Miten tarkistaa SD-kortin kunto Windowsissa ja Linuxissa: Kaikki menetelmät

Kirjoittanut
Hyväksymä.
35

tarkista sd-kortin kuntoOn fiksua tarkistaa SD-korttisi kunto silloin tällöin. Vikaantuvan SD-kortin varhainen havaitseminen auttaa sinua turvallisesti palauttamaan tiedot, jotta voit tallentaa ne toiselle tallennusvälineelle. Onneksi on useita tapoja tarkistaa SD-kortin kunto Windowsissa.

Jos olet utelias tietämään, kuinka hyvin SD-korttisi toimii, autamme sinua testaamaan sen kunnon Windows-tietokoneellasi. Kerromme myös, miten voit palauttaa tietoja vikaantuneelta SD-kortilta, vaikka et pääsisikään käsiksi sen sisältöön.

Kuinka palauttaa tietoja vikaantuneelta SD-kortilta

Jos et pääse käsiksi SD-korttiisi, pidä tietojen palauttamista tärkeämpänä kuin SD-korttisi terveyden tarkistamista. Laajat terveystestit SD-kortille voivat työntää vikaantumisen partaalla olevan kortin yli äyräiden, mikä vähentää onnistuneen tietojen palauttamisen mahdollisuuksia.

Jos pääset edelleen käsiksi SD-korttiin, kopioi ja liitä tiedot toiseen sijaintiin. Jos et kuitenkaan pääse käsiksi tietoihin, sinun on käytettävä tietojen palautusohjelmistoa.

Disk Drill on paras palautustyökalu, erityisesti pettäville laitteille, koska se tarjoaa ominaisuuden, jota kutsutaan tavu-tavulta varmuuskopioksi. Ominaisuus luo kuvan SD-kortista, josta voit palauttaa tietoja. Tällä tavalla voit välttää SD-kortin skannauksen, mikä on resursseja intensiivisesti käyttävä toimenpide, joka voi aiheuttaa vikaantumisen partaalla olevalle kortille lopullisen vian.

Tässä on vaiheittainen selitys siitä, miten palauttaa tietoja SD-kortilta käyttämällä Disk Drill -ohjelmistoa:

 1. Lataa Disk Drill ja asenna se tietokoneellesi. Kun olet asentanut Disk Drill -ohjelman, käynnistä sovellus.asenna disk drill
 2. Siirry Data Backup -osioon vasemman sivupalkin kautta. Valitse oikeasta ruudusta SD-korttisi ja napsauta oikeassa yläkulmassa Byte-to-byte Backup -nappia. Valitse sijainti, johon haluat tallentaa kuvan, ja napsauta OK.luo SD-kortin varmuuskopio
 3. Palaa takaisin Storage Devices -osioon käyttämällä vasenta sivupalkkia. Napsauta alhaalla vasemmalla Attach disk image -vaihtoehtoa ja valitse juuri luomasi kuva. Liitettynä kuva ilmestyy levyjen luetteloon.Skannaa SD-kortin kuva
 4. Valitse kuva luettelosta ja napsauta Search for lost data -nappia. Anna Disk Drill -ohjelman suorittaa skannaus.
 5. Käy läpi skannaustulokset ja etsi tiedostot, jotka haluat palauttaa. Disk Drill helpottaa tiedostojen etsimistä mahdollistamalla hakutulosten suodattamisen tiedostotyypin (kuvat, asiakirjat jne.) ja tiedostopäätteiden mukaan (voit syöttää tiedostopäätteen yläreunan hakupalkkiin). Voit myös esikatsella kuvatiedostoja ennen niiden palauttamista varmistaaksesi, että olet valinnut oikeat tiedostot.valitse palautettavat tiedostot
 6. Kun olet valinnut palautettavat tiedostot, napsauta oikeassa alakulmassa Recover -nappia. Valitse toinen sijainti kuin SD-kortti tiedostojen palauttamiseen, sillä SD-kortti voi olla viallinen ja tiedostojen ylikirjoittamisen välttämiseksi.palauta valitut tiedostot
 7. Napsauta Next viimeistelläksesi tietojen palautuksen.

Kuinka tarkistaa muistikortin kunto

Useimmat SD-kortit eivät kerää S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) tietoja. Tämä tekee SD-kortin datan seurannan ohjelmiston avulla mahdottomaksi. Onneksi on olemassa tapoja määrittää SD-kortin likimääräinen kunto epäsuorien indikaattorien avulla.

Ennen kuin menemme puhumaan keinoista, joilla voi tarkistaa SD-kortin terveydentilan, on huomioitava että kaikilla SD-korteilla on rajallinen käyttöikä (mitattuna luku-kirjoitussykleissä).

