Kamera ei tunnista SD-korttia: 3 tapaa korjata se

Kirjoittanut
Hyväksymä.
30

kamera ei tunnista sd-korttiaSD-kortit ovat nykyaikaisten kameroiden vakiovarusteita. Jos olet kuitenkin käyttänyt SD-kortteja pitkään, olet luultavasti kohdannut tilanteen, jossa kamera ei tunnista SD-korttia. Saatat olla huolissasi SD-kortin tietojen menetyksestä, kun et pääse käsiksi kortilla oleviin tiedostoihin, mutta hyvä uutinen on, että voit palauttaa nuo tiedostot.

Tässä oppaassa käymme läpi prosessin, jolla voit korjata SD-kortin ja palauttaa tiedostot, jotta voit varmistaa, ettet menetä henkilökohtaisia tai asiakastietoja. Tässä käsitelty menetelmä toimii kaikissa kameran laitteissa, olipa kyseessä DSLR tai kojelautakamera, joka ei tunnista SD-korttia.

Miksi kamera ei lue SD-korttia?

Havaitsematon SD-kortti voi johtua yksinkertaisesti väärästä asettamisesta tai vakavammasta syystä – kuten fyysisestä vauriosta. Tietäminen, miksi kamera kieltäytyy lukemasta SD-korttiasi, auttaa sinua valitsemaan sopivan korjauksen.

Vihje: Anna asiantuntijoiden käsitellä fyysisesti vahingoittuneita SD-kortteja. SD-korttien väkisin yrittäminen paikoilleen ja tietojen palauttaminen voi usein johtaa lisävahinkoihin ja tietojen menetykseen.

 • Tueton korttityypin ja -kapasiteetin: Jos olet ostanut uuden suurikokoisen SD-kortin, kamera ei ehkä tue kyseisen SD-kortin tyyppiä. Kamerat, jotka ovat 4 ja 32 GB väliltä, noudattavat vanhempaa SDHC-standardia, kun taas yli 32 GB:n kortit noudattavat SDXC-standardia. Laitteet, jotka lukevat SDHC-kortteja, pystyvät lukemaan SDXC-kortteja, mutta päinvastoin ei päde ja tämä saattaa olla syy siihen, miksi kamera ei tunnista uutta SD-korttiasi.
 • SD-kortti ei ole asetettu kunnolla paikalleen: Kun SD-korttia ei ole asetettu oikein, kortin liitin ei välttämättä ole kunnolla yhteydessä kameran lukijan kanssa, mikä tarkoittaa, että kamera ei lue SD-korttia.
 • Tukematon tiedostojärjestelmä: Tiedostojärjestelmä määrittää, kuinka tiedostoja järjestetään ja käytetään tallennusasemassa. Jos olet alun perin käyttänyt SD-korttia toisessa kamerassa, on mahdollista, että SD-kortti on alustettu tiedostojärjestelmällä, joka ei ole yhteensopiva nykyisen kameran kanssa. Havaitessaan SD-kortin, jota se ei tue, kamera voi näyttää virheilmoituksen, pyytää alustamaan SD-kortin tai se ei välttämättä tunnista SD-korttia lainkaan.
 • Likainen liitin tai fyysinen vaurio: Likainen liitin voi vaikeuttaa kameran kykyä lukea muistikorttia heikon yhteyden vuoksi. Liittimesi on saattanut myös vaurioitua fyysisesti, mikä aiheuttaa sen, että kamera ei tunnista SD-korttia.
 • Tiedostojärjestelmän virheet: SD-kortteja yleisesti alustetaan tiedostojärjestelmillä kuten FAT32 (käytössä SDHC-korteilla) ja exFAT (käytössä SDXC-korteilla). Nämä tiedostojärjestelmät tarjoavat rakenteen tiedon järjestämiseen (muun muassa) levyllä ja ne voivat vioittua erinäisistä syistä, kuten virustartunnan seurauksena tai äkillisen poistamisen aikana, kun dataa kirjoitetaan sille.
 • Laitteistoviat: Kameran SD-korttipaikka saattaa olla fyysisesti vaurioitunut, mikä johtaa siihen, ettei kamera lue SD-korttia.

