Hoe verwijderde spellen of spelgegevens op een Windows-pc te herstellen

manuviraj
Geschreven door
Goedgekeurd door
23

verwijderde spellen herstellen op pcHet kan behoorlijk frustrerend zijn om per ongeluk een spelmap of je opgeslagen spelgegevens te verwijderen. In het geval van het laatste, zou je maanden aan vooruitgang kunnen verliezen. Om je te helpen, hebben we een gids samengesteld met verschillende methoden over hoe je een verwijderd spel alsook je opgeslagen spellen kunt herstellen, zodat je in een mum van tijd weer kunt gaan gamen. De game client handleidingen werden gecreëerd op een Windows PC, maar de stappen blijven hetzelfde voor een Mac.

Hoe het volledige spel te herstellen

Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop je de hele spelmap kunt herstellen. Het kan zijn verwijderd, of gewoon verplaatst naar een andere locatie op je schijf. We zullen beide scenario’s doornemen in de onderstaande methoden.

Fix 1: Vind de Installatiemap van het Spel

Vaker dan je denkt, kan de map van het spel nog steeds aanwezig zijn, maar je spelclient (Steam, EA, Epic, enz.) kan het niet vinden. Dit oplossen is eenvoudig, zoek eerst de spelmap met behulp van Windows Zoeken of Verkenner, voeg vervolgens die map toe aan je spelclient.

Zo ziet het proces eruit in twee populaire gameclients – Steam en EA:

Steam

 1. Start Steam op.
 2. Navigeer naar Steam > Instellingen > Downloads > Bibliotheken Steam. Dit opent de Opslagbeheer.Steam bibliotheekmap.
 3. Klik op het plusicoon.Opslagbeheer in Steam.
 4. Gebruik het uitklapmenu en klik op Laat mij een andere locatie kiezen. Klik op Toevoegen.Voeg een bibliotheekmap toe in Steam.
 5. Blader naar de spelmap en klik op Selecteren.
 6. Wacht tot Steam de map scant op geïnstalleerde spellen. Dit kan enige tijd duren.

EA App (Voorheen Origin)

 1. Open de EA app.
 2. Klik op het menu-icoon linksboven. Ga naar Instellingen > Download.
 3. Klik op Bewerken naast Installatielocatie.Bewerk installatielocatie in de EA App.
 4. Blader naar de hoofdmap van de spelmap en klik op OK.

Zodra je het spel aan Steam of EA hebt toegevoegd, zullen beide apps een integriteitscontrole uitvoeren om te bepalen of alle speldatagegevens aanwezig zijn. Zo niet, dan zal het worden gedownload.

Als je een andere gameclient gebruikt, is het het beste om de gebruiksaanwijzing te raadplegen of een forumbericht over hoe je een bestaand spel aan de client toevoegt.

Fix 2: Games herstellen van back-ups

Als je een back-up van je spel hebt gemaakt voordat het verwijderd werd, kun je het gewoon herstellen en weer verder gaan met spelen. De back-up kan een officiële zijn, gemaakt met de spelclient, of gewoon een kopie van de spelmap. Als je de functie ‘Bestandsgeschiedenis’ op Windows hebt ingesteld, kun je het spel waarschijnlijk daarmee ook vinden.

Zo kun je verwijderde spellen herstellen vanuit een back-up:

Steam

 1. Zorg ervoor dat het station met de gameback-up verbonden is met uw pc.
 2. Start Steam.
 3. Klik in de linkerbovenhoek op Steam > Backup en Restore Games.
 4. Selecteer de optie Herstel een vorige back-up en klik op Volgende.Herstel een vorige back-up.
 5. Klik op Bladeren en zoek de back-up. Klik op Volgende.Bladeren optie Steam.
 6. Steam zal de back-up herstellen.

EA App (Voorheen Origin)

De EA App heeft geen specifieke back-up en herstelfunctie, maar er is een eenvoudige omweg voor. Kopieer eerst de back-up van de spelmap naar de gewenste locatie, en open dan de EA App – Menu > Instellingen > Download > Installatielocatie > Bewerken. Blader hier naar de hoofdmap van je spelmap en klik op OK.

Het spel zou in je spelbibliotheek moeten verschijnen, klaar om te spelen.

