Πώς να ανακτήσετε διεγραμμένο ή μη αποθηκευμένο αρχείο PowerPoint σε Mac

Avatar photo
Γράφτηκε από
Εγκρίθηκε από
33

Η απώλεια ενός μη αποθηκευμένου αρχείου PowerPoint ή η κατά λάθος διαγραφή του στο Mac σας μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτική. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, και κανείς δεν είναι προστατευμένος από αυτό. Αλλά η καλή είδηση είναι ότι αν ενεργήσετε γρήγορα, η παρουσίαση PPT μπορεί πιθανόν να σωθεί.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε για τις πιο αποτελεσματικές λύσεις ανάκτησης δεδομένων που μπορούν να ανακτήσουν το PowerPoint σε Mac.

Πώς να Βρείτε ένα Αρχείο PowerPoint σε Mac

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης ενός αρχείου PPT, είναι πολύ καλή ιδέα να ελέγξετε δύο φορές εάν η παρουσίαση έχει πραγματικά εξαφανιστεί από τον υπολογιστή σας ή όχι. Υπάρχει πιθανότητα το αρχείο να είναι ακόμα παρόν στον Mac σας, απλώς πρέπει να το ψάξετε πιο προσεκτικά.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να ψάξετε μια παρουσίαση PowerPoint στο Mac σας: είτε μέσω Finder ή Spotlight (για να το ανοίξετε, πατήστε Command + Space). Στη συνέχεια, όλα όσα χρειάζεστε να κάνετε είναι να πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου στο πεδίο αναζήτησης, ή αν δεν θυμάστε το όνομα, απλά πληκτρολογήστε PPT για να δείτε όλα τα αρχεία με αυτήν την επέκταση.spotlight ppt files

Επίσης, ανάλογα με το πώς αποθηκεύσατε τις παρουσιάσεις PPT και αν χρησιμοποιείτε το OneDrive με τις εφαρμογές της Microsoft, μπορεί να μπορείτε να βρείτε το αρχείο στο λογαριασμό σας στο OneDrive.

Πώς να Ανακτήσετε Αρχεία PowerPoint σε ένα Mac

Δεν έχετε βρει ακόμα την παρουσίαση PowerPoint σας στο Mac σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις λύσεις ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε μια χαμένη παρουσίαση PowerPoint στο Mac ή ένα διαγραμμένο αρχείο PPT.

Μέθοδος 1: Άνοιγμα Πρόσφατων Αρχείων

Εάν η εφαρμογή PowerPoint κόλλησε, κατέρρευσε, ή συνέβησαν κάποια άλλα περιστατικά που δεν σας επέτρεψαν να αποθηκεύσετε την παρουσίαση πάνω στην οποία δουλεύατε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Άνοιγμα Πρόσφατων για να ανακτήσετε την μη αποθηκευμένη PPT στο Mac.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανακτήσετε μια μη αποθηκευμένη παρουσίαση PowerPoint σε Mac χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Άνοιγμα Πρόσφατων:

 1. Εκκίνηση της εφαρμογής PowerPoint στο Mac σας.
 2. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης, κάντε κλικ Αρχείο και επιλέξτε Άνοιγμα Πρόσφατων από το αναδυόμενο μενού.open recent mac powerpoint
 3. Κάντε κλικ στο αναγκαίο αρχείο για να το ανοίξετε στο PowerPoint.
 4. Κάντε κλικ Αρχείο > Αποθήκευση ως και επιλέξτε μια προτιμώμενη τοποθεσία για το αρχείο.

Μέθοδος 2: Χρήση της Λειτουργίας Αυτόματης Αποθήκευσης του PowerPoint

Ένας άλλος τρόπος ανάκτησης ενός αρχείου PowerPoint είναι με την βοήθεια της λειτουργίας AutoSave. Ωστόσο, θα πρέπει να μπορείτε να αποκαταστήσετε μια παρουσίαση με αυτήν τη λειτουργία μόνο εάν έχετε αποθηκεύσει το αρχείο τουλάχιστον μία φορά και εάν η λειτουργία AutoSave ήταν ενεργοποιημένη για το συγκεκριμένο αρχείο.

