Slik gjenoppretter du data fra intern harddisk på Windows

Godkjent av
20

gjenopprette data fra intern harddiskDen interne harddisken er en integrert del av datamaskinen din. Hvis den plutselig slutter å virke, er også din mulighet til å få tilgang til og åpne filene på den borte. Derfor, hvis det er data du må gjenopprette, må du gjøre det raskt.

Det finnes utallige måter å gjenopprette dataene dine på, fra å reparere harddisken og overføre dataene selv til spesialisert programvare som gjenoppretter dem for deg. Les videre for å finne ut hvordan du kan gjenopprette data fra interne harddisker.

Vanlige datatap-problemer med interne harddisker

Å hente data fra en harddisk kan være enkelt, men du bør først forstå problemene (hvis noen) som din harddisk er rammet av for å sikre at ingen av dataene går tapt under prosessen på grunn av feil. Her er noen av de mest vanlige problemene med datatap som interne harddisker møter på:

Problem Beskrivelse
📂 Feil ved partisjonering En feil under partisjonering av en harddisk kan føre til at en stor mengde av dataene dine går tapt og blir utilgjengelige.
❌ Dårlige sektorer Dårlige sektorer oppstår naturlig etter hvert som harddisken din blir eldre, men når de dukker opp i store tall, kan det signalisere at harddisken din er i ferd med å svikte.
😧 Uheldig sletting av data Feil skjer hele tiden. Mens papirkurven kan gjenopprette mindre filer raskt, hopper ofte større filer helt over den.
🔌 Avbrutt datakopiering Avbrudd i skriveprosessen for data, som brått strømtap eller uventede nedstengninger, vil etterlate dataene i en ødelagt tilstand. Alvorlige tilfeller kan til og med føre til ødeleggelse av hele filsystemet.
💥 Mekaniske problemer Fysiske problemer, som slitasje over tid og overoppheting, kan føre til gradvis nedbryting av disken din.

Løsningene vi presenterer for å gjenopprette data fra den interne harddisken vil dekke en rekke situasoner med datatap for å forsikre om at en av dem fungerer for deg.

Hvordan gjenopprette data fra intern harddisk

Din metode for gjenoppretting vil avhenge av tilstanden til harddisken din. Vi har inkludert gjenopprettingsmetoder for hvert nivå av datatap nedenfor, som også kan brukes for SSD-datagjenoppretting.

Først skal vi vise deg hvordan du kan gjenopprette eventuelle tapte eller slettede data. For det andre ser vi på gjenoppretting fra datamaskiner som har skadede Windows systemfiler som nekter å starte riktig. Tredje, vi diskuterer ditt beste alternativ hvis harddisken din har fått alvorlige skader og du ikke er i stand til å reparere den selv.

Scenario 1: Windows starter opp som det skal

I tilfeller der du har mistet filer som ikke er relatert til operativsystemet, kan du bruke programvare for datagjenoppretting til å skanne etter og gjenopprette dem fra den interne harddisken. For denne metoden skal vi bruke Disk Drill, et datagjenopprettingsverktøy som spesialiserer seg på å gjenopprette data i situasjoner som dette.

Det avgjørende her er at du bør unngå å installere eller skrive noe på den påvirkede interne lagringsenheten. Installer i stedet Disk Drill på en annen intern eller ekstern enhet.

 1. Last ned og installer Disk Drill.
 2. Velg den berørte disken og klikk Søk etter tapte data.
 3. Klikk Gjennomgå funnede elementer når skanningen er ferdig.gjennomgå filer fra intern harddisk
 4. Velg de filene du ønsker å gjenopprette. Åpne forhåndsvisningspanelet ved å dobbeltklikke på en fil. Du kan også bruke Sjanse for gjenoppretting-kolonnen for å se hvilke filer som har størst sjanse for å bli gjenopprettet. Når du er klar, klikk Gjenopprett.velg filer for gjenoppretting
 5. Velg ønsket utdatasted. Sørg for at det ikke er den samme berørte disken. Klikk Neste.gjenopprett filer fra intern harddisk

Disse samme stegene kan brukes i andre gjenopprettingssituasjoner, som når du trenger å gjenopprette data fra en bærbar harddisk. Selv om det å få data ut fra en gammel harddisk ikke alltid er så rett frem. Hvis Windows ikke starter riktig, ta en titt på neste løsning.

Scenario 2: Systemfiler ble påvirket og Windows starter ikke

Hvis harddisken din fungerer, men noen av Windows-systemfilene dine har blitt kompromittert, må du reparere dem før du kan logge inn og gjenopprette dataene dine. For å gjøre dette, må du gå inn i Windows Recovery Environment (winRE) der du kan utføre feilsøking.

For å gå inn i winRE, må du starte fra en oppstartbar USB eller DVD som inneholder Windows og velge å reparere datamaskinen. Alternativt kan du følge trinnene for å starte direkte fra en svart eller tom skjerm. Når du er der, kan du forsøke å løse problemet ved å bruke de nedenstående alternativene først:

 • Oppstartreparasjon – Et grunnleggende diagnostikkverktøy som skanner datamaskinen din og forsøker å automatisk fikse de mest vanlige problemene.
 • Oppstartsinnstillinger – Her kan du starte opp i sikkerhetsmodus. I sikkerhetsmodus kan du fjerne mistenkelige programmer eller filer som du tror kan være årsak til problemet.
 • Systemgjenoppretting – Hvis du har et gjenopprettingspunkt for systemet, kan du prøve å gjenopprette datamaskinen til et tidligere tidspunkt der den fungerte som den skulle.
 • Avinstaller oppdateringer – Nye oppdateringer kan noen ganger gjøre mer skade enn nytte. Hvis du vet at feilene begynte å opptre etter oppdatering, prøv å avinstallere dem med dette alternativet.

