Kuinka palauttaa poistetun tai tallentamattoman PowerPoint-tiedoston Macissa

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
18

palauta powerpoint-tiedostot macissaTallentamattoman PowerPoint-tiedoston menettäminen tai sen vahingossa poistaminen Macilla voi olla erittäin stressaavaa. Tällaisen ongelman syitä voi olla monia, eikä kukaan ole siltä suojassa. Mutta hyvä uutinen on, että jos toimit nopeasti, PPT-esitys voi mahdollisesti pelastua.

Lue lisää oppiaksesi tehokkaimmista tiedonpalautusratkaisuista, jotka voivat palauttaa PowerPointin Macillä.

Kuinka löytää PowerPoint-tiedosto Mac-tietokoneelta

Ennen kuin aloitat PPT-tiedoston palautusprosessin, on hyvä idea tarkistaa, onko esitys todella poistunut tietokoneeltasi vai ei. On mahdollista, että tiedosto on edelleen Macillasi, sinun tarvitsee vain etsiä sitä perusteellisemmin.

Voit etsiä PowerPoint-esitystä Macillasi kahdella pääasiallisella tavalla: joko Finder-ohjelman kautta tai Spotlight-hakuun (avataksesi paina Command + Välilyönti). Sinun tarvitsee sen jälkeen vain kirjoittaa tiedoston nimi hakukenttään, tai jos et muista nimeä, voit kirjoittaa PPT nähdäksesi kaikki kyseisellä tiedostopäätteellä varustetut tiedostot.spotlight ppt tiedostot

Lisäksi riippuen siitä, miten olet tallentanut PPT-esityksesi ja oletko käyttänyt OneDrivea Microsoft-sovellustesi kanssa, saatat löytää tiedoston OneDrive-tililtäsi.

Kuinka palauttaa PowerPoint-tiedostoja Macilla

Etkö vieläkään löydä PowerPoint-esitystäsi Maciltasi? Kokeile sitten näitä tiedonpalautusratkaisuja palauttaaksesi kadonneen Powerpointin Macilla tai poistetun PPT-tiedoston.

Menetelmä 1: Avaa viimeaikaiset tiedostot

Jos PowerPoint-sovellus jäätyi, kaatui tai jotain muuta tapahtui, mikä esti sinua tallentamasta työn alla olevaa esitystäsi, voit käyttää Avaa viimeisimmät -toimintoa palauttaaksesi tallentamattoman PPT:n Mac-tietokoneella.

Noudata näitä ohjeita palauttaaksesi tallentamattoman PowerPoint-esityksen Macissa käyttäen ”Avaa Äskettäiset” -toimintoa:

 1. Käynnistä PowerPoint-sovellus Macillasi.
 2. Napsauta näytön ylälaidassa olevasta valikosta Tiedosto ja valitse pudotusvalikosta Avaa äskettäin.open recent mac powerpoint
 3. Napsauta tarvitsemaasi tiedostoa avataksesi sen PowerPointissa.
 4. Napsauta Tiedosto > Tallenna nimellä ja valitse haluamasi sijainti tiedostolle.

Menetelmä 2: Käytä PowerPointin automaattitallennusominaisuutta

Toinen tapa palauttaa PowerPoint-tiedosto on hyödyntämällä AutoSave-toimintoa. Mutta tämän ominaisuuden avulla voit palauttaa esityksen vain, jos olet tallentanut tiedoston ainakin kerran ja jos AutoSave oli kytketty päälle kyseiselle tiedostolle.

