Hoe herstel je bestanden van een USB-stick die geformatteerd moet worden

Avatar photo
Geschreven door
Goedgekeurd door
56

flash drive vraagt ​​om te formatterenNadat u uw USB-flashstation op uw computer hebt aangesloten, wordt u begroet met een bericht dat zegt dat het moet worden geformatteerd voordat u het kunt gebruiken. Dit zal als een verrassing komen, aangezien u de USB-stick tot nu toe normaal hebt gebruikt. Dus, wat is er veranderd en wat moet u doen?

In dit artikel bespreken we waarom deze melding verschijnt en hoe je gegevens kunt herstellen van een flashdrive die geformatteerd moet worden, zodat je niet alles hoeft te verliezen.

Waarom uw computer voorstelt om uw USB te formatterte

Deze melding verschijnt wanneer het bestandssysteem op uw USB-stick beschadigd of beschadigd is geraakt tot het punt waarop het niet meer leesbaar is door uw systeel. Als gevolg daarvan zegt Windows automatisch dat de USB geformatteerd moet worden om het te repareren. De onderstaande problemen kunnen ervoor zorgen dat de USB-stick vraagt om te formatteren.

 

Probleem Beschrijving
📁 Bestandssysteem corruptie Als het bestandssysteem op uw USB corrupt is, zal Windows niet weten hoe het moet navigeren en toegang krijgen tot uw gegevens. Daarom zal het voorstellen om het te formatteren om het te repareren.
❌ Compatibiliteitsprobleem USB-stations die een bestandssysteem gebruiken dat niet wordt ondersteund door uw besturingssysteem, zullen ervoor zorgen dat het besturingssysteem aanbeveelt het apparaat te formatteren.
💥 Fysieke schade Fysieke schade die schade heeft veroorzaakt aan interne componenten kan resulteren in het USB-station dat onregelmatig handelt, zoals vragen om te worden geformatteerd.
🗃️ Ontbrekend bestandssysteem Als uw USB-station niet is geformatteerd met een bestandssysteem, zal uw besturingssysteem voorstellen om de USB te formatteren met een werkend bestandssysteem om het schrijven van gegevens mogelijk te maken.

Het probleem is dat het formatteren van uw flashdrive alles zal verwijderen wat erop staat. Daarom moet u, voordat u deze formatteert, eerst uw gegevens van de USB halen. Het volgende gedeelte bespreekt wat u moet doen om gegevens te herstellen van een flashdrive die geformatteerd moet worden.

Hoe herstel je bestanden van een USB-stick die geformatteerd moet worden

A USB drive that says it needs to be formatted will still have your data on it. Before you can use it, however, you must recover it. Even though Windows wants to format the USB drive, you can move past this message and retrieve your data using the data recovery tool Disk Drill. It will scan your flash drive for recoverable data, then give you the option to either pick and choose what data to recover, or to recover it all.

De onderstaande instructies geven u inzicht in hoe u bestanden kunt herstellen van een USB-stick die geformatteerd moet worden.

 1. Sluit uw USB aan op uw computer. Wanneer u wordt gevraagd om het station te formatteren, klik dan in plaats daarvan op Annuleren.
 2. Download en installeer Disk Drill op uw computer. Open het programma als u klaar bent.disk drill installeren en starten
 3. Selecteer uw USB-stick uit de lijst met apparaten en klik vervolgens op Zoeken naar verloren gegevens.usb-stick selecteren die geformatteerd moet worden
 4. Klik op Gevonden items beoordelen zodra Disk Drill klaar is met het scannen van uw USB-stick.gevonden items op usb beoordelen
 5. Markeer de bestanden die u wilt herstellen. Let op uw slagingskans met behulp van de kolom Kansen op herstel, en bekijk de benodigde bestanden door er dubbel op te klikken. Klik, als u klaar bent, op Herstellen.selecteer bestanden en klik op herstellen
 6. Selecteer waar u de bestanden wilt opslaan. Zorg ervoor dat ze niet worden opgeslagen op dezelfde USB-stick waarvan u herstelt om beschadiging te voorkomen.selecteer herstelde bestanden naar nieuwe bestemming

Zodra de bestanden zijn hersteld, zal Disk Drill de resultaten van het herstelproces tonen en u een snelkoppeling bieden om direct naar de map te gaan die u gekozen heeft voor herstel.

Hoe u een USB-stick Repareert die Zegt dat Hij Geformatteerd Moet Worden

U kunt een flash drive die vraagt om geformatteerd te worden repareren met behulp van een gratis en open-source herstelprogramma genaamd TestDisk. Het kan dit doen door de onderliggende schade die aan uw bestandssysteem is veroorzaakt te herstellen. Dit zal ook toegang tot uw gegevens herstellen (maar we raden aan om uw gegevens te herstellen met behulp van een aparte tool voordat u TestDisk gebruikt om verdere schade te voorkomen als er iets gebeurt tijdens het reparatieproces).

TestDisk heeft geen grafische gebruikersinterface. In plaats daarvan gebruikt het een CMD-venster dat je door elke stap leidt. We hebben hieronder een stapsgewijze uitleg gegeven, maar je kunt ook de officiële documentatie raadplegen als je iets uitgebreiders nodig hebt.

