Hoe gegevens te herstellen van een corrupte SD-kaart op Mac: een gedetailleerde gids

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
46

herstel beschadigde sd-kaart macHeeft uw Mac moeite om uw SD-kaart te herkennen? Of geven de bestanden op de geheugenkaart een foutmelding wanneer u ze opent? Nou, het is mogelijk dat u dergelijke problemen ondervindt vanwege corruptie van de SD-kaart. Als dat het geval is en u geen toegang kunt krijgen tot de gegevens op uw kaart, hebben wij een oplossing voor u.

In dit artikel hebben we alles behandeld wat je moet weten om succesvol een corrupte SD-kaart te herstellen op een Mac.

Belangrijkste redenen voor SD-kaart corruptie

Wat betekent het als je SD-kaart beschadigd is en waarom is deze überhaupt beschadigd geraakt?

Als uw SD-kaart beschadigd is, betekent dit doorgaans dat het apparaat een soort logische schade heeft (bijvoorbeeld een fout in de bestandsstructuur). Dergelijke niet-mechanische schade kan zowel vanzelf zijn ontstaan als veroorzaakt zijn door een menselijke fout.

Hier zijn de voornaamste oorzaken van SD-kaart corruptie:

Oorzaak Beschrijving
🦠 Malware Net als andere verwijderbare media kunnen SD-kaarten besmet raken door een virus of malware. Bijna elk type kwaadaardige code kan ongewenste effecten veroorzaken zoals corruptie, schade aan de bestandsstructuur of gegevensverlies.
✍🏽 Onderbreking van het lees/schrijfproces Als je een belangrijk proces op je SD-kaart onderbreekt (bijvoorbeeld door de kaart uit je Mac te verwijderen terwijl er bestanden worden geschreven), kan dit leiden tot ernstige gevolgen, zoals gegevensverlies of kaartcorruptie.
🔥 Fysieke invloed Blootstelling aan hitte, water of hoge luchtvochtigheid kan schade toebrengen aan je SD-kaart.
🔌 Stroomuitval Stroomuitval kan de lees/schrijfprocessen op je kaart onderbreken en daardoor logische schade toebrengen aan de SD-kaart en de oorzaak zijn van gegevensverlies.
⏏️ Onjuist verwijderen van de SD-kaart Het is onmogelijk het belang genoeg te benadrukken van het correct uitwerpen van een SD-kaart uit een computer. Als je simpelweg de kaart van je computer loskoppelt, kan het bestandssysteem op de SD-kaart beschadigd raken.
💾 Veroudering SD-kaarten hebben een beperkte levensduur. Afhankelijk van hoe je jouw SD-kaart gebruikt, kan deze 10 jaar of langer meegaan. Hoe ouder je geheugenkaart wordt, des te groter de kans op corruptie.
❌ Slechte sectoren Intensief of onjuist gebruik kan de geheugenblokken van de SD-kaart beschadigen. Als dat gebeurt, kan je hele kaart ontoegankelijk worden.

Opmerking: Als u vermoedt dat uw SD-kaart beschadigd is, is het belangrijk om deze onmiddellijk te stoppen met gebruiken. Het voortzetten van het gebruik van een geheugenkaart met een dergelijk probleem kan de situatie verergeren en het risico op het overschrijven van data vergroten, en daardoor de kans op herstel ervan verminderen.

Wat te doen als een beschadigde SD-kaart niet leesbaar is

Als uw SD-kaart onleesbaar is, is het een goed idee om te proberen deze te troubleshooten om te zien of u toegang kunt krijgen tot die bestanden voordat u toevlucht neemt tot meer complexe methoden voor gegevensherstel.

Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen:

 • Sluit de SD-kaart aan op een ander apparaat: Misschien ligt het probleem niet bij de kaart zelf. Om dit uit te sluiten, kunt u de SD-kaart in een andere computer of een ander apparaat zoals een camera of telefoon plaatsen.
 • Probeer een andere USB-poort te gebruiken (als je een externe kaartlezer gebruikt) of een andere kaartgleuf: Het is mogelijk dat de poort die je gebruikte om de SD-kaart aan te sluiten beschadigd is, dus je zou een andere moeten proberen.
 • Start uw computer opnieuw op: Soms kan een eenvoudige actie zoals het herstarten van uw computer helpen om uw SD-kaart weer leesbaar te maken. Het is mogelijk dat de applicaties die op de achtergrond van uw Mac draaien interfereren met de SD-kaart en voorkomen dat u deze kunt lezen. Door uw computer opnieuw op te starten, elimineert u dit probleem en herstelt u de verbindingen tussen uw Mac en de SD-kaart.
 • Zorg dat uw software en firmware up-to-date zijn: Er is een kans dat uw SD-kaart niet compatibel is met uw computer vanwege verouderde software.
 • Reset PRAM/NVRAM en SMC (Macs op basis van M1 en nieuwere hebben deze functies automatisch gereset na herstart): Dus als dat de oorzaak is dat uw SD-kaart onleesbaar is, kan het resetten ervan de toegang tot uw bestanden terugbrengen.

