Πώς να Ανακτήσετε Διαγραμμένα Παιχνίδια ή Δεδομένα Παιχνιδιών σε Windows PC

manuviraj
Γράφτηκε από
Εγκρίθηκε από
15

ανάκτηση διαγραμμένων παιχνιδιών σε pcΜπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό να διαγράψεις κατά λάθος ένα φάκελο παιχνιδιού ή τα δεδομένα αποθήκευσης ενός παιχνιδιού. Στην περίπτωση του δεύτερου, μπορείς να καταλήξεις χάνοντας μήνες προόδου. Για να σε βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε έναν οδηγό που περιέχει αρκετές μεθόδους για να ανακτήσεις ένα διαγραμμένο παιχνίδι καθώς και να επαναφέρεις τα αποθηκευμένα σου παιχνίδια, ώστε να μπορέσεις να επιστρέψεις στο παιχνίδι χωρίς καθυστέρηση. Οι οδηγοί για το πελάτη παιχνιδιού δημιουργήθηκαν σε έναν υπολογιστή με Windows, αλλά τα βήματα παραμένουν τα ίδια για Mac.

Πώς να Ανακτήσετε Ολόκληρο το Παιχνίδι

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους τρόπους που μπορείς να ανακτήσεις ολόκληρο τον φάκελο του παιχνιδιού. Ίσως να έχει διαγραφεί, ή απλώς να έχει μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία στον δίσκο σου. Θα περάσουμε από τα δύο σενάρια στις παρακάτω μεθόδους.

Διόρθωση 1: Εντοπίστε τον Φάκελο Εγκατάστασης του Παιχνιδιού

Συχνότερα από ό,τι νομίζετε, ο φάκελος του παιχνιδιού μπορεί ακόμα να υπάρχει, αλλά το πρόγραμμα-πελάτης του παιχνιδιού σας (Steam, EA, Epic κλπ.) δεν μπορεί να τον εντοπίσει. Η διόρθωση αυτού είναι απλή, πρώτα, εντοπίστε τον φάκελο του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση των Windows ή τον Εξερευνητή αρχείων, και στη συνέχεια προσθέστε αυτόν τον φάκελο στο πρόγραμμα-πελάτης του παιχνιδιού σας.

Έτσι μοιάζει η διαδικασία σε δύο δημοφιλείς παιχνιδιών πελάτες – Steam και EA:

Steam

 1. Εκκίνηση του Steam.
 2. Πλοηγηθείτε στο Steam > Ρυθμίσεις > Λήψεις > Φάκελοι Βιβλιοθήκης Steam. Αυτό θα ανοίξει τον Διαχειριστή Αποθήκευσης.Φάκελος βιβλιοθήκης Steam.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του πλυς.Διαχειριστής Αποθήκευσης στο Steam.
 4. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο Ας επιλέξω άλλη τοποθεσία. Κάντε κλικ στο Προσθήκη.Προσθήκη φακέλου βιβλιοθήκης στο Steam.
 5. Αναζητήστε τον φάκελο παιχνιδιού και κάντε κλικ στο Επιλογή.
 6. Περιμένετε να σαρώσει το Steam τον φάκελο για τα εγκατεστημένα παιχνίδια. Ενδεχομένως να χρειαστεί κάποιος χρόνος.
 7. EA App (Πρώην Origin)

  1. Άνοιξε την εφαρμογή EA.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού στην επάνω αριστερή γωνία. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Λήψη.
  3. Κάντε κλικ στο Επεξεργασία δίπλα στο Τοποθεσία Εγκατάστασης.Επεξεργασία τοποθεσίας εγκατάστασης στην εφαρμογή EA.
  4. Πλοηγηθείτε στον υπερκατάλογο του φακέλου του παιχνιδιού και κάντε κλικ στο OK.

  Αφού προσθέσετε το παιχνίδι στο Steam ή στο EA – και οι δύο εφαρμογές θα εκτελέσουν έλεγχο ακεραιότητας για να καθορίσουν αν όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού είναι εκεί. Αν όχι, θα γίνει λήψη τους.

  Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο πελάτη παιχνιδιού, είναι καλύτερο να ανατρέξετε στον οδηγό χρήστη ή σε μια δημοσίευση σε φόρουμ για το πώς να προσθέσετε ένα προϋπάρχον παιχνίδι στον πελάτη.

  Διόρθωση 2: Επαναφορά Παιχνιδιών από Αντίγραφα Ασφαλείας

  Αν δημιουργήσατε ένα αντίγραφο ασφαλείας του παιχνιδιού σας πριν αυτό διαγραφεί, μπορείτε απλά να το επαναφέρετε και να συνεχίσετε το παιχνίδι. Το αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να είναι επίσημο, δημιουργημένο μέσω του πελάτη του παιχνιδιού, ή απλώς ένα αντίγραφο του φακέλου του παιχνιδιού. Αν είχατε ρυθμίσει τη λειτουργία Ιστορικό Αρχείων στα Windows, μπορείτε πιθανώς να εντοπίσετε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας και αυτό.

