Kuinka palauttaa poistettuja pelejä tai pelitietoja Windows-tietokoneella

manuviraj
Kirjoittanut
Hyväksymä.
21

palauta poistetut pelit tietokoneellaPelin kansioiden tai tallennustiedostojen vahingossa poistaminen voi olla todella turhauttavaa. Jälkimmäisessä tapauksessa saatat menettää kuukausien edistyksen. Avuksesi olemme luoneet oppaan, joka sisältää useita menetelmiä poistetun pelin palauttamiseksi sekä tallennettujen pelien palauttamiseksi, joten pääset takaisin pelaamisen pariin käden käänteessä. Peliasiakasohjeet luotiin Windows-PC:lle, mutta vaiheet ovat samat myös Macille.

Kuinka palauttaa koko peli

Katsotaanpa joitakin tapoja, joilla voit palauttaa koko pelikansion. Se on saatettu poistaa tai yksinkertaisesti siirtää toiseen sijaintiin levylläsi. Käymme läpi molemmat skenaariot alla olevissa menetelmissä.

Korjaus 1: Etsi pelin asennushakemisto

Useammin kuin luuletkaan, pelin kansio voi edelleen olla olemassa, mutta peliasiakasohjelmasi (Steam, EA, Epic jne.) ei kykene löytämään sitä. Tämän korjaaminen on yksinkertaista, etsi ensin pelikansio Windows haun tai Tiedostonhallinnan avulla, ja lisää sitten kyseinen kansio peliasiakasohjelmaasi.

Tältä prosessi näyttää kahdessa suositussa pelialustassa – Steamissa ja EA:ssa:

Höyry

 1. Käynnistä Steam.
 2. Siirry kohtaan Steam > Asetukset > Lataukset > Steam-kirjastokansiot. Tämä avaa Tallennustilan hallinnan.Steam-kirjastokansio.
 3. Klikkaa plussakuvaketta.Tallennustilan hallinta Steamissa.
 4. Käytä avattavaa valikkoa ja klikkaa Anna minun valita toinen sijainti. Klikkaa Lisää.Lisää kirjastokansio Steamissa.
 5. Etsi pelikansio ja klikkaa Valitse.
 6. Odotetaan, että Steam skannaa kansion asennettuja pelejä varten. Tämä voi kestää jonkin aikaa.

EA App (Entinen Origin)

 1. Avaa EA-sovellus.
 2. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta. Siirry kohtaan Asetukset > Lataa.
 3. Napsauta Muokkaa vieressä olevaa Asennussijainti.Muokkaa asennussijaintia EA-sovelluksessa.
 4. Selaa pelikansion yläkansiota ja napsauta OK.

Kun olet lisännyt pelin Steamille tai EA:lle – molemmat sovellukset suorittavat eheyden tarkistuksen varmistaakseen, että kaikki pelidata on paikallaan. Jos ei, se ladataan.

Jos käytät jotain muuta pelin asiakasohjelmaa, on parasta katsoa käyttöopasta tai keskustelupalstan viestiä siitä, miten olemassa olevan pelin voi lisätä asiakasohjelmassa.

Korjaus 2: Palauta pelit varmuuskopioista

Jos loit pelistäsi varmuuskopion ennen sen poistamista, voit palauttaa sen ja palata pelaamiseen. Varmuuskopio voi olla virallinen, joka on luotu pelin asiakasohjelman avulla, tai yksinkertaisesti kopio pelikansiosta. Jos olet määrittänyt Windowsissa Tiedostohistoria-ominaisuuden, saatat löytää pelin myös sen avulla.

Näin voit palauttaa poistetut pelit varmuuskopiosta:

Höyry

 1. Varmista, että pelin varmuuskopiota sisältävä asema on kytketty tietokoneeseesi.
 2. Käynnistä Steam.
 3. Vasemmassa yläkulmassa napsauta Steam > Backup and Restore Games.
 4. Valitse Restore a previous backup -vaihtoehto ja napsauta Next.Restore a previous backup.
 5. Napsauta Browse ja etsi varmuuskopio. Napsauta Next.Browse option Steam.
 6. Steam palauttaa varmuuskopion.

EA App (Entinen Origin)

EA App -sovelluksessa ei ole omistettua varmuuskopiointi- ja palautusominaisuutta, mutta tähän on olemassa helppo kiertotapa. Copy ensin varmuuskopioitu pelikansio haluamaasi sijaintiin, ja sitten avaa EA App – Valikko > Asetukset > Lataukset > Asennussijainti > Muokkaa. Täällä etsi pelikansiosi yläkansiota ja klikkaa OK.

Pelin pitäisi ilmestyä pelikirjastoosi, valmiina pelattavaksi.

