Kuinka korjata ulkoinen kovalevy, jossa on syklisen redundanssin virhe

Kirjoittanut
33

syklisen redundanssitarkistuksen virheSyklisen redundanssitarkistuksen (CRC) tarkoitus on tunnistaa digitaalisen datan virheet, jotka usein esiintyvät tallennuslaitteissa ja digitaalisissa verkoissa. Sen tarkoituksena on varmistaa, että tiedot säilyvät ehjinä ja korruptoitumattomina käytön tai siirron aikana.

Cyclic redundancy -virhe, jota yleisesti kutsutaan CRC-virheeksi, ilmaantuu tyypillisesti ulkoiselle kovalevyllesi. Jos virhettä ei korjata, se voi vaarantaa tietosi ja johtaa tietojen menetykseen.

Onneksi on olemassa erilaisia menetelmiä, joita voit käyttää korjataksesi ulkoisen kovalevyn syklisen redundanssivirheen, olet sitten edistynyt tekninen käyttäjä tai tavallinen käyttäjä. Tässä artikkelissa tutkimme näitä erilaisia menetelmiä ja tarjoamme vaiheittaisia ohjeita auttaaksemme sinua ratkaisemaan ongelman.

Mikä aiheuttaa syklisen redundanssitarkistuksen (CRC) virheen?

CRC-virheet ulkoisilla kiintolevyillä voivat johtua eri tekijöistä. Virheen taustalla olevien syiden ymmärtäminen on olennaista, jotta ongelma voidaan ratkaista tehokkaasti ilman tietojen menetysriskiä.

Tässä ovat joitakin yleisimpiä syitä syklisen redundanssitarkistuksen virheelle:

Syy Kuvaus
🔨 Fyysinen vaurio Fyysiset vauriot ulkoisessa kovalevyssäsi voivat johtaa CRC-virheisiin. Tämä sisältää kaikki sirut tai huomattavat naarmut levyssäsi tai asemassasi. Vauriot voivat syntyä huolimattomasta käsittelystä, kovalevyn pudottamisesta, tai ylikuumenemisesta.
💿 Huonot sektorit Huonot sektorit ovat fyysisen asemasi alueita, jotka ovat tulleet lukukelvottomiksi eivätkä pysty enää luotettavasti tallentamaan tietoja. Tämä johtuu usein fyysisestä vauriosta tai kulumisesta. Seurauksena nämä huonot sektorit voivat tuottaa Cyclic Redundancy Check -virheitä joka kerta, kun yrität lukea tai kirjoittaa tietoa asemallesi.
⛁ Tietojen/levyaseman korruptio Tietojen korruptoituminen voi tapahtua ohjelmistobugeista tai -glitcheistä, epäasiallisista sammutuksista sähkökatkoksen yhteydessä, ongelmista tiedonsiirrossa ja väärin konfiguroiduista tiedostoista, muiden muassa.
🔗 Virheelliset tai löysät liitännät Löysät portit, vioittuneet liittimet tai muut huonosti yhdistetyt kaapelit voivat myös aiheuttaa CRC-virheitä. Kyse on keskeytyneistä yhteyksistä ulkoisen kovalevysi ja tietokoneesi välillä, mikä saattaa korruptoida tiedostosi tai laitteen.
🗂️ Tiedostojärjestelmä- tai osio-ongelmat Tiedostojärjestelmän ongelmat, kuten epäasiallinen muotoilu, korruptio tai muut virheet voivat myös aiheuttaa CRC-virheitä.
🦠 Virustartunta Virustartunta voi aiheuttaa tiedostomuutoksia ja jättää korruptoituneen tiedostojärjestelmän tai muita virheitä joko osioosi tai joihinkin tiedostoihisi. Cyclic Redundancy Check havaitsee tämän virheen seuraavalla kerralla, kun käytät asemaasi.