Για να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη Αποθήκευση, χρειάζεται να κάνετε κλικ στο διακόπτη Αυτόματης Αποθήκευσης στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης του PowerPoint. Μόλις το κάνετε αυτό, θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας, να της δώσετε ένα όνομα και να επιλέξετε την προτιμώμενη τοποθεσία. Έτσι, αν συμβεί κάτι ενώ εργάζεστε σε εκείνη την παρουσίαση (για παράδειγμα, αν το PowerPoint τερματίσει απρόσμενα), όλο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να πάτε στον επιλεγμένο φάκελο για να βρείτε εκείνο το αρχείο.autosave enabled powerpoint mac

Όμως, πού αποθηκεύονται τα αρχεία AutoSave του PowerPoint; Αν θέλετε να πλοηγηθείτε γρήγορα στην τοποθεσία AutoSave του PowerPoint στο Mac σας, πηγαίνετε στο Finder και κάντε κλικ στο Go > Go to Folder. Στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή φακέλου στο πεδίο αναζήτησης και κάντε κλικ στο Go (βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει το username με το δικό σας):

/Users/username/Library/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

άνοιγμα φακέλου αυτόματης αποθήκευσης ppt mac

Στη συνέχεια, όταν βρείτε το αρχείο που χρειάζεστε, είτε σύρετε και αποθέτετε το σε διαφορετικό φάκελο είτε ανοίξτε την παρουσίαση PPT και κάντε κλικ Αρχείο > Αποθήκευση ως.

Μέθοδος 3: Ανάκτηση Από τον Προσωρινό Φάκελο

Ο φάκελος Προσωρινά Αρχεία είναι ένας κρυφός φάκελος στο Mac σου που αποθηκεύει ορισμένα αρχεία του λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών τα οποία διαγράφονται αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το αρχείο της παρουσίασης PowerPoint που ψάχνεις να κατέληξε στον φάκελο Temp.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανοίξετε τον Προσωρινό Φάκελο και να ανακτήσετε ένα αρχείο PowerPoint που δεν αποθηκεύτηκε στο Mac σας:

 1. Εκκίνηση του Terminal (πηγαίνετε στο Launchpad και πληκτρολογήστε Terminal στο πεδίο αναζήτησης).
 2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο παράθυρο του Terminal και πατήστε το πλήκτρο Return: echo $TMPDIR
 3. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε αυτή την εντολή και πατήστε Return για να ανοίξετε τον φάκελο Temp: open $TMPDIRterminal find tempfiles folder
 4. Αναζητήστε το αρχείο στον Φάκελο TemporaryItems και στον Φάκελο com.microsoft.Powerpoint.temporaryitems on mac

Μέθοδος 4: Χρήση Λογισμικού Ανάκτησης Δεδομένων

Εάν είστε σίγουροι ότι το αρχείο PPT που αναζητάτε έχει πραγματικά διαγραφεί, η καλύτερη επιλογή σας θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε την παρουσίαση. Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός τέτοιου εργαλείου, σας συνιστούμε το Disk Drill καθώς είναι διαισθητικό, εύκολο στην πλοήγηση και έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικό στην ανάκτηση διαγραμμένων ή χαμένων αρχείων.

Το Disk Drill είναι συμβατό με όλα τα κύρια συστήματα αρχείων (HFS/HFS+, APFS, NTFS, FAT, κλπ.) και μπορεί να ανακτήσει πάνω από 400 διαφορετικούς τύπους αρχείων. Επίσης, αυτό το λογισμικό έχει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση που σας επιτρέπει να σκανάρετε τον δίσκο σας και να προεπισκοπήσετε τα βρεθέντα αρχεία.

