέρων.

Εάν έχετε ένα κατεστραμμένο αρχείο, πιθανότατα θα μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ πάνω του και να το επαναφέρετε σε μια προηγούμενη έκδοση ή σημείο αντιγράφου ασφαλείας, το οποίο θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε ένα αρχείο σε περίπτωση που αυτό καταστραφεί.

Η αποκατάσταση των κατεστραμμένων αρχείων χρησιμοποιώντας τις Προηγούμενες Εκδόσεις είναι αρκετά εύκολη και θα σας καθοδηγήσω μέσα από τα βήματα που ακολουθούν.

 1. Βρείτε το φάκελο ή το αρχείο το οποίο θέλετε να επαναφέρετε σε προηγούμενη έκδοση.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή το φάκελο και επιλέξτε Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων.
 3. Επιλέξτε την προηγούμενη έκδοση στην οποία θέλετε να επανέλθετε και κάντε κλικ στο Επαναφορά.select previous version and restore
 4. Αφού κάνετε κλικ στην Επαναφορά, ο υπολογιστής σας θα επανέλθει στην προηγούμενη έκδοση του αρχείου και δεν θα πρέπει πλέον να είναι κατεστραμμένο!

Μερικές φορές μπορεί να μην υπάρχει προηγούμενη έκδοση του αρχείου στο οποίο προσπαθείτε να επαναφέρετε και εκεί είναι που τα αντίγραφα ασφαλείας βρίσκουν την εφαρμογή τους.

Μέθοδος 5: Ανάκτηση Κατεστραμμένων Αρχείων από Αντίγραφο Ασφαλείας των Windows

Μετά από χρόνια στον κλάδο των υπολογιστών, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το να πραγματοποιείτε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας είναι μία από τις καλύτερες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για τα δεδομένα σας. Η ανάκτηση διεφθαρμένων αρχείων από ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι πραγματικά εύκολη και απαιτεί μόνο λίγα βήματα.

 1. Εκκίνηση Ρυθμίσεις > Ενημέρωση & Ασφάλεια > Αντίγραφο ασφαλείας.επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας
 2. Εάν έχετε καθορίσει ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα εμφανιστεί εδώ. Μπορείτε στη συνέχεια να ανακτήσετε τα κατεστραμμένα αρχεία επιλέγοντας το αντίγραφο ασφαλείας και στη συνέχεια περιμένοντας να επαναφερθεί σε ένα προηγούμενο σημείο.επαναφορά αρχείων από αντίγραφο ασφαλείας

Αν δεν εμφανιστεί κανένα αντίγραφο ασφαλείας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, πιθανότατα δεν έχετε κάποιο και θα πρότεινα να αρχίσετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας ώστε να εξασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ανάκτηση κατεστραμμένων αρχείων τους οποίους θα εξετάσουμε παρακάτω.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε Λογισμικό Επισκευής Αρχείων

Εάν θέλετε μια πιο αυτόματη λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία επισκευής αρχείων όπως το Stellar Microsoft Office Repair Toolkit ή το Repair Toolbox. Το ποσοστό επιτυχίας κάθε λογισμικού συνήθως εξαρτάται από το πόσο έξυπνο είναι.

Τα αρχεία μπορούν να καταστούν κατεστραμμένα εξαιτίας ιών, ελαττωματικού λογισμικού που δεν έγραψε σωστά το αρχείο ή κάποιου γεγονότος που προκάλεσε τη διατάραξη των δεδομένων του αρχείου. Έτσι, οι πιθανότητες επιτυχίας όταν χρησιμοποιείται ένα εργαλείο επισκευής εξαρτώνται επίσης από το πόσο κατεστραμμένο ή διεφθαρμένο είναι το αρχείο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από το εργαλείο επιδιόρθωσης αρχείων που χρησιμοποιείτε, θα επιδιορθώσει μόνο μικρά ζητήματα διαφθοράς. Αν λείπει μεγάλο τμήμα των δεδομένων του αρχείου σας, το εργαλείο επιδιόρθωσης—ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό είναι—δεν θα είναι σε θέση να ανακτήσει το αρχείο.

