Hvordan se alle filer på Mac Hard Drive: 3 Enkle metoder

Skrevet av
13

hvordan se alle filer på mac harddiskApples forskjellige MacOS er generelt designet med enkelhet i tankene, for å tilfredsstille både nybegynnere og teknisk kyndige brukere. Likevel er det ikke uvanlig at noen mennesker har problemer med å lokalisere en bestemt fil eller mappe. Dette gjelder spesielt for brukere som ikke er særlig kjent med datamaskiner eller folk som er vant til forskjellige operativsystemer som Windows eller Linux.

I denne guiden skal vi lære deg hvordan du kan se alle filer på Mac-harddisker ved hjelp av ulike metoder. Vi skal også gå gjennom hva du skal gjøre hvis du bare ikke klarer å finne filene du leter etter.

3 måter å se alle filer på Mac-harddisken

macOS er ganske tilgjengelig i sin natur, og lar deg komme til ulike deler av datamaskinen med minimal innsats. Det er imidlertid tider hvor du vil ha en god visning av filene eller mappene dine for å håndtere harddiskplass eller feilsøke en defekt app. Selvfølgelig kan det også hende at du bare prøver å spore opp en fil som har forsvunnet. Uansett grunn, her er hvordan du kan se alle filer på Mac på forskjellige måter.

Metode 1: Bruk Finder til å navigere rundt på disken din

Finder er et macOS-verktøy som ligner på Windows Explorer. Det er den standard filbehandleren og brukergrensesnittet på Mac-datamaskiner som lar deg navigere gjennom alle de forskjellige filene og funksjonene. Her er en rask og enkel steg-for-steg-guide for hvordan du viser alle filene på en Mac ved hjelp av Finder:

 1. For å komme i gang, rett oppmerksomheten din mot Finder-menylinjen øverst på skrivebordet og naviger til Gå > Datamaskin.
  go computer
 2. Her bør du kunne få tilgang til ethvert lagringsmedium som er koblet til datamaskinen din, sammen med alle filene og mappene som er lagret innenfor dem. Dette inkluderer imidlertid ikke «Bibliotek»-mappen under «Hjem.»
  finder computer
 3. For å få tilgang til «Bibliotek»-mappen, gå til Gå > Hjem i Finder-linjen din. Deretter, klikk på ikonet med tre prikker langs toppkanten av vinduet og velg «Vis visningsalternativer.»
  show view options
 4. Neste, i popup-vinduet som dukker opp, merk av for «Vis Bibliotek-mappe» avkrysningsboks. «Bibliotek» vil nå dukke opp som et alternativ i Finder > Gå.
  show library folder

Metode 2: Vis skjulte filer

Hvis du har bladd gjennom alle filene dine og fortsatt ikke finner filen du leter etter, kan det hende den bare er skjult. Den første måten å vise skjulte filer på Mac er å trykke på Command + Shift-tastene samtidig. Ulempen med denne metoden er at du må gjenta den hver gang du åpner Finder og ønsker å se gjennom skjulte filer.

Hvis du ønsker en mer varig løsning, må du skrive inn noen kommandoer i Terminalen. Her er hvordan du viser alle filer i en Mac Terminal:

 1. For det første, naviger til Gå > Verktøy.
  go utilities
 2. Dobbeltklikk på Terminal.
  utilities terminal
 3. Deretter, skriv inn “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true” uten anførselstegn og trykk Enter. Denne kommandoen vil fra nå av alltid vise skjulte filer på Mac.
  show all files terminal
 4. Deretter, skriv inn “killall Finder” uten anførselstegn og trykk Enter en gang til for å restarte Finder-appen.

Merk: Hvis du ønsker å angre denne handlingen og skjule filene dine på nytt, skriv bare inn «defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles false» i terminalen og trykk Enter.

Metode 3: Vis ikonet for harddisken på skrivebordet via Finder-innstillinger

Sliten av å måtte bruke Finder-menylinjen hver gang du får tilgang til lagringsenhetene dine? Du kan gjøre datamaskinen enda mer tilgjengelig ved å vise ikoner for harddisker på skrivebordet ditt. Dette gjør det enda enklere å se filene og mappene dine.

For å vise harddiskikonet på skrivebordet ditt fra Finder-innstillinger, følg enkelt trinnene som er beskrevet nedenfor:

 1. Først, gå til Finder > Innstillinger i Finder-menylinjen din.
  finder-preferanser
 2. Sørg for at du er i «Generelt»-fanen, og kryss av for de lagringsenhetene du vil at skal vises på skrivebordet ditt. Valgmulighetene inkluderer harddisker, eksterne disker, CD-er, DVD-er, iPods, og tilkoblede servere. Når det er gjort, vil et ikon for den aktuelle lagringsenheten dukke opp på skrivebordet ditt.
  vis elementer skrivebord

Hva du skal gjøre hvis du ikke finner filene du trenger

Hvis du fortsatt ikke finner filene dine etter å ha søkt gjennom harddisken og eksterne lagringsenheter, er det noen flere ting du kan prøve.