Riippuen SD-korttisi mallista ja valmistajasta, sen käyttöikä voi vaihdella 1 500:sta 10 000:een luku-kirjoitussykliin. Ajan suhteen SD-kortin käyttöikä voi vaihdella yhdestä yli kymmeneen vuoteen. Tämä voi olla lähtökohtasi terveydentilan tarkistukselle – jos SD-korttisi elinkaari on päättynyt, on parasta palauttaa tiedot ja siirtää ne uudelle SD-kortille.

Alla on tapoja tarkistaa sen kunto. Jos korttisi on tullut elinkaarensa päähän, saatat kohdata virheitä tai kielteisiä tuloksia testeissä. Tämä pätee myös SD-kortteihin, jotka ovat uusia mutta jollain tavalla vahingoittuneet. Jos korttisi on uusi ja erinomaisessa kunnossa, näiden testien tulisi palauttaa positiivisia tuloksia.

Menetelmä 1: Tarkista huonot sektorit

Huonot sektorit ovat pieniä rikkoutuneita klustereita. Ne ovat joko lukukelvottomia tai hitaita lukea. Tämä voi aiheuttaa ongelmia SD-korttia käytettäessä. Huonot sektorit voivat olla pehmeitä tai kovia. Pehmeät huonot sektorit johtuvat virheellisestä datan kirjoittamisesta, kun taas kovat huonot sektorit johtuvat fyysisestä vahingosta.

SD-kortin korjaustyökalut ja sisäänrakennetut apuohjelmat voivat auttaa merkitsemään nämä klusterit viallisiksi sektoreiksi. Tämä merkintä on ohje, joka kertoo lukulaitteelle, ettei lukea viallista sektoria.

SD-kortin viallisten sektoreiden tarkistaminainen onnistuu useilla eri tavoilla, kuten alla selitämme.

Virheiden tarkistustyökalu

Windowsissa SD-kortin kunnon tarkistaminen helpoiten tapahtuu tarkistamalla huonot sektorit käyttämällä Windowsin sisäänrakennettua virheenkorjaustyökalua. Tässä on prosessi:

 1. Käynnistä Tietokone Windowsissa, napsauta SD-korttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
 2. Siirry Työkalut-välilehteen.
 3. Napsauta Tarkista-painiketta Virheen tarkistus-osiossa.virheen tarkistus työkalu
 4. Napsauta Skannaa ja korjaa asema aloittaaksesi skannauksen.skannaa ja korjaa asema

Jos levyssä on virheitä tai viallisia sektoreita, tarkistus löytää ne ja yrittää korjata ne.

Komentokehote

Windowsissa on sisäänrakennettu komentorivin työkalu nimeltä CHKDSK, joka tarkistaa aseman tiedostojärjestelmän virheet ja vialliset sektorit. Näin voit käyttää CHKDSK:ta SD-kortin kunnon tarkistamiseen skannaamalla viallisia sektoreita:

 1. Paina Win + R, kirjoita Suorita-valintaikkunaan cmd ja paina Ctrl + Shift + Enter.
 2. Kirjoita komento chkdsk /f ja paina Enter.
  run chkdsk
 3. Odot, että apuohjelma on suorittanut skannauksen ja korjannut virheet, ja käynnistä sitten tietokoneesi uudelleen.

FSCK

FSCK (File System Consistency Check) on apuohjelma tiedostojärjestelmän virheiden tunnistamiseen Unix- ja Unix-kaltaisissa käyttöjärjestelmissä, kuten Linuxissa ja macOS:ssa.

Tässä on kuinka voit käyttää FSCK:tä (käytämme esimerkkinä Ubuntua):

 1. Käynnistä terminaali.
 2. Kirjoita mount ja paina Enter.
 3. Panee merkille osion tunnisteen, jota haluat korjata, ja käytä sitä umount-komennon kanssa: sudo umount /dev/sdb1.
 4. Kirjoita komento sudo fsck /dev/sdb1.
 5. Kiinnitä korjattu tiedostojärjestelmä uudelleen käyttäen mount-komentoa: sudo mount /dev/sdb1.

Menetelmä 2:Tilan saatavuuden testi

Voit testata SD-korttia varmistaaksesi käytettävissä olevan tilan. Kun tarkistat SD-kortin tallennustilan, saatat huomata eroa saatavilla olevan tilan ja kortissa mainitun tallennuskapasiteetin välillä. Tämä tapahtuu seuraavissa tapauksissa:

 • Kortti on väärennetty
 • Muistisolut ovat käyttäneet uudelleenkirjoituskierroksensa loppuun, ja korttisi on lähestymässä elinkaarensa päätä

Voit käyttää apuohjelmaa nimeltä H2testw määrittääksesi SD-korttisi todellisen käytettävissä olevan tilan, mikä on myös keino tarkistaa SD-kortin jäljellä oleva käyttöikä.

