Hoe externe harde schijf met cyclische redundantiefout te repareren

Geschreven door
Goedgekeurd door
31

cyclic redundancy check errorEen Cyclic Redundancy Check (CRC) is een proces dat wordt gebruikt om fouten in digitale gegevens op te sporen die vaak voorkomen in opslagapparaten en digitale netwerken. Het doel is om te waarborgen dat gegevens intact blijven en niet gecorrumpeerd tijdens toegang of overdracht.

Een cyclische redundantie fout, doorgaans aangeduid als een CRC-fout, duidt meestal op een probleem met uw externe harde schijf. Als deze fout niet wordt opgelost, kan dit uw gegevens in gevaar brengen en leiden tot gegevensverlies.

Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar die je kunt gebruiken om de fout voor cyclische redundantie van de externe harde schijf te herstellen, ongeacht of je over geavanceerde technische kennis beschikt of een gemiddelde gebruiker bent. In dit artikel zullen we deze verschillende methoden verkennen en stap-voor-stap instructies bieden om je te helpen het probleem op te lossen.

Wat veroorzaakt een Cyclic Redundancy Check (CRC) fout?

CRC-fouten op externe harde schijven kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden. Het begrijpen van de onderliggende oorzaken van de fout is essentieel om het probleem effectief op te lossen zonder risico op dataverlies.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van een fout bij de cyclische redundantiecontrole:

Reden Omschrijving
🔨 Fysieke schade Fysieke schade aan uw externe harde schijven kan leiden tot CRC-fouten. Dit omvat kaalslag of zichtbare krassen op uw schijf of apparaat. Dergelijke schade kan optreden door onzorgvuldige behandeling, het laten vallen van de harde schijf, of oververhitting.
💿 Slechte sectoren Slechte sectoren zijn gebieden op uw fysieke schijf die onleesbaar zijn geworden en geen data meer betrouwbaar kunnen opslaan. Dit wordt vaak veroorzaakt door fysieke schade of slijtage. Als gevolg hiervan kunnen deze slechte sectoren Cyclic Redundancy Check-fouten genereren telkens wanneer u probeert data te lezen of te schrijven naar uw schijf.
⛁ Data/schijf corruptie Datacorruptie kan optreden door softwarefouten of -glitches, onjuist afsluiten als gevolg van stroomuitval, problemen tijdens gegevensoverdracht en verkeerd geconfigureerde bestanden, onder andere redenen.
🔗 Defecte of losse verbindingen Losse poorten, beschadigde connectoren of andere slecht verbonden kabels kunnen ook resulteren in CRC-fouten. Dit komt door onderbroken verbindingen tussen uw externe harde schijf en uw computer, wat uw bestanden of apparaat kan beschadigen.
🗂️ Bestandssysteem of partitieproblemen Problemen met het bestandssysteem zoals onjuiste formatting, corruptie of andere fouten kunnen ook CRC-fouten veroorzaken.
🦠 Virusinfectie Een virusinfectie kan leiden tot bestandswijzigingen en achtergelaten beschadigde bestandssystemen of andere fouten, hetzij op uw partitie of zelfs op sommige van uw bestanden. Cyclic Redundancy Check detecteert dit dan als een fout de volgende keer dat u uw schijf toegang.

Hoe verloren gegevens van een externe harde schijf met een CRC-fout te herstellen

Gegevensverlies is een van de belangrijkste zorgen bij een cyclische redundantie fout op een externe harde schijf. Om verloren data veilig te herstellen van de externe harde schijf met een cyclische redundantie controle fout, is betrouwbare data herstel software essentieel.

Voordat u een poging tot gegevensherstel doet, zorg ervoor dat uw externe HDD via een USB-poort met uw pc is verbonden en door uw computer wordt gedetecteerd. Voer vervolgens het herstel van gegevens van de externe harde schijf uit met behulp van Disk Drill.

Disk Drill is een dataherstelapp beschikbaar voor zowel Windows als Mac. Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk gegevens te scannen en te herstellen van externe harde schijven, waaronder populaire merken zoals Seagate en Toshiba. Deze krachtige tool ondersteunt het herstel van verschillende bestandstypen, zoals documenten, foto’s, video’s en audio, en dekt een breed scala aan bestaande bestandsformaten.