Hoe gegevens herstellen van een corrupte SD-kaart op een Mac

Het is erg vervelend om met een corrupte SD-kaart te moeten omgaan. Als je de kaart wilt repareren om hem verder te gebruiken en toegang wilt krijgen tot de gegevens die erop zijn opgeslagen, moet je altijd eerst beginnen met het herstellen van de gegevens. Op deze manier heb je een grotere kans om je foto’s, video’s en alle andere bestanden terug te krijgen, want meestal loop je het risico dat je data overschrijft en je bestanden voor altijd verliest, zelfs als je slechts één poging doet om de kaart te repareren.

Hieronder hebben we de twee beste opties beschreven om gegevens te herstellen van een beschadigde SD-kaart op een Mac: de eerste is een doe-het-zelfmethode waarbij een gespecialiseerd gegevensherstelprogramma wordt gebruikt, en de andere methode omvat het inschakelen van een gegevensherstelservice. Beide methoden zouden uitzonderlijke resultaten moeten opleveren.

Methode 1: Gebruik Data Herstel Software

Opmerking: Houd er rekening mee dat Disk Drill voor Mac niet helemaal gratis is. Met de proefversie kun je jouw SD-kaart scannen en bestanden voorvertonen die door het hulpprogramma zijn gevonden. Als een bestand voorvertoond kan worden, betekent dit dat het potentieel hersteld kan worden met Disk Drill. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken of je de software moet kopen en upgraden naar de Pro-versie.

Het is mogelijk om bestanden te herstellen van een corrupte SD-kaart op een Mac met behulp van gespecialiseerde dataherstelsoftware. Deze methode werkt echter alleen als uw geheugenkaart kan worden gekoppeld en u toegang heeft tot de corrupte SD-kaart op uw Mac. Als het onmogelijk is om de kaart aan te sluiten op uw computer, bekijk dan Methode #2.

Er zijn niet veel opties als het gaat om het kiezen van een gegevenshersteltool voor het herstellen van bestanden van een SD-kaart, aangezien niet alle toepassingen dit type apparaat ondersteunen en niet allemaal compatibel zijn met het Mac-besturingssysteem.

Onze aanbeveling is Disk Drill omdat het gebruiksvriendelijk, betrouwbaar is, en een gratis proefversie heeft. Bovendien kan Disk Drill meer dan 400 bestandstypen herstellen, dus het zal niet alleen in staat zijn om foto’s van een beschadigde SD-kaart op een Mac te herstellen, maar ook bijna elk type bestand aankunnen (of het nu gaat om een afbeelding, video, audiobestand, etc.).

Om de kans te verkleinen dat de verloren data overschreven wordt en om verdere corruptie te voorkomen, is het een goed idee om je SD-kaart te klonen door een DMG-image van de daar opgeslagen data te maken en die vervolgens te gebruiken om de bestanden te herstellen (zodra je de backup of de SD-kaart zelf scant, zal je niet alleen de momenteel aanwezige bestanden op de beschadigde SD-kaart vinden, maar ook de verwijderde bestanden).

Dit moet je doen om een beschadigde SD-kaart op een Mac te herstellen met Disk Drill:

 1. Download Disk Drill en volg de instructies op het scherm om het op je Mac te installeren.
 2. Sluit de SD-kaart aan op je computer en start de app.
 3. Kies Byte-to-byte Backup vanuit de zijbalk aan de linkerkant.byte to byte backup sd card disk drill
 4. Selecteer de SD-kaart uit de lijst met beschikbare apparaten en klik op de knop Create backup rechtsonder.
 5. Voer een naam in voor het backup bestand bij Save As en klik op de pijlen bij Where om een gewenste locatie te selecteren. Klik op Save wanneer je klaar bent.create byte to byte backup disk drill mac
 6. Zodra het proces is voltooid, verwijder je de SD-kaart.