Automaattitallennuksen käyttöönottamiseksi sinun täytyy napsauttaa PowerPoint-näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa Automaattitallennus-vipua. Kun olet tehnyt niin, sinua pyydetään tallentamaan esityksesi, antamaan sille nimi ja valitsemaan haluamasi sijainti. Joten jos mitä tahansa tapahtuu työskennellessäsi kyseisen esityksen parissa (esimerkiksi jos PowerPoint sulkeutuu odottamatta), sinun tarvitsee vain mennä valittuun kansioon löytääksesi tiedoston sieltä.autosave enabled powerpoint mac

Mutta missä PowerPointin automaattisesti tallennetut tiedostot sijaitsevat? Jos haluat nopeasti siirtyä PowerPointin automaattisen tallennuksen sijaintiin Macillasi, avaa Finder ja napsauta Siirry > Siirry kansioon. Sen jälkeen kopioi ja liitä seuraava kansioviittaus hakukenttään ja napsauta Siirry (muista korvata username omallasi):

/Users/username/Library/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

avaa autosave-kansio ppt mac

Kun olet löytänyt tarvittavan tiedoston, vedä ja pudota se eri kansioon tai avaa PPT-esitys ja napsauta Tiedosto > Tallenna nimellä.

Menetelmä 3: Palauta väliaikaisten tiedostojen kansiosta

Temporary Files -kansio on piilotettu kansio Macissasi, joka tallentaa tiettyjä käyttöjärjestelmän ja sovellusten tiedostoja, jotka poistetaan automaattisesti ajan myötä. On pieni mahdollisuus, että etsimäsi PowerPoint-esitystiedosto on päätynyt Temp-kansioon.

Noudata näitä ohjeita avataksesi Väliaikaiset-kansion ja palauttaaksesi tallentamattoman PowerPoint-tiedoston Mac-tietokoneellasi:

 1. Käynnistä Pääte (siirry Launchpadiin ja kirjoita Pääte hakukenttään).
 2. Kirjoita seuraava komento Pääte-ikkunaan ja paina Return-näppäintä: echo $TMPDIR
 3. Kirjoita sitten tämä komento ja paina Return-näppäintä avataksesi Temp-kansion: open $TMPDIRterminal find tempfiles folder
 4. Etsi tiedosto TemporaryItems-kansiossa ja com.microsoft.Powerpoint -kansiossa.temporaryitems on mac

Menetelmä 4: Käytä tietojen palautusohjelmistoa

Jos olet varma, että etsimäsi PPT-tiedosto on todella poistettu, paras vaihtoehtosi olisi käyttää tiedonpalautusohjelmaa esityksen palauttamiseen. Työkalua valittaessa suosittelemme Disk Drill:ä, koska se on intuitiivinen, helppokäyttöinen ja se on osoittautunut varsin tehokkaaksi poistettujen tai kadonneiden tiedostojen palauttamisessa.

Disk Drill on yhteensopiva kaikkien pääasiallisten tiedostojärjestelmien (HFS/HFS+, APFS, NTFS, FAT ym.) kanssa ja se pystyy palauttamaan yli 400 erilaista tiedostotyyppiä. Lisäksi tällä ohjelmistolla on ilmainen kokeiluversio, joka sallii sinun skannata asemasi ja esikatsella löydettyjä tiedostoja.

Tärkeää: Estääksesi Maciasi ylikirjoittamasta poistettua PowerPoint-tiedostoa ja parantaaksesi mahdollisuuksiasi palauttaa esitys onnistuneesti, lopeta tietokoneesi tai tiedoston sisältävän aseman käyttö heti kun huomaat tiedon katoamisen.

Noudata näitä ohjeita palauttaaksesi poistetun PowerPoint-esityksen Mac-tietokoneellasi:

 1. Lataa Disk Drill ja noudata näytön ohjeita sovelluksen asentamiseksi.
 2. Käynnistä sovellus ja valitse asema, jolla PowerPoint-tiedosto sijaitsi aiemmin.
 3. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi skannauksen.scan mac with disk drill
 4. Odota, että skannaus valmistuu ja napsauta Esikatsele löydettyjä kohteita.reviews found items disk drill
 5. Napsauta Asiakirjat sivupalkissa kaventaaksesi hakuasi tai kirjoita PPT yläoikealla olevaan hakukenttään nähdäksesi ainoastaan PowerPoint-esityksiä. Napsauta silmäkuvaketta tiedoston vieressä esikatsellaksesi sitä.
 6. Valitse tiedostot, jotka haluat palauttaa, ja napsauta Palauta -painiketta.recover ppt presentation disk drill mac
 7. Valitse kohdekansio palautetuille tiedostoille ja napsauta OK vahvistaaksesi.