Riippumatta syystä, ensimmäinen asia mitä sinun tulisi tehdä tämän ongelman kohdatessasi on lopettaa SD-kortin käyttö. Jos päädät ylikirjoittamaan tietoja tai vahingoittamaan korttia enemmän, data saattaa kadota pysyvästi.

Perustarkistukset, kun kamera ei tunnista SD-korttia

Ennen kuin siirrytään monimutkaisempiin korjauksiin, suorita joitakin yksinkertaisia tarkistuksia. Niiden tehokkuus saattaa yllättää sinut. Lisäksi nämä tarkistukset auttavat sulkemaan pois haittaohjelmat mahdollisena syypäänä.

Tässä on joitakin perustarkistuksia:

Menetelmä 1: Aseta SD-kortti takaisin

Sammuta kamera ja poista SD-kortti. Varmista, että asetat SD-kortin takaisin oikeinpäin. Työntäessäsi työnnä laitteesta ulkonevaa reunaa keskeltä kunnes kuulet napsahduksen, mikä varmistaa kortin olevan kunnolla paikoillaan.

Menetelmä 2: Tarkista SD-kortti fyysisten vaurioiden varalta

Fyysisesti vaurioitunut SD-kortti jää yleensä havaitsematta kamerassa. Joitakin fyysisen vaurion merkkejä SD-kortissa ovat—puuttuva lukkokytkin, puuttuva suojakotelo ja näkyvät halkeamat kotelossa.

SD-kortin suojaavan kotelon vaurioituminen voi usein olla pinnallista. Kuitenkin syöpyneet, värimuutokset kärsineet tai virheellisesti kohdistetut kultaiset liittimet estävät varmasti SD-kortin tunnistamisen kamerassa.

Epätavallinen värjäytyminen SD-kortissa viittaa usein lämpö- tai sähkövaurioon.

Riippumatta fyysisen vaurion tarkoista merkeistä, on parasta antaa ammattilaisten käsitellä fyysisesti vaurioitunutta SD-korttia. On helppo pahentaa vauriota, jos et tiedä tarkkaan, mitä olet tekemässä.

Menetelmä 3: Poista virus SD-kortilta

Virustartunta voi vahingoittaa tiedostojärjestelmää sekä tiedostoja. SD-korttisi on saattanut saastua, kun yhdistit sen tietokoneeseesi kuvien ja videoiden siirtämistä varten. Yleensä voit poistaa viruksen käyttämällä tehokasta antivirusohjelmistoa. Tietysti sinun on ensin yhdistettävä SD-kortti tietokoneeseen käyttäen kortinlukijaa.

Huomaa kuitenkin, että virustorjuntaohjelma saattaa myös poistaa tärkeitä tiedostoja, joita pitää haitallisina. Ennen kuin teet mitään toimenpiteitä virustorjunnan avulla, tarkista toimenpiteet ja tiedostot, joihin se kohdistetaan, jotta et menetä tärkeitä tiedostoja.

Menetelmä 4: Kokeile toista SD-korttia

Aseta toinen SD-kortti ja katso, tunnistaako kamera sen. Jos uusi SD-kortti jää tunnistamatta, on mahdollista, että ongelma on kamerassasi, eikä SD-kortissa.

Lisäksi katso, tunnistaako tietokoneesi ongelmallisen SD-kortin. Käytä korkealaatuista SD-kortinlukijaa liittääksesi sen tietokoneeseesi. Jos tietokoneesi tunnistaa sen, näyttää oikean tallennuskapasiteetin ja antaa sinun käyttää valokuviasi, se saattaa olla toinen merkki siitä, että kamera on ongelmallinen.

Menetelmä 5: Anna SD-kortin kuivua

Jos SD-kortti on kastunut, sinun tulisi vain jättää se kuivumaan muutamaksi päiväksi. Älä käytä keinotekoista lämpöä kuivumisprosessin nopeuttamiseen, sillä se voi aiheuttaa enemmän vahinkoa. Jätä SD-kortti viileään, pimeään ja kuivaan ympäristöön, kunnes se kuivuu luonnollisesti.

