Hoe herstel je een verwijderd of niet-opgeslagen PowerPoint-bestand op een Mac

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
23

herstellen van powerpoint-bestanden op macHet kwijtraken van een niet-opgeslagen PowerPoint-bestand of het per ongeluk verwijderen ervan op je Mac kan enorm stressvol zijn. Er zijn veel redenen waarom zo’n probleem zou kunnen optreden, en niemand is er tegen beschermd. Maar het goede nieuws is dat als je snel handelt, de PPT-presentatie mogelijk gered kan worden.

Lees verder om meer te weten te komen over de meest effectieve oplossingen voor dataherstel die PowerPoint op een Mac kunnen herstellen.

Hoe vind je een PowerPoint-bestand op een Mac

Voordat u het herstelproces van een PPT-bestand start, is het een goed idee om te dubbelchecken of de presentatie daadwerkelijk verdwenen is van uw computer of niet. Het is mogelijk dat het bestand nog steeds aanwezig is op uw Mac, u moet alleen wat grondiger zoeken.

Er zijn twee hoofdmanieren waarop je op je Mac naar een PowerPoint-presentatie kunt zoeken: via Finder of Spotlight (om het te openen, druk op Command + Space). Daarna hoef je alleen maar de naam van het bestand in het zoekveld in te typen, of als je de naam niet meer weet, typ je gewoon PPT in om alle bestanden met zo’n extensie te bekijken.spotlight ppt-bestanden

Ook, afhankelijk van hoe u uw PPT-presentaties hebt opgeslagen en of u OneDrive hebt gebruikt met uw Microsoft-applicaties, kunt u mogelijk het bestand vinden in uw OneDrive-account.

Hoe PowerPoint-bestanden herstellen op een Mac

Nog steeds geen geluk bij het vinden van je PowerPoint-presentatie op je Mac? Probeer dan deze datahersteloplossingen om een verloren PowerPoint op Mac of een verwijderd PPT-bestand te herstellen.

Methode 1: Recent geopende bestanden openen

Als de PowerPoint-applicatie is vastgelopen, gecrasht, of als er andere gebeurtenissen plaatsvonden die ervoor zorgden dat je de presentatie waaraan je werkte niet kon opslaan, kun je de functie ‘Recent geopend’ gebruiken om de niet-opgeslagen PPT op Mac te herstellen.

Volg deze stappen om een niet-opgeslagen PowerPoint te herstellen op een Mac met behulp van de functie ‘Open onlangs gebruikt’:

 1. Start de PowerPoint-toepassing op uw Mac.
 2. Gebruik de menubalk bovenaan het scherm, klik op Bestand en kies Recent geopend uit het vervolgkeuzemenu.open recent mac powerpoint
 3. Klik op het benodigde bestand om het in PowerPoint te openen.
 4. Klik op Bestand > Opslaan als en kies een gewenste locatie voor het bestand.

Methode 2: Gebruik de Autosave-functie van PowerPoint

Een andere manier om een PowerPoint-bestand te herstellen is met behulp van de functie AutoOpslaan. Maar je zou een presentatie met deze functie alleen moeten kunnen herstellen als je het bestand ten minste één keer hebt opgeslagen en als AutoOpslaan was ingeschakeld voor het specifieke bestand.

Om AutoSave in te schakelen, moet je klikken op de AutoSave schakelaar aan de bovenkant-links van het PowerPoint-scherm. Zodra je dat doet, wordt je gevraagd om je presentatie op te slaan, een naam te geven, en een voorkeurslocatie te kiezen. Dus als er iets gebeurt terwijl je aan die presentatie werkt (bijvoorbeeld als PowerPoint onverwacht afsluit), hoef je alleen maar naar de gekozen map te gaan om dat bestand daar te vinden.autosave ingeschakeld powerpoint mac

Maar waar worden PowerPoint AutoSave-bestanden opgeslagen? Als je snel naar de locatie van PowerPoint AutoSave op je Mac wilt navigeren, ga je naar Finder en klik je op Ga > Ga naar map. Kopieer en plak vervolgens het volgende map pad in het zoekveld en klik op Ga (zorg ervoor dat je username vervangt door je eigen gebruikersnaam):

/Users/username/Library/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

map met automatisch opgeslagen bestanden ppt mac openen

Zodra je het benodigde bestand hebt gevonden, kun je het naar een andere map slepen en neerzetten of de PPT-presentatie openen en klikken op Bestand > Opslaan als.

Methode 3: Herstellen Vanuit de Tijdelijke Map

De map ‘Tijdelijke bestanden’ is een verborgen map op je Mac die bepaalde besturingssysteem- en applicatiebestanden opslaat die na verloop van tijd automatisch worden verwijderd. Er is een kleine kans dat het PowerPoint-presentatiebestand waar je naar op zoek bent, in de map ‘Temp’ is beland.