Zodra het proces is voltooid en de back-up van uw SD-kaart gereed is, kunt u deze scannen met het hulpprogramma om de gegevens te onthullen en de benodigde bestanden te herstellen. Dit is wat u vervolgens moet doen:

 1. Kies het tabblad Opslagapparaten uit het menu aan de linkerkant.
 2. Klik op Koppel schijfimage onderaan het venster.attach disk image disk drill mac
 3. Selecteer de DMG-image die je eerder hebt gemaakt en klik op Zoek naar verloren data om de scan te starten.
 4. Klik op Bekijk gevonden items om de door de applicatie gevonden bestanden te bekijken.preview found items disk drill
 5. Bekijk een voorbeeld van een bestand om te zien of het degene is die je zoekt door er eenvoudig op te klikken. Kies de bestanden die je wilt herstellen of, als je alle gegevens wilt herstellen, klik op het vakje linksboven in de bestandenlijst om alle bestanden te selecteren.
 6. Wanneer je klaar bent, klik op Herstellen.recover files from sd card disk drill
 7. Kies een bestemming voor de teruggehaalde bestanden en klik op Volgende om te bevestigen (om overschrijving van data te voorkomen, zorg ervoor om de herstelde bestanden op een ander station op te slaan).

Methode 2: Neem contact op met een gegevenshersteldienst

Als het niet lukt om je SD-kaart leesbaar te maken en deze nog steeds niet verschijnst op je Mac of als je gewoon bezorgd bent dat je een fout kunt maken bij het zelf proberen te herstellen van de gegevens met de doe-het-zelfmethode, kun je professionals deze kwestie laten afhandelen en het aan hen overlaten. Datarecovery-experts weten hoe ze een SD-kaart opnieuw kunnen monteren en kunnen geavanceerde technieken gebruiken om toegang te krijgen tot de gegevens erop.

Cleverfiles Data Recovery Center is een van de beste opties die er zijn, aangezien het een gerenommeerd bedrijf is dat al veel mensen heeft geholpen met dergelijke problemen. Bovendien bieden ze een gratis evaluatie van het beschadigde apparaat en brengen ze geen kosten in rekening als het niet lukt om de gegevens van uw SD-kaart te herstellen.

Hier is wat u moet doen als u ervoor kiest om gegevens te herstellen van een corrupte SD-kaart met behulp van een gegevensherstelservice:

 1. Neem contact op met het data recovery centrum en bespreek het probleem dat je ervaart.
 2. Verpak en verstuur de SD-kaart naar het laboratorium van het bedrijf.
 3. Ontvang een prijsopgave.
 4. Laat het centrum weten dat je de data recovery procedure wilt starten als de prijs acceptabel is.
 5. Ontvang de herstelde gegevens terug op een nieuw medium.

Hoe een beschadigde SD-kaart op een Mac te repareren

Nadat u de gegevens hebt opgehaald van uw beschadigde SD-kaart, kunt u proberen deze te repareren. Het is ontzettend belangrijk om de bestanden van de geheugenkaart te extraheren voordat u verder gaat met het reparatieproces om te voorkomen dat u alle daar opgeslagen gegevens verliest.

Dus hoe repareer je een beschadigde SD-kaart op een Mac? Hier zijn de methoden die kunnen helpen als de corruptie van de SD-kaart logisch van aard is.

Methode 1: Voer EHBO uit

De functie Eerste hulp van Schijfhulpprogramma kan corruptie of fouten opsporen en elk met een Mac verbonden apparaat repareren, inclusief een SD-kaart. Volg deze stappen om een beschadigde SD-kaart op een Mac te repareren met Eerste hulp:

 1. Sluit de SD-kaart aan op uw Mac.
 2. Open de Schijfhulpprogramma app (ga naar Launchpad en typ Schijfhulpprogramma in het zoekveld).
 3. Selecteer uw SD-kaart uit de lijst met apparaten aan de zijbalk aan de linkerkant.
 4. Klik op Eerste hulp bovenaan het venster.
 5. Klik op Voer uit om het proces te starten.eerste hulp uitvoeren op sd-kaart mac
 6. Wanneer het proces is voltooid, klik op Gereed en verwijder uw SD-kaart.

Methode 2: Controleer op fouten met Terminal

Als uw SD-kaart na het uitvoeren van Eerste Hulp blijft blijk geven van corruptie, kunt u de Terminal-app op uw Mac gebruiken om te controleren op mogelijke fouten. Deze methode is echter iets ingewikkelder omdat u een opdrachtregeltool gebruikt om te zien wat het probleem is met uw SD-kaart. Dit is wat u moet doen:

 1. Sluit de SD-kaart aan op uw Mac.
 2. Start Terminal op uw Mac (ga naar Launchpad, typ Terminal in het zoekveld, en klik op het pictogram van de app om deze te openen).
 3. Typ diskutil list in en druk op de Return-toets om de identificeerders van uw schijven te bekijken.diskutil list on terminal mac
 4. Kopieer-plak het volgende commando in het Terminal-venster: diskutil verifyVolume [identificeerder van uw schijf]. Druk op de Return-toets om het commando uit te voeren.
 5. Bekijk de resultaten om te achterhalen of de SD-kaart nog steeds beschadigd is.