Metode 1: Bruk søk i Finder

Finder inneholder en innebygd søkefunksjon som du kan bruke for å lokalisere filer ved hjelp av spesifikke kriterier. Følg ganske enkelt disse stegene under:

 1. For å komme i gang, åpne en Finder-instans og klikk på forstørrelsesglassikonet i øvre høyre hjørne av vinduet, som så vil forvandle seg til et søkefelt. Skriv nå inn et filnavn eller et filformat og trykk Enter. Dette vil starte et grunnsøk.
  finder søkefelt
 2. Deretter kan du klikke på “+”-knappen under søkefeltet for å legge til en rekke kriterier, som lar deg velge mellom filtype, navn, dato, osv.
  søk type hvilken som helst
 3. Etter det kan du klikke på “+”-knappen flere ganger for å legge til enda flere kriterier.
  søk flere kriterier
 4. Hvis du lurer på hvordan du finner stien til en fil på Mac, bare marker filen du har funnet ved hjelp av Finders søkefunksjon, og du vil se stien nær bunnen av vinduet.
  søk filsti

Metode 2: Sjekk papirkurven

Hvis en fil ikke dukker opp i søkene dine, kan det være at du har slettet den ved et uhell. Og slettede filer på Mac forblir i Papirkurven til den er tømt, så det er absolutt verdt å ta en titt. For å åpne Papirkurven trenger du bare å klikke på søppelkurvikonet på høyre side av dokken din. Hvis du finner filene dine der, kan du returnere dem til deres opprinnelige plassering ved å høyreklikke og velge «Legg tilbake.»
åpen søppelkasse

Metode 3: Bruk et profesjonelt verktøy for datagjenoppretting

Hvis filene dine ikke dukker opp via et søk eller i Papirkurven, er de sannsynligvis ikke lenger på harddisken din. I så fall kan du bruke et førsteklasses datagjenopprettingsprogram for å hente dem tilbake. Disk Drill er en av de beste alternativene for å gjenopprette permanent slettede filer på en Mac, med noen av de raskeste skanningene, høyeste gjenopprettingsratene og mest tilgjengelige brukergrensesnittene som finnes.

Den er også svært kompatibel med nesten alle lagringsenheter, filsystemer og filformater. For å gjenopprette filer ved hjelp av Disk Drill, følg stegene nedenfor:

 1. For å komme i gang, gå til Cleverfiles-nettstedet, last deretter ned den nyeste versjonen av Disk Drill og sørg for at den er riktig installert på datamaskinen din.
 2. Start Disk Drill, velg harddisken du vil gjenopprette fra, og klikk på «Søk etter tapt data.»
  velg harddisk
 3. Etter det vil skanningsprosessen begynne. Når den er fullført, klikker du på «Gjennomgå funnete elementer»-knappen øverst til høyre for å fortsette.
  skanner disk
 4. I resultatseksjonen kan du bla gjennom alle de funnede filene Disk Drill har gravd fram. For å begrense resultatene, kan du bruke filterkategoriene til venstre eller søkefeltet øverst til høyre. Husk at søkefeltet fungerer for både filnavn og typer. Når du finner filene du leter etter, merk avkrysningsboksen ved siden av navnene for å markere dem, og klikk så på «Gjenopprett»-knappen nederst til høyre for å fortsette.
  velg filer
 5. Når du klikker, vil et lite vindu dukke opp der du må velge en plassering for de gjenopprettede filene. Plasseringen du velger bør være på en annen lagringsenhet enn den du gjenoppretter fra. Klikk på «Neste» når du er klar.
  velg gjenopprettingslagring
 6. Disk Drill vil nå forsøke å få tilbake filene dine for deg. Når det er gjort, vil du få en fullføringsmelding og en knapp merket «Vis resultater i Finder» som du kan klikke på for å gå direkte til dine gjenopprettede filer.
  gjenoppretting fullført

Merk at Mac-versjonen av Disk Drill kun lar deg forhåndsvise filene. For å gjenopprette dataene, må du oppgradere til Pro-versjonen.

Konklusjon

Mac-operativsystemer kan være enkle nok til å navigere i, men mange faktorer kan gjøre det vanskelig å finne en spesifikk fil eller mappe. Det er også ulike grunner til å ønske seg en komplett oversikt over dataene på harddisken din. Uansett er det flere måter når det gjelder hvordan man ser alle filer på en Mac. Forhåpentligvis har metodene som er beskrevet i denne guiden hjulpet deg til å bla gjennom filene dine mer grundig, samt å gjenopprette de som ikke lenger er på harddisken din.

Ofte stilte spørsmål:

For å vise bibliotekmappen på Mac, følg disse trinnene:
 1. Naviger til Gå > Hjem i menylinjen i Finder.
 2. I vinduet som dukker opp, klikk på de tre prikkene nær toppen og velg "Vis visningsalternativer".
 3. Et lite pop-up-vindu vil dukke opp.
 4. Marker avkrysningsboksen merket "Vis bibliotekmappe", og den vil nå vises som et alternativ i Finder > Gå.
For å vise alle filer på Mac ved hjelp av terminalen, her er hva du kan gjøre:
 1. Gå > Verktøy > Terminal
 2. Skriv inn kommandoen "defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true".
 3. Skriv “killall Finder” og trykk Enter for å oppdatere Finder.
Når du er koblet til en Mac-datamaskin, vises eksterne harddisker normalt automatisk på skrivebordet. Alternativt kan du søke gjennom disken ved å gå til Finder > Gå > Datamaskin. Den eksterne harddisken din burde dukke opp i listen over tilgjengelige enheter. Hvis den ikke vises noe sted, kan det hende du har å gjøre med en korrupt harddisk.
Emma Collins er en innholdsforfatter som har skrevet tekniske veiledninger og instruksartikler relatert til hennes brede interesse for teknologi. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, sosiale medier, spill og mer som teknologiskribent i over 5 år.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required