Näin käytät H2testw:tä:

 1. Lataa H2testw ja käynnistä sovellus. Asennusta ei vaadita.
 2. Napsauta Valitse kohde ja valitse SD-kortti, jonka käytettävissä olevaa tilaa haluat testata.
 3. Varmista, että valintanappi kaikki käytettävissä oleva tila on valittuna Datavolyymi-osiosta.
 4. Napsauta Kirjoita + tarkista ja odota prosessin valmistumista.testi käytettävissä olevaan tilaan
 5. Kun testi on valmis, tarkista, näyttävätkö kirjoittamisen ja tarkistamisen osiot SD-korttisi saman koon. Jos varmistettu tila on pienempi, sinulla on ongelma.h2testw raportti

Menetelmä 3:Etsi yleisiä SD-korttiongelmia

Vaikka testit eivät paljastaisikaan paljon, voit havaita, onko SD-kortti elinkaarensa loppupäässä yleisten ongelmien perusteella. Tässä on joitakin ongelmia, jotka voivat olla merkkejä tulevasta vioittumisesta:

 • SD-korttia ei havaittu: Havaitseeko laitteesi SD-kortin ensimmäisellä kerralla, kun työnnät sen laitteeseen? Jos ei, se voi viitata ongelmaan SD-kortissa.
 • Hidas tiedonsiirto: SD-kortin ikääntyessä ja lähellä vikaa huomaat, että tiedonsiirto SD-kortille ja sieltä pois kestää kauemmin. Jos koet merkittävästi hitaita nopeuksia, siirrä tietosi toiselle tallennuslaitteelle.
 • Tiedostoja puuttuu: Muistikortit, jotka ovat elinkaarensa lopussa, voivat saada tiedostoja katoamaan ilman, että olet poistanut niitä. Jos huomaat tiedostojen katoavan SD-kortilta, siirrä tiedot toiselle SD-kortille.
 • Toistuvat virheet: Näetkö virheitä, kun laitat SD-kortin laitteeseen tai käytät sitä? Nämä virheet ovat merkki mahdollisesta vioittumisesta, ja parasta olisi suojata tietosi siirtämällä ne toiseen paikkaan.

Johtopäätös

SD-korttisi terveydentilan tarkistaminen on kriittistä tietojesi suojaamiseksi. Työkalut, kuten virheentarkistustyökalu ja CHKDSK-komentorivityökalu voivat auttaa havaitsemaan ja korjaamaan ongelmia. Myös kolmannen osapuolen työkalut, kuten H2testw, ovat loistava tapa epäsuorasti testata SD-kortin kuntoa.

UKK

Vaikka SD-kortin kunnon tarkistaminen suoraan ilman S.M.A.R.T.-tietoja ei ole mahdollista, voit epäsuorasti tarkistaa SD-kortin kuntoa tarkastelemalla huonoja sektoreita, vahvistamalla käytettävissä olevan tilan ja olemalla valpas siirtonopeuden, virhetiheyden ja muiden ongelmien suhteen.
Tarkistaaksesi Sandisk SD-korttisi käyttöiän, kokeile etsiä viallisia sektoreita. Sinun tulisi myös varmistaa ilmoitettu tallennuskapasiteetti käyttämällä työkalua, kuten H2testw, ja pitää silmällä SD-korttiin liittyviä ongelmia, kuten kortin tunnistamattomuutta tai hidasta tiedonsiirtonopeutta.
Luotettavan virustorjuntaohjelmiston käyttäminen on paras tapa skannata kortti virusten varalta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää natiiveja virustorjuntatyökaluja, kuten Windows Defenderia.
SD-kortin terveyden seurannassa paras tapa on olla valppaana yleisistä virheistä, kuten laitteen tunnistamattomuudesta SD-kortille ensimmäisellä kerralla, hitaista siirtonopeuksista tai toistuvista virheistä. Aika ajoin on hyödyllistä tarkistaa SD-korttisi huonot sektorit ja korjata ne. Jos epäilet, että kortti on väärennös tai vanha, tarkista ilmoitettu tallennustilavuus työkalulla, kuten H2testw.
Arjun on tekninen ninja, koodaa HTML:ää ja CSS:ää ja on saanut kunniamaininnan perheen go-to teknisenä apuna kokoontumisten aikana. Hän on kirjoittanut oppaita noin kuuden vuoden ajan ja tällä hetkellä hän on kirjoittajana merkittävillä teknologia-alan verkkosivustoilla.
Hyväksymä.
Senior Data Recovery Engineer. Maisterintutkinto fysiikassa, tietotekniikka tieteellisiin kokeisiin.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required