Hvordan gjenopprette data fra et ødelagt SD-kort på Mac: en detaljert guide

Avatar photo
Skrevet av
36

gjenopprett korrupt sd-kort macHar din Mac problemer med å gjenkjenne SD-kortet ditt? Eller viser kanskje filene på minnekortet en feil når du åpner dem? Vel, det er mulig at du opplever slike problemer på grunn av korrumpering av SD-kortet. Hvis det er tilfellet og du ikke kan få tilgang til dataene som er lagret på kortet ditt, har vi en løsning for deg.

I denne artikkelen har vi dekket alt du bør vite for å lykkes med å gjenopprette et ødelagt SD-kort på Mac.

Hovedårsaker til ødeleggelse av SD-kort

Hva betyr det når SD-kortet ditt er ødelagt og hvorfor ble det ødelagt i utgangspunktet?

Hvis SD-kortet ditt er ødelagt, betyr det vanligvis at enheten har en form for logisk skade (for eksempel en feil i filstrukturen). Slik ikke-mekanisk skade kan enten være selvpåført eller forårsaket av menneskelig feil.

Her er de viktigste årsakene til SD-kortkorrupsjon:

Årsak Beskrivelse
🦠 Skadelig programvare Akkurat som annet flyttbart medie, kan SD-kort også bli infisert av virus eller skadelig programvare. Nesten enhver type ondsinnet kode kan forårsake uønskede effekter som for eksempel korrupsjon, skade på filstrukturen, eller datatap.
✍🏽 Avbrudd i lese-/skriveprosesser Hvis du avbryter en viktig prosess på SD-kortet ditt (for eksempel ved å fjerne kortet fra din Mac mens du skriver filer), kan det føre til alvorlige konsekvenser, som datatap eller korrupsjon av kortet.
🔥 Fysisk påvirkning Eksponering for varme, vann eller høy luftfuktighet kan skade SD-kortet ditt.
🔌 Strømbrudd Strømbrudd kan avbryte lese-/skriveprosessene på kortet ditt og dermed forårsake logiske skader på SD-kortet og være årsaken til datatap.
⏏️ Feilaktig fjerning av SD-kortet Det er umulig å understreke nok viktigheten av å korrekt kaste et SD-kort fra en datamaskin. Hvis du bare kobler fra kortet fra datamaskinen din, kan det ødelegge filsystemet på SD-kortet.
💾 Aldring SD-kort har en begrenset levetid. Avhengig av hvordan du bruker SD-kortet ditt, kan det vare i 10 år eller mer. Jo eldre minnekortet ditt blir, jo høyere sjanse for at det blir ødelagt.
❌ Dårlige sektorer Omfattende eller feil bruk kan skade minneblokkene på SD-kortet. Hvis det skjer, kan hele kortet ditt bli utilgjengelig.

Merk: Hvis du mistenker at SD-kortet ditt er ødelagt, er det viktig at du slutter å bruke det umiddelbart. Å fortsette å bruke et minnekort med et slikt problem kan forverre situasjonen og øke risikoen for å overskrive data og dermed gjøre det umulig å gjenopprette.

Hva du skal gjøre hvis et ødelagt SD-kort ikke kan leses

Hvis SD-kortet ditt er uleselig, er det lurt å forsøke å feilsøke det for å se om du kanskler kan få tilgang til filene før du må ty til mer komplekse metoder for datagjenoppretting.

Her er hva du kan forsøke:

 • Koble SD-kortet til en annen enhet: Det kan hende at problemet ikke er knyttet til selve kortet. For å utelukke dette, prøv å sette inn SD-kortet i en annen datamaskin eller en annen enhet som et kamera eller en telefon.
 • Prøv å bruke en annen USB-port (hvis du bruker en ekstern kortleser) eller et annet kortspor: Det er mulig at porten du brukte for å koble til SD-kortet er skadet, derfor bør du prøve å bruke en annen.
 • Start datamaskinen på nytt: Noen ganger kan en enkel handling som å starte datamaskinen på nytt hjelpe til å gjøre SD-kortet ditt leselig igjen. Det er mulig at applikasjonene som kjører i bakgrunnen på din Mac forstyrrer SD-kortet og forhindrer deg i å lese det. Derfor, ved å starte datamaskinen på nytt, vil du eliminere dette problemet og gjenopprette forbindelsene mellom din Mac og SD-kortet.
 • Oppdater programvaren og firmwaren din: Det er en sjanse for at SD-kortet er uforenlig med datamaskinen din på grunn av utdatert programvare.
 • Tilbakestill PRAM/NVRAM og SMC (M1-baserte Macs og nyere har disse funksjonene tilbakestilt etter omstart automatisk): Så hvis det er det som gjør SD-kortet ditt uleselig, kan det å tilbakestille dem gi deg tilgang til filene dine igjen.

