Miten palauttaa tiedostoja vioittuneelta SD-kortilta Macissa: yksityiskohtainen opas

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
32

recover corrupted sd card macOnko Macisi vaikeuksissa tunnistaa SD-korttisi? Tai ehkä muistikortilla olevat tiedostot näyttävät virheen avattaessa? No, on mahdollista, että kohtaat näitä ongelmia SD-kortin korruptoitumisen vuoksi. Jos näin on ja et pysty käyttämään kortilla olevia tietoja, meillä on ratkaisu sinulle.

Tässä artikkelissa olemme käsitelleet kaiken, mitä sinun tulisi tietää onnistuneesti korjataksesi vioittuneen SD-kortin Macissa.

SD-kortin vioittumisen pääsyyt

Mitä tarkoittaa, kun SD-korttisi on vioittunut ja miksi se vioittui alun perin?

Jos SD-korttisi on vioittunut, se tarkoittaa tyypillisesti, että laitteessa on jonkinlaista loogista vahinkoa (esimerkiksi virhe tiedostorakenteessa). Tällainen ei-mekaaninen vaurio voi olla joko itse aiheutettu tai ihmisen virheen aiheuttama.

Tässä ovat SD-kortin vioittumisen päätarkoitetut syyt:

Syy Kuvaus
🦠 Haittaohjelma Kuten muutkin irrotettavat tallennusvälineet, SD-kortit voivat saastua viruksilla tai haittaohjelmilla. Lähes mikä tahansa haitallinen koodi voi aiheuttaa ei-toivottuja seurauksia, kuten vioittumista, tiedostorakenteen vahingoittumista tai datan häviämistä.
✍🏽 Luku-/kirjoitusprosessien keskeytys Jos keskeytät tärkeän prosessin SD-kortillasi (esimerkiksi poistamalla kortin Macistasi tiedostojen kirjoituksen aikana), se voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten datan menetykseen tai kortin vioittumiseen.
🔥 Fyysinen vaikutus Altistuminen lämmölle, vedelle tai korkealle ilmankosteudelle voi vahingoittaa SD-korttiasi.
🔌 Sähkökatkokset Sähkökatkokset voivat keskeyttää luku-/kirjoitusprosessit kortillasi ja siten aiheuttaa loogista vahinkoa SD-kortille ja olla syynä datan menetykseen.
⏏️ SD-kortin virheellinen poistaminen Ei voi liikaa korostaa SD-kortin asianmukaisen poistamisen tärkeyttä tietokoneesta. Jos yksinkertaisesti irrotat kortin tietokoneestasi, se voi vioittaa tiedostojärjestelmää SD-kortillasi.
💾 Ikääntyminen SD-korteilla on rajallinen elinikä. Käyttötavasta riippuen SD-kortti voi kestää 10 vuotta tai enemmänkin. Mitä vanhemmaksi muistikorttisi tulee, sitä suurempia ovat sen vioittumisen mahdollisuudet.
❌ Huonot sektorit Runsas tai virheellinen käyttö voi vahingoittaa SD-kortin muistilohkoja. Jos näin käy, koko korttisi voi muuttua käyttökelvottomaksi.

Huomio: Jos epäilet, että SD-korttisi on vioittunut, on tärkeää lopettaa sen käyttö välittömästi. Muistikortin käytön jatkaminen, kun siinä on ongelmia, voi pahentaaa tilannetta ja lisätä riskiä ylikirjoittaa tietoja ja siten tehdä niistä palautumattomia.

Mitä tehdä, jos vioittunut SD-kortti on lukukelvoton

Jos SD-korttisi on lukukelvoton, kannattaa yrittää vianmääritystä nähdäksesi, pystyisitkö pääsemään käsiksi tiedostoihin ennen kuin turvaudut monimutkaisempiin tietojen palautusmenetelmiin.