Μέθοδος 7: Ανάκτηση Κατεστραμμένων Αρχείων Χρησιμοποιώντας Λογισμικό Ανάκτησης Δεδομένων

Εάν τα παραπάνω βήματα δεν λειτούργησαν, μπορεί να μπορείτε να ανακτήσετε μια προηγούμενη έκδοση του αρχείου που θα ανοίγει και θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων τρίτων.

Το Disk Drill μπορεί να ανακτήσει αρχεία και όλα τα άλλα είδη δεδομένων. Μπορεί να το κάνει αυτό σαρώνοντας τον υπολογιστή σας και εντοπίζοντας αρχεία που είναι εκεί, αλλά μπορεί να μην είναι ορατά σε εσάς. Με μια καταστραμμένη κατάσταση αρχείου, το Disk Drill μπορεί να καταφέρει να ανακτήσει μια προηγούμενη λειτουργική έκδοση του αρχείου που θα ανοίξει και θα λειτουργήσει στην μηχανή Windows σας. Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων δεν μπορεί να διορθώσει κατεστραμμένα αρχεία, αλλά αν υπάρχει κάποια άλλη λειτουργική έκδοση του αρχείου, ενδέχεται να είναι ανακτήσιμη.

Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε αν το αρχείο είναι ανακτήσιμο είναι αν η λειτουργία προεπισκόπησης δουλεύει κατά την προβολή των αρχείων που το Disk Drill κατάφερε να βρει μετά το πέρας της διαδικασίας σάρωσης, την οποία θα αναφέρω στα παρακάτω βήματα.

Μόλις προσέξετε ότι ένα αρχείο είναι κατεστραμμένο και δεν ανοίγει στον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθώς η αποθήκευση νέων δεδομένων θα δυσκολέψει την ανάκτηση δεδομένων από το Disk Drill. Εάν μπορείτε να φορτώσετε το Disk Drill σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μονάδα flash, αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες ανάκτησης δεδομένων.

 1. Λήψη και εγκαταστήστε το Disk Drill για τον υπολογιστή σας.disk drill setup
 2. Επιλέξτε τη Συσκευή/Δίσκο που θέλετε να σαρώσετε για τα κατεστραμμένα αρχεία και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση απωλεσθέντων δεδομένων στην κάτω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε την ανάκτηση των κατεστραμμένων αρχείων.selecting drive to scan in disk drill
 3. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης. Στη συνέχεια προχωρήστε στην ανασκόπηση των ευρημάτων
 4. Θα υποδεχθείτε όλα τα ευρεθέντα αρχεία που το Disk Drill κατάφερε να ανακτήσει. Εάν μπορείτε να προεπισκοπήσετε ένα αρχείο, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις το Disk Drill μπορεί να το ανακτήσει. Αυτό είναι ένδειξη ότι μπορείτε να ανακτήσετε μια προηγούμενη λειτουργική έκδοση ενός κατεστραμμένου αρχείου.previewing files in disk drill
 5. Ελέγξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε Ανάκτηση.recovering files in disk drill
 6. Επιλέξτε μια διαδρομή για το Disk Drill για να ανακτήσει το κατεστραμμένο αρχείο.choosing a recovery location in disk drill
 7. Στη συνέχεια, θα υποδεχθείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης που θα σας ενημερώσει ότι η ανάκτηση ήταν επιτυχής.recovery successful message

Μέθοδος 8: Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Έλεγχου Συστήματος Αρχείων (SFC)

