Mitä tehdä, jos muistitikku sanoo olevan täynnä, mutta siinä ei ole mitään

Kirjoittanut
Hyväksymä.
35

muistitikku on tyhjä mutta sanoo täynnä

USB-virheitä on monenlaisia. Erityisen kummallinen ongelma on tyhjä USB-asema, joka ilmoittaa olevansa täynnä. Tämä virhe viittaa tyypillisesti muistitikun loogisiin vahinkoihin ja estää sinua kopioimasta sille uusia tiedostoja. On mahdollista, että kaikki aiemmin USB-asemalle tallennetut tiedot on pyyhkiytynyt pois virheen vuoksi. Onneksi voit palauttaa tietosi ja korjata helposti USB-aseman, joka sanoo olevansa täynnä. Miten? Lue alla olevat kohdat tutustuaksesi näihin korjauksiin yksityiskohtaisesti.

Miksi muistitikku sanoo olevansa täynnä, vaikka se onkin tyhjä?

Syynä siihen, että USB-muistitikkusi on tyhjä, mutta et silti voi kopioida tiedostoja sille, saattaa johtua jommastakummasta seuraavista:

Syy Kuvaus
Loogiset ongelmat Jos olet käyttänyt USB-muistitikkua jonkin aikaa, on mahdollista, että asemalle on kehittynyt viallisia sektoreita. Vialliset sektorit ovat aseman tiedonosia, joita tietokone ei kykene lukemaan. Tämän korjaamiseksi sinun on korjattava tiedostorakenne. Onneksi useimmat loogiset ongelmat voit korjata paljon helpommin kuin fyysiset ongelmat.
Suurten tiedostojen kopioiminen FAT32-asemiin Toinen syy, miksi muistitikkusi saattaa näyttää tyhjältä mutta ei ole tilaa, on se, että saatat yrittää kopioida suurta tiedostoa muistitikulle, joka on muotoiltu FAT32-muotoon.

Keskustelemme pian siitä, miten voit korjata muistitikkusi. Ennen kuin yrität korjata USB-muistitikkua, on kuitenkin tärkeää ainakin palauttaa tiedostosi, jotta et menetä niitä, jos asiat eivät suju suunnitellusti.

Kuinka palauttaa tiedostoja muistitikulta, joka ilmoittaa olevansa täynnä?

Korjataksesi muistitikun, joka sanoo olevan täynnä, vaikka se on tyhjä, sinun on puuhasteltava laitteen kanssa tai joissakin tapauksissa formatoitava se. Jos sinulla on joitakin tiedostoja muistitikullasi, on parasta palauttaa ne ennen kuin ryhdyt korjaamaan laitetta.

Tarvitset palautustyökalun kuten Disk Drill, joka tehokkaasti skannaa muistitikkusi palautettavien tiedostojen varalta. Jos et ole aiemmin käyttänyt tiedostojen palautustyökalua, tässä on yksinkertainen nelivaiheinen opas, joka opastaa sinut prosessin läpi:

Vaihe 1. Lataa ja asenna Disk Drill

Aloita lataamalla Disk Drill Windows-tietokoneellesi. Suorita asennusvelho ja kun asennus on valmis, käynnistä Disk Drill. Jos käytät ilmaisversiota, voit palauttaa 500 Mt dataa Disk Drillillä.

asenna disk drill

Vaihe 2. Aseta USB-muistitikku paikalleen ja valitse se Disk Drillissä

Aseta tyhjä mutta tilaton muistitikku. Kun tietokoneesi tunnistaa sen, valitse muistitikku Disk Drillin kotinäytöltä.

muistitikun valitseminen

Vaihe 3. Skannaa USB-muistitikku

Aloita skannaus klikkaamalla Etsi kadonneita tietoja -painiketta. Voit nähdä tiedostot skannauksen edetessä klikkaamalla yläreunasta Tarkastele löydettyjä kohteita, joten sinun ei tarvitse odottaa koko skannauksen valmistumista, jos haluat palauttaa vain tiettyjä tiettyjä tiedostoja.skannauksen havaitsemien tiedostojen tarkastelu

Vaihe 4. Aloita tiedostojen palauttaminen

Kun skannaus on löytänyt tiedostot, jotka haluat palauttaa, voit aloittaa niiden palauttamisen. Voit palauttaa tiedoston rastittamalla ruudun sen nimen vieressä ja klikkaamalla Palauta-painiketta alhaalla. Kun klikkaat Palauta, sinua pyydetään valitsemaan sijainti, jonne haluat palauttaa tiedostot.

valitse palautettavat tiedostot

Varmista, että valitset sijainnin, joka ei ole muistitikulla. Tiedostojen palauttaminen laitteelta, jolta palautat, voi johtaa tiedostojen ylikirjoittamiseen ja heikentää mahdollisuuksia palauttaa enemmän tiedostoja. Kun olet valinnut sijainnin, napsauta Seuraava. Sinun pitäisi nyt pystyä käyttämään tiedostoja palautetusta sijainnista.

valitse palautuskohde

Nyt kun olet palauttanut tiedostosi, voit aloittaa muistitikkusi korjaamisen.