Kuinka palauttaa kadonneet tiedot ulkoiselta kovalevyltä, jossa on CRC-virhe

Tietojen menetys on yksi päätavoista kohdattaessa syklisen redundanssitarkistuksen virhe ulkoisella kovalevyllä. Menetettyjen tietojen turvallisen palauttamisen varmistamiseksi ulkoisen kovalevyn syklisen redundanssitarkistuksen virheestä, luotettava tietojen palautusohjelmisto on välttämätön.

Ennen tietojen palauttamista varmista, että ulkoinen HDD on kytketty tietokoneeseesi USB-portin kautta ja että tietokone tunnistaa sen. Suorita sen jälkeen ulkoisen kovalevyn tietojen palautus käyttäen Disk Drill:ää.

Disk Drill on sekä Windowsille että Macille saatavilla oleva tiedonpalautussovellus. Sen avulla käyttäjät voivat helposti skannata ja palauttaa tietoja ulkoisilta kovalevyiltä, mukaan lukien suositut merkit kuten Seagate ja Toshiba. Tämä tehokas työkalu tukee erilaisten tiedostotyyppien palauttamista, kuten asiakirjoja, valokuvia, videoita ja ääntä, kattaa monia olemassa olevia tiedostomuotoja.

Disk Drill -sovelluksen ilmaisversion avulla voit palauttaa jopa 500 MB tiedostoja (Windowsissa). Tämän lisäksi tämä tietojen palautustyökalu tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten:

 • Kyky skannata ja palauttaa tiedostoja erilaisista tiedostojärjestelmistä, mukaan lukien NTFS, FAT32, ExFAT ja muut.
 • Se tarjoaa myös tavutason varmuuskopiointimahdollisuuden sekä sisäisille että ulkoisille kovalevyille, varmistaen kattavan tietojen suojauksen.
 • Disk Drill voi raportoida tiedostojen palautettavuudesta ja mahdollistaa käyttäjille skannattujen tiedostojen esikatselun reaaliajassa.

Näin voit käyttää Disk Drill -ohjelmaa ulkoisen kiintolevyn tietojen palauttamiseen syklisen redundanssin virheen yhteydessä:

 1. Lataa Disk Drill Cleverfilesin virallisilta verkkosivuilta. Noudata asennusohjeita sovelluksen onnistuneeseen asentamiseen.
  Disk Drill asennus
 2. Varmista, että kovalevysi on yhdistetty tietokoneeseesi. Käynnistä seuraavaksi sovellus.
 3. Näet ulkoisen HDD-asemasi, jossa on Cyclic Redundancy Check -virheitä, saatavilla olevien tallennuslaitteiden joukosta. Valitse laitteesi ja klikkaa Etsi kadonneita dataa aloittaaksesi tiedostojen skannauksen.
  etsi kadonneita dataa
 4. Disk Drill antaa sinun tarkastella skannattuja tiedostoja. Klikkaa vain tiedostokategoriaa, jota haluat tarkastella. Jos haluat odottaa skannauksen loppumista, siirry seuraavaan vaiheeseen.
 5. Kun skannaus on valmis, klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita tarkistaaksesi kaikki tiedostot, jotka Disk Drill löysi.
  tarkastele löydettyjä kohteita
 6. Voit esikatsella tiedostojasi valitsemalla ne. Näet myös jokaisen tiedoston palautettavuusarvon tiedostonimen vieressä. Palauttaaksesi tiedostosi, valitse kaikki tiedostot, jotka haluat palauttaa kovalevyltäsi. Sen jälkeen klikkaa Palauta.
  palauta nappi
 7. Valitse palautettavien tiedostojen kohdekansio. Varmista, että asetat tiedostojen määränpään eri asemalle. Sen jälkeen klikkaa Seuraava.
  valitse kohde
 8. Palautuksen jälkeen Disk Drill ilmoittaa sinulle, jos tiedostojen palautus onnistui. Valitse Näytä palautetut tiedot Resurssienhallinnassa tarkistaaksesi tiedostosi.
  palautettu