Hvis ingen av alternativene ovenfor fungerte for deg, vil vi vise deg to flere metoder du kan prøve.

Reparer systemfiler ved hjelp av kommandoprompt

Kommandoprompt lar deg kjøre ytterligere feilsøkingsverktøy uten behov for å gå inn i Windows. Verktøyene vi vil bruke er SFC og DISM. SFC (System File Checker) vil skanne Windows-installasjonen din og gjenopprette manglende eller skadede filer. DISM (Deployment Image Servicing and Management) brukes til å hente de nødvendige filene for å reparere korrupte eller skadede filer. Husk at det krever en internettforbindelse, ettersom den får disse filene fra Windows Update.

 1. Klikk på Kommandoprompt eller start i Sikkerhetsmodus med kommandoprompt.Booting into Command Prompt.
 2. Skriv inn sfc /scannow. Trykk Enter.Running the SFC command.
 3. Skriv inn DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth. Trykk Enter.Running the DISM command.

Sikkerhetskopier harddisk og installer Windows på nytt

Noen ganger må du bare utføre en helt ny installasjon av Windows for å komme i gang igjen. Selv om det kan være en anstrengende prosess, kan det i noen tilfeller være det eneste gjennomførbare alternativet som er tilgjengelig.

 1. Fjern den interne harddisken fra datamaskinen din.
 2. Koble den til en annen datamaskin og utfør en full sikkerhetskopi av disken. Dette kan du gjøre med Disk Drills byte-til-byte sikkerhetskopifunksjon.
 3. Sett den tilbake i datamaskinen din og installer Windows på nytt.

Scenario 3: Disken er skadet eller korrupt

Programvare for datagjenoppretting og feilsøking kan bare gjøre så mye for å gjenopprette data fra en krasjet intern harddisk. I tilfeller der den interne disken har fått fysisk skade på grunn av langvarig bruk mens den har overopphetet eller generell slitasje, er ditt sikreste alternativ å bruke en datagjenopprettingstjeneste.

En datagjenopprettingstjeneste er vanligvis det dyrere alternativet, men av god grunn, ettersom den har den høyeste sjansen for å gjenopprette dataene dine på en sikker måte. Spesialister på datagjenoppretting bruker industriell maskinvare og teknikker til å gjenopprette data fra harddisker i bærbare og stasjonære datamaskiner, og gir dem tilbake til deg på en sunn og fungerende lagringsenhet.

Hvordan forhindre datatap fra intern harddisk

Indikatorer som en frysende harddisk kan være tidlige tegn på noe mer bekymringsfullt. For å spare deg selv for potensielt timer med datagjenoppretting og feilsøking, ta en titt på disse rådene for å hjelpe deg med å forhindre at datatap skjer:

 • 💽 Sikkerhetskopier dataene dine – Uten tvil er sikkerhetskopiering av dataene dine den beste måten å beskytte dem på. Ved å ha en fungerende kopi kan du enkelt gjenopprette tapte eller skadede filer og unngå den noen ganger anstrengende prosessen med datagjenoppretting.
 • 🩺 Overvåk S.M.A.R.T.-data – Harddisken din er i stand til å rapportere sin egen helse i form av S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) data. Å overvåke disse dataene lar deg handle på tidlige tegn på nedbrytning. Vurder å bruke det gratis S.M.A.R.T.-overvåkingsverktøyet som er inkludert med Disk Drill.
 • Slå av på en sikker måte – Å avbryte harddiskoperasjoner, spesielt de som involverer skriving av data til disken, kan føre til ødeleggelse av filene dine eller filsystemet. Ta deg alltid tid til å slå datamaskinen din av på riktig måte.

 • Ved å ta deg tid til å gjøre det ovennevnte, kan du potensielt forlenge levetiden til harddisken din og aktivt redusere sjansene for at et datatapstilfelle inntreffer.

  Konklusjon

  Interne harddisker kan møte på problemer når som helst. I sånne tilfeller bør din første reaksjon være å gjenopprette eventuelle data du kan. Hvis du kan starte opp i Windows, bruk et datagjenopprettingsprogram for å redde dataene dine til en sikker lagringsenhet. Hvis du ikke kan starte opp i Windows, bruk verktøyene for feilsøking som er tilgjengelige i Windows Recovery Environment for å reparere skaden og trygt sikkerhetskopiere dataene dine.

  Hvis du ikke kan reparere skaden eller gjenopprette dataene selv, ta kontakt med en tjeneste for datagjenoppretting slik at et team av profesjonelle kan håndtere det for deg. Når dataene dine er tilbake, lag sikkerhetskopier slik at du enkelt kan gjenopprette dataene hvis noe lignende skulle skje igjen.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en innholdsforfatter med en lidenskapelig interesse for teknologi, og produserer ofte innhold relatert til maskinvare, datagjenoppretting og forbrukerelektronikk. Når han ikke skriver, oppdager han musikk og jobber med sine egne nettsider.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required