Kuinka korjata muistitikku, joka on tyhjä mutta ei sisällä tyhjää tilaa?

Jos USB-tikkusi sanoo olevan täynnä, mutta silti et näe tiedostoja flash-asemallasi, kyseessä on todennäköisesti looginen ongelma kuten tiedostojärjestelmän virheet tai vialliset sektorit. Tiedostojärjestelmän virheet ja vialliset sektorit eivät kuitenkaan ole pelkästään flash-asemille ominaisia. Jos et pääse käsiksi SD-korttiisi, sekin voi johtua mahdollisesti loogisesta ongelmasta. Yleensä niiden korjaaminen ei kuitenkaan ole kovin vaikeaa.

On myös mahdollista, että yrität siirtää tiedostoa, joka on suurempi kuin 4GB, muistitikulle, joka on alustettu FAT32-muodossa. Seuraavat ovat menetelmiä, joita voit käyttää korjataksesi USB-muistitikkusi sen mukaan, mikä aiheuttaa ongelmasi.

Menetelmä 1: Käytä CheckDisk-komentoa

CheckDisk on sisäänrakennettu komentorivityökalu Windowsissa, joka voi auttaa sinua korjaamaan tiedostojärjestelmävirheet ja vialliset sektorit. Jos USB-muistitikkusi on tyhjä, mutta sanoo olevansa täysi, voi kyseessä olla looginen ongelma, jonka voit korjata käyttämällä CheckDisk-työkalua.

 1. Aloita käynnistämällä komentokehote järjestelmänvalvojana. Tee tämä etsimällä cmd Käynnistä-valikosta ja napsauttamalla Suorita järjestelmänvalvojana oikean ruudun kohdalta.running cmd as admin
 2. Suorita seuraava komento komentokehotteessa:
  chkdsk F: /r

  (korvaa F asemakirjaimella, joka on määritetty USB-asemallesi)

 3. Apulaisohjelma korjaa automaattisesti loogiset ongelmat, jotka se löytää prosessin aikana. Kun prosessi on valmis, poistu komentokehotteesta.

Se on niin yksinkertaista. Jos kuitenkin mieluummin käytät graafista käyttöliittymää kuin komentoriviä, käytä seuraavaa menetelmää.

Menetelmä 2: Käytä virheenkorjaustyökalua Windowsissa

Windowsissa on myös graafisempi tapa tarkistaa laitteidesi levyvirheet. Näin voit käyttää sitä:

 1. Paina Ctrl + E käynnistääksesi tiedostonhallinnan. Siirry kohtaan Tietokone (tai Tämä PC Windows 10:ssä).
 2. Napsauta oikealla hiiren painikkeella tyhjää mutta tilatonta muistitikkua. Valitse Ominaisuudet ja vaihda Työkalut -välilehteen.
 3. Napsauta Tarkista -painiketta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, salli tarkistus.clicking the check button

Skannaus tekee käytännössä saman työn kuin edellinen menetelmä, mutta sinun ei tarvitse suorittaa mitään komentoja. Kun prosessi on valmis, tarkista, toimiiko muistitikkusi niin kuin ennen.

Menetelmä 3: Kokeile muotoilla muistitikkua

Muotoilu voi korjata sekä loogiset ongelmat että poistaa 4GB tiedonsiirtorajan, joka liittyy FAT32-muotoiltuihin laitteisiin. Muotoilun seurauksena menetät kuitenkin kaikki tiedot, jotka sinulla on muistitikullasi, joten haluat käyttää sitä viimeisenä keinona. Muotoiluun:

 1. Paina Ctrl + E avataksesi tiedostonhallinnan. Siirry Tietokone-kohtaan (tai Tämä PC Windows 10:ssä).
 2. Napsauta oikealla hiiren näppäimellä muistitikkua ja valitse Alusta.
 3. Voit alustaa sen NTFS- tai exFAT-tiedostojärjestelmään. Jos haluat käyttää muistitikkua Mac-laitteissa, valitse exFAT, sillä NTFS toimii vain Windowsissa.
 4. Valitse Pikamuotoilu-kohdan vieressä oleva ruutu ja napsauta Aloita.muistitikun alustus

Kun alustus on valmis, USB-tikun pitäisi olla kuin uusi, ellei se ole kärsinyt fyysisistä vaurioista.

Menetelmä 4: Korjaa vioittunut osio TestDiskin avulla

TestDisk on erinomainen kolmannen osapuolen työkalu, joka voi palauttaa poistetut tai vioittuneet osiot säilyttäen tallennetut tiedostot ehjinä. TestDiskin puuttuva graafinen käyttöliittymä (GUI) tarkoittaa kuitenkin sitä, että ohjelman käyttöön tottuminen saattaa viedä aloittelijoilta jonkin aikaa. Ohjelma on avointa lähdekoodia ja ilmainen käyttää.

Tässä on ohjeet vioittuneen osion korjaamiseksi ja USB-aseman korjaamiseksi, joka sanoo olevansa täynnä, käyttäen TestDiskiä:

 1. Lataa TestDisk ja pura ladattu arkisto.
 2. Käynnistä TestDisk kaksoisklikkaamalla testdisk_win.exe-tiedostoa. TestDisk-käyttöliittymässä navigointiin käytä nuolinäppäimiä. Valintoihin valinnan tekemiseksi paina Enter.
 3. Valitse haluatko luoda lokitiedoston vai et, ja vahvista valinta painamalla Enter. Tämä ei vaikuta itse osioiden palautus/korjaus toimenpiteeseen millään tavalla.create log file
 4. Valitse USB-asema tallennuslaitteiden listalta. Valitse Proceed ja paina Enter.select USB drive from the list
 5. Valitse osiotaulukon tyyppi. TestDisk tunnistaa tämän automaattisesti, joten on järkevintä vain painaa Enter-näppäintä tässä näkymässä.select partition table
 6. Valitse Analyse ja paina Enter.select analyse
 7. Valitse Quick Search ja paina Enter. TestDisk näyttää löytämänsä osiot.select quick search
 8. Korosta tarvittava osio ja käytä nuolinäppäimiä Vasemmalle ja Oikealle merkkien vaihtamiseen. Varmista, että ennen haluamaasi osiota on P.select partition with prefix
 9. Paina P nähdäksesi osion tiedostot. Paina Q palataksesi taaksepäin, ja paina Enter.list files
 10. Jos näit tarvitsemasi tiedostot edellisessä vaiheessa, valitse Write ja paina Enter. Jos et nähnyt tarvitsemiasi tiedostoja, valitse Deeper Search -vaihtoehto ja noudata Askelta 8, Askelta 9 ja Askeleen 10 ensimmäistä osaa.run deeper search
 11. Vahvista painamalla näppäimistöltäsi Y.confirm
 12. TestDisk korjaa korruptoituneen USB-osion, tehokkaasti ratkaisten ongelman, jossa USB-asema sanoo olevansa täynnä.

Yhteenveto

Kun käsittelet ongelmaa, jossa muistitikku sanoo olevan täynnä, priorisoi tietojen palauttaminen ja yritä sitten korjata ongelma. Useat kolmannen osapuolen työkalut voivat auttaa sinua palauttamaan tietosi. Suosittelemme käyttämään Disk Drill -työkalua. USB-aseman korjaamiseksi suorita CHKDSK (CheckDisk) käyttäen CMD:tä tai Virheen tarkistuksen vaihtoehtoa. Jos CHKDSK ei onnistu korjaamaan muistitikkua, voit joko käyttää TestDiskiä korjaamaan vioittuneen osion tai yksinkertaisesti alustaa kynäaseman.

UKK

Yleensä tämä viittaa loogiseen vikaan USB-asemassa - vioittunut osio, haittaohjelmatartunta ja tiedostojärjestelmän vaurioituminen. On kuitenkin mahdollista, että kaikki tiedostot USB-asemalla on piilotettu. Onneksi voit helposti korjata ongelman suorittamalla CHKDSK:n, käyttämällä TestDiskiä tai alustamalla USB-aseman.
Tyhjentääksesi USB-aseman kokonaan, noudata näitä vaiheita: Liitä USB-asema tietokoneeseesi. Avaa Windows Explorer (Windows-näppäin + E), klikkaa hiiren kakkospainikkeella muistitikkua ja valitse Alusta. Poista valinta pikamuotoilu-vaihtoehdosta ja klikkaa Aloita.
Tarkistaaksesi USB-asemasi tallennustilan, avaa vain Tämä tietokone Windowsissa ja tarkista arvot USB-aseman osion alta. Vaihtoehtoisesti käynnistä Levynhallinta, ja katso tallennustilan arvot ikkunan alaosassa.
Arjun on tekninen ninja, koodaa HTML:ää ja CSS:ää ja on saanut kunniamaininnan perheen go-to teknisenä apuna kokoontumisten aikana. Hän on kirjoittanut oppaita noin kuuden vuoden ajan ja tällä hetkellä hän on kirjoittajana merkittävillä teknologia-alan verkkosivustoilla.
Hyväksymä.
Senior Data Recovery Engineer. Maisterintutkinto fysiikassa, tietotekniikka tieteellisiin kokeisiin.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required