Slik reparerer du en ekstern harddisk med syklisk redundansfeil

Skrevet av
36

syklisk redundanssjekkfeilEn syklisk redundanssjekk (CRC) er en prosess som brukes til å oppdage feil i digital data som ofte forekommer i lagringsenheter og digitale nettverk. Formålet er å sikre at dataene forblir intakte og ukorrupte under tilgang eller overføring.

En syklisk redundansfeil, ofte referert til som en CRC-feil, signaliseres vanligvis på din eksterne harddisk. Hvis den ikke løses, kan denne feilen potensielt kompromittere dataene dine og føre til datatap.

Heldigvis finnes det ulike metoder tilgjengelig som du kan bruke for å fikse den eksterne harddiskens sykliske redundansfeil, uavhengig av om du har avansert teknisk kunnskap eller er en gjennomsnittlig bruker. I denne artikkelen vil vi se på disse forskjellige metodene og gi trinnvise instruksjoner for å hjelpe deg med å løse problemet.

Hvordan gjenopprette tapt data fra en ekstern harddisk med en CRC-feil

Datatap er en av de primære bekymringene når man møter en syklisk redundansfeil på en ekstern harddisk. For å trygt gjenopprette tapt data fra syklisk redundanssjekk-feil på ekstern harddisk, er pålitelig programvare for datagjenoppretting essensielt.

Før du forsøker datagjenoppretting, sørg for at din eksterne HDD er tilkoblet din PC via en USB-port og blir detektert av datamaskinen. Deretter, utfør gjenoppretting av data på ekstern harddisk ved hjelp av Disk Drill.

Disk Drill er en app for datagjenoppretting tilgjengelig for både Windows og Mac. Den lar brukere enkelt skanne og gjenopprette data fra eksterne harddisker, inkludert populære merker som Seagate og Toshiba. Dette kraftige verktøyet støtter gjenoppretting av ulike filtyper, slik som dokumenter, bilder, videoer og lyd, og dekker et bredt spekter av eksisterende filformater.

Med gratisversjonen av Disk Drill kan du gjenopprette opptil 500 MB med filer (på Windows). I tillegg tilbyr dette verktøyet for datarecovery flere nyttige funksjoner, som for eksempel:

 • Evnen til å skanne og gjenopprette filer fra ulike filsystemer, inkludert NTFS, FAT32, ExFAT og andre.
 • Det gir også et alternativ for byte-nivå sikkerhetskopi for både interne og eksterne harddisker, noe som sikrer omfattende databeskyttelse.
 • Disk Drill kan rapportere om gjenopprettingsmuligheten for filer og tillater brukere å forhåndsvise de skannede filene i sanntid.

Slik bruker du Disk Drill til å gjenopprette data fra en ekstern harddisk med en syklisk redundansfeil:

 1. Last ned Disk Drill fra Cleverfiles’ offisielle nettsted. Deretter følger du installasjonsinstruksjonene for å installere appen.
  Installasjon av Disk Drill
 2. Sørg for at harddisken din er tilkoblet datamaskinen. Deretter starter du appen.
 3. Du vil se din eksterne HDD med syklisk redundanssjekk-feil i lagringsenheter som er tilgjengelige for skanning. Velg enheten din og klikk på Søk etter tapte data for å starte skanning etter filene dine.
  søk etter tapte data
 4. Disk Drill lar deg sjekke filene den har skannet så langt. Bare klikk på filkategorien du vil se på. Hvis du vil vente med skanningen først, gå videre til neste steg.
 5. Når skanningen er ferdig, klikk på Gjennomgå funnete elementer for å sjekke alle filene som Disk Drill har oppdaget.
  gjennomgå funnede elementer
 6. Du kan forhåndsvise filene dine ved å velge dem. Du kan også se gjenopprettelsesgraden for hver fil ved siden av filnavnet. For å hente filene dine, velg alle filene du ønsker å gjenopprette fra harddisken din. Deretter, klikk på Gjenopprett.
  gjenopprett-knapp
 7. Velg destinasjonsmappen for dine gjenopprettede filer. Forsikre deg om at du setter fildestinasjonen på et annet drev. Deretter klikker du på Neste.
  velg destinasjon
 8. Etter gjenoppretting vil Disk Drill varsle deg hvis filgjenopprettingen er vellykket. Velg Vis gjenopprettede data i Utforsker for å sjekke filene dine.
  gjenopprettet

Hvordan fikse ekstern harddisk med syklisk redundansfeil

Etter at du har lykkes med å gjenopprette filene dine fra din eksterne HDD med CRC-feil, kan du nå fortsette med å prøve enkle metoder for hvordan du fikser syklisk redundanssjekk-feil. Her er noen enkle førstehjelpstrinn du kan ta:

 • Koble til ekstern drev på nytt. Siden syklisk redundanssjekk-feil kan skyldes løs tilkobling mellom den eksterne HDD-en din og datamaskinen, kan det noen ganger være nok å koble til enheten på nytt for å feilsøke problemet ditt. Koble fra drevet, vent noen sekunder og koble det til igjen for å se om dette løser problemet.
 • Start PC-en på nytt. Glipper eller konflikter kan utløse CRC-feil på eksterne drev. Prøv å restarte datamaskinen for å tilbakestille systemkomponentene og sjekke om feilen blir løst.
 • Last ned den korrupte filen på nytt. Hvis CRC-sjekkfeilen oppstår etter nedlasting av en bestemt fil, er det sannsynlig at filen er korrupt. Data kan bli skadet på grunn av avbrudd i nedlastingen eller andre feil. Prøv å slette din nåværende fil og laste ned en ny kopi for å se om denne CRC-feilrettingen fungeret.

Det er viktig å merke seg at disse raske løsningene kanskje kan eller ikke kan løse de sykliske redundansfeilene på den eksterne disken din. Hvis disse metodene viser seg ikke å lykkes, kan du utforske ytterligere løsninger.

Metode 1: Skann disk med feilsøking

Feilsjekking er et innebygd verktøy i Windows som raskt kan skanne etter feil på disken. For å skanne disken din med Feilsjekking, følg stegene nedenfor:

 1. Koble til din eksterne HDD og gå til Filutforsker.
 2. Gå til din eksterne harddisks Egenskaper ved å høyreklikke på enheten din og velge Egenskaper.
  egenskaper
 3. I Egenskaper-vinduet, gå til Verktøy-fanen.
  verktøy-fane
 4. I seksjonen for feilsjekking, klikk på Sjekk.
  sjekk-knapp
 5. Velg Skann disk i popup-vinduet.
  skann disk
 6. Du vil få en melding hvis det ble funnet en feil under skanningen. Velg Reparer for å fortsette. Hvis det ikke ble funnet noen feil, bare klikk Lukk.
  ingen feil windows sjekk-verktøy

Metode 2: Rett CRC-feil med kontroll av systemfiler (SFC) skanning

Windows-kommandoprompten inneholder forskjellige kommandoer som kan hjelpe deg med å sjekke og reparere systemfilfeil som kan være årsaken til en CRC-sjekkfeil på harddisken din. En av disse kommandoene er System File Checker (SFC)-skanningen.

For å utføre en SFC-skanning, følg disse trinnene:

 1. Kjør Kommandoprompt som administrator ved å trykke på Windows-tasten + R og skrive inn “cmd” i tekstfeltet. Du kan også få tilgang til programmet ved å skrive og velge “kommandoprompt” i Windows Start-menyen.
  kommandoprompt
 2. Skriv sfc /scannow for å starte skanningen.
  sfc scannow

SFC-skanningen finner filkorrupsjoner og reparerer dem umiddelbart når det er mulig. Det er imidlertid viktig å merke seg at du ikke bør lukke Kommandoprompten før prosessen er ferdig.

Metode 3: Ret en feil med CHKDSK-kommandoen

CHKDSK er et annet kommandolinjeverktøy som skanner og fikser feil på lagringsenheter, som en ekstern HDD. Det kan reparere problemer med dårlige sektorer, ødelagte filer og andre filsystemfeil.

For å kjøre CHKDSK, gjør følgende:

 1. Kjør Kommandoprompt som administrator ved å trykke på Windows-tasten + R og skrive inn «cmd» i tekstboksen. Du kan også få tilgang til programmet ved å skrive og velge «kommandoprompt» i Windows startmeny.
  kommandoprompt
 2. Skriv inn chkdsk G: /r /x på kommandolinjen, der G er bokstaven for disken din.
  chkdsk

CHKDSK vil nå skanne disken din og varsle deg hvis det er funnet og fikset feil. Etter å ha kjørt verktøyet, kan du prøve å få tilgang til disken din for å se om Syklisk Redundanssjekk-feilen fortsatt eksisterer. Hvis feilen fortsatt oppstår, prøv ut neste metode.

Metode 4: Formatter den eksterne harddisken

Hvis ingen av de tidligere nevnte metodene lykkes med å løse Cyclic Redundancy Check-feilen på din eksterne harddisk, kan du vurdere å formatere disken som en mulig løsning. Det er imidlertid viktig å merke seg at formatering av disken din vil slette alle filene som er lagret på den, så det er viktig å opprette en byte-for-byte-sikkerhetskopi på forhånd for å forhindre datatap.