Methode 3: Formatteer de SD-kaart

Het formatteren van een beschadigde SD-kaart is een effectieve manier om deze te repareren. Maar het moet alleen gedaan worden als je de gegevens succesvol hebt teruggehaald van het apparaat, want na het formatteren van de geheugenkaart zullen alle bestanden die erop zijn opgeslagen gewist worden.

Volg deze stappen om je SD-kaart te formatteren op een Mac:

 1. Sluit de SD-kaart aan op uw Mac.
 2. Open de Schijfhulpprogramma-app (ga naar Launchpad en typ Schijfhulpprogramma in het zoekveld).
  Selecteer uw SD-kaart uit de lijst met apparaten in de zijbalk aan de linkerkant.
 3. Klik op de knop Wis bovenaan het venster.
 4. Als u wilt, typ dan een nieuwe naam voor uw SD-kaart in en kies een gewenst formaat.
 5. Klik op Wis om de SD-kaart te formatteren.sd-kaart formatteren op mac
 6. Als het proces is voltooid, klik op Gereed.

Conclusie

Het omgaan met een beschadigde SD-kaart kan behoorlijk overweldigend zijn. En hoewel er niet veel gedaan kan worden om de gegevens die op zo’n apparaat zijn opgeslagen terug te halen, zouden de methoden die in dit artikel beschreven worden, u moeten helpen dit te bereiken.

Echter, zelfs als u erin geslaagd bent om gegevens te herstellen en de kaart te repareren, is het beter om de SD-kaart te vervangen. In zo’n geval is het mogelijk dat het probleem opnieuw optreedt, en door een nieuwe geheugenkaart aan te schaffen, kunt u zich beschermen tegen alle onnodige stress.

Veelgestelde vragen:

Het is mogelijk om een corrupte SD-kaart te repareren door deze te formatteren, maar het is belangrijk om op te merken dat het formatteren van uw SD-kaart betekent dat alle opgeslagen data gewist wordt. Als u belangrijke data op uw SD-kaart heeft, wilt u wellicht als eerste een herstelsoftware-tool gebruiken.
Hier zijn de stappen over hoe de Terminal-app te gebruiken voor toegang tot een SD-kaart:
 1. Plaats de SD-kaart in de lezer.
 2. Open de Terminal-app via het launchpad of gebruik cmd+space en typ "terminal".
 3. Typ "diskutil list" om je SD-kaart te vinden.
 4. Zoek naar "external" en match de opslagcapaciteit.
 5. Voor kaarten van 32 GB of kleiner, typ sudo "diskutil eraseDisk FAT32 SDCARD MBRFormat /dev/disk4".
 6. Voor kaarten groter dan 32 GB, typ "sudo diskutil eraseDisk ExFAT SDCARD MBRFormat /dev/disk4".
 7. Voer je wachtwoord in indien nodig.
 8. Wacht tot het commando is voltooid.
Een SD-kaart op fouten controleren op een Mac:
 1. Plaats uw SD-kaart in de kaartlezer.
 2. Open de app Schijfhulpprogramma.
 3. Selecteer uw SD-kaart.
 4. Klik op de knop "Eerste Hulp".
 5. Klik op "Voer uit" en wacht tot deze is voltooid.
 6. Verwijder de SD-kaart veilig.
Als de fouten aanhouden, probeer de SD-kaart dan te formatteren.
De belangrijkste reden waarom sommige foto's van uw SD-kaart niet worden weergegeven op uw Mac is omdat de bestanden beschadigd zijn. Dit kan gebeuren als de SD-kaart niet goed is uitgeworpen, of als de kaart op een andere manier beschadigd of gecorrumpeerd is. Andere redenen zijn bestandsformaat, bestandssysteem compatibiliteit, compatibiliteit van de SD-kaartlezer en fouten bij het overzetten van bestanden.
Avatar photo
Romana Levko is een professionele content schrijver met een sterke interesse in technologiegerelateerde onderwerpen. Haar voornaamste focus ligt op dataherstel, Apple producten en cybersecurity. Ze besteedt haar vrije tijd aan het knutselen met haar Mac en het doorluisteren van haar favoriete muziekalbums.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required