Tässima voit kokeilla:

 • Kytke SD-kortti toiseen laitteeseen: On mahdollista, että ongelma ei liity itse korttiin. Voidaksesi sulkea tämän mahdollisuuden pois, kokeile liittää SD-kortti toiseen tietokoneeseen tai eri laitteeseen kuten kameraan tai puhelimeen.
 • Kokeile käyttää toista USB-porttia (jos käytät ulkoista kortinlukijaa) tai korttipaikkaa: On mahdollista, että portti, jota käytit SD-kortin liittämiseen, on vioittunut, joten sinun tulisi yrittää käyttää eri porttia.
 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen: Joskus yksinkertainen toimenpide kuten tietokoneen uudelleenkäynnistäminen voi auttaa tekemään SD-kortistasi jälleen luettavan. On mahdollista, että Macissasi taustalla toimivat sovellukset häiritsevät SD-kortin toimintaa ja estävät sinua lukemasta sitä. Siksi tietokoneen uudelleenkäynnistäminen voi poistaa tämän ongelman ja palauttaa yhteydet Macin ja SD-kortin välillä.
 • Päivitä ohjelmistosi ja laiteohjelmistosi ajan tasalle: On mahdollista, että SD-korttisi ei ole yhteensopiva tietokoneesi kanssa vanhentuneen ohjelmiston vuoksi.
 • Nollaa PRAM/NVRAM ja SMC (M1-pohjaiset Macit ja uudemmat nollaavat nämä ominaisuudet automaattisesti uudelleenkäynnistyksen yhteydessä): Joten jos ne ovat syynä siihen, että SD-korttisi ei ole luettavissa, niiden nollaaminen saattaa palauttaa pääsyn tiedostoihisi.

Kuinka palauttaa tietoja vioittuneelta SD-kortilta Macissa

Joutuminen käsittelemään vioittunutta SD-korttia voi olla melko turhauttavaa. Jos haluat sekä korjata kortin että päästä käsiksi sen sisältämiin tietoihin, sinun tulisi aina aloittaa palauttamalla tiedot ensin. Tällä tavoin sinulla on paremmat mahdollisuudet saada takaisin valokuvasi, videosi ja kaikki muut tiedostot, sillä yleensä jopa yhden ainoan korjausyrityksen seurauksena voit ylikirjoittaa tietoja ja menettää tiedostosi ikuisesti.

Alla olemme kuvailleet kaksi parasta vaihtoehtoa tietojen palauttamiseen vioittuneelta SD-kortilta Macissa: ensimmäinen on itse tehtävä menetelmä, joka sisältää erikoistuneen tietojenpalautustyökalun käytön ja toinen vaihtoehto on hakea apua tietojenpalautuspalvelusta. Molempien menetelmien tulisi tarjota poikkeuksellisia tuloksia.

Menetelmä 1: Käytä tietojenpalautusohjelmistoa

Huomio: Ota huomioon, että Disk Drill for Mac ei ole täysin ilmainen. Kokeiluversio antaa sinun skannata SD-korttisi ja esikatsella työkalun löytämiä tiedostoja. Jos tiedosto on esikatseltavissa, se tarkoittaa, että se voidaan mahdollisesti palauttaa Disk Drillillä. Näin voit tehdä tietoisen päätöksen siitä, pitäisikö sinun ostaa ohjelmisto ja päivittää Pro-versioon.

On mahdollista palauttaa tiedostoja vioittuneelta SD-kortilta Macilla käyttäen erikoistunutta tiedonpalautusohjelmistoa. Tämä menetelmä toimii kuitenkin vain, jos muistikorttisi on liitettävissä ja voit käyttää vioittunutta SD-korttia Macillasi. Jos kortin liittäminen tietokoneeseesi on mahdotonta, katso Menetelmä #2.

Vaihtoehtoja ei ole paljon, kun valitaan tiedonpalautustyökalua tiedostojen palauttamiseksi SD-kortilta, koska kaikki sovellukset eivät tue tämän tyyppistä laitetta, eikä kaikki sovellukset ole yhteensopivia Mac-käyttöjärjestelmän kanssa.