Hvordan gjenopprette data fra et skadet SD-kort på Mac

Å måtte håndtere et ødelagt SD-kort kan være ganske frustrerende. Hvis du vil både reparere kortet for å fortsette å bruke det og få tilgang til dataene som er lagret der, bør du alltid begynne med å gjenopprette dataene først. På denne måten vil du ha større sjanser for å få tilbake bildene, videoene og alle andre filer, siden vanligvis selv om du gjør ett enkelt forsøk på å reparere kortet, risikerer du å overskrive data og miste filene dine for alltid.

Nedenfor har vi beskrevet de to beste alternativene for å gjenopprette data fra et ødelagt SD-kort på en Mac: den første er en DIY-metode som innebærer bruk av et spesialisert datarekonstruksjonsverktøy, og den andre innebærer å få hjelp fra en datarekonstruksjonstjeneste. Begge metodene burde gi enestående resultater.

Metode 1: Bruk programvare for datagjenoppretting

Merk: Husk at Disk Drill for Mac ikke er helt gratis. Prøveversjonen lar deg skanne SD-kortet ditt og forhåndsvise filer som er funnet av verktøyet. Hvis en fil kan forhåndsvises, betyr det at den potensielt kan gjenopprettes med Disk Drill. På denne måten kan du ta en informert beslutning om hvorvidt du bør kjøpe programvaren og oppgradere til Pro-versjonen.

Det er mulig å gjenopprette filer fra et ødelagt SD-kort på en Mac ved hjelp av spesialisert programvare for datagjenoppretting. Men denne metoden vil bare fungere hvis ditt minnekort er monterbart og du kan få tilgang til det ødelagte SD-kortet på din Mac. Hvis det er umulig å koble kortet til datamaskinen din, sjekk ut Metode #2.

Det er ikke så mange alternativer når det kommer til å velge et datarecovery-verktøy for å gjenopprette filer fra et SD-kort, siden ikke alle applikasjoner støtter denne typen enhet, og ikke alle er kompatible med Mac-operativsystemet.

Vår anbefaling er Disk Drill siden den er brukervennlig, pålitelig, og har en gratis prøveversjon. Dessuten kan Disk Drill gjenopprette over 400 filtyper, så den vil ikke bare kunne gjenopprette bilder fra et korrupt SD-kort på en Mac, men håndtere nesten hvilken som helst type fil (enten det er et bilde, video, lydfil, osv.).

For å minimere sjansen for å overskrive de taptedataene og hindre at korrupsjonen forverres, er det lurt å klone SD-kortet ditt ved å opprette et DMG-bilde av dataene som er lagret der og deretter bruke det til å gjenopprette filene (når du skanner sikkerhetskopien eller selve SD-kortet, vil du ikke bare finne de for øyeblikket tilstedeværende filene på det ødelagte SD-kortet, men også slettede filer).

Her er hva du bør gjøre for å gjenopprette et korrupt SD-kort på en Mac ved hjelp av Disk Drill:

 1. Last ned Disk Drill og følg instruksjonene på skjermen for å installere det på din Mac.
 2. Koble SD-kortet til datamaskinen og start appen.
 3. Velg Byte-for-byte Sikkerhetskopi fra sidepanelet til venstre.byte for byte sikkerhetskopi sd-kort disk drill
 4. Velg SD-kortet fra listen over tilgjengelige enheter og klikk på Opprett sikkerhetskopi-knappen nederst til høyre.
 5. Skriv inn et navn for sikkerhetskopifilen nær Lagre som og klikk på pilene nær Hvor for å velge et foretrukket lagringssted. Klikk Lagre når du er klar.opprett byte for byte sikkerhetskopi disk drill mac
 6. Når prosessen er ferdig, kast ut SD-kortet ditt.

