Slik gjenoppretter du slettede eller ikke-lagrede PowerPoint-filer på en Mac

Avatar photo
Skrevet av
28

gjenopprett powerpoint-filer på macÅ miste en ulagret PowerPoint-fil eller ved en feiltakelse slette den på din Mac kan være ekstremt stressende. Det er mange grunner til at et sånt problem kan oppstå, og ingen er beskyttet mot det. Men den gode nyheten er at hvis du handler raskt, kan PPT-presentasjonen muligens bli reddet.

Les videre for å lære om de mest effektive løsningene for datagjenoppretting som kan gjenopprette PowerPoint på Mac.

Hvordan finne en PowerPoint-fil på en Mac

Før du starter gjenopprettingsprosessen for en PPT-fil, er det lurt å dobbeltsjekke om presentasjonen faktisk er borte fra datamaskinen din eller ikke. Det er mulig at filen fortsatt er til stede på din Mac, du må bare lete etter den mer grundig.

Det er to hovedmåter du kan søke etter en PowerPoint-presentasjon på din Mac: enten via Finder eller Spotlight (for å åpne det, trykk Command + Mellomrom). Deretter trenger du bare å skrive inn navnet på filen i søkefeltet, eller hvis du ikke husker navnet, bare skriv inn PPT for å vise alle filene med en slik forlengelse.spotlight ppt filer

Også, avhengig av hvordan du har lagret dine PPT-presentasjoner og om du har brukt OneDrive med Microsoft-applikasjonene dine, kan det hende du kan finne filen i OneDrive-kontoen din.

Hvordan gjenopprette PowerPoint-filer på en Mac

Fortsatt ikke flaks med å finne PowerPoint-presentasjonen din på Mac-en? Prøv da disse løsningene for datagjenoppretting for å gjenopprette en tapt PowerPoint på Mac eller en slettet PPT-fil.

Metode 1: Åpne nylige filer

Hvis PowerPoint-applikasjonen låste seg, krasjet, eller andre hendelser skjedde som ikke tillot deg å lagre presentasjonen du jobbet med, kan du bruke åpne nylige-funksjonen for å gjenopprette den ulagrede PPT-en på Mac.

Følg disse trinnene for å gjenopprette en ikke-lagret PowerPoint på en Mac ved hjelp av funksjonen Åpne nylige:

 1. Start PowerPoint-applikasjonen på din Mac.
 2. Bruk menylinjen øverst på skjermen, klikk Fil og velg Åpne nylig fra nedtrekksmenyen.open recent mac powerpoint
 3. Klikk på den nødvendige filen for å åpne den i PowerPoint.
 4. Klikk Fil > Lagre som og velg en foretrukket plassering for filen.

Metode 2: Bruk PowerPoint Autosave-funksjon

En annen måte å gjenopprette en PowerPoint-fil på er ved hjelp av AutoLagre-funksjonen. Men du bør bare kunne gjenopprette en presentasjon med denne funksjonen hvis du har lagret filen minst én gang og AutoLagre var aktivert for den spesifikke filen.

For å aktivere AutoLagre må du klikke på AutoLagre-knappen øverst til venstre på PowerPoint-skjermen. Når du har gjort det, vil du bli bedt om å lagre presentasjonen din, gi den et navn, og velge en foretrukket plassering. Så hvis noe skjer mens du arbeider med den presentasjonen (for eksempel hvis PowerPoint uventet avsluttes), vil alt du trenger å gjøre være å gå til den valgte mappen for å finne den filen der.autosave enabled powerpoint mac

Men hvor lagres PowerPoint AutoLagre-filer? Hvis du vil navigere raskt til plasseringen av PowerPoint AutoLagre på din Mac, gå til Finder og klikk Gå > Gå til mappe. Kopier og lim deretter inn følgende mappebane i søkefeltet og klikk (husk å erstatte brukernavn med ditt eget):

/Users/brukernavn/Library/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

åpne autosave-mappe ppt mac

Når du først har funnet den nødvendige filen, kan du enten dra og slippe den inn i en annen mappe eller åpne PPT-presentasjonen og klikke Fil > Lagre som.

Metode 3: Gjenopprett fra midlertidig mappe

Mappen for midlertidige filer er en skjult mappe på Mac-en din som lagrer visse operativsystem- og applikasjonsfiler som automatisk blir slettet etter en stund. Det er en liten sjanse for at PowerPoint-presentasjonsfilen du leter etter havnet i Temp-mappen.