Windows-tiedostohistoria

Tämä menetelmä toimii vain, jos Tiedostohistoria oli otettu käyttöön ennen kuin peli poistettiin, ja pelikansio (tai sen yläkansio) oli valittu varmuuskopioitavaksi kansioksi. Jos näin on, käytä seuraavia vaiheita pelikansion palauttamiseksi:

 1. Etsi ”tiedostohistoriaa” Windowsin haun kautta (Windows-näppäin + S). Napsauta Palauta tiedostosi tiedostohistorian avulla -vaihtoehtoa hakutuloksista.
 2. Selaa pelikansiota käyttämällä alaosan navigointipainikkeita. Valitse pelikansio ja napsauta vihreää palautuspainiketta.Windowsin tiedostohistoria.
 3. Pelikansio palautetaan alkuperäiseen sijaintiinsa.

Korjaus 3: Tarkista Roskakori

Indie-peleille ja vanhemmille videopeleille asennuskoko on yleensä pieni. Tässä tapauksessa on hyvä idea tarkistaa Windowsin Roskakorista, löytyykö pelikansio sieltä. Tämä pätee vain, jos epäilet poistaneesi pelikansion vahingossa etkä tietoisesti asentanut sitä pois.

Näin voit palauttaa vahingossa poistetun pelin Roskakorista:

 1. Avaa Roskakori kaksoisklikkaamalla työpöydän kuvaketta tai etsi se Windowsin hausta (Windows-näppäin + S).
 2. Jos pelikansio on siellä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta.Palauta-vaihtoehto Windowsin Roskakorissa.
 3. Kansio palautetaan alkuperäiseen sijaintiinsa.

Korjaus 4: Lataa peli uudelleen

Nykyiset pelit ovat valtavia ja niillä on monimutkainen haarautunut kansioiden rakenne. Jos sinulla ei ole varmuuskopiota, palautusprosessi voi olla tuskallinen, ja on parempi ladata peli uudelleen käyttäen pelin asiakasohjelmaa.

Entä tallennustiedostot? Tallennustiedostot synkronoidaan yleensä pilveen useimmissa, ellei kaikissa, videopeliasiakasohjelmissa. Jotkut vanhemmat pelit eivät kuitenkaan ehkä tue tätä ominaisuutta.

Jos pilveen synkronoitu tallennustiedosto ei ole viimeisin tai se ei ole lainkaan saatavilla, voit palauttaa paikallisesti tallennetun pelin asemaltasi käyttämällä tietojen palautusohjelmia. Tutkimme tätä yksityiskohtaisemmin seuraavissa osioissa.

Kuinka palauttaa valitut pelitiedostot

Usein kyse ei ole koko pelistä, vaan tietyt tiedostot tai tallennetut pelit katoavat. Onneksi nämä tiedostot voidaan helposti palauttaa käyttämällä jotakin alla kuvatuista menetelmistä. Parasta on yrittää näitä menetelmiä mahdollisimman pian.

Menetelmä 1: Tarkista virustorjunta-asetukset

Virustorjuntaohjelmat voivat virheellisesti merkitä joitakin pelitiedostoistasi haitallisiksi ja siirtää ne karanteeniin. Yleensä tämä tapahtuu .exe- ja .dll-tiedostoille. Ennen muiden tässä osiossa olevien menetelmien kokeilemista on parasta lisätä nämä tiedostot poikkeuslistalle virustorjuntaohjelmassasi ja palauttaa ne karanteenikansiosta.

Tarkka prosessi eroaa eri virustorjuntapalveluiden välillä. Mutta jos käytät Windows Defenderiä, tässä on ohjeet poikkeuksen lisäämiseksi sekä karanteenissa olevien tiedostojen palauttamiseksi:

 1. Kirjoita ”turvallisuus” Windowsin haussa (Windows-näppäin + S). Klikkaa Windowsin turvallisuus hakutuloksista.
 2. Klikkaa Virus- ja uhkien suojaus Windowsin turvallisuus -kojelaudassa.Virus and Threat Protection option.
 3. Virus- ja uhkien suojausasetusten alla klikkaa Hallinnoi asetuksia.Manage virus and threat protection settings.
 4. Vieritä alaspäin ja klikkaa Lisää tai poista poikkeuksia Poikkeukset-osiossa.Add or remove exclusions in Windows Defender.
 5. Klikkaa Lisää poikkeus. Klikkaa Kansio ja selaa ja valitse pelikansio.Add an exclusion button.
 6. Palaa nyt takaisin Virus- ja uhkien suojauksen kojelautaan käyttämällä vasenta navigointipalkkia.
 7. Nykyiset uhat-kohdan alla klikkaa Suojauksen historiaa. Etsi pelitiedosto, klikkaa Toiminnot > Salli laitteessa.Protection history option in Windows Defender.