Met de gratis versie van Disk Drill kunt u tot 500 MB aan bestanden herstellen (op Windows). Daarnaast biedt deze gegevenshersteltool verschillende handige functies, zoals:

 • Het vermogen om te scannen en bestanden te herstellen van verschillende bestandssystemen, inclusief NTFS, FAT32, ExFAT en anderen.
 • Het biedt ook een byte-niveau back-up optie voor zowel interne als externe harde schijven, wat zorgt voor uitgebreide gegevensbescherming.
 • Disk Drill kan de herstelbaarheid van bestanden rapporteren en gebruikers de mogelijkheid geven om de gescande bestanden in realtime te bekijken.

Zo gebruik je Disk Drill om gegevens te herstellen van een externe harde schijf met een cyclische redundantiefout:

 1. Download Disk Drill van de officiële website van Cleverfiles. Volg daarna de installatie-instructies om de app met succes te installeren.
  Disk Drill installatie
 2. Zorg ervoor dat je harde schijf verbonden is met je computer. Start vervolgens de app.
 3. Je ziet je externe HDD met Cyclic Redundancy Check fouten in de beschikbare opslagapparaten voor scanning. Selecteer je apparaat en klik op Zoek naar verloren data om te beginnen met het scannen naar je bestanden.
  zoeken naar verloren data
 4. Disk Drill stelt je in staat om de bestanden die tot dusver zijn gescand te bekijken. Klik simpelweg op de bestandscategorie die je wilt zien. Als je de scan eerst wilt afronden, ga dan naar de volgende stap.
 5. Wanneer de scan voltooid is, klik op Bekijk gevonden items om alle bestanden te controleren die Disk Drill heeft gedetecteerd.
  bekijk gevonden items
 6. Je kunt je bestanden vooraf bekijken door ze te selecteren. Je kunt ook de herstelbaarheidsscore van elk bestand naast de bestandsnaam zien. Om je bestanden terug te halen, selecteer alle bestanden die je wilt herstellen van je harde schijf. Klik dan op Herstellen.
  herstelknop
 7. Kies de mapbestemming voor je herstelde bestanden. Zorg ervoor dat je de bestandsbestemming op een ander station instelt. Klik vervolgens op Volgende.
  selecteer bestemming
 8. Na herstel laat Disk Drill je weten of het terugvinden van je bestanden succesvol was. Selecteer Bekijk herstelde data in Verkenner om je bestanden te controleren.
  hersteld

Hoe repareer je een externe harde schijf met een cyclische redundantiefout

Nadat u succesvol uw bestanden van uw externe HDD met CRC-fouten heeft hersteld, kunt u nu doorgaan met het uitproberen van eenvoudige methoden om cyclische redundantiefouten te herstellen. Hier zijn enkele eenvoudige eerste-hulp stappen die u kunt nemen:

 • Sluit uw externe schijf opnieuw aan. Aangezien cyclische redundantiecontrolefouten veroorzaakt kunnen worden door een losse verbinding tussen uw externe HDD en uw computer, kan het opnieuw aansluiten van uw apparaat soms voldoende zijn om het probleem op te lossen. Koppel uw schijf gewoon los, wacht een paar seconden en sluit hem opnieuw aan om te zien of dit het probleem oplost
 • Herstart de PC. Storingen of conflicten kunnen CRC-fouten op uw externe schijf veroorzaken. Probeer uw computer opnieuw op te starten om uw systeemonderdelen te resetten en controleer of de fout is opgelost.
 • Download het corrupte bestand opnieuw. Als uw CRC-controlefout verschijnt na het downloaden van een specifiek bestand, dan is het waarschijnlijk corrupt. Gegevenscorruptie kan plaatsvinden door onderbrekingen tijdens het downloaden of andere fouten. Probeer uw huidige bestand te verwijderen en download een nieuwe kopie om te zien of deze oplossing voor de CRC-fout werkte.

 • Het is belangrijk op te merken dat deze snelle oplossingen de cyclische redundantiefouten op uw externe schijf wel of niet kunnen oplossen. Als deze methoden niet succesvol blijken, kunt u extra oplossingen verkennen.