Når prosessen er ferdig, og sikkerhetskopi av SD-kortet ditt er klar, kan du skanne det med verktøyet for å avsløre dataene og gjenopprette de nødvendige filene. Dette er hva du bør gjøre videre:

 1. Velg fanen Lagringsenheter fra menyen på venstre side.
 2. Klikk på Koble til bildefil nederst i vinduet.koble til bildefil disk drill mac
 3. Velg DMG-bildet du tidligere har opprettet og klikk Søk etter tapte data for å starte skanningen.
 4. Klikk på Gjennomgå funnete objekter for å se gjennom filene som er funnet av programmet.forhåndsvisning av funnete gjenstander disk drill
 5. Forhåndsvis en hvilken som helst fil for å se om det er den du leter etter ved å enkelt klikke på den. Velg filene du ønsker å gjenoppret in this document, a bade CI soil (Seller, wn du vil gjenopprette alle dataene, klikk på boksen øverst til venstre i fillisten for å velge alle filene.
 6. Når du er klar, klikk Gjenopprett.gjenopprett filer fra sd-kort disk drill
 7. Velg et mål for de gjenopprettede filene og klikk Neste for å bekrefte (for å unngå overskriving av data, sørg for å lagre de gjenopprettede filene på et annet drev).

Metode 2: Kontakt en datagjenopprettingstjeneste

Hvis du ikke klarer å gjøre SD-kortet ditt lesbart og det fortsatt ikke vises på din Mac, eller du rett og slett er bekymret for at du kan gjøre feil når du prøver å gjenopprette dataene på egen hånd ved hjelp av DIY-metoden, kan du la profesjonelle håndtere dette problemet og la dem ta saken i egne hender. Datarekonstruksjonseksperter vet hvordan man får et SD-kort til å montere igjen og kan bruke avanserte teknikker for å få tilgang til dataene på det.

Cleverfiles Data Recovery Center er et av de beste alternativene der ute siden det er et anerkjent selskap som har hjulpet mange med slik problemer. I tillegg tilbyr de en gratis vurdering av den skadede enheten og vil ikke belaste deg hvis de ikke klarer å gjenopprette data fra SD-kortet ditt.

Her er hva du bør gjøre hvis du velger å gjenopprette data fra et ødelagt SD-kort med en datagjenopprettingstjeneste:

 1. Kontakt datasenteret for gjenoppretting og diskuter problemet du opplever.
 2. Pakk og send SD-kortet til firmaets laboratorium.
 3. Motta et pristilbud.
 4. Gi beskjed til senteret om at du ønsker å starte gjenopprettingsprosessen hvis prisen er akseptabel.
 5. Få de gjenopprettede dataene sendt tilbake til deg på et nytt medium.

Hvordan reparere et ødelagt SD-kort på Mac

Når du har hentet dataene fra ditt korrupte SD-kort, kan du forsøke å reparere det. Det er utrolig viktig å trekke ut filene fra minnekortet før man går videre med reparasjonsprosessen for å unngå å miste all dataene som er lagret der.

Så hvordan reparerer man et ødelagt SD-kort på en Mac? Her er metodene som kan hjelpe hvis skaden på SD-kortet er logisk av natur.

Metode 1: Kjør førstehjelp

Disk Utilitys funksjon kalt Førstehjelp kan sjekke for korrupsjon eller feil og reparere enhver enhet som er tilkoblet en Mac, inkludert et SD-kort. Følg disse trinnene for å reparere et korrupt SD-kort på en Mac ved hjelp av Førstehjelp:

 1. Koble SD-kortet til din Mac.
 2. Åpne Diskverktøy-appen (gå til Launchpad og skriv Diskverktøy i søkefeltet).
 3. Velg SD-kortet ditt fra listen over enheter på sidestolpen til venstre.
 4. Klikk Førstehjelp øverst i vinduet.
 5. Klikk Kjør for å starte prosessen.kjør førstehjelp på sd-kort mac
 6. Når prosessen er fullført, klikk Ferdig og kast ut SD-kortet ditt.