Menetelmä 2: Vahvista pelin eheys

Lähes kaikissa videopelien asiakasohjelmissa on eheyden tarkistuksen ominaisuus. Voit käyttää ominaisuutta varmistamaan, että kaikki tarvittavat pelitiedostot ovat paikallaan. Tässä on ohjeet ominaisuuden käyttämiseen Steamissa ja EA App:ssa.

Varmista pelin eheys Steamissa

 1. Avaa Steam.
 2. Siirry kohtaan Kirjasto.
 3. Klikkaa oikealla painikkeella ongelmallista peliä ja valitse Ominaisuudet.
 4. Paikalliset tiedostot -välilehdessä napsauta Tarkista pelitiedostojen eheys.Pelitiedostojen eheyden tarkistuksen vaihtoehto Steamissä.

Korjaa peli EA-sovelluksessa

 1. Avaa EA App ja siirry kohtaan Kirjasto.
 2. Napsauta kolmea pistettä ongelmallisen pelin ruudussa ja klikkaa Korjaa.Korjausvaihtoehto EA App:ssa.

Menetelmä 3: Käytä tietojen palautusohjelmistoa

Kolmannen osapuolen tietojen palautusohjelmat ovat erinomainen valinta, jos haluat palauttaa paikallisesti tallennetun pelitallennuksen, tai poistettua peliä ei ladattu asiakasohjelman kautta (et voi tässä tapauksessa tarkistaa pelin eheyttä käyttäen Steamiä tai EA:ta).

Verkon datapalautussovelluksia on useita, mutta päätimme valita Disk Drill:n. Se on helppokäyttöinen, siinä on loistavat datapalautusalgoritmit ja se palauttaa tiedostosi säilyttäen niiden tiedostonimet. Windows-käyttäjät voivat hyötyä ilmaisesta kokeiluversiosta, jolla voit palauttaa jopa 500 Mt dataa ilmaiseksi (tämä riittää mainiosti, jos aiot vain palauttaa tallennustiedostoja ja vanhoja pelejä).

Huomautus: Tallennetut pelit sijaitsevat yleensä C:\Users\Käyttäjänimi\Documents\PelinNimi-kansiossa tai itse pelikansiossa.

Näin voit palauttaa pelin tai sen tallennustiedostot käyttäen Disk Drill -ohjelmaa:

 1. Lataa Disk Drill ja asenna se.
 2. Avaa Disk Drill, valitse asema tai osio, johon peli on asennettu, ja napsauta Hae kadonneita tietoja.Etsi kadonneita tietoja -vaihtoehto Disk Drillissä.
 3. Napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita nähdäksesi palautettavat tiedostot.Tarkastele löydettyjä kohteita -näyttö Disk Drillissä.
 4. Laajenna Poistetut tai kadonneet ja Rekonstruoidut osiot nähdäksesi poistettuja, palautettavissa olevia tiedostoja.Tietojen palautusosiot.
 5. Valitse pelin tallennustiedostot käyttämällä valintaruutua ja napsauta Palauta.Lista palautettavista tiedostoista.
 6. Valitse palautuksen kohde ja napsauta Seuraava.Palautuksen kohdekehotus Disk Drillissä.
 7. Disk Drill palauttaa valitut tiedostot.

Yhteenveto

Paras tapa suojautua pelitiedostojen ja edistymisen menettämiseltä on luoda säännöllisiä varmuuskopioita. Ihanteellisesti pidä paikallisia varmuuskopioita pelistäsi sekä paikallisia että pilvipalvelussa olevia varmuuskopioita tallennetuista peleistäsi.

UKK

Suurten, modernien pelien palauttaminen ei yleensä ole ajan ja rahan arvoista, ellet ole tehnyt niistä paikallista varmuuskopiota. Parasta on yksinkertaisesti ladata ne uudelleen, sillä tallennetut pelitiedostot synkronoidaan usein pilveen. Vaikka tallennetut pelitiedostot eivät olisikaan pilvessä, voit palauttaa ne käyttämällä kolmannen osapuolen tietojenpalautustyökaluja.
Kyllä. Voit käyttää kolmansien osapuolten tietojenpalautusohjelmia tai Windowsin sisäänrakennettuja varmuuskopiointityökaluja pelitietojen palauttamiseen.
Kyllä. Voit asentaa uudelleen poistetun pelin käyttämällä asiakasohjelmaa, jolla latasit sen.
Tämä riippuu siitä, minkä tyyppisen tiedoston poistit. Jos poistat tallennustiedoston, menetät kaiken edistymisesi pelissä. Jos kuitenkin poistat tiedoston pelikansiosta, peli saattaa kaatua tai kieltäytyä käynnistymästä kokonaan.
manuviraj
Manuviraj Godara on ammattimainen sisällöntuottaja, jolla on yli 4 vuoden kokemus alalta. Hänen jatkuvasti kasvava viehätyksensä ja kokemuksensa teknologiasta innostavat häntä luomaan sisältöä liittyen tietojen palautukseen ja kuluttajateknologiaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required