Kraftig datarekonstruksjonsprogramvare som Disk Drill kan lage en byte-for-byte-sikkerhetskopi av interne og eksterne harddisker. For å sikkerhetskopiere disken din ved hjelp av Disk Drill, gjør følgende:

 1. Åpne Disk Drill og gå til Drive Backup under fanen Ekstra verktøy.
 2. Velg din eksterne HDD. Deretter, klikk på Byte-til-byte Sikkerhetskopi i øvre høyre hjørne av vinduet ditt.
 3. Endre navnet på sikkerhetskopien din og dens destinasjonssti. Når du er ferdig, klikk OK.

Etter vellykket sikkerhetskopiering av kjøringen din, kan du nå fortsette med å formatere den med disse stegene:

 1. Gå til Filutforsker. Rull ned i venstremenyen til du ser harddisken din. Høyreklikk på harddisken din og velg Formatter.
  formatter disk
 2. Før formatering, gi nytt navn til disken din ved å redigere Volumetikett. Sørg også for at Filsystemet er satt til NTFS. Etter at du har valgt riktig konfigurasjon, klikk Start.
  start formatering

Metode 5: Fiks CRC-feil med Diskpart

Kommandolinjeverktøyet «diskpart» er nyttig for å håndtere datamaskinens disker, inkludert interne og eksterne lagringsenheter. En av kommandoene som er tilgjengelig i diskpart er «clean»-kommandoen, som kan tilbakestille konfigurasjonene til disken din og potensielt løse syklisk redundansfeil.

Det er imidlertid viktig å merke seg at bruk av «clean»-kommandoen kan gjøre data utilgjengelige, men de kan fortsatt utvinnes med spesialisert programvare.

Når den eksterne HDD-en din er klar, bruk Diskpart for å rengjøre disken din med disse stegene:

 1. Kjør Kommandoprompt som administrator ved å trykke på Windows-tasten + R og skrive inn «cmd» i tekstboksen. Du kan også få tilgang til programmet ved å skrive og velge «kommandoprompt» i Windows Start-menyen.
  kommandoprompt
 2. Skriv inn diskpart på kommandolinjen. Dette vil åpne et nytt vindu.
  skriv inn diskpart
 3. Skriv inn rescan på kommandolinjen for å sjekke etter nylig lagt til disker.
  diskpart rescan
 4. List opp tilgjengelige disker ved å skrive list disk.
  diskpart list disk
 5. Skriv inn select disk x, hvor x er disknummeret til din eksterne HDD.
  diskpart velg disk
 6. Skriv inn og kjør kommandoen clean. Dette sletter diskens partisjon og data/filer.
  diskpart clean

Etter prosessen, bør du se «Diskpart lyktes med å rense disken». Du kan nå fortsette med å formatere og re-initialisere disken din. Deretter, sjekk om du fortsatt støter på CRC-problemer.

Konklusjon

Cyclic Redundancy Check (CRC)-feilen er en uventet feil som kan oppstå på lagringsenheter av ulike grunner, som fysisk eller logisk skade, som fører til datakorrupsjon. Ved å følge metodene forklart i denne artikkelen, kan du forsøke datarekonstruksjon og feilsøke din eksterne harddisk.

Det anbefales også på det sterkeste å jevnlig ta sikkerhetskopi av filene dine for å forhindre datatap ved en CRC-feil.

Ofte stilte spørsmål

For å fikse feilen med syklisk redundanssjekk på minnekortet ditt, prøv disse raske løsningene:
 1. Koble til minnekortet ditt på nytt. Sørg for at kortet er skikkelig satt inn, og at verken kortet eller minnekortleseren er fysisk skadet.
 2. Kjør kommandolinjekommandoer som CHKDSK, Diskpart og System File Checker for å skanne og reparere harddisken din.
 3. Formater minnekortet ditt. Dette nullstiller de dårlige sektorene på lagringsenheten din. Men, prosessen vil slette alle dataene dine.
Ja, en dårlig kabel kan faktisk føre til sirkulære redundanssjekk (CRC) feil. Når en kabel er skadet eller feilaktig, kan det føre til dårlig dataoverføring mellom enheten din og datamaskinen. Dette kan medføre avbrudd og feil under dataoverføringsprosessen, inkludert CRC-feil.
Windows tilbyr flere gratis innebygde verktøy som kan brukes for å rette sirkulære redundanssjekkfeil, inkludert CHKDSK, Diskpart, System File Checker og Error Checking.
En syklisk redundanssjekk (CRC)-feil kan skyldes ulike faktorer, både fysiske og programvarerelaterte, som påvirker lagerenheter som minnekort og harddisker. Noen av disse faktorene inkluderer fysisk skade på lagringsmediet, tilstedeværelse av dårlige sektorer, løse eller skadede kabler, strømbrudd, filsystemfeil og mer.
Emma Collins er en innholdsforfatter som har skrevet tekniske veiledninger og instruksartikler relatert til hennes brede interesse for teknologi. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, sosiale medier, spill og mer som teknologiskribent i over 5 år.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required