  Πώς μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένα παιχνίδια από αντίγραφο ασφαλείας:

  Steam

  1. Σιγουρευτείτε ότι ο δίσκος που περιέχει το αντίγραφο ασφαλείας του παιχνιδιού είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας.
  2. Εκκινήστε το Steam.
  3. Στην πάνω αριστερή γωνία, κάντε κλικ στο Steam > Δημιουργία και Ανάκτηση Αντιγράφων Ασφαλείας Παιχνιδιών.
  4. Επιλέξτε την επιλογή Ανάκτηση ενός προηγούμενου αντιγράφου ασφαλείας και κάντε κλικ στο class=”text-strong”>Επόμενο.Restore a previous backup.
  5. Κάντε κλικ στο Περιήγηση και εντοπίστε το αντίγραφο ασφαλείας. Κάντε κλικ στο Επόμενο.Browse option Steam.
  6. Το Steam θα ανακτήσει το αντίγραφο ασφαλείας.

  EA App (Πρώην Origin)

  Η εφαρμογή EA δεν διαθέτει αφιερωμένη λειτουργία αντίγραφου ασφαλείας και επαναφοράς, αλλά υπάρχει μια εύκολη παράκαμψη γι’ αυτό. Πρώτα, αντιγράψτε τον αντιγραφόμενο φάκελο παιχνιδιού στην επιθυμητή τοποθεσία σας, και έπειτα ανοίξτε την εφαρμογή EA – Μενού > Ρυθμίσεις > Λήψη > Τοποθεσία Εγκατάστασης > Επεξεργασία. Εδώ, αναζητήστε τον γονικό φάκελο του φακέλου παιχνιδιού σας και πατήστε OK.

  Το παιχνίδι πρέπει να εμφανιστεί στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σου, έτοιμο για παιχνίδι.

  Ιστορικό Αρχείων Windows

  Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο αν η Ιστορία Αρχείων ήταν ενεργοποιημένη πριν το παιχνίδι διαγραφτεί και ο φάκελος του παιχνιδιού (ή ο γονικός του κατάλογος) είχε επιλεγεί ως φάκελος για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αν ναι, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τον φάκελο του παιχνιδιού:

  1. Αναζητήστε “ιστορικό αρχείων” στην Αναζήτηση Windows (Πλήκτρο Windows + S). Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά των αρχείων σας με Ιστορικό Αρχείων από τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
  2. Περιηγηθείτε για να βρείτε τον φάκελο του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τα κουμπιά πλοήγησης στο κάτω μέρος. Επιλέξτε τον φάκελο του παιχνιδιού και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί επαναφοράς.Windows Ιστορικό Αρχείων.
  3. Ο φάκελος του παιχνιδιού θα επαναφερθεί στην αρχική του τοποθεσία.

  Διόρθωση 3: Ελέγξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης

  Για ανεξάρτητους τίτλους και παλαιότερα βιντεοπαιχνίδια, το μέγεθος εγκατάστασης είναι συνήθως μικρό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά στον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows και να δείτε αν το φάκελο του παιχνιδιού βρίσκεται εκεί. Αυτό ισχύει μόνο αν υποψιάζεστε ότι διαγράψατε τυχαία το φάκελο του παιχνιδιού και δεν το απεγκαταστήσατε εσκεμμένα.

  Ιδού πώς να ανακτήσετε ένα παιχνίδι που διαγράφηκε κατά λάθος από τον Κάδο Ανακύκλωσης:

  1. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης διπλοκλικάροντας στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, ή απλά αναζητήστε το στην Αναζήτηση των Windows (Πλήκτρο Windows + S).
  2. Αν ο φάκελος του παιχνιδιού βρίσκεται εκεί, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Επαναφορά.Η επιλογή Επαναφορά στον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows.
  3. Ο φάκελος θα επαναφερθεί στην αρχική του τοποθεσία.

  Διόρθωση 4: Επανακατέβασμα του Παιχνιδιού

  Τα σύγχρονα παιχνίδια είναι τεράστια και έχουν μια περίπλοκη διακλαδισμένη δομή φακέλων. Αν δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας, η διαδικασία ανάκτησης μπορεί να είναι εξαντλητική και είναι καλύτερο να ξανακατεβάσετε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον πελάτη παιχνιδιού.

