Kuinka palauttaa tietoja sisäiseltä kovalevyltä Windowsissa

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
28

palauta tietoja sisäiseltä kovalevyltäSisäinen kovalevysi on olennainen osa tietokonettasi. Jos se yhtäkkiä lakkaa toimimasta, kykysi päästä käsiksi ja avata tiedostot sillä katoaa myös. Siksi, jos sinun täytyy palauttaa tietoja, sinun on tehtävä se kiireellä.

Tietojesi palauttamiseen on lukuisia tapoja, aina kovalevyn korjaamisesta ja tietojen siirtämisestä itse erikoisohjelmistojen käyttöön, jotka palauttavat tiedot puolestasi. Jatka lukemista selvittääksesi, miten voit palauttaa tietoja sisäiseltä kovalevyltä.

Yleisiä tietojen menetysongelmia sisäisissä kiintolevyissä

Tietojen hankkiminen kiintolevyltä voi olla helppoa, mutta sinun tulisi ensin ymmärtää ongelmat (jos sellaisia on), joista kiintolevysi kärsii, jotta voit varmistaa, ettei tietoja menetetä virheen seurauksena prosessin aikana. Tässä on joitakin yleisimpiä tietojen menetysongelmia, joita sisäiset kiintolevyt kohtaavat:

Ongelma Kuvaus
📂 Virheellinen osiointi Osioidessa kovalevyä virheen tekeminen voi johtaa siihen, että suuri määrä tietoja katoaa ja muuttuu saavuttamattomiksi.
❌ Huonot sektorit Huonot sektorit ilmenevät luonnostaan, kun kovalevy vanhenee, mutta niiden suuri määrä voi olla merkki siitä, että kovalevy on hajoamassa.
😧 Vahingossa tapahtunut tietojen poisto Virheitä sattuu jatkuvasti. Roskakoriin voi palauttaa pienempiä tiedostoja nopeasti, mutta suuremmat tiedostot usein ohittavat sen täysin.
🔌 Keskeytynyt tietojen kopioiminen Keskeytykset mihin tahansa tietojen kirjoitusprosessiin, kuten äkillinen virrankatkaisu tai odottamattomat sammutukset, jättävät tiedot vioittuneeseen tilaan. Vakavissa tapauksissa voi jopa koko tiedostojärjestelmä vioittua.
💥 Mekaaniset ongelmat Fyysiset ongelmat, kuten ajan myötä tapahtuva kuluminen ja ylikuumeneminen, voivat johtaa asteittaiseen aseman heikkenemiseen.

Esittelemämme ratkaisut sisäisen kiintolevyn tietojen palauttamiseen kattavat erilaisia ​​tietojen menetystilanteita, jotta varmistetaan, että yksi niistä toimii sinulle.

Kuinka palauttaa tietoja sisäiseltä kovalevyltä

Palautusmenetelmäsi riippuu kiintolevysi tilasta. Olemme sisällyttäneet alla kunkin tietojen menetystason palautusmenetelmiä, joita voidaan käyttää myös SSD-tietojen palautukseen.

Ensin näytämme, miten voit palauttaa kadonneet tai poistetut tiedot. Toiseksi tarkastelemme tietojen palautusta tietokoneista, joissa on vaurioituneet Windows-järjestelmätiedostot, jotka eivät käynnisty oikein. Kolmanneksi keskustelemme parhaasta vaihtoehdostasi, jos kovalevysi on kärsinyt vakavaa vahinkoa etkä pysty korjaamaan sitä itse.

Skenaario 1: Windows Käynnistyy Onnistuneesti

Tapauksissa, joissa olet menettänyt tiedostoja, jotka eivät liity käyttöjärjestelmään, voit käyttää tietojenpalautusohjelmistoa skannataksesi ja palauttaaksesi ne sisäiseltä kovalevyltä. Tätä menetelmää varten käytämme Disk Drill:ää, tietojenpalautustyökalua, joka on erikoistunut palauttamaan tietoja tällaisissa tilanteissa.

