Kuinka Nähdä Kaikki Tiedostot Macin Kovalevyllä: 3 Helppoa Tapaa

Kirjoittanut
15

kuinka nähdä kaikki tiedostot Macin kiintolevylläApplen erilaiset MacOS-järjestelmät on yleensä suunniteltu yksinkertaisuus mielessä ja ne palvelevat sekä aloittelijoita että teknisesti taitavia käyttäjiä. Siitä huolimatta tietyt tiedostot tai hakemistot voivat olla joillekin käyttäjille hankalia löytää. Tämä pätee erityisesti käyttäjiin, jotka eivät ole kovin tuttuja tietokoneiden kanssa tai ihmisiin, jotka ovat tottuneet eri käyttöjärjestelmiin, kuten Windowsiin tai Linuxiin.

Tässä oppaassa opetamme sinulle, kuinka näet kaikki tiedostot Macin kovalevyiltä käyttäen eri menetelmiä. Käymmä myös läpi, mitä tehdä, jos et yksinkertaisesti tunnu löytävän etsimiäsi tiedostoja.

3 tapaa nähdä kaikki tiedostot Macin kiintolevyllä

macOS on luonteeltaan melko helppokäyttöinen, ja se mahdollistaa eri tietokoneen osa-alueiden saavuttamisen pienellä vaivalla. Kuitenkin on tilanteita, kun haluat hyvän näkymän tiedostoistasi tai kansioistasi hallitaksesi kiintolevyn tilaa tai selvittääksesi viallisen sovelluksen ongelmia. Tietenkin saatat myös yrittää jäljittää kadonnutta tiedostoa. Mikä ikinä syy onkaan, tässä on ohjeet miten nähdä kaikki tiedostot Maceissa eri tavoin.

Menetelmä 1: Käytä Finderia navigoidaksesi asemallasi

Finder on macOS-työkalu, joka on samankaltainen kuin Windows Explorer. Se on oletustiedostonhallinta ja käyttöliittymä Mac-tietokoneissa, joka mahdollistaa kaikkien erilaisten tiedostojen ja ominaisuuksien hallinnan. Tässä on nopea ja helppo vaiheittainen opas siihen, miten voit tarkastella kaikkia tiedostoja Macissa käyttäen Finderia:

 1. Aloittaaksesi kiinnitä huomiosi Finder-valikkopalkkiin työpöydän yläosassa ja siirry kohtaan Siirry > Tietokone.
  go computer
 2. Täällä sinun pitäisi pystyä käyttämään mitä tahansa tietokoneeseesi liitettyä tallennuslaitetta sekä kaikkia niissä olevia tiedostoja ja kansioita. Tämä ei kuitenkaan sisällä ”Kirjasto”-kansiota ”Koti”-kansion alla.
  finder computer
 3. Päästäksesi ”Kirjasto”-kansioon, siirry kohtaan Siirry > Koti Finder-palkissasi. Klikkaa sen jälkeen kolmea pistettä ikkunan yläreunassa ja valitse ”Näytä näkymäasetukset.”
  show view options
 4. Seuraavaksi, pop-up-ikkunassa, rastita ”Näytä Kirjasto-kansio” -valintaruutu. ”Kirjasto” ilmestyy nyt vaihtoehtona Finder > Siirry -valikossa.
  show library folder

Menetelmä 2: Näytä piilotetut tiedostot

Jos olet selannut kaikki tiedostosi läpi etkä silti tunnu löytävän etsimääsi tiedostoa, se saattaa olla piilotettu. Ensimmäinen tapa näyttää piilotetut tiedostot Macissa on painaa Command + Shift -näppäimiä samanaikaisesti. Tämän menetelmän haittapuolena on, että sinun täytyy toistaa se joka kerta, kun avaat Finderin ja haluat katsoa piilotettuja tiedostoja.

Jos haluat pysyvämmän ratkaisun, sinun on syötettävä joitakin komentoja Terminaaliin. Näin näytät kaikki tiedostot Macin Terminaalissa:

 1. Siirry ensin kohtaan Siirry > Apuohjelmat.
  go utilities
 2. Kaksoisnapsauta Terminaalia.
  utilities terminal
 3. Seuraavaksi, syötä “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true” ilman lainausmerkkejä ja paina Enter. Tämä komento näyttää jatkossa aina piilotetut tiedostot Macissa.
  show all files terminal
 4. Tästä eteenpäin, kirjoita “killall Finder” ilman lainausmerkkejä ja paina Enter uudelleen Finder-sovelluksen uudelleenkäynnistämiseksi.
  kill finder

Huomio: Jos haluat kumota tämän toiminnon ja piilottaa tiedostosi uudelleen, kirjoita vain ”defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles false” terminaaliin ja paina Enter.

Menetelmä 3: Näytä kovalevykuvake työpöydällä Finder-asetusten kautta

Kyllästynyt käyttämään Finder-valikkopalkkia aina kun käytät tallennuslaitteitasi? Voit tehdä tietokoneestasi entistä käyttäjäystävällisemmän näyttämällä kiintolevyjen kuvakkeet työpöydälläsi. Tämä tekee tiedostojen ja kansioiden tarkastelemisesta paljon helpompaa.

Näyttääksesi kovalevykuvakkeen työpöydällä Finder-asetusten kautta, seuraa yksinkertaisesti alla esitettyjä vaiheita:

 1. Siirry ensin Finder > Asetukset Finderin valikkopalkissa.
  finder preferences
 2. Varmista, että olet “Yleiset”-välilehdellä, ja merkitse sitten tallennuslaitteet, jotka haluaisit näkyvän työpöydälläsi. Vaihtoehtoja ovat kiintolevyt, ulkoiset levyt, CD-levyt, DVD-levyt, iPodit ja liitetyt palvelimet. Kun olet valmis, kyseinen tallennuslaitteen kuvake ilmestyy työpöydällesi.
  show items desktop

Mitä tehdä, jos et löydä tarvitsemiasi tiedostoja

Jos et silti löydä tiedostojasi perusteellisen etsinnän jälkeen kovalevyltäsi ja ulkoisista tallennuslaitteistasi, on muutama muu asia, joita voit kokeilla.

Menetelmä 1: Käytä hakutoimintoa Finderissäsi

Finder sisältää sisäänrakennetun hakutoiminnon, jonka avulla voit etsiä tiedostoja käyttämällä tiettyjä kriteerejä. Noudata vain alla olevia ohjeita:

 1. Aloittaaksesi avaa Finder-ikkuna ja napsauta suurennuslasikuvaketta ikkunan oikeassa yläkulmassa, jolloin se muuttuu hakupalkiksi. Kirjoita nyt tiedostonimi tai tiedostomuoto ja paina Enter. Tämä käynnistää perushaun.
  finder search bar
 2. Siitä voit napsauttaa “+” -painiketta hakupalkin alapuolella lisätäksesi hakuehtojen joukon, jolloin voit valita tiedoston tyypin, nimen, päivämäärän jne. välillä.
  search kind any
 3. Tämän jälkeen voit napsauttaa “+” -painiketta useita kertoja lisätäksesi vielä enemmän hakuehtoja.
  search more criteria
 4. Jos mietit, miten löytää tiedoston polku Macissa, sinun tarvitsee vain korostaa Finderin haun avulla löytämäsi tiedosto, ja näet polun ikkunan alaosassa.
  search file path

Menetelmä 2: Tarkista roskakori

Jos tiedosto ei tule näkyviin hauissasi, olet saattanut poistaa sen vahingossa. Ja poistetut tiedostot Mac-tietokoneessa pysyvät Roskakori-työkalussa kunnes se tyhjennetään, joten kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Avataksesi Roskakori-työkalun sinun tarvitsee vain napsauttaa roskakori-ikonia telakan oikeassa reunassa. Sitten, jos löydät tiedostosi sieltä, voit palauttaa ne alkuperäiseen paikkaansa napsauttamalla oikealla painikkeella ja valitsemalla ”Palauta”.
avoin roskakori

Menetelmä 3: Käytä ammattimaista tiedonpalautustyökalua

Jos tiedostoja ei löydy haun kautta tai Roskakorista, ne eivät todennäköisesti ole enää kiintolevylläsi. Tässä tapauksessa voit käyttää huippuluokan tietojenpalautusohjelmaa niiden noutamiseen. Disk Drill on yksi parhaista vaihtoehdoista pysyvästi poistettujen tiedostojen palauttamiseen Macilla, ja se tarjoaa joitakin nopeimpia skannauksia, korkeimpia palautusprosentteja ja käyttäjäystävällisimpiä käyttöliittymiä.

Se on myös erittäin yhteensopiva lähes kaikkien tallennuslaitteiden, tiedostojärjestelmien ja tiedostomuotojen kanssa. Jos haluat palauttaa tiedostoja käyttäen Disk Drill -ohjelmaa, seuraa alla olevia ohjeita:

 1. Aloittaaksesi siirry Cleverfiles-verkkosivustolle, lataa sitten Disk Drill -ohjelman uusin versio ja varmista, että se on asianmukaisesti asennettu tietokoneellesi.
 2. Käynnistä Disk Drill, valitse kiintolevy, jolta haluat palauttaa tiedostoja, ja napsauta ”Etsi kadonneita tietoja.”
  valitse kiintolevy
 3. Sen jälkeen skannausprosessi alkaa. Kun se on valmis, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa ”Tarkista löydetyt kohteet” -painiketta jatkaaksesi.
  skannaava asema
 4. Tulosten osiossa voit selata kaikkia löydettyjä tiedostoja, jotka Disk Drill on kaivanut esiin. Voit kaventaa tuloksia käyttämällä vasemman reunan suodatinkategorioita tai oikean yläkulman hakupalkkia. Muista, että hakupalkki toimii sekä tiedostonimien että tiedostotyyppien kanssa. Kun löydät etsimäsi tiedostot, merkitse ne rastittamalla niiden nimien vieressä oleva valintaruutu ja napsauta sitten oikeassa alakulmassa olevaa ”Palauta” -painiketta jatkaaksesi.
  valitse tiedostot
 5. Napsautettaessa avautuu pieni ikkuna, jossa sinun tulee valita sijainti palautetuille tiedostoille. Valitsemasi sijainti tulisi olla eri tallennuslaitteella kuin mistä olet palauttamassa. Napsauta ”Seuraava”, kun olet valmis.
  valitse palautustallennuspaikka
 6. Disk Drill yrittää nyt palauttaa tiedostosi takaisin sinulle. Kun se on tehty, saat valmiuden viestin ja painikkeen nimellä ”Näytä tulokset Finderissa”, jota voit klikata siirtyäksesi suoraan palautettuihin tiedostoihisi.
  palautus valmis

Huomaa, että Disk Drillin Mac-versio sallii vain tiedostojen esikatselun. Tietojen palauttamiseksi sinun on päivitettävä Pro versioon.

Yhteenveto

Mac-käyttöjärjestelmät voivat olla riittävän yksinkertaisia navigointiin, mutta monet tekijät voivat vaikeuttaa tietyn tiedoston tai kansion löytämistä. On myös useita syitä haluta nähdä kovalevyn data kokonaisuudessaan. Joka tapauksessa on useita vaihtoehtoja, kun kyse on siitä, miten nähdä kaikki tiedostot Macissa. Toivottavasti tässä oppaassa esitellyt menetelmät auttoivat sinua selaamaan tiedostoja perusteellisemmin sekä palauttamaan ne, jotka eivät enää ole kovalevylläsi.

UKK:

Piilossa olevan kirjastokansion paljastaminen Macissa onnistuu seuraavilla ohjeilla:
 1. Siirry Finderin valikkorivillä kohtaan Siirry > Oma kotikansio.
 2. Ikkunassa, joka tulee näkyviin, napsauta kolmen pisteen kuvaketta ylhäällä ja valitse “Näytä näkymävaihtoehdot.”
 3. Pieni ponnahdusikkuna ilmestyy.
 4. Ruksaa valintaruutu, jossa lukee “Näytä kirjastokansio,” ja se näkyy nyt vaihtoehtona Finderissa Siirry-valikossa.
Näyttääksesi kaikki tiedostot Macissa käyttämällä terminaalia, toimi seuraavasti:
 1. Siirry > Apuohjelmat > Terminaali
 2. Syötä komento “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true”.
 3. Kirjoita “killall Finder” ja paina Enter päivittääksesi Finderin.
Jos et näe kaikkia tiedostoja Macissasi, voi olla, että etsimäsi tiedostot ovat piilotettuja. Voit nähdä piilotetut tiedostot painamalla Command + Shift, mutta tämä on väliaikainen ratkaisu, jonka joudut tekemään joka kerta, kun avaat Finderin. Näyttääksesi piilotetut tiedostot pysyvästi, sinun täytyy suorittaa yllä mainitut komennot käyttämällä "Terminal"-työkalua.
Emma Collins on sisällöntuottaja, joka on kirjoittanut teknologiaan liittyviä ohjeita ja oppaita laajoihin kiinnostuksen kohteisiinsa. Hän on kirjoittanut artikkeleita Windowsista, Androidista, iOS:stä, sosiaalisesta mediasta, pelaamisesta ja muista aiheista teknisenä kirjoittajana yli 5 vuoden ajan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required