Volg deze stappen om de Tijdelijke map te openen en een PowerPoint-bestand dat niet is opgeslagen te herstellen op je Mac:

 1. Start Terminal (ga naar Launchpad en typ Terminal in het zoekveld).
 2. Typ het volgende commando in het Terminal-venster en druk op de Return-toets: echo $TMPDIR
 3. Typ vervolgens dit commando en druk op Return om de Temp-map te openen: open $TMPDIRterminal vind tempfiles map
 4. Zoek het bestand in de TemporaryItems map en de com.microsoft.Powerpoint map.temporaryitems op mac

Methode 4: Gebruik Dataherstelsoftware

Als je zeker weet dat het PPT-bestand waarnaar je zoekt daadwerkelijk is verwijderd, dan is je beste optie om een dataherstelapplicatie te gebruiken om de presentatie te herstellen. Voor het kiezen van een dergelijk hulpmiddel raden we Disk Drill aan, omdat het intuïtief, gemakkelijk te navigeren is en zeer efficiënt is gebleken bij het herstellen van verwijderde of verloren bestanden.

Disk Drill is compatibel met alle grote bestandssystemen (HFS/HFS+, APFS, NTFS, FAT, enz.) en kan meer dan 400 verschillende bestandstypen herstellen. Ook heeft deze software een gratis proefversie waarmee je je schijf kunt scannen en de gevonden bestanden kunt voorvertonen.

Belangrijk: Om te voorkomen dat uw Mac het verwijderde PowerPoint-bestand overschrijft en om uw kansen op een succesvol herstel van de presentatie te vergroten, stop zo snel mogelijk met het gebruik van uw computer of de schijf waarop het bestand zich bevond zodra u data verlies heeft opgemerkt.

Volg deze stappen om een verwijderde PowerPoint op uw Mac te herstellen:

 1. Download Disk Drill en volg de instructies op het scherm om de applicatie te installeren.
 2. Start de app en selecteer het station waar het PowerPoint-bestand eerst was geplaatst.
 3. Klik op de button Zoek naar verloren data om de scan te starten.scan mac with disk drill
 4. Wacht tot de scan voltooid is en klik op Bekijk gevonden items.reviews found items disk drill
 5. Klik op Documenten in de zijbalk om je zoekopdracht te verfijnen of typ PPT in het zoekveld rechtsboven om alleen PowerPoint-presentaties te zien. Klik op het oogicoon bij een bestand om een voorbeeld ervan te bekijken.
 6. Kies de bestanden die je wilt herstellen en klik op de button Herstellen.recover ppt presentation disk drill mac
 7. Selecteer een doelmap voor de herstelde bestanden en klik op OK om te bevestigen.

Methode 5: Herstellen Vanuit een Time Machine-back-up

Time Machine is een ingebouwde back-up tool die in alle Macs te vinden is. Als je deze applicatie regelmatig hebt gebruikt om je gegevens te back-uppen, zou je in staat moeten zijn om een van die back-upversies te gebruiken om een verwijderde PowerPoint-presentatie te herstellen.

Volg deze stappen om een PTP-bestand op uw Mac te herstellen met Time Machine:

 1. Sluit de schijf waarop je Time Machine-back-ups staan aan op je Mac (als je een interne schijf voor de back-ups hebt gebruikt, sla deze stap dan over).
 2. Klik op het Time Machine icoon in de menubalk aan de bovenkant van je scherm en kies Enter Time Machine.enter time machine on mac
 3. Navigeer naar de map waar het verwijderde PPT-bestand eerst stond.
 4. Gebruik de pijlen en tijdlijn aan de rechterkant om de benodigde back-upversie te kiezen.time machine ppt presentatie
 5. Om een bestand te previewen, klik erop en druk op de SpaceBar toets.
 6. Kies het benodigde PPT-bestand en klik op de Restore knop.

De herstelde PowerPoint-presentatie wordt onmiddellijk teruggeplaatst in dezelfde map waar deze vóór het verwijderen was opgeslagen.

Methode 6: Herstellen vanuit OneDrive

OneDrive is een cloudopslagoplossing die beschikbaar is voor alle Microsoft 365-abonnees. Als je het hebt gebruikt om je PowerPoint-presentaties op te slaan, zou je het moeten kunnen gebruiken om verwijderde terug te zetten.

Volg deze stappen om een verwijderd PPT-bestand te herstellen vanuit OneDrive:

 1. Gebruik een willekeurige browser, ga naar onedrive.live.com en meld u aan bij uw OneDrive-account.
 2. Navigeer naar de Prullenbak map.
 3. Zoek het verwijderde PPT-bestand.
 4. Klik op het bestand dat u wilt herstellen en klik vervolgens op de knop Herstellen bovenaan.verwijderde ppt herstellen onedrive

Avatar photo
Romana Levko is een professionele content schrijver met een sterke interesse in technologiegerelateerde onderwerpen. Haar voornaamste focus ligt op dataherstel, Apple producten en cybersecurity. Ze besteedt haar vrije tijd aan het knutselen met haar Mac en het doorluisteren van haar favoriete muziekalbums.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required