Jos kuvaat usein erittäin märissä olosuhteissa, kannattaa investoida SD-kortteihin, jotka on suunniteltu erityisesti tällaisiin olosuhteisiin.

Kuinka saada tietoja SD-kortilta, jota kamera ei tunnista

Sinun tulee asettaa tietojen palautus etusijalle käsitellessäsi SD-korttia, jonka kamerasi ei tunnista. Suosittelemme tätä, koska jotkut tunnistamattoman SD-kortin korjausmenetelmät, kuten alustaminen, aiheuttavat tiedonmenetystä, joka on vaikea kumota. Niin kauan kuin tietokoneesi havaitsee SD-korttisi ja Levynhallinta näyttää SD-kortin oikean tallennuskoon, voit mahdollisesti palauttaa tiedot itse.

Jos tiedostojen kopioiminen SD-kortilta on mahdollista, tee niin. Jos ei, käytä kolmannen osapuolen tietojenpalautustyökalua tietojesi palauttamiseen. Verkossa on runsaasti tietojenpalautusohjelmia, mutta valitse optio vain parhaimmistosta.

SD-kortin tietojen palautusoppaassamme päätimme käyttää Disk Drill -ohjelmaa. Olemme arvostelleet Disk Drillin ja todenneet, että se ei ainoastaan sisällä huipputason tietojenpalautusalgoritmia, vaan se on myös erittäin helppokäyttöinen. Disk Drillin yhteensopivuus kaikkien tärkeimpien tiedostojärjestelmien ja tallennusasematyyppien (mukaan lukien SD-kortit) kanssa varmistaa, että tietojen palautusprosessi sujuu ilman häiriöitä.

Vaihe 1. Lataa ja asenna Disk Drill

Lataa Disk Drill ja asenna se PC:lle. Ilmainen versio mahdollistaa jopa 500MB datan palautuksen.

asenna disk drill

Vaihe 2.  Skannaa SD-kortti

Liitä SD-kortti tietokoneeseesi käyttämällä sisäänrakennettua tai ulkoista kortinlukijaa. Sen jälkeen käynnistä Disk Drill, valitse SD-kortti kotinäytöltä ja napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta.

skannauksen aloittaminen disk drillissä

Vaihe 3. Valitse palautettavat tiedostot

Kun skannaus on valmis, näet palautettavissa olevat tiedostot. Jos käytit aiemmin SD-korttia myös muiden tiedostotyyppien tallentamiseen, Disk Drill voi auttaa sinua suodattamaan hakutulokset tiedostotyypin ja tiedostopäätteen mukaan.

Voit myös esikatsella tiedostoja ennen niiden palauttamista, jotta voit olla varma, että palautat oikeat tiedostot. Esikatsellaksesi tiedostoa vie osoitin tiedoston päälle ja napsauta pientä silmäkuvaketta.

Valitse sitten kaikki tiedostot, jotka haluat palauttaa, rastittamalla ruutu niiden vasemmalla puolella.

tiedostojen valinta disk drillissä

Vaihe 4.  Palauta tiedostot

Kun olet valinnut palautettavat tiedostot, napsauta alareunassa olevaa Palauta -painiketta. Valitse sijainti, jonne haluat palauttaa tiedostot, ja napsauta Seuraava.

tiedostojen palautus käyttäen disk drilliä

Huomio: Sinun tulisi aina palauttaa tiedostot eri sijaintiin kuin lähteessä oleva sijainti (tässä tapauksessa SD-kortti), jotta et ylikirjoita mitään tietoja.

Kun olet palauttanut tiedostot, voit keskittyä korjaamaan SD-kortin.

Kuinka korjata ongelma, jossa kamera ei tunnista SD-korttia

Tarkka menetelmä, joka auttaa sinua korjaamaan SD-kortin, riippuu ongelman aiheuttajasta. Tässä ovat ratkaisut yleisimpiin syihin, jotka voivat aiheuttaa kameran SD-kortin lukemattomuuden.

