Slik gjenoppretter du slettede spill eller spilldata på Windows PC

manuviraj
Skrevet av
Godkjent av
12

gjenopprett slettede spill på pcDet kan være ganske frustrerende å ved et uhell slette en spillmappe eller lagringsdataene for spillet ditt. I tilfellet med sistnevnte kan du ende opp med å miste måneder med fremgang. For å hjelpe deg har vi laget en guide som inneholder flere metoder for hvordan du kan gjenopprette et slettet spill samt gjenopprette de lagrede spillene dine, slik at du kan komme tilbake til spillingen på kort tid. Veiledningene for spillklienten ble opprettet på en Windows-PC, men trinnene forblir de samme for en Mac.

Hvordan gjenopprette hele spillet

La oss se på noen måter du kan gjenopprette hele spillmappen på. Den kan ha blitt slettet, eller rett og slett flyttet til en annen plassering på disken din. Vi vil gå gjennom begge scenarioene i metodene nedenfor.

Fiks 1: Finn spillmappens installasjonsmappe

Oftere enn du tror, kan spillmappen fortsatt være til stede, men spilleklienten din (Steam, EA, Epic, osv.) klarer ikke å lokalisere den. Å ordne dette er enkelt, først finn spillmappen ved å bruke Windows Søk eller Filutforsker, deretter legger du til den mappen i spilleklienten din.

Slik ser prosessen ut i to populære spillklienter – Steam og EA:

Steam

 1. Start Steam.
 2. Naviger til Steam > Innstillinger > Nedlasting > Steams bibliotekmapper. Dette vil åpne Lagerbehandleren.Steam-bibliotekmappe.
 3. Klikk på plussikonet.Lagerbehandler i Steam.
 4. Bruk rullegardinmenyen og klikk på La meg velge en annen plassering. Klikk på Legg til.Legg til en bibliotekmappe i Steam.
 5. Bla gjennom for å finne spillmappen og klikk Velg.
 6. Vent mens Steam skanner mappen for de installerte spillene. Det kan ta litt tid.

EA App (Tidligere Origin)

 1. Åpne EA-appen.
 2. Klikk på menyikonet øverst til venstre. Gå til Innstillinger > Nedlasting.
 3. Klikk på Rediger ved siden av Installasjonssted.Rediger installasjonsstedet i EA-appen.
 4. Bla gjennom til overmappen til spillmappen og klikk OK.

Når du har lagt til spillet på Steam, eller EA – begge appene vil kjøre en integritetssjekk for å fastslå at all spilletdataen er der. Hvis ikke, vil den bli lastet ned.

Hvis du bruker en annen spillklient, er det best å henvise til brukerveiledningen eller et foruminnlegg om hvordan du legger til et allerede eksisterende spill i klienten.

Fiks 2: Gjenopprett spill fra sikkerhetskopier

Hvis du opprettet en sikkerhetskopi av spillet ditt før det ble slettet, kan du enkelt gjenopprette det og fortsette spillingen. Sikkerhetskopien kan være en offisiell en som ble opprettet med spillklienten, eller rett og slett en kopi av spillmappen. Hvis du hadde satt opp File History-funksjonen på Windows, vil du sannsynligvis også kunne finne spillet ved hjelp av det.

Slik kan du gjenopprette slettede spill fra en sikkerhetskopi:

Steam

 1. Sørg for at disken som inneholder spillets sikkerhetskopi er tilkoblet PC-en din.
 2. Start Steam.
 3. I øvre venstre hjørne, klikk på Steam > Sikkerhetskopier og gjenopprett spill.
 4. Velg Gjenopprett en tidligere sikkerhetskopi-alternativet og klikk Neste.Gjenopprett en tidligere sikkerhetskopi.
 5. Klikk på Bla gjennom og finn sikkerhetskopien. Klikk Neste.Bla gjennom-alternativet Steam.
 6. Steam vil gjenopprette sikkerhetskopien.

EA App (Tidligere Origin)

EA-appen har ikke en dedikert sikkerhetskopiering og gjenopprettingsfunksjon, men det er en enkel løsning på dette. Først kopierer du den sikkerhetskopierte spillmappen til ønsket plassering, og deretter åpner du EA-appen – Meny > Innstillinger > Nedlasting > Installeringsplassering > Rediger. Her blar du etter overkatalogen til spillmappen din og klikker på OK.

Spillet bør dukke opp i spillebiblioteket ditt, klar til å spille.