Kuinka korjata ulkoisen kiintolevyn sykliset redundanssivirheet

Onnistuneesti palautettuasi tiedostosi ulkoiselta kovalevyltä CRC-virheiden kanssa, voit nyt jatkaa yksinkertaisten menetelmien kokeilemista, kuinka korjata syklisen redundanssin tarkistusvirheet. Tässät ovat joitakin helppoja ensiapuaskeleita, joita voit ottaa:

 • Yhdistä ulkoinen asema uudelleen. Syykäännetyn ylijäämän tarkistusvirheet voivat johtua löysästä yhteydestä ulkoisen kiintolevysi ja tietokoneesi välillä, joten laitteen uudelleenyhdistäminen voi joskus olla kaikki mitä tarvitaan ongelman ratkaisemiseen. Irrota asema, odota muutama sekunti ja yhdistä se uudelleen nähdäksesi, ratkaiseeko tämä ongelman.
 • Käynnistä tietokone uudelleen. Häiriöt tai konfliktit voivat laukaista CRC-virheitä ulkoisella asemallasi. Kokeile käynnistää tietokoneesi uudelleen järjestelmäkomponenttiesi nollaamiseksi ja tarkistaaksesi, onko virhe korjaantunut.
 • Lataa vioittunut tiedosto uudelleen. Jos CRC-tarkistusvirhe ilmenee tietyn tiedoston lataamisen jälkeen, kyseinen tiedosto on todennäköisesti vioittunut. Tietojen vioittuminen voi tapahtua esimerkiksi latauskeskeytysten tai muiden virheiden seurauksena. Yritä poistaa nykyinen tiedostosi ja ladata uusi kopio nähdäksesi, toimiko tämä CRC-virheen korjaus.

On tärkeää huomata, että nämä nopeat korjaukset saattavat tai eivät saata korjata syklisiä redundanssivirheitä ulkoisella asemallasi. Jos nämä menetelmät osoittautuvat tuloksettomiksi, voit tutkia lisäkorjauksia.

Menetelmä 1: Skannaa levy virheentarkistuksella

Virheen tarkistus on Windowsiin sisäänrakennettu työkalu, joka voi nopeasti skannata aseman virheitä varten. Skannataksesi levysi Virheen tarkistuksen avulla, seuraa vain alla olevia vaiheita:

 1. Liitä ulkoinen HDD ja siirry Tiedostonhallintaan.
 2. Pääse ulkoisen aseman Ominaisuuksiin napsauttamalla laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Ominaisuudet.
  ominaisuudet
 3. Ominaisuudet-ikkunassa siirry Työkalut-välilehteen.
  työkalut-välilehti
 4. Virheiden tarkistus -osiossa napsauta Tarkista.
  tarkista-nappi
 5. Valitse ponnahdusikkunassa Skannaa asema.
  skannaa asema
 6. Jos skannauksen aikana löytyi virheitä, sinua pyydetään valitsemaan Korjaa jatkaaksesi. Jos virheitä ei skannattu, napsauta vain Sulje.
  ei virheitä windowsin tarkistustyökalu

Menetelmä 2: Korjaa CRC-virhe järjestelmätiedostojen tarkistajan (SFC) tarkistuksella

Windowsin komentorivi sisältää erilaisia komentoja, jotka voivat auttaa sinua tarkistamaan ja korjaamaan järjestelmätiedostoissa mahdollisesti olevia virheitä, jotka saattavat aiheuttaa CRC-tarkistusvirhettä kovalevylläsi. Yksi näistä komennoista on System File Checker (SFC) -tarkistus.

Suorittaaksesi SFC-tarkistuksen, noudata näitä vaiheita:

 1. Suorita Komentorivi järjestelmänvalvojana painamalla Windows-näppäintä + R ja kirjoittamalla ”cmd” tekstikenttään. Voit myös käyttää ohjelmaa kirjoittamalla ja valitsemalla ”command prompt” Windowsin Aloitusvalikosta.
  command prompt
 2. Kirjoita sfc /scannow aloittaaksesi skannauksen.
  sfc scannow

SFC-skannaus löytää tiedostojen vioittumiset ja korjaa ne heti kun mahdollista. On kuitenkin tärkeää huomata, että komentokehotetta ei pidä sulkea ennen kuin prosessi on valmis.