  Methode 1: Schijf scannen met foutcontrole

  Controle van fouten is een ingebouwde tool in Windows die snel kan scannen op schijffouten. Om uw schijf te scannen met Foutcontrole, volgt u eenvoudig de onderstaande stappen:

  1. Sluit uw externe HDD aan en ga naar Verkenner.
  2. Open de Eigenschappen van uw externe schijf door met de rechtermuisknop op uw apparaat te klikken en Eigenschappen te selecteren.
   eigenschappen
  3. In het Eigenschappen-venster, ga naar het Tabblad Extra.
   tabblad extra
  4. In de sectie Foutcontrole, klik op Controleer.
   controleerknop
  5. Selecteer Schijf scannen in het popupvenster.
   schijf scannen
  6. Er wordt een melding weergegeven als er een fout is gevonden tijdens de scan. Selecteer Herstellen om door te gaan. Als er geen fouten gevonden zijn, klik gewoon op Sluiten.
   geen fouten windows controletool

  Methode 2: CRC-fout herstellen met de System File Checker (SFC) Scan

  Het Windows-opdrachtprompt ondersteunt verschillende commando’s die kunnen helpen bij het controleren en repareren van systeembestandsfouten die mogelijk een CRC-controlefout op uw harde schijf veroorzaken. Een van deze commando’s is de System File Checker (SFC)-scan.

  Om een SFC-scan uit te voeren, volg deze stappen:

  1. Start de Opdrachtprompt als Administrator door op de Windows-toets + R te drukken en “cmd” in het tekstvak te typen. Je kunt het programma ook openen door “opdrachtprompt” te typen en te selecteren in het Windows Start-menu.
   command prompt
  2. Typ sfc /scannow om de scan te beginnen.
   sfc scannow

  De SFC-scan vindt corrupte bestanden en repareert deze direct wanneer mogelijk. Het is echter belangrijk om op te merken dat je de Opdrachtprompt niet moet sluiten totdat het proces is voltooid.

  Methode 3: Een fout herstellen met het CHKDSK-commando

  CHKDSK is een ander command-line hulpprogramma dat scans uitvoert en fouten opslagapparaten repareert, zoals een externe HDD. Het kan problemen met slechte sectoren, beschadigde bestanden en andere fouten in het bestandssysteem herstellen.

  Om CHKDSK uit te voeren, doe het volgende:

  1. Voer Command Prompt uit als beheerder door op de Windows-toets + R te drukken en “cmd” te typen in het tekstvak. Je kunt het programma ook openen door “command prompt” te typen en te selecteren in het Windows Startmenu.
   command prompt
  2. Voer chkdsk G: /r /x in op de commandoregel, waarbij G de letter van je schijf is.
   chkdsk

  CHKDSK zal nu uw schijf scannen en u op de hoogte stellen als er fouten worden gevonden en hersteld. Nadat u de tool hebt uitgevoerd, kunt u proberen om toegang te krijgen tot uw schijf om te zien of de fout met de cyclische redundantiecontrole nog steeds bestaat. Als de fout nog steeds wordt aangetroffen, probeer dan de volgende methode uit.

  Methode 4: Formatteer de Externe Harde Schijf

  Als geen van de eerder genoemde methoden de Cyclic Redundancy Check-fout op uw externe harde schijf heeft opgelost, kunt u overwegen om uw schijf te formatteren als mogelijke oplossing. Het is echter van cruciaal belang om op te merken dat het formatteren van uw schijf alle bestanden die erop zijn opgeslagen zal wissen, dus het is belangrijk om van tevoren een byte-voor-byte back-up te maken om gegevensverlies te voorkomen.

  Krachtige dataherstelsoftware zoals Disk Drill kan een byte-per-byte back-up maken van interne en externe schijven. Om uw schijf te back-uppen met Disk Drill, doe het volgende:

  1. Open Disk Drill en ga naar Schijfback-up onder het tabblad Extra tools.
  2. Selecteer uw externe HDD. Klik vervolgens op Byte-voor-byte-back-up in de rechterbovenhoek van uw venster.
  3. Wijzig de naam van uw back-up en het bestemmingspad. Klik als u klaar bent op OK.