Menetelmä 1: Käytä CHKDSK-työkalua

CHKDSK on Windowsiin sisäänrakennettu työkalu, joka tarkistaa tallennuslaitteen tiedostojärjestelmän ja tiedostojärjestelmän metatiedot loogisten ja fyysisten virheiden varalta. Jos kamera ei tunnista SD-korttiasi, koska se on vioittunut tai siinä on huonoja sektoreita, CHKDSK-työkalu voi auttaa korjaamaan ongelman, edellyttäen, että PC tunnistaa SD-kortin.

Ajaaksesi CHKDSK:n:

 1. Yhdistä SD-kortti tietokoneeseen käyttäen kortinlukijaa.
 2. Etsi cmd Käynnistä-valikosta, vie kursori Komentokehote kohdalle ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.korotetun komentokehotteen käynnistäminen
 3. Kirjoita komentokehotteeseen chkdsk F: /x ja paina Enter (korvaa F SD-kortille annetulla aseman kirjaimella)chkdsk-komennon ajaminen

CHKDSK aloittaa aseman skannauksen virheiden varalta ja korjaa ne, jos löytää.

Menetelmä 2: Päivitä kameran ohjelmisto

Kameran ohjelmistopäivitykset saattavat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman, jos syynä siihen, että SD-korttiasi ei tunnisteta, on laiteohjelmiston bugi. Kameran ohjelmiston päivitysmenetelmä vaihtelee sen mukaan, mitä kameramerkkiä ja -mallia käytät. Jos käytät Sony Cybershotia, sinun on käytettävä eri menetelmää kuin henkilön, jolla on Nikon Coolpix.

Kuitenkin päivitysprosessi sekä laiteohjelmiston päivitystiedosto löytyvät yleensä valmistajan verkkosivustolta. Tässä muutamia yleisiä ohjeita, jotka auttavat sinua aloittamaan:

 1. Siirry kameran valmistajan verkkosivustolle ladataksesi laiteohjelmiston. Prosessi voi näyttää erilaiselta jokaisella verkkosivustolla, mutta tässä ovat suosituimpien kameramerkkien tukisivujen linkit, joista pääset alkuun:
 2. Etsi kameramallisi. Useimmissa tapauksissa voit etsiä mallia kirjoittamalla mallin nimen tukisivun hakupalkkiin.
 3. Tästä eteenpäin sinun tulee tutkia verkkosivustoa hieman. Etsi uusin kameraohjelmisto tai laiteohjelmisto seuraavalta sivulta. Huomioi, että sinun tulee ladata juuri sinun mallillesi sopiva laiteohjelmisto. Laiteohjelma ei yleensä ole yhteensopiva useiden kameroiden kanssa.

Loput prosessista pitäi näkyä laiteohjelmiston lataussivulla. Jos et kuitenkaan ole täysin varma prosessista, on parasta pyytää apua teknikolta. Jos sotket jotain, saatat joka tapauksessa tarvita kameran korjausta.

Menetelmä 3: Alusta SD-kortti

SD-kortin alustaminen tulisi olla viimeinen keino, sillä siten poistat kaikki tiedot SD-kortilta. Alustaminen voi kuitenkin auttaa ratkaisemaan lähes kaikki SD-kortin loogiset virheet.

SD-kortin alustaminen PC:llä:

 1. Yhdistä se tietokoneeseesi kortinlukijan avulla.
 2. Paina Ctrl+E käynnistääksesi Tiedostonhallinnan ja valitse Tietokone (Tämä tietokone, jos käytät Windows 10) vasemmasta sivupalkista.
 3. Klikkaa oikealla hiirennapilla SD-korttia ja valitse Alusta.alustusvaihtoehdon valinta
 4. Valitse tiedostojärjestelmä. Ihanteellisesti exFAT 32 Gt tai suurempien korttien kohdalla tai korteille, joihin haluat tallentaa suurempia kuin 4 Gt tiedostoja. FAT32 on toinen vaihtoehto, jos et suunnittele yli 4 Gt tiedostojen tallentamista.
 5. Valitse Asematunniste.
 6. Valitse ruutu Pikamuotoilu vierestä.
 7. Klikkaa Käynnistä.pikamuotoilun vieressä olevan ruudun valintaa ja muotoilun aloittamista
 8. Paina OK vahvistusta varten, kun sinua pyydetään tekemään niin.