Menetelmä 3: Korjaa virhe CHKDSK-komennolla

CHKDSK on toinen komentorivityökalu, joka skannaa ja korjaa virheitä tallennuslaitteissa, kuten ulkoisessa HDD:ssä. Se voi korjata huonot sektoriongelmat, vioittuneet tiedostot ja muut tiedostojärjestelmän virheet.

Suorittaaksesi CHKDSK:n, tee seuraavasti:

 1. Avaa Komentokehote järjestelmänvalvojana painamalla Windows-näppäintä + R ja kirjoittamalla tekstikenttään “cmd”. Voit myös käyttää ohjelmaa kirjoittamalla ja valitsemalla “komentokehote” Windowsin Aloitusvalikosta.
  komentokehote
 2. Kirjoita komentoriville chkdsk G: /r /x, missä G on levysi kirjain.
  chkdsk

CHKDSK skannaa nyt asemasi ja ilmoittaa sinulle, jos löytyy ja korjataan virheitä. Työkalun suorittamisen jälkeen voit yrittää päästä käsiksi asemaasi nähdäksesi, onko syklisen redundanssitarkistuksen (Cyclic Redundancy Check) virhe edelleen olemassa. Jos virhe ilmenee edelleen, kokeile seuraavaa menetelmää.

Menetelmä 4: Alusta ulkoinen kovalevy

Jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei onnistunut korjaamaan syklisen redundanssin tarkistusvirhettä ulkoisesta kovalevystäsi, voit harkita aseman alustamista mahdollisena ratkaisuna. On kuitenkin tärkeää huomata, että aseman alustaminen poistaa kaikki siinä säilytetyt tiedostot, joten on tärkeää luoda tavu-tavulta varmuuskopio ennen sitä datan menetyksen estämiseksi.

Tehokas tiedostonpalautusohjelmisto, kuten Disk Drill, voi luoda tavu-tavulta varmuuskopion sisäisistä ja ulkoisista asemista. Asemasi varmuuskopioimiseksi käyttäen Disk Drill -ohjelmistoa, toimi seuraavasti:

 1. Avaa Disk Drill ja siirry Drive Backup -kohtaan Extra tools -välilehdellä.
 2. Valitse ulkoinen HDD. Tämän jälkeen, klikkaa Byte-to-byte Backup yläoikeassa nurkassa ikkunassasi.
 3. Muokkaa varmuuskopiosi nimeä ja kohdepolkua. Kun olet valmis, klikkaa OK.

Onnistuneen aseman varmuuskopiointisi jälkeen voit nyt alustaa sen seuraavilla vaiheilla:

 1. Siirry Tiedostonhallintaan. Vieritä vasemmalla olevaa valikkoa alaspäin kunnes näet kiintolevysi. Napsauta kiintolevyäsi hiiren kakkospainikkeella ja valitse Alusta.
  alusta asema
 2. Ennen alustamista, nimeä asemasi uudelleen muokkaamalla Aseman nimeä. Varmista myös, että Tiedostojärjestelmä on asetettu NTFS:ksi. Kun olet valinnut oikeat asetukset, napsauta Aloita.
  aloita alustus

Menetelmä 5: Korjaa CRC-virhe Diskpartin avulla

”diskpart”-komentorivityökalu on hyödyllinen tietokoneesi asemien hallintaan, mukaan lukien sisäiset ja ulkoiset tallennuslaitteet. Yksi diskpartissa saatavilla olevista komennoista on ”clean”-komento, joka voi nollata asemasi asetukset ja mahdollisesti ratkaista syklisen redundanssivirheen.

On kuitenkin tärkeää huomata, että ”clean” -komennon käyttäminen voi tehdä tiedoista saavuttamattomia, mutta niitä voidaan edelleen poimia erikoistuneella ohjelmistolla.