  Nadat u uw schijf succesvol hebt geback-upt, kunt u nu doorgaan met het formatteren ervan met deze stappen:

  1. Ga naar de Verkenner. Scroll naar beneden in het linkermenu totdat je jouw harde schijf ziet. Klik met de rechtermuisknop op je harde schijf en selecteer Formatteren.
   schijf formatteren
  2. Voor het formatteren, hernoem je schijf door het bewerken van het Volume-label. Zorg er ook voor dat het Bestandssysteem ingesteld is op NTFS. Nadat je de juiste configuratie hebt geselecteerd, klik op Start.
   start formatteren

  Methode 5: CRC-fout herstellen met Diskpart

  Het opdrachtregelhulpprogramma “diskpart” is handig voor het beheren van de schijven van uw computer, inclusief interne en externe opslagapparaten. Een van de beschikbare commando’s in diskpart is het “clean” commando, wat de configuraties van uw schijf kan resetten en mogelijk de cyclische redundantiefout kan oplossen.

  Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van de “clean” opdracht gegevens ontoegankelijk kan maken, maar ze kunnen nog steeds worden uitgelezen met gespecialiseerde software.

  Zodra uw externe HDD klaar is, gebruikt u Diskpart om uw schijf op te schonen met deze stappen:

  1. Voer de Command Prompt uit als beheerder door de Windows-toets + R in te drukken en “cmd” in het tekstvak te typen. U kunt het programma ook benaderen door in het Windows Startmenu “command prompt” te typen en te selecteren.
   command prompt
  2. Voer diskpart in op de commandoregel. Dit opent een nieuw venster.
   enter diskpart
  3. Voer rescan in op de commandoregel om te kijken of er nieuwe schijven zijn toegevoegd.
   diskpart rescan
  4. Lijst de beschikbare schijven door list disk in te voeren.
   diskpart list disk
  5. Voer select disk x in, waar x het schijfnummer van je externe HDD is.
   diskpart select disk
  6. Type en Enter het commando clean. Hiermee worden de partitie en gegevens/bestanden van de schijf gewist.
   diskpart clean

  Na het proces zou u “Diskpart heeft het schijfopruimen met succes voltooid” moeten zien. U kunt nu verdergaan met het formatteren en opnieuw initialiseren van uw schijf. Controleer vervolgens of u nog steeds CRC-fouten tegenkomt.

  Conclusie

  De Cyclic Redundancy Check (CRC)-fout is een onverwachte fout die om verschillende redenen kan optreden op opslagapparaten, zoals fysieke of logische schade, wat leidt tot gegevenscorruptie. Door de methoden te volgen die in dit artikel worden uitgelegd, kunt u een poging doen tot gegevensherstel en uw externe harde schijf troubleshooten.

  Het wordt ook ten zeerste aanbevolen om regelmatig een back-up van uw bestanden te maken om dataverlies te voorkomen in het geval van een CRC-fout.

  Veelgestelde vragen

  Om de fout voor cirkelredundantiecontrole op je geheugenkaart te repareren, probeer deze snelle oplossingen:
  1. Sluit je geheugenkaart opnieuw aan. Zorg ervoor dat je kaart goed is ingevoerd en dat noch de kaart noch de geheugenkaartlezer fysiek beschadigd is.
  2. Voer opdrachtpromptcommando's uit zoals CHKDSK, Diskpart en Systeembestandscontrole om je harde schijf te scannen en te herstellen.
  3. Formatteer je geheugenkaart. Dit reset de slechte sectoren van je opslagapparaat. Het proces zal echter al je gegevens wissen.
  Ja, een slechte kabel kan inderdaad fouten bij cyclische redundantiecontrole (CRC) veroorzaken. Wanneer een kabel beschadigd of defect is, kan dit leiden tot slechte datatransmissie tussen uw apparaat en de computer. Dit kan onderbrekingen en fouten veroorzaken tijdens het gegevensoverdrachtsproces, inclusief CRC-fouten.
  Windows biedt verschillende gratis ingebouwde hulpprogramma's die gebruikt kunnen worden om fouten bij cyclische redundantiecontroles te herstellen, waaronder CHKDSK, Diskpart, Systeembestandscontrole en Foutcontrole.
Emma Collins is een inhoudsschrijver die technische handleidingen en how-to gidsen schrijft over haar brede interesse in technologie. Ze schrijft al meer dan 5 jaar artikelen over Windows, Android, iOS, sociale media, gaming en meer als technologieauteur.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required