Bestandsgeschiedenis van Windows

Deze methode werkt alleen als Bestandsgeschiedenis was ingeschakeld voordat het spel werd verwijderd, en de spelmap (of de bovenliggende directory) was geselecteerd als een map om een back-up van te maken. Zo ja, gebruik dan deze stappen om de spelmap te herstellen:

 1. Zoek naar “bestandsgeschiedenis” in Windows Zoeken (Windows-toets + S). Klik op de optie Herstel je bestanden met bestandsgeschiedenis in de zoekresultaten.
 2. Blader naar de spelmap via de navigatieknoppen onderaan. Selecteer de spelmap en klik op de groene herstelknop.Windows Bestandsgeschiedenis.
 3. De spelmap zal hersteld worden naar de oorspronkelijke locatie.

Reparatie 3: Controleer de Prullenbak

Voor indie-titels en oudere videogames is de installatiegrootte meestal klein. In dit geval is het een goed idee om in de Windows Prullenbak te kijken of de spelmap daar aanwezig is. Dit geldt alleen als je vermoedt dat je de spelmap per ongeluk hebt verwijderd en niet bewust hebt gedeïnstalleerd.

Zo herstel je een per ongeluk verwijderd spel uit de Prullenbak:

 1. Open de Prullenbak door te dubbelklikken op het bureaubladpictogram, of zoek het gewoon via Windows Zoeken (Windows-toets + S).
 2. Als de spelmap daar is, klik er dan met de rechtermuisknop op en kies Herstellen.De Herstel optie in Windows Prullenbak.
 3. De map wordt hersteld naar de oorspronkelijke locatie.

Reparatie 4: Download het spel opnieuw

Moderne games zijn enorm en hebben een ingewikkelde vertakte mappenstructuur, Als je geen back-up hebt, kan het herstelproces erg pijnlijk zijn en kun je beter het spel opnieuw downloaden via de gameclient.

Hoe zit het met de save games? De save games worden doorgaans gesynchroniseerd met de cloud in de meeste, zo niet alle, videogame-clients. Sommige oudere titels ondersteunen deze functie echter mogelijk niet.

Als de cloud-gesynchroniseerde savegame niet de nieuwste is, of helemaal niet beschikbaar is, kun je de lokaal opgeslagen game op je schijf herstellen met behulp van dataherstelprogramma’s. Dit bespreken we gedetailleerd in de volgende secties.

Hoe geselecteerde gamebestanden te herstellen

Vaak zijn het niet het hele spel, maar specifieke bestanden of opgeslagen spellen die verdwijnen. Gelukkig kunnen deze bestanden gemakkelijk hersteld worden, met behulp van een van de onderstaande methoden. Het is het beste om deze methoden zo snel mogelijk uit te proberen.

Methode 1: Controleer Antivirusinstellingen

Antivirusprogramma’s kunnen sommige van uw spelbestanden ten onrechte als kwaadaardig markeren en ze in quarantaine plaatsen. Dit gebeurt meestal met .exe en .dll bestanden. Voordat u verder gaat met de andere methoden in deze sectie, is het het beste om een uitzondering toe te voegen voor deze bestanden in uw antivirus en ze te herstellen uit de quarantainemap.

Het exacte proces kan verschillen per antivirusaanbieder. Maar als je Windows Defender gebruikt, is dit hoe je een uitzondering kunt toevoegen en bestanden uit quarantaine kunt herstellen:

 1. Type “beveiliging” in in Windows Zoeken (Windows-toets + S). Klik op Windows-beveiliging uit de zoekresultaten.
 2. Klik op Virus- & bedreigingsbeveiliging in het dashboard van Windows-beveiliging.Optie voor virus- en bedreigingsbeveiliging.
 3. Onder Instellingen voor Virus- & bedreigingsbeveiliging, klik op Instellingen beheren.Beheer virus- en bedreigingsbeveiligingsinstellingen.
 4. Scroll naar beneden en klik op Uitsluitingen toevoegen of verwijderen in de sectie Uitsluitingen.Uitsluitingen toevoegen of verwijderen in Windows Defender.
 5. Klik op Een uitsluiting toevoegen. Klik op Map en browse en selecteer de spelmap.Knop voor het toevoegen van een uitsluiting.
 6. Ga nu terug naar het Virus- & bedreigingsbeveiliging dashboard via de navigatiebalk aan de linkerkant.
 7. Onder Huidige bedreigingen, klik op Beschermingsgeschiedenis. Zoek het spelbestand, klik Acties > Toestaan op apparaat.Beschermingsgeschiedenis optie in Windows Defender.