  Τι γίνεται με τα αποθηκευμένα παιχνίδια; Τα αποθηκευμένα παιχνίδια συγχρονίζονται συνήθως στο cloud στους περισσότερους, αν όχι σε όλους, τους πελάτες βιντεοπαιχνιδιών. Ωστόσο, μερικοί παλαιότεροι τίτλοι ενδέχεται να μην υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

  Εάν το αποθηκευμένο παιχνίδι που έχει συγχρονιστεί με το σύννεφο δεν είναι το τελευταίο, ή δεν είναι καθόλου διαθέσιμο, μπορείτε να επαναφέρετε το τοπικά αποθηκευμένο παιχνίδι στον δίσκο σας χρησιμοποιώντας προγράμματα ανάκτησης δεδομένων. Θα εξερευνήσουμε αυτό αναλυτικά στις επόμενες ενότητες.

  Πώς να Ανακτήσετε Επιλεγμένα Αρχεία Παιχνιδιος

  Συχνά, δεν είναι το σύνολο του παιχνιδιού που χάνεται, αλλά συγκεκριμένα αρχεία ή αποθηκευμένα παιχνίδια. Ευτυχώς, αυτά τα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν εύκολα, χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω περιγραφόμενες μεθόδους. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε αυτές τις μεθόδους μόλις μπορείτε.

  Μέθοδος 1: Έλεγχος Ρυθμίσεων Αντιικού

  Τα προγράμματα αντιικής μπορεί να εντοπίσουν εσφαλμένα κάποια από τα αρχεία του παιχνιδιού σας ως κακόβουλα, και να τα μετακινήσουν σε καραντίνα. Συνήθως, αυτό συμβαίνει με αρχεία .exe και .dll. Προτού προχωρήσετε στις άλλες μεθόδους αυτής της ενότητας, είναι καλύτερο να προσθέσετε μια εξαίρεση για αυτά τα αρχεία στο αντιικό σας και να τα ανακτήσετε από τον φάκελο καραντίνας.

  Η ακριβής διαδικασία θα διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο αντιιικού προγράμματος. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε το Windows Defender, ιδού πώς μπορείτε να προσθέσετε μια εξαίρεση καθώς και να ανακτήσετε αρχεία από την καραντίνα:

  1. Πληκτρολογήστε «ασφάλεια» στην Αναζήτηση των Windows (Πλήκτρο Windows + S). Κάντε κλικ στο Windows Security από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προστασία από ιούς & απειλές στον πίνακα ελέγχου του Windows Security.Επιλογή Προστασίας από ιούς και απειλές.
  3. Κάτω από τις ρυθμίσεις Προστασία από ιούς & απειλές, κάντε κλικ στο Διαχείριση ρυθμίσεων.Διαχείρισης ρυθμίσεων προστασίας από ιούς και απειλές.
  4. Κυλίστε προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη ή αφαίρεση εξαιρέσεων στην ενότητα Εξαιρέσεις.Προσθήκη ή αφαίρεση εξαιρέσεων στο Windows Defender.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη Εξαίρεσης. Κάντε κλικ στην επιλογή Φάκελος και αναζητήστε και επιλέξτε το φάκελο του παιχνιδιού.Κουμπί για την προσθήκη μιας εξαίρεσης.
  6. Τώρα, επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου Προστασία από ιούς & απειλές χρησιμοποιώντας την αριστερή γραμμή πλοήγησης.
  7. Κάτω από την ενότητα Τωρινές Απειλές, κάντε κλικ στην επιλογή Ιστορικό προστασίας. Εντοπίστε το αρχείο του παιχνιδιού, κάντε κλικ Ενέργειες > Επιτρέψτε στη συσκευή.Επιλογή Ιστορικού προστασίας στο Windows Defender.

  Μέθοδος 2: Επαλήθευση Ακεραιότητας Παιχνιδιού

  Σχεδόν όλοι οι πελάτες βιντεοπαιχνιδιών έχουν λειτουργία ελέγχου ακεραιότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα απαραίτητα αρχεία του παιχνιδιού είναι παρόντα. Ιδού πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία στο Steam και την EA App.

  Επαλήθευση Ακεραιότητας Παιχνιδιού στο Steam

  1. Άνοιξε το Steam.
  2. Πήγαινε στην Βιβλιοθήκη.
  3. Κάνε δεξί κλικ στο προβληματικό παιχνίδι και επίλεξε Ιδιότητες.
  4. Στην καρτέλα Τοπικά αρχεία, κάνε κλικ στην επιλογή Επαλήθευση ακεραιότητας των αρχείων του παιχνιδιού.Επιλογή επαλήθευσης ακεραιότητας των αρχείων του παιχνιδιού στο Steam.

  Επιδιόρθωση ενός παιχνιδιού στην EA App

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή EA και μεταβείτε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη.
  2. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στο πλακίδιο του προβληματικού παιχνιδιού και επιλέξτε Επιδιόρθωση.Επιλογή Επιδιόρθωσης στην εφαρμογή EA.

  Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε Λογισμικό Ανάκτησης Δεδομένων

  Τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων τρίτων είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να ανακτήσετε ένα αποθηκευμένο παιχνίδι που είναι αποθηκευμένο τοπικά, ή αν το διαγραμμένο παιχνίδι δεν έχει κατεβεί χρησιμοποιώντας κάποιον πελάτη (σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να επαληθεύσετε την ακεραιότητα του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας το Steam ή το EA).

  Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με το Disk Drill. Είναι εύκολο στη χρήση, διαθέτει εξαιρετικούς αλγορίθμους ανάκτησης δεδομένων και ανακτά τα αρχεία σας διατηρώντας τα ονόματα αρχείων ανέπαφα. Οι χρήστες των Windows μπορούν να επωφεληθούν από τη δωρεάν δοκιμή, η οποία σας επιτρέπει να ανακτήσετε έως και 500 MB δεδομένων δωρεάν (περισσότερα από αρκετά αν απλά ψάχνετε να ανακτήσετε αρχεία αποθήκευσης και παλιά παιχνίδια).

  Ορίστε πώς να ανακτήσετε ένα παιχνίδι ή τα αρχεία αποθήκευσής του χρησιμοποιώντας το Disk Drill:

  1. Κατεβάστε το Disk Drill και εγκαταστήστε το.
  2. Ανοίξτε το Disk Drill, επιλέξτε τον σκληρό δίσκο ή το διαμέρισμα όπου εγκαταστάθηκε το παιχνίδι και κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση χαμένων δεδομένων.Επιλογή αναζήτησης χαμένων δεδομένων στο Disk Drill.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επισκόπηση βρεθέντων αντικειμένων για να δείτε τα ανακτήσιμα αρχεία.Οθόνη ανασκόπησης βρεθέντων επιλογών στο Disk Drill.
  4. Αναπτύξτε τις ενότητες Διαγραμμένα ή χαμένα και Ανακατασκευασμένα για να δείτε διαγραμμένα, ανακτήσιμα αρχεία.Ενότητες ανάκτησης δεδομένων.
  5. Επιλέξτε τα αρχεία αποθήκευσης του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση.Λίστα ανακτήσιμων αρχείων.
  6. Επιλέξτε έναν προορισμό ανάκτησης και κάντε κλικ στο Επόμενο.Παράθυρο επιλογής προορισμού ανάκτησης στο Disk Drill.
  7. Το Disk Drill θα ανακτήσει τα επιλεγμένα αρχεία.

  Συμπέρασμα

  Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από την απώλεια των αρχείων και της προόδου του παιχνιδιού σας, είναι να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας. Ιδανικά, κρατήστε τοπικά αντίγραφα του παιχνιδιού σας καθώς και τοπικά και σε νεφοαποθήκευση αντίγραφα των αποθηκευμένων παιχνιδιών σας.

  Συχνές Ερωτήσεις

  Η ανάκτηση τεράστιων, σύγχρονων παιχνιδιών συνήθως δεν αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα, εκτός εάν έχετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας. Είναι καλύτερο να τα κατεβάσετε απλά ξανά, καθώς τα αποθηκευμένα παιχνίδια συχνά συγχρονίζονται με το cloud. Ακόμη κι αν τα αποθηκευμένα παιχνίδια δεν είναι συγχρονισμένα με το cloud, μπορείτε να τα ανακτήσετε χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάκτησης δεδομένων τρίτων.
  Ναι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα ανάκτησης δεδομένων τρίτων ή τα ενσωματωμένα εργαλεία αντιγράφων ασφαλείας στα Windows για να ανακτήσεις τα διαγραμμένα δεδομένα παιχνιδιοϿ.
  Ναι. Μπορείς να εγκαταστήσεις ξανά ένα διαγραμμένο παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον client που χρησιμοποίησες για να το κατεβάσεις.
  Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του αρχείου που διαγράψατε. Αν διαγράψετε το αρχείο αποθήκευσης παιχνιδιού, θα χάσετε όλη την πρόοδό σας μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο, αν διαγράψετε ένα αρχείο από το φάκελο του παιχνιδιού, το παιχνίδι ενδέχεται να κρασάρει ή να αρνηθεί εντελώς να ξεκινήσει.
manuviraj
O Manuviraj Godara είναι επαγγελματίας συγγραφέας περιεχομένου με πάνω από 4 χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό του. Η διαρκώς αυξανόμενη σαγήνη του και η εμπειρία του με την τεχνολογία τον ωθούν να δημιουργεί περιεχόμενο σε σχέση με την ανάκτηση δεδομένων και την καταναλωτική τεχνολογία.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required