Odota prosessin valmistumista ja aseta kortti sen jälkeen takaisin kameraasi.

Yhteenveto

Kameran SD-kortin tunnistamatta jättämisen syitä voi olla useita. Syyt vaihtelevat yksinkertaisesta, väärin asennetusta SD-kortista aina vakavaan fyysiseen ja loogiseen vikaantumiseen. Jos tunnistamaton SD-korttisi on fyysisesti ehjä, on parasta ensin palauttaa tiedot siitä – joko kopioimalla tiedostosi tai käyttämällä työkalua kuten Disk Drill – ennen sen korjausta.

Jos SD-kortti vaurioituu fyysisesti, lopeta sen käyttö, vältä itse tehtyä tietojen palautusta ja ota yhteyttä tietojen palautuksen ammattilaiseen mahdollisimman pian. Toimi samoin, jos tietokoneesi ei tunnista SD-korttia tai sen tallennustilan koko näkyy väärin Windowsin levynhallinnassa, sillä se usein viittaa vakaviin loogisiin tai fyysisiin vaurioihin SD-kortissa.

Kun olet palauttanut tiedostosi, voit käyttää menetelmiä, kuten suorittaa CHKDSK-skannauksen, päivittää kameran ohjelmiston tai alustaa SD-kortin ongelman ratkaisemiseksi.

UKK

Jotkin syyt sille, miksi kamera ei näytä SD-korttiisi tallennettuja kuvia:
 • SD-kortti on asetettu väärin.
 • Loogisesti tai fyysisesti vaurioitunut SD-kortti.
 • SD-kortin tiedostojärjestelmä ei ole yhteensopiva kamerasi kanssa.
 • Kamerasi ei tunnista SD-kortin tyyppiä.
 • Kameran SD-korttipaikka on vaurioitunut.
Tässä on joitakin yleisiä syitä sille, miksi uusi SD-kortti ei toimi Canon-kamerasi kanssa:
 • Canon-kamerasi ei tue SD-kortin tyyppiä ja sen tallennuskapasiteettia. Kaikki Canon-mallit eivät tue samoja SD-korttityyppejä.
 • SD-kortti on asetettu paikalleen väärin.
 • SD-kortin lukituskatkaisin on asetettu ON-asentoon, mikä estää Canon-kameraa kirjoittamasta tai alustamasta sitä.
 • Viallinen Canon-kamera tai vaurioitunut korttipaikka.
 • Vaurioituneet SD-kortin liittimet.
 • SD-kortti on viallinen.
Kyllä. Useimmat kameravalmistajat käyttävät ainutlaatuista tiedostojärjestelmää valokuvien tallentamiseen ja järjestämiseen SD-kortille. Jopa upouusi SD-kortti on asetettava kameraan, jossa aiot sitä käyttää, ja sen jälkeen alustettava käyttämällä kameran sisäänrakennettua alustustoimintoa. Älä yhdistä SD-korttia tietokoneeseesi, alusta sitä ja oleta sen jälkeen toimivan moitteettomasti kamerassasi.
Arjun on tekninen ninja, koodaa HTML:ää ja CSS:ää ja on saanut kunniamaininnan perheen go-to teknisenä apuna kokoontumisten aikana. Hän on kirjoittanut oppaita noin kuuden vuoden ajan ja tällä hetkellä hän on kirjoittajana merkittävillä teknologia-alan verkkosivustoilla.
Hyväksymä.
Senior Data Recovery Engineer. Maisterintutkinto fysiikassa, tietotekniikka tieteellisiin kokeisiin.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required