Metode 2: Se etter feil ved bruk av Terminal

Hvis SD-kortet ditt fortsatt viser tegn til ødeleggele etter å ha kjørt Førstehjelp, kan du bruke Terminal-appen på din Mac for å sjekke for mulige feil. Imidlertid er denne metoden litt mer komplisert siden du må bruke et kommandolinjeverktøy for å se hva problemet med SD-kortet ditt er. Her er hva du bør gjøre:

 1. Koble SD-kortet til din Mac.
 2. Start Terminal på din Mac (gå til Launchpad, skriv Terminal i søkefeltet, og klikk på appens ikon for å åpne den).
 3. Skriv inn diskutil list og trykk Retur-tasten for å se identifikatorene til diskene dine.diskutil list på terminal mac
 4. Kopier og lim inn følgende kommando i Terminal-vinduet: diskutil verifyVolume [ditt diskens identifikator]. Trykk Retur-tasten for å kjøre kommandoen.
 5. Gå gjennom resultatene for å finne ut om SD-kortet fortsatt er korrupt.

Metode 3: Formatter SD-kortet

Å formatere et ødelagt SD-kort er en effektiv måte å reparere det på. Men det bør kun gjøres når du har lykkes med å hente ut dataene fra enheten, siden etter at du har formatert minnekortet, vil alle filene som er lagret på det bli slettet.

Følg disse stegene for å formatere SD-kortet ditt på en Mac:

 1. Koble SD-kortet til Macen din.
 2. Åpne Diskverktøy-appen (gå til Launchpad og skriv Diskverktøy i søkefeltet).
  Velg SD-kortet ditt fra listen over enheter i sidepanelet til venstre.
 3. Klikk på Slett-knappen øverst i vinduet.
 4. Hvis du vil, skriv inn et nytt navn for SD-kortet ditt og velg et foretrukket format.
 5. Klikk Slett for å formatere SD-kortet.formatere sd-kort på mac
 6. Når prosessen er ferdig, klikk Ferdig.

Konklusjon

Å måtte håndtere et ødelagt SD-kort kan være ganske overveldende. Og selv om det ikke er mye som kan gjøres for å hente ut data lagret på en slik enhet, bør metodene som er beskrevet i denne artikkelen hjelpe deg med å oppnå det.

Likevel, selv om du klarer å gjenopprette data og fikse kortet, er det bedre å erstatte SD-kortet. I et slik tilfelle er det mulig at problemet vil gjenta seg, og ved å skaffe et nytt minnekort, vil du kunne beskytte deg selv mot all unødvendig stress.

OSS:

Det er mulig å reparere et ødelagt SD-kort ved å formatere det, men det er viktig å merke seg at å formatere SD-kortet ditt betyr at all lagret data slettes. Hvis du har viktige data på SD-kortet ditt, kan det første du ønsker å gjøre være å bruke et gjenopprettingsverktøy.
Her er stegene for hvordan du bruker Terminal-appen til å få tilgang til et SD-kort:
 1. Sett inn SD-kortet i leseren.
 2. Åpne Terminal-appen ved å bruke Launchpad eller bruk cmd+space og skriv “terminal”.
 3. Skriv “diskutil list” for å finne SD-kortet ditt.
 4. Se etter “external” og sjekk at lagringskapasiteten stemmer.
 5. For 32 GB eller mindre kort, skriv inn sudo “diskutil eraseDisk FAT32 SDCARD MBRFormat /dev/disk4”.
 6. For kort større enn 32 GB, skriv “sudo diskutil eraseDisk ExFAT SDCARD MBRFormat /dev/disk4”.
 7. Skriv inn passordet ditt om nødvendig.
 8. Vent til kommandoen er fullført.
For å sjekke et SD-kort for feil på Mac:
 1. Sett inn SD-kortet i kortleseren.
 2. Åpne Diskverktøy-appen.
 3. Velg SD-kortet ditt.
 4. Klikk på "Førstehjelp"-knappen.
 5. Klikk "Kjør" og vent på at det er ferdig.
 6. Sikker fjerning av SD-kort.
Hvis feilene vedvarer, prøv å formatere SD-kortet.
Hovedgrunnen til at noen av bildene fra SD-kortet ditt ikke vises på Macen din er at filene er ødelagt. Dette kan skje hvis SD-kortet ikke ble tatt ut på riktig måte, eller hvis kortet ble skadet eller ødelagt på noen annen måte. Andre grunner inkluderer filformat, kompatibilitet med filsystemet, kompatibilitet med SD-kortleseren og feil ved overføring av filer.
Avatar photo
Romana Levko er en profesjonell innholdsskribent med en sterk interesse for teknologirelaterte emner. Hennes hovedfokus er på datagjenoppretting, Apple-produkter og cybersikkerhet. Hun bruker fritiden sin på å fikle med sin Mac og å brenne gjennom sine favorittmusikkalbum.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required