Windows filhistorikk

Denne metoden fungerer bare hvis Filhistorikk var aktivert før spillet ble slettet, og spillets mappe (eller dens overordnede katalog) var valgt som en mappe å sikkerhetskopiere. Hvis ja, bruk disse stegene for å gjenopprette spillmappen:

 1. Søk etter «filhistorikk» i Windows-søk (Windows-tasten + S). Klikk på alternativet Gjenopprett filene dine med filhistorikk i søkeresultatene.
 2. Bla gjennom spillmappen ved hjelp av navigeringsknappene nederst. Velg spillmappen og klikk på den grønne gjenopprett-knappen.Windows File History.
 3. Spillmappen vil bli gjenopprettet til sin opprinnelige plassering.

Fiks 3: Sjekk papirkurven

For indie-titler og eldre videospill er installeringsstørrelsen vanligvis liten. I dette tilfellet er det lurt å ta en titt i Windows Papirkurv og se om spillmappen er der. Dette gjelder bare hvis du mistenker at du slettet spillmappen ved et uhell og ikke avinstallerte det bevisst.

Slik gjenoppretter du et ved et uhell slettet spill fra papirkurven:

 1. Åpne Papirkurven ved å dobbeltklikke på skrivebordsikonet, eller søk etter den i Windows-søk (Windows-tast + S).
 2. Hvis spillmappen er der, høyreklikk på den og velg Gjenopprett.Gjenopprett-alternativet i Windows Papirkurv.
 3. Mappen vil gjenopprettes til sin opprinnelige plassering.

Fiks 4: Last ned spillet på nytt

Moderne spill er enorme og har en komplisert forgrenet mappestruktur. Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, kan gjenopprettingsprosessen være smertefull, og det er bedre å laste ned spillet på nytt ved hjelp av spillklienten.

Hva med lagrede spill? De lagrede spillene synkroniseres vanligvis med skyen i de fleste, om ikke alle, videospillklienter. Imidlertid kan det hende at noen eldre titler ikke støtter denne funksjonen.

Hvis den sky-synkroniserte lagringsfilen ikke er den nyeste, eller hvis den er helt utilgjengelig, kan du gjenopprette den lokalt lagrede spillet på disken din ved hjelp av datarekonstruksjonsprogrammer. Vi vil utforske dette mer detaljert i de følgende seksjonene.

Hvordan gjenopprette utvalgte spillfiler

Ofte er det ikke hele spillet, men spesifikke filer eller lagrede spill som forsvinner. Heldigvis kan disse filene enkelt gjenopprettes ved å bruke en av metodene som er beskrevet nedenfor. Det er best å forsøke disse metodene så snart du kan.

Metode 1: Sjekk innstillingene for antivirus

Antivirusprogrammer kan feilaktig flagge noen av spillfilene dine som skadelige og sette dem i karantene. Vanligvis skjer dette med .exe- og .dll-filer. Før du går videre til de andre metodene i denne seksjonen, er det best å legge til et unntak for disse filene i antivirusprogrammet ditt og gjenopprette dem fra karantenemappen.

Den eksakte prosessen vil variere mellom forskjellige antivirusleverandører. Men, hvis du bruker Windows Defender, her er hvordan du kan legge til et unntak samt gjenopprette filer fra karantene:

 1. Skriv «sikkerhet» i søkefeltet i Windows (Windows-tasten + S). Klikk på Windows Sikkerhet fra søkeresultatene.
 2. Klikk på Virus- & trusselbeskyttelse i instrumentbordet for Windows Sikkerhet.Alternativ for Virus og Trusselbeskyttelse.
 3. Under Innstillinger for Virus- & trusselbeskyttelse, klikk på Administrer innstillinger.Administrer innstillinger for virus- og trusselbeskyttelse.
 4. Rull ned og klikk på Legg til eller fjern ekskluderinger i seksjonen for ekskluderinger.Legg til eller fjern ekskluderinger i Windows Defender.
 5. Klikk på Legg til en ekskludering. Klikk på Mappe og søk opp og velg spillmappen.Knapp for å legge til en ekskludering.
 6. Gå nå tilbake til Virus- & trusselbeskyttelse-instrumentbordet ved å bruke navigasjonsfeltet til venstre.
 7. Under Aktuelle trusler, klikk på Beskyttelseshistorikk. Finn spillfilen, klikk Handlinger > Tillat på enhet.Alternativ for beskyttelseshistorikk i Windows Defender.