Kun ulkoinen HDD:si on valmis, käytä Diskpartia puhdistaaksesi levysi seuraavilla vaiheilla:

 1. Suorita Komentokehote järjestelmänvalvojana painamalla Windows-näppäintä + R ja kirjoittamalla “cmd” tekstikenttään. Voit myös käyttää ohjelmaa kirjoittamalla ja valitsemalla “komentokehote” Windowsin Käynnistä-valikosta.
  command prompt
 2. Kirjoita komentoriville diskpart. Tämä avaa uuden ikkunan.
  enter diskpart
 3. Kirjoita komentoriville rescan, jotta tarkistetaan äskettäin lisätyt levyt.
  diskpart rescan
 4. Näytä käytettävissä olevat levyt kirjoittamalla list disk.
  diskpart list disk
 5. Kirjoita valitse levy x, missä x on ulkoisen HDD:n levynumero.
  diskpart select disk
 6. Kirjoita ja suorita komento clean. Tämä tyhjentää aseman osiot ja tiedostot/datat.
  diskpart clean

Prosedin jälkeen sinun pitäisi nähdä ”Diskpart onnistui puhdistamaan levyn”. Voit nyt jatkaa levyn alustamista ja uudelleen alustamista. Tämän jälkeen tarkista, kohtaatko edelleen CRC-ongelmia.

Yhteenveto

Syklisen redundanssitarkistuksen (CRC) virhe on odottamaton virhe, joka voi ilmetä tallennuslaitteilla eri syistä, kuten fyysisestä tai loogisesta vauriosta, mikä johtaa datan korruptoitumiseen. Noudattamalla tässä artikkelissa selitettyjä menetelmiä voit yrittää datan palauttamista ja vianmääritystä ulkoiselle kovalevylle.

On myös erittäin suositeltavaa varmuuskopioida tiedostosi säännöllisesti datan menetyksen estämiseksi CRC-virheen sattuessa.

UKK

Korjaa muistikorttisi syklisen redundanssitarkistuksen virhe seuraavilla pikakorjauksilla:
 1. Kytke muistikorttisi uudelleen. Varmista, että korttisi on kunnolla paikallaan ja ettei sekä kortti että muistikortinlukija ole fyysisesti vaurioitunut.
 2. Aja komentokehotteen komentoja, kuten CHKDSK, Diskpart ja System File Checker skannataksesi ja korjataksesi kiintolevyäsi.
 3. Alusta muistikorttisi. Tämä nollaa tallennuslaitteesi huonot sektorit. Prosessi kuitenkin poistaa kaikki tietosi.
Kyllä, viallinen kaapeli voi todellakin aiheuttaa syklisen redundanssitarkistuksen (CRC) virheitä. Kun kaapeli on vaurioitunut tai viallinen, se voi johtaa huonoon tiedonsiirtoon laitteidesi ja tietokoneen välillä. Tämä voi aiheuttaa keskeytyksiä ja virheitä datan siirron aikana, mukaan lukien CRC-virheet.
Windows tarjoaa useita ilmaisia sisäänrakennettuja työkaluja, joita voidaan käyttää syklisen redundanssitarkistusvirheiden korjaamiseen, mukaan lukien CHKDSK, Diskpart, System File Checker ja Virheen tarkistus.
Syklisen redundanssitarkistuksen (CRC) virhe voi johtua monista eri tekijöistä, jotka voivat olla sekä fyysisiä että ohjelmistoon liittyviä, ja ne voivat vaikuttaa tallennuslaitteisiin, kuten muistikortteihin ja kiintolevyihin. Joitakin näistä tekijöistä ovat fyysinen vahinko tallennusvälineessä, huonojen sektoreiden esiintyminen, löysät tai vioittuneet kaapelit, sähkökatkokset, tiedostojärjestelmän virheet ja paljon muuta.
Emma Collins on sisällöntuottaja, joka on kirjoittanut teknologiaan liittyviä ohjeita ja oppaita laajoihin kiinnostuksen kohteisiinsa. Hän on kirjoittanut artikkeleita Windowsista, Androidista, iOS:stä, sosiaalisesta mediasta, pelaamisesta ja muista aiheista teknisenä kirjoittajana yli 5 vuoden ajan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required