Følg disse trinnene for å åpne den midlertidige mappen og gjenopprette en PowerPoint-fil som ikke ble lagret på din Mac:

 1. Åpne Terminal (gå til Launchpad og skriv Terminal i søkefeltet).
 2. Skriv inn følgende kommando i Terminal-vinduet og trykk Retur-tasten: echo $TMPDIR
 3. Skriv deretter inn denne kommandoen og trykk Retur for å åpne Temp-mappen: open $TMPDIRterminal find tempfiles folder
 4. Søk etter filen i TemporaryItems-mappen og com.microsoft.Powerpoint-mappen.temporaryitems on mac

Metode 4: Bruk programvare for datagjenoppretting

Hvis du er sikker på at PPT-filen du leter etter faktisk er slettet, ville den beste løsningen være å bruke et datagjenopprettingsprogram for å gjenopprette presentasjonen. Når det gjelder å velge et slik verktøy, anbefaler vi Disk Drill ettersom det er intuitivt, lett å navigere, og har vist seg å være ganske effektivt for å gjenopprette slettede eller mistede filer.

Disk Drill er kompatibel med alle hovedfilsystemer (HFS/HFS+, APFS, NTFS, FAT, osv.) og kan gjenopprette over 400 forskjellige filtyper. I tillegg har dette programmet en gratis prøveversjon som lar deg skanne disken din og forhåndsvise de funnete filene.

Viktig: For å hindre at din Mac overskriver den slettede PowerPoint-filen og øke sjansene for å lykkes med å gjenopprette presentasjonen, slutt å bruke datamaskinen eller disken som inneholder filen så snart du har lagt merke til datatapet.

Følg disse trinnene for å gjenopprette en slettet PowerPoint på din Mac:

 1. Last ned Disk Drill og følg instruksjonene på skjermen for å installere applikasjonen.
 2. Start appen og velg disken der PowerPoint-filen tidligere lå.
 3. Klikk på Søk etter tapte data knappen for å starte søket.søk mac med disk drill
 4. Vent til søket er fullført og klikk Forhåndsvis funnete elementer.anmeldelser funnet elementer disk drill
 5. Klikk på Dokumenter i sidefeltet for å avgrense søket ditt eller skriv inn PPT i søkefeltet øverst til høyre for å bare se PowerPoint-presentasjoner. Klikk på øyeikonet nær en fil for å forhåndsvise den.
 6. Velg filene du ønsker å gjenopprette og klikk på Gjenopprett-knappen.gjenopprett ppt-presentasjon disk drill mac
 7. Velg en destinasjonsmappe for de gjenopprettede filene og klikk på OK for å bekrefte.

Metode 5: Gjenopprett fra en Time Machine-sikkerhetskopi

Time Machine er et innebygd sikkerhetskopieringsverktøy som finnes på alle Macer. Hvis du har brukt dette programmet jevnlig for å sikkerhetskopiere dataene dine, bør du kunne bruke en av disse sikkerhetskopiversjonene til å gjenopprette en slettet PowerPoint-presentasjon.

Følg disse trinnene for å gjenopprette en PPT-fil på din Mac med Time Machine:

 1. Koble til enheten som inneholder Time Machine-sikkerhetskopiene dine til din Mac (hvis du brukte en intern enhet for sikkerhetskopiene, hopp over dette trinnet).
 2. Klikk på Time Machine-ikonet i menylinjen øverst på skjermen og velg Gå inn i Time Machine.gå inn i time machine på mac
 3. Naviger til mappen der den slettede PPT-filen tidligere lå.
 4. Bruk pilene og tidslinjen til høyre for å velge den nødvendige sikkerhetskopiversjonen.time machine ppt-presentasjon
 5. For å forhåndsvise en fil, klikk på den og trykk SpaceBar-tasten.
 6. Velg den nødvendige PPT-filen og klikk på Gjenopprett-knappen.

Den gjenopprettede PowerPoint-presentasjonen vil bli umiddelbart plassert tilbake i samme mappe der den ble lagret før sletting.

Metode 6: Gjenopprett fra OneDrive

OneDrive er en skylagringstjeneste tilgjengelig for alle Microsoft 365-abonnenter. Hvis du har brukt den til å lagre PowerPoint-presentasjonene dine, bør du kunne bruke den til å gjenopprette slettede.

Følg disse trinnene for å gjenopprette en slettet PPT-fil fra OneDrive:

 1. Bruk en hvilken som helst nettleser, gå til onedrive.live.com og logg inn på din OneDrive-konto.
 2. Naviger til mappen Papirkurv.
 3. Se etter den slettede PPT-filen.
 4. Klikk på filen du ønsker å gjenopprette og deretter på Gjenopprett-knappen øverst.gjenopprett slettet ppt onedrive

OSS:

Dobbeltklikk på presentasjonsfilen for å åpne den i PowerPoint på datamaskinen din. Hvis du ikke har PowerPoint-appen på din Mac og ønsker å åpne en PPT-presentasjon