Metode 2: Verifiser spillintegritet

Nesten alle videospillklienter har en funksjon for integritetssjekk. Du kan bruke funksjonen for å forsikre deg om at alle nødvendige spillfiler er til stede. Her er hvordan du kan bruke funksjonen i Steam og EA App.

Verifiser spillintegritet i Steam

 1. Åpne Steam.
 2. Gå til Bibliotek.
 3. Høyreklikk på det problematiske spillet og velg Egenskaper.
 4. I Lokale filer-fanen, klikk på Verifiser integriteten til spillfiler.Verifiser integriteten til spillfiler-alternativet i Steam.

Reparer et spill i EA Appen

 1. Åpne EA App og gå til Bibliotek.
 2. Klikk på de tre prikkene på flisen til problem-spillet, og klikk Reparer.Reparer-alternativet i EA App.

Metode 3: Bruk programvare for datagjenoppretting

Programmer for datagjenoppretting fra tredjeparter er et utmerket valg hvis du ønsker å gjenopprette et lokalt lagret spill, eller det slettede spillet ikke ble lastet ned ved hjelp av en klient (du kan ikke bekrefte integriteten til spillet ved hjelp av Steam eller EA i dette tilfellet).

Det finnes flere datarekonstruksjonsapper på nettet, men vi bestemte oss for å bruke Disk Drill. Den er enkel å bruke, har ypperlige algoritmer for datarekonstruksjon, og gjenoppretter filene dine med filnavnene intakte. Windows-brukere kan dra nytte av gratis prøveperioden, som lar deg gjenopprette opptil 500 MB data gratis (mer enn nok hvis du bare ser etter å gjenopprette lagringsfiler og gamle spill).

Merk: Lagrede spillfiler er vanligvis lokalisert i mappen C:\Users\Brukernavn\Documents\Spillnavn eller i selve spillmappen.

Slik henter du et spill eller lagringsfilene til det ved hjelp av Disk Drill:

 1. Last ned Disk Drill og installer det.
 2. Åpne Disk Drill, velg stasjonen eller partisjonen der spillet ble installert, og klikk på Søk etter tapte data.Søk etter tapte data valg i Disk Drill.
 3. Klikk på Se gjennom funne elementer for å vise de filene som kan gjenopprettes.Se gjennom funne alternativer skjermen i Disk Drill.
 4. Utvid seksjonene for Slettede eller tapt og Rekonstruert for å vise slettede, gjenopprettelige filer.Data gjenopprettingsseksjoner.
 5. Velg spillenes lagringsfiler ved hjelp av avkrysningsboksen og klikk på Gjenopprett.Liste over filer som kan gjenopprettes.
 6. Velg et gjenopprettingssted og klikk Neste.Forepørsel om gjenopprettingssted i Disk Drill.
 7. Disk Drill vil gjenopprette de valgte filene.

Konklusjon

Den beste måten å sikre deg mot å miste spilfiler og fremgang på, er å opprette jevnlige sikkerhetskopier. Ideelt sett bør du beholde lokale sikkerhetskopier av spillet ditt og både lokale og skybaserte sikkerhetskopier av de lagrede spillene dine.

Ofte stilte spørsmål

Å gjenopprette store, moderne spill er som regel ikke verdt tiden og pengene, med mindre du har en lokal sikkerhetskopi. Det beste er å bare laste dem ned på nytt, ettersom de lagrede spillene ofte synkroniseres til skyen. Selv om de lagrede spillene ikke er synkronisert med skyen, kan du gjenopprette dem ved hjelp av tredjeparts datarekonstruksjonsverktøy.
Ja. Du kan bruke tredjepartsprogram for datagjenoppretting eller de innebygde sikkerhetskopieringsverktøyene i Windows for å gjenopprette slettede spilldata.
Ja. Du kan installere et slettet spill på nytt ved å bruke klienten du brukte for å laste det ned.
Dette kommer an på hvilken type fil du slettet. Hvis du sletter lagringsfilen, vil du miste all fremgang i spillet. Hvis du derimot sletter en fil fra spillmappen, kan spillet krasje eller nekte å starte i det hele tatt.
manuviraj
Manuviraj Godara er en profesjonell innholdsskriver med over 4 års erfaring i beltet. Hans stadig voksende fascinasjon og erfaring med teknologi driver ham til å skape innhold relatert til datagjenoppretting og forbrukerteknologi.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required