Σημαντικό: Για να αποτρέψετε το Mac σας από το να αντικαταστήσει το διαγραμμένο αρχείο του PowerPoint και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς ανάκτησης της παρουσίασης, σταματήστε τη χρήση του υπολογιστή σας ή του δίσκου που περιέχει το αρχείο μόλις παρατηρήσετε την απώλεια δεδομένων.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανακτήσετε μια διαγραμμένη παρουσίαση PowerPoint στο Mac σας:

 1. Λήψη του Disk Drill και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.
 2. Εκκινήστε την εφαρμογή και επιλέξτε τον δίσκο όπου βρισκόταν το αρχείο PowerPoint.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα για να ξεκινήσετε τη σάρωση.scan mac with disk drill
 4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση και κάντε κλικ Προεπισκόπηση των βρεθέντων αντικειμένων.reviews found items disk drill
 5. Κάντε κλικ Έγγραφα στην πλαϊνή γραμμή για να περιορίσετε την αναζήτησή σας ή πληκτρολογήστε PPT στο πεδίο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία για να δείτε μόνο παρουσιάσεις PowerPoint. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μάτι κοντά σε ένα αρχείο για να το προεπισκοπήσετε.
 6. Επιλέξτε τα αρχεία που επιθυμείτε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση.recover ppt presentation disk drill mac
 7. Επιλέξτε φάκελο προορισμού για τα ανακτημένα αρχεία και κάντε κλικ OK για επιβεβαίωση.

Μέθοδος 5: Ανάκτηση Από Αντίγραφο Ασφαλείας Time Machine

Το Time Machine είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιγραφής ασφαλείας που βρίσκεται σε όλα τα Mac. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά αυτή την εφαρμογή για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις εκδόσεις αντιγράφων ασφαλείας για να ανακτήσετε μια διαγραμμένη παρουσίαση PowerPoint.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε ένα αρχείο PPT στο Mac σας με το Time Machine:

 1. Συνδέστε τον δίσκο που περιέχει τα αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine στο Mac σας (εάν χρησιμοποιήσατε έναν εσωτερικό δίσκο για τα αντίγραφα, παραλείψτε αυτό το βήμα).
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Time Machine στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε Είσοδος στο Time Machine.enter time machine on mac
 3. Πλοηγηθείτε στο φάκελο όπου βρισκόταν το διαγραμμένο αρχείο PPT.
 4. Χρησιμοποιήστε τα βέλη και τη χρονολογική σειρά στα δεξιά για να επιλέξετε την απαραίτητη έκδοση αντιγράφου ασφαλείας.time machine ppt presentation
 5. Για να προεπισκοπήσετε ένα αρχείο, κάντε κλικ πάνω του και πατήστε το πλήκτρο SpaceBar.
 6. Επιλέξτε το απαραίτητο αρχείο PPT και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.

Η ανακτημένη παρουσίαση PowerPoint θα τοποθετηθεί αμέσως πίσω στον ίδιο φάκελο όπου αποθηκευόταν πριν τη διαγραφή.

Μέθοδος 6: Επαναφορά από το OneDrive

Το OneDrive είναι μια λύση αποθήκευσης στο cloud που είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές του Microsoft 365. Αν το έχετε χρησιμοποιήσει για να αποθηκεύσετε τις παρουσιάσεις σας στο PowerPoint, θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε διαγραμμένες.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε ένα διεγραμμένο αρχείο PPT από το OneDrive:

 1. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, μεταβείτε στο onedrive.live.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο OneDrive.
 2. Πλοηγηθείτε στο φάκελο Κάδος ανακύκλωσης.
 3. Αναζητήστε το διαγραμμένο αρχείο PPT.
 4. Κάντε κλικ στο αρχείο που θέλετε να ανακτήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση στην κορυφή.ανάκτηση διαγραμμένου ppt onedrive

Avatar photo
Η Romana Levko είναι μια επαγγελματίας συγγραφέας περιεχομένου με έντονο ενδιαφέρον σε θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία. Η κύρια εστίασή της είναι στην ανάκτηση δεδομένων, τα προϊόντα της Apple και την κυβερνοασφάλεια. Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της πειραματιζόμενη με το Mac της και ακούγοντας συνεχώς τα αγαπημένα της μουσικά άλμπουμς.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required