Menetelmä 5: Palauta Time Machine -varmuuskopiosta

Time Machine on kaikissa Maceissa löytyvä sisäänrakennettu varmuuskopiointityökalu. Jos olet säännöllisesti käyttänyt tätä sovellusta tietojesi varmuuskopioimiseen, sinun pitäisi pystyä käyttämään yhtä niistä varmuuskopioversioista poistetun PowerPoint-esityksen palauttamiseen.

Noudata näitä vaiheita palauttaaksesi PPT-tiedoston Mac-tietokoneellasi Time Machinen avulla:

 1. Liitä asema, jossa on Time Machine -varmuuskopiosi, Maciin (jos käytit sisäistä asemaa varmuuskopioihin, jätä tämä vaihe väliin).
 2. Napsauta Time Machine -kuvaketta ylävalikossa näytön yläreunassa ja valitse Siirry Time Machineen.enter time machine on mac
 3. Siirry kansioon, jossa poistettu PPT-tiedosto oli sijainnut.
 4. Käytä oikealla olevia nuolia ja aikajanaa tarvittavan varmuuskopioversion valitsemiseen.time machine ppt esitys
 5. Tiedoston esikatseluun, napsauta tiedostoa ja paina Välilyönti-näppäintä.
 6. Valitse tarvittava PPT-tiedosto ja napsauta Palauta-painiketta.

Palautettu PowerPoint-esitys sijoitetaan välittömästi takaisin samaan kansioon, jossa se oli tallennettuna ennen poistamista.

Menetelmä 6: Palauta OneDrivesta

OneDrive on pilvitallennusratkaisu, joka on saatavilla kaikille Microsoft 365 -tilaajille. Jos olet käyttänyt sitä PowerPoint-esitystesi tallentamiseen, sinun pitäisi pystyä käyttämään sitä poistettujen palauttamiseen.

Seuraa näitä ohjeita palauttaaksesi poistetun PPT-tiedoston OneDrivesta:

 1. Käytä mitä tahansa selainta, siirry osoitteeseen onedrive.live.com ja kirjaudu sisään OneDrive-tiliisi.
 2. Siirry Roskakori-kansioon.
 3. Etsi poistettua PPT-tiedostoa.
 4. Napsauta palautettavaa tiedostoa ja sitten yläreunasta Palauta-painiketta.palauta poistettu ppt onedrive

UKK:

Kaksoisnapsauta esitystiedostoa avataksesi sen PowerPointissa tietokoneellasi. Jos sinulla ei ole PowerPoint-sovellusta Macissasi ja haluat avata PPT-esityksen, napsauta tiedostoa hiiren oikealla painikkeella, valitse pudotusvalikosta Avaa käyttäen ja klikkaa Keynote.
Yleisin syy, miksi PowerPoint ei avaudu Macissa, on se, että muut taustalla toimivat sovellukset saattavat häiritä sitä. Kokeile siis sulkea kaikki sovellukset (Apple-valikko > Pakota lopettaminen) ja käynnistä PowerPoint uudelleen.
Seuraa näitä vaiheita tallentaaksesi PowerPoint-esityksen Macillasi:
 1. Napsauta Tiedosto-valikkoa näytön yläosassa ja valitse Tallenna nimellä.
 2. Kirjoita valittu nimi esitykselle, valitse kansio, johon haluat tallentaa tiedoston, ja valitse tiedostomuoto.
 3. Tai klikkaa Verkkosijainnit tallentaaksesi esityksen OneDrive-tilillesi.
 4. Kun olet valmis, napsauta Tallenna.
Avatar photo
Romana Levko on ammattimainen sisällöntuottaja, jolla on vahva kiinnostus teknologiaan liittyviin aiheisiin. Hänen päätarkoituksensa on tietojen palautus, Applen tuotteet ja kyberturvallisuus. Hän viettää vapaa-aikaansa viritellen Maciaan ja kuunnellen suosikkimusiikkialbumeitaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required