Methode 2: Controleer de integriteit van het spel

Bijna alle gameclients hebben een integriteitscontrolefunctie. Je kunt de functie gebruiken om te controleren of alle benodigde gamebestanden aanwezig zijn. Zo kun je de functie gebruiken in Steam en de EA App.

Integriteit van spel verifiëren in Steam

 1. Open Steam.
 2. Ga naar Bibliotheek.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het problematische spel en kies Eigenschappen.
 4. In het tabblad Lokale bestanden, klik op Integriteit van spelbestanden verifiëren.Optie voor het verifiëren van de integriteit van spelbestanden in Steam.

Een spel repareren in de EA App

 1. Open de EA App en ga naar Bibliotheek.
 2. Klik op de drie puntjes op de tegel van het problematische spel en klik op Repareren.Repareeroptie in de EA App.

Methode 3: Gebruik Dataherstelsoftware

Programma’s van derden voor gegevensherstel zijn een uitstekende keuze als u een lokaal opgeslagen spel wilt herstellen, of als het verwijderde spel niet is gedownload met behulp van een client (u kunt in dit geval de integriteit van het spel niet verifiëren met behulp van Steam of EA).

Er zijn verschillende dataherstel-apps op het web, maar we hebben besloten om voor Disk Drill te kiezen. Het is gebruiksvriendelijk, heeft uitstekende dataherstelalgoritmes en herstelt je bestanden met de bestandsnamen intact. Windows-gebruikers kunnen profiteren van de gratis proefversie, waarmee je tot 500 MB aan data gratis kunt herstellen (meer dan genoeg als je alleen op zoek bent naar het herstellen van opgeslagen bestanden en oude spellen).

Opmerking: Opgeslagen spellen zijn meestal te vinden in de map C:\Users\Gebruikersnaam\Documents\Spelnaam of in de spelmap zelf.

Zo haal je een spel of de opslagbestanden ervan terug met behulp van Disk Drill:

 1. Download Disk Drill en installeer het.
 2. Open Disk Drill, selecteer de schijf of partitie waarop het spel was geïnstalleerd en klik op Zoek naar verloren data.Optie Zoek naar verloren data in Disk Drill.
 3. Klik op Bekijk gevonden items om de herstelbare bestanden te zien.Scherm Bekijk gevonden opties in Disk Drill.
 4. Vouw de secties Verwijderd of verloren en Gereconstrueerd uit om verwijderde, herstelbare bestanden te bekijken.Gegevensherstel secties.
 5. Selecteer de opslagbestanden van het spel met behulp van het selectievakje en klik op Herstellen.Lijst met herstelbare bestanden.
 6. Kies een bestemming voor het herstel en klik op Volgende.Prompt voor herstelbestemming in Disk Drill.
 7. Disk Drill zal de geselecteerde bestanden herstellen.

Conclusie

De beste manier om jezelf te beveiligen tegen het verliezen van je spelbestanden en voortgang, is door regelmatig back-ups te maken. Idealiter bewaar je lokale back-ups van je spel en zowel lokale als cloud back-ups van je opgeslagen spellen.

Veelgestelde Vragen

Het herstellen van grote, moderne games is meestal niet de tijd en het geld waard, tenzij je een lokale back-up hebt. Het is beter om ze gewoon opnieleuw te downloaden, omdat de opgeslagen spellen vaak gesynchroniseerd worden met de cloud. Zelfs als de opgeslagen spellen niet in de cloud zijn gesynchroniseerd, kun je deze herstellen met behulp van tools van derden voor gegevensherstel.
Ja. Je kunt programma's van derden voor dataherstel gebruiken of de ingebouwde back-up tools in Windows gebruiken om verwijderde spelgegevens te herstellen.
Ja. Je kunt een verwijderd spel opnieuw installeren met de client die je gebruikt hebt om het te downloaden.
manuviraj
Manuviraj Godara is een professionele content schrijver met meer dan 4 jaar ervaring op zijn naam. Zijn steeds groeiende fascinatie en ervaring met technologie drijven hem om content te creëren gerelateerd aan dataherstel en consumententechnologie.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required