Volg deze stappen om de USB-stick te repareren met TestDisk:

 1. Download en pak TestDisk uit. Open testdisk_win.
 2. Druk op Enter om een nieuw logbestand te maken.maak een nieuw logbestand
 3. Markeer de USB met behulp van de pijltoetsen omhoog en omlaag, druk vervolgens op .selecteer de USB
 4. Selecteer het type partitietabel dat jouw USB gebruikt en druk op Enter.Selecteer het type partitietabel
 5. Druk op Enter om de huidige partitiestructuur van jouw USB te analyseren.analyseer de huidige partitiestructuur
 6. Druk op Enter om de snelle zoekactie te starten.start de snelle zoekactie
 7. Druk op Enter om door te gaan.ga door
 8. Selecteer jouw verloren partitie. Als jouw partitie er niet is, moet je wellicht een diepere zoekactie uitvoeren. Daarnaast moet je mogelijk de kenmerk van D (Verwijderd) naar P (Primaire) wijzigen met behulp van de pijltoetsen naar links en rechts. Als je klaar bent, druk op Enter.Selecteer jouw verloren partitie
 9. Selecteer de Schrijf optie, en druk op Enter.Schrijf de partitie
 10. Druk op Y om te bevestigen.

Handige tips voor het verzorgen van uw USB-stick

Hoewel problemen als deze soms onvermijdelijk zijn, zijn er tips die u in gedachten kunt houden bij het hanteren van uw USB-stick om de kans te verkleinen dat het bestandssysteem beschadigd of beschadigd raakt.

 • ⏏ Veilig uitwerpen – Zoals eerder vermeld, kan het simpelweg loskoppelen van uw USB-stick tot corruptie leiden. Eject het apparaat altijd veilig om het onderbreken van schrijfprocessen te vermijden.
 • 📦 Bewaar het correct – Zoek een veilige plek om uw USB-stick op te bergen wanneer het niet in gebruik is. Continue blootstelling aan ruwe omgevingen kan fysieke schade aan de USB-stick veroorzaken en de levensduur ervan verkorten.
 • 👍 Gebruik antivirussoftware – Wanneer u bestanden naar uw computer of USB-stick downloadt, zorg er dan voor dat u een antivirusprogramma gebruikt dat de bestanden kan scannen op mogelijke dreigingen. Als er malware wordt gedetecteerd, zal uw antivirus deze in quarantaine plaatsen om uw gegevens te beschermen.

Door actief zorg te dragen voor uw USB-stick, profiteert u van een langere levensduur en vermindert u het risico op prestatievermindering.

Conclusie

Zelfs als uw USB-stick vraagt om te formatteren, betekent dit niet dat uw USB-stick onmiddellijk geformatteerd moet worden. In plaats daarvan kunt u, voordat u direct overgaat tot het reparatieproces, de tijd nemen om uw gegevens op te halen met behulp van gegevenshersteltools. Dit geeft u de kans om uw gegevens te bewaren voordat u de USB-stick formatteert om opnieuw gebruikt te worden.

Veelgestelde vragen:

Een USB-stick die zegt dat het geformatteerd moet worden, kan wijzen op corrupte bestanden of fouten in het bestandssysteem op de schijf. Zo kun je proberen het te repareren:
 • Sluit je apparaat aan op een andere computer om te zien of het probleem geïsoleerd is.
 • Scan op mogelijke virus/malware-infecties.
 • Gebruik de Scan en Reparatie tool voor Windows door CMD als Administrator te openen en “SFC /scannow” in te voeren.
 • Gebruik de CHKDSK utility op Windows door CMD als Administrator te openen en “chkdsk N: /r /x” in te voeren, waarbij N de letter van je USB-stick is.
 • Gebruik dataherstelsoftware om indien nodig bestanden te herstellen. Formatteer daarna de schijf.
Wanneer een pc je vraagt om je USB-stick te formatteren, kun je verschillende tools op Windows gebruiken om te proberen het probleem op te lossen en je USB zonder formatteren te openen. Deze hulpmiddelen omvatten CHKDSK, de tool 'Scannen en repareren' en de tool 'Foutcontrole'. Je kunt ook gewoon eenvoudige methoden proberen zoals het opniezen aansluiten van je USB-apparaat of proberen het te verbinden met een andere USB-poort of computer.
Je kunt proberen een corrupte flashdrive te repareren zonder te formatteren door CMD of het hulpprogramma CHKDSK te gebruiken. Open gewoon de opdrachtprompt in Administrator modus en typ chkdsk N: /r /x, waarbij N de letter van je USB-drive is. Dit commando heeft als doel systeemfouten op je opslagapparaat te repareren. Onthoud echter dat deze methode mogelijk niet werkt voor sommige corrupte flashdrives.
USB-sticks hoeven niet per se geformatteerd te worden. Echter, formatteren kan voordelig zijn in de volgende scenario's:
 • De USB-stick is nieuw
 • De USB-stick heeft bestandssysteemfouten die niet met andere tools verholpen kunnen worden
 • Je moet het bestandssysteem van je opslagapparaat wijzigen
 • De USB-stick is geïnfecteerd met een virus/malware, en antivirusprogramma's hebben het probleem niet opgelost
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane is een content schrijver met een gepassioneerde interesse in technologie, vaak creëert hij content over hardware, dataherstel en consumentenelektronica. Wanneer hij niet aan het schrijven is, ontdekt hij muziek en werkt hij aan zijn eigen websites.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required