Το System File Check (SFC) είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο που σαρώνει για κατεστραμμένα συστημικά αρχεία και τα επιδιορθώνει. Τα Windows αποθηκεύουν ένα προσωρινό αντίγραφο όλων των συστημικών αρχείων σας στον φάκελο System32/dllcache. Όταν τρέχετε το εργαλείο SFC, σαρώνει όλα τα προστατευμένα συστημικά αρχεία για να δει αν κάποιο έχει καταστραφεί. Εάν βρει κατεστραμμένα αρχεία, τα αντικαθιστά με ένα προσωρινό αντίγραφο του αρχείου. Εάν το κατεστραμμένο αρχείο που προσπαθείτε να ανακτήσετε είναι ένα συστημικό αρχείο, ιδού πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SFC για να το επιδιορθώσετε:

 1. Αναζητήστε την εντολή cmd στο Μενού Έναρξης. Επιλέξτε την Προτροπή Διαταγών από τον αριστερό πίνακα και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής από τον δεξιό πίνακα για να ανοίξετε την Προτροπή Διαταγών ως διαχειριστής.open cmd
 2. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:
  sfc /scannow

  sfc scannow

 3. Αφήστε τη σάρωση να ολοκληρωθεί. Μόλις γίνει αυτό, θα δείτε ένα μήνυμα που σας ενημερώνει αν η σάρωση βρήκε κατεστραμμένα αρχεία και αν αυτά διορθώθηκαν. Αν το μήνυμα λέει ότι τα κατεστραμμένα αρχεία διορθώθηκαν με επιτυχία, θα έχετε επιδιορθώσει τα κατεστραμμένα συστημικά αρχεία.scan completed

Συνοπτικά

Οι υπολογιστές λειτουργούν αξιόπιστα την πλειονότητα του χρόνου αλλά μπορεί να συμβούν περιπτώσεις όπου κάτι μπορεί να προκαλέσει διαφθορά αρχείων. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακτηθούν αυτά τα δεδομένα και να επανέλθουν στη μηχανή σας.

Μέσω αντιγράφων ασφαλείας και ενσωματωμένων λύσεων λογισμικού, μπορείτε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και αν αυτά δεν λειτουργήσουν, έχετε πάντα λογισμικό ανάκτησης δεδομένων τρίτων που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε μια προηγούμενα λειτουργική έκδοση ενός διεφθαρμένου αρχείου.

Συχνές Ερωτήσεις

Όχι, το CHKDSK έχει σχεδιαστεί για να σκανάρει και να επιδιορθώσει τον υπολογιστή σας με Windows για διαφθορές του συστήματος αρχείων ή κακούς τομείς, όχι για να διορθώσει ή να ανακτήσει διεφθαρμένα αρχεία καθαυτά.
Υπάρχουν εργαλεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Office Recovery, στα οποία μπορείτε να ανεβάσετε ένα κατεστραμμένο αρχείο ώστε η ιστοσελίδα να προσπαθήσει να το επιδιορθώσει. Ωστόσο, είναι περιορισμένα σε συγκεκριμένες μορφές αρχείων.
Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε ένα κατεστραμμένο αρχείο DOCX χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη λειτουργία επισκευής του Microsoft Word. Για να το κάνετε αυτό, εκκινήστε το Microsoft Word και πηγαίνετε σε Αρχείο > Άνοιγμα > επιλέξτε το κατεστραμμένο αρχείο DOCX σας > επιλέξτε Άνοιγμα και Επισκευή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εργαλεία επισκευής αρχείων DOCX τρίτων μερών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, τόσο το Microsoft Word όσο και τα εργαλεία τρίτων δεν εγγυώνται 100% επιτυχημένη ανάκτηση.
Η Emma Collins είναι συγγραφέας περιεχομένου η οποία γράφει εγχειρίδια τεχνολογίας και οδηγούς "πώς να" σχετικά με το ευρύ ενδιαφέρον της στην τεχνολογία. Γράφει άρθρα για Windows, Android, iOS, Social Media, Gaming και άλλα ως τεχνολογική συγγραφέας για πάνω από 5 χρόνια.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required