Suosittelemme Disk Drill:ää, koska se on käyttäjäystävällinen, luotettava ja siitä on saatavilla ilmainen kokeiluversio. Lisäksi Disk Drill voi palauttaa yli 400 tiedostotyyppiä, joten se kykenee palauttamaan kuvia vioittuneelta SD-kortilta Macissä ja käsittelemään lähes minkä tahansa tiedostotyypin (oli se sitten kuva, video, äänitiedosto jne.).

Vähentääksesi kadonneiden tietojen ylikirjoittamisen mahdollisuutta ja vahinkojen pahenemista, on hyvä idea kloonata SD-korttisi luomalla DMG-kuva siellä tallennetuista tiedoista ja sen jälkeen käyttää sitä tiedostojen palauttamiseen (kun skannaat varmuuskopion tai SD-kortin itsensä, löydät ei ainoastaan nykyisiä tiedostoja vioittuneelta SD-kortilta, vaan myös poistettuja tiedostoja).

Tässä mitä sinun tulisi tehdä toipuaksesi vioittuneesta SD-kortista Macilla käyttäen Disk Drillia:

 1. Lataa Disk Drill ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita asentaaksesi sen Maciin.
 2. Liitä SD-kortti tietokoneeseen ja käynnistä sovellus.
 3. Valitse vasemman sivupalkin kohdasta Tavusta tavuun -varmuuskopio.tavusta tavuun varmuuskopio sd-kortti disk drill
 4. Valitse SD-kortti saatavilla olevien laitteiden listasta ja klikkaa oikean alakulman Luo varmuuskopio -painiketta.
 5. Kirjoita varmuuskopiotiedostolle nimi kohdan Tallenna nimellä viereen ja klikkaa nuolia kohdassa Minne valitaksesi haluamasi sijainnin. Klikkaa Tallenna, kun olet valmis.luo tavusta tavuun varmuuskopio disk drill mac
 6. Kun prosessi on valmis, poista SD-kortti turvallisesti.

Kun prosessi on valmis ja SD-korttisi varmuuskopio on tehty, voit skannata sen työkalulla paljastaaksesi tiedot ja palauttaaksesi tarvittavat tiedostot. Tässä mitä sinun tulisi tehdä seuraavaksi:

 1. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Tallennuslaitteet-välilehti.
 2. Napsauta ikkunan alareunasta Liitä levykuva.attach disk image disk drill mac
 3. Valitse aiemmin luomasi DMG-kuva ja napsauta Etsi kadonneita tietoja aloittaaksesi skannauksen.
 4. Napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita tutkiaksesi sovelluksen löytämiä tiedostoja.preview found items disk drill
 5.  Esikatsele mitä tahansa tiedostoa nähdäksesi, onko se etsimäsi, yksinkertaisesti napsauttamalla sitä. Valitse palautettavat tiedostot tai, jos haluat palauttaa kaikki tiedot, valitse tiedostoluettelon vasemmassa yläkulmassa oleva ruutu valitaksesi kaikki tiedostot.
 6. Kun olet valmis, napsauta Palauta.recover files from sd card disk drill
 7. Valitse palautettavien tiedostojen kohdekansio ja napsauta Seuraava vahvistaaksesi (varmista, että tallennat palautetut tiedostot eri asemalle, jotta et kirjoita tietoja yli).

Menetelmä 2: Ota yhteyttä tietojen palautuspalveluun

Jos et pysty saamaan SD-korttiasi luettavaksi ja se ei edelleenkään näy Macissasi, tai olet yksinkertaisesti huolissasi, että saatat sotkea itse tietojen palauttamisen yrittäessäsi DIY-menetelmää, voit antaa ammattilaisten hoitaa tämän asian ja antaa heidän ottaa ohjat käsiinsä. Tietojen palautuksen asiantuntijat tietävät, miten SD-kortin saa taas mountattua ja he voivat käyttää kehittyneitä tekniikoita päästäkseen käsiksi sen tietoihin.

Cleverfilesin tietojen palautuskeskus on yksi parhaista vaihtoehdoista, koska se on arvostettu yritys, joka on auttanut monia vastaavanlaisten ongelmien kanssa. Lisäksi he tarjoavat ilmaisen arvioinnin vioittuneesta laitteesta eivätkä veloita sinulta, jos he eivät onnistu palauttamaan tietoja SD-kortiltasi.

Tässä on mitä sinun pitäisi tehdä, jos päätät palauttaa tietoja vioittuneelta SD-kortilta tietojen palautuspalvelun avulla:

 1. Ota yhteyttä tietojen palautuskeskukseen ja käy läpi kohtaamasi ongelma.
 2. Pakkaa ja lähetä SD-kortti yrityksen laboratorioon.
 3. Vastaanota hinta-arvio.
 4. Ilmoita keskukselle, että haluat aloittaa tietojen palautusprosessin, jos hinta on hyväksyttävä.
 5. Vastaanota palautetut tiedot lähetettynä sinulle uudella medialla.

Kuinka korjata vioittunut SD-muistikortti Macissa

Kun olet noutanut tiedot vialliselta muistikortilta, voit yrittää korjata sen. On erittäin tärkeää poimia tiedostot muistikortilta ennen korjausprosessin aloittamista, jotta vältetään kaikkien siellä tallennettujen tietojen menettäminen.

Joten miten korjata vioittunut SD-kortti Macissa? Tässä ovat menetelmät, jotka voivat auttaa, jos SD-kortin vioittuminen on luonteeltaan loogista.

Menetelmä 1: Suorita ensiapu

Levytyökalun ominaisuus nimeltä Ensiapu voi tarkistaa vioittumisen tai virheet ja korjata minkä tahansa Maciin liitetyn laitteen, mukaan lukien SD-kortin. Noudata näitä vaiheita korjataksesi vioittuneen SD-kortin Macissa Ensiavun avulla:

 1. Yhdistä SD-kortti Maciisi.
 2. Avaa Levytyökalu-sovellus (siirry kohtaan Launchpad ja kirjoita Levytyökalu hakukenttään).
 3. Valitse SD-korttisi laitelistalta vasemmalta puolelta.
 4. Napsauta Ensiapu ikkunan yläosassa.
 5. Napsauta Aja aloittaaksesi toimenpiteen.run first aid on sd card mac
 6. Kun toimenpide on valmis, napsauta Valmis ja poista SD-korttisi.

Menetelmä 2: Tarkista virheet käyttäen päätelaitetta

Jos SD-korttisi osoittaa edelleen korruptoitumisen merkkejä ensiaputoiminnon suorittamisen jälkeen, voit käyttää Terminaali-sovellusta Macissasi mahdollisten virheiden tarkistamiseen. Tämä menetelmä on kuitenkin hieman monimutkaisempi, koska käytät komentorivityökalua nähdäksesi, mikä on ongelmana SD-kortissasi. Tässä mitä sinun tulisi tehdä:

 1. Yhdistä SD-kortti Maciisi.
 2. Käynnistä Terminal Mac-tietokoneellasi (siirry Launchpadiin, kirjoita Terminal hakukenttään ja napsauta sovelluksen kuvaketta avataksesi sen).
 3. Kirjoita diskutil list ja paina Return-näppäintä nähdäksesi asemiesi tunnistetiedot.diskutil list on terminal mac
 4. Kopioi ja liitä seuraava komento Terminal-ikkunaan: diskutil verifyVolume [asemasi tunniste]. Paina Return-näppäintä suorittaaksesi komennon.
 5. Katso tuloksia selvittääksesi, onko SD-kortti edelleen vioittunut.

Menetelmä 3: Alusta SD-kortti

Muotoileminen on tehokas tapa korjata vioittunut SD-kortti. Mutta se tulisi tehdä vasta kun olet onnistuneesti palauttanut tiedot laitteesta, koska muistikortin alustamisen jälkeen kaikki siihen tallennetut tiedostot poistetaan.

Noudata näitä ohjeita muotoillaksesi SD-korttisi Macissa:

 1. Yhdistä SD-kortti Maciisi.
 2. Avaa Levytyökalu sovellus (siirry Launchpadiin ja kirjoita Levytyökalu hakukenttään).
  Valitse SD-korttisi laitteiden listalta vasemmalla olevasta sivupalkista.
 3. Napsauta Tyhjennä -painiketta ikkunan yläosassa.
 4. Jos haluat, kirjoita SD-kortillesi uusi nimi ja valitse haluamasi muoto.
 5. Napsauta Tyhjennä SD-kortin alustamiseksi.format sd card on mac
 6. Kun prosessi on valmis, napsauta Valmis.

Yhteenveto

Joutuminen käsittelemään vioittunutta SD-korttia voi olla melko ylivoimaista. Vaikka tällaisen laitteen tallennettujen tietojen palauttamiseen ei voidakaan tehdä paljon, tässän artikkelin kuvatut menetelmät auttavat sinua saavuttamaan sen.

Kuitenkin, vaikka pystyisitkin palauttamaan tiedot ja korjaamaan kortin, on parempi vaihtaa SD-kortti. Tällöin on mahdollista, että ongelma toistuu, ja hankkimalla uuden muistikortin voit suojautua kaikelta tarpeettomalta stressiltä.

UKK:

Vioittuneen SD-kortin voi korjata alustamalla sen, mutta on tärkeää huomata, että SD-kortin alustaminen tarkoittaa kaikkien tallennettujen tietojen poistamista. Jos SD-kortillasi on tärkeitä tietoja, ensimmäinen asia, mitä saattaisit haluta tehdä, on käyttää tietojenpalautusohjelmistoa.
Tässä ovat ohjeet, miten käytetään Terminaali-sovellusta SD-kortin käyttöön:
 1. Työnnä SD-kortti lukijaan.
 2. Avaa Terminaali-sovellus käyttäen laukaisualustaa tai käytä cmd+välilyönti ja kirjoita “terminal”.
 3. Kirjoita “diskutil list” löytääksesi SD-korttisi.
 4. Etsi “external” ja vertaa tallennustilavuutta.
 5. 32 GB tai pienempiä kortteja varten, kirjoita sudo “diskutil eraseDisk FAT32 SDCARD MBRFormat /dev/disk4”.
 6. Yli 32 GB kortteja varten, kirjoita “sudo diskutil eraseDisk ExFAT SDCARD MBRFormat /dev/disk4”.
 7. Syötä salasanasi tarvittaessa.
 8. Odota, että komento suoritetaan loppuun.
Tarkista SD-kortti virheiden varalta Macissa:
 1. Aseta SD-kortti kortinlukijaan.
 2. Avaa Levynhallinta-sovellus.
 3. Valitse SD-korttisi.
 4. Napsauta "Ensiapu"-painiketta.
 5. Napsauta "Käynnistä" ja odota valmistumista.
 6. Poista SD-kortti turvallisesti.
Jos virheet jatkuvat, kokeile alustaa SD-kortti.
Pääsyy siihen, miksi jotkut kuvistasi SD-kortilta eivät näy Macissasi, johtuu siitä, että tiedostot ovat vioittuneet. Tämä voi tapahtua, jos SD-korttia ei ole poistettu oikein tai jos kortti on vahingoittunut tai vioittunut jollakin muulla tavoin. Muita syitä ovat tiedostomuoto, tiedostojärjestelmän yhteensopivuus, SD-kortinlukijan yhteensopivuus ja tiedonsiirtovirheet.
Avatar photo
Romana Levko on ammattimainen sisällöntuottaja, jolla on vahva kiinnostus teknologiaan liittyviin aiheisiin. Hänen päätarkoituksensa on tietojen palautus, Applen tuotteet ja kyberturvallisuus. Hän viettää vapaa-aikaansa viritellen Maciaan ja kuunnellen suosikkimusiikkialbumeitaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required