Tärkeää tässä on, että sinun tulisi välttää asentamista tai kirjoittamista vioittuneelle sisäiselle tallennusasemalle. Asenna sen sijaan Disk Drill toiselle sisäiselle tai ulkoiselle asemalle.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill.
 2. Valitse vaikutuksen kohteena oleva asema ja napsauta Etsi kadonneita tietoja.
 3. Napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita kun skannaus on päättynyt.tarkastele tiedostoja sisäiseltä kiintolevyltä
 4. Valitse tiedostot, jotka haluat palauttaa. Avaa esikatselupaneeli kaksoisnapsauttamalla tiedostoa. Voit myös käyttää Palautusmahdollisuudet -saraketta nähdäksesi, mitkä tiedostot ovat parhaiten palautettavissa. Kun olet valmis, napsauta Palauta.valitse palautettavat tiedostot
 5. Valitse haluamasi kohdepaikka. Varmista, että se ei ole sama vaikutuksen kohteena oleva asema. Napsauta Seuraava.palauta tiedostoja sisäiseltä kiintolevyltä

Näitä samoja vaiheita voidaan käyttää myös muissa palautustilanteissa, kuten silloin, kun sinun täytyy palauttaa tietoja kannettavan tietokoneen kovalevyltä. Silti vanhan kovalevyn tietojen hankkiminen ei aina ole niin yksinkertaista. Jos Windows ei käynnisty oikein, kannattaa tutustua seuraavaan ratkaisuun.

Skenaario 2: Järjestelmätiedostot ovat vioittuneet ja Windows ei käynnisty

Jos kiintolevysi toimii mutta jotkin Windows-järjestelmätiedostoistasi ovat vioittuneet, sinun täytyy korjata ne ennen kuin voit kirjautua sisään ja palauttaa tietosi. Tämän tekemiseksi sinun on mentävä Windowsin palautusympäristöön (winRE), jossa voit suorittaa vianmääritystä.

Päästäksesi winRE:iin sinun on käynnistettävä tietokone käynnistyskelpoiselta USB:lta tai DVD:ltä, jossa on Windows, ja valittava tietokoneen korjaaminen. Vaihtoehtoisesti voit seurata ohjeita käynnistääksesi suoraan mustasta tai tyhjästä näytöstä. Kun olet siellä, voit yrittää korjata ongelman ensin käyttämällä alla olevia vaihtoehtoja:

 • Käynnistyskorjaus – Perustason diagnostiikkatyökalu, joka skannaa tietokoneesi ja yrittää automaattisesti korjata yleisimmät ongelmat.
 • Käynnistysasetukset – Täältä voit käynnistää turvatilassa. Turvatilassa voit poistaa kaikki epäilyttävät ohjelmat tai tiedostot, joiden uskot aiheuttavan ongelman.
 • Järjestelmän palautus – Jos sinulla on järjestelmän palautuspiste, voit yrittää palauttaa tietokoneen aiempaan ajankohtaan, jolloin se toimi oikein.
 • Päivitysten poistaminen – Uudet päivitykset voivat joskus tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos tiedät, että virheet alkoivat ilmetä päivitysten jälkeen, yritä poistaa ne käyttämällä tätä vaihtoehtoa.

Jos mikään yllä mainituista vaihtoehdoista ei toiminut sinulle, näytämme vielä kaksi muuta menetelmää, joita voit kokeilla.

Korjaa järjestelmätiedostot käyttäen komentokehotetta

Komentokehote mahdollistaa jatkotroubleshooting-työkalujen suorittamisen ilman, että sinun tarvitsee kirjautua Windowsiin. Työkaluja, joita tulemme käyttämään, ovat SFC ja DISM. SFC (System File Checker) skannaa Windows-asennuksesi ja palauttaa puuttuvat tai vaurioituneet tiedostot. DISM (Deployment Image Servicing and Management) on käytössä tarvittavien tiedostojen hankkimiseen korjaamaan vioittuneet tai vaurioituneet tiedostot. Ota huomioon, että se vaatii internet-yhteyden, sillä se hankkii nämä tiedostot Windows Updatesta.

 1. Napsauta Komentokehote-kohtaa tai käynnistä tietokone Vikasietotilaan komentokehotteen kanssa.Käynnistyminen komentokehotteeseen.
 2. Kirjoita sfc /scannow. Paina Enter.SFC-komennon suorittaminen.
 3. Kirjoita DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth. Paina Enter.DISM-komennon suorittaminen.

Varmuuskopioi kiintolevy ja asenna Windows uudelleen

Joskus tarvitsee vain suorittaa Windowsin uusi asennus päästäkseen takaisin toimintaan. Vaikka se voi olla työläs prosessi, joissakin tapauksissa se saattaa olla ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto.

 1. Poista sisäinen kiintolevy tietokoneestasi.
 2. Kytke se toiseen tietokoneeseen ja tee koko aseman täydellinen varmuuskopio. Voit suorittaa tämän Disk Drill -ohjelman tavu-tavulta varmuuskopioinnin toiminnolla.
 3. Laita se takaisin tietokoneeseesi ja asenna Windows uudelleen.

Skenaario 3: Levy on vaurioitunut tai korruptoitunut

Tietojen palautusohjelmat ja vianmääritysyritykset voivat tehdä vain rajallisesti toipuakseen tiedot rikkoutuneelta sisäiseltä kovalevyltä. Kun sisäinen asema on fyysisesti vahingoittunut pitkäaikaisen käytön vuoksi ylikuumentumisen tai yleisen kulumisen seurauksena, turvallisin vaihtoehto on käyttää tietojen palautuspalvelua.

Tietojen palautuspalvelu on tyypillisesti kalliimpi vaihtoehto, mutta hyvästä syystä, sillä sillä on korkein mahdollisuus palauttaa tietosi turvallisesti. Tietojen palautusasiantuntijat käyttävät teollisuustason laitteistoja ja tekniikoita palauttaakseen tietoja kannettavien ja pöytätietokoneiden kovalevyiltä, palauttaen ne sinulle terveellä ja toimivalla tallennuslaitteella.

Kuinka estää tietohäviö sisäiseltä kiintolevyltä

Merkinnät kuten jäätynyt kiintolevy voivat olla ennakkovaroituksia jostakin huolestuttavammasta. Säästääksesi itseltäsi mahdollisesti tunteja kestävältä tietojen palautukselta ja vianetsinnältä, tutustu näihin vinkkeihin, jotka auttavat ehkäisemään tietojen menetyksen:

 • 💽 Varmuuskopioi tietosi – Epäilemättä tietojen varmuuskopioiminen on paras tapa suojata ne. Toimivan kopion avulla voit helposti palauttaa kadonneet tai vioittuneet tiedostot ja välttää joskus rasittavan tietojen palautusprosessin.
 • 🩺 Seuraa S.M.A.R.T.-tietoja – Kovalevysi pystyy raportoimaan omasta terveydestään muodossa S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) tiedot. Näiden tietojen seuraaminen mahdollistaa varhaisen puuttumisen rappeutumisen merkkeihin. Harkitse ilmaisen S.M.A.R.T.-seurantatyökalun käyttöä, joka sisältyy Disk Drill -ohjelmaan.
 • Sammuta turvallisesti – Kovalevyn toimintojen, erityisesti niiden, jotka liittyvät tietojen kirjoittamiseen levylle, keskeyttäminen voi johtaa tiedostojesi tai tiedostojärjestelmäsi vioittumiseen. Varaa aina aikaa tietokoneesi asianmukaiseen sammuttamiseen.

Ottamalla aikaa yllä mainittujen toimien tekemiseen, voit mahdollisesti pidentää kiintolevysi käyttöikää ja aktiivisesti vähentää tietojen menetyksen tapahtumisen mahdollisuuksia.

Yhteenveto

Sisäiset kovalevyt voivat kohdata ongelmia milloin tahansa. Tällaisissa tapauksissa ensimmäinen toimenpiteesi tulisi olla mahdollisen datan palauttaminen. Jos voit käynnistää Windowsin, palauta datasi käyttäen data recovery -ohjelmaa turvalliselle tallennuslaitteelle. Jos et voi käynnistää Windowsia, käytä Windowsin palautusympäristön tarjoamaa vianmääritystyökalujen sarjaa vahingon korjaamiseen ja datasi turvalliseen varmuuskopiointiin.

Jos et pysty korjaamaan vaurioita tai palauttamaan tietoja itse, ota yhteyttä ammattilaisten tietojenpalautuspalveluun, jotta tiimi voi käsitellä asian puolestasi. Kun tietosi on palautettu, tee varmuuskopiot, jotta voit helposti palauttaa tiedot, jos näin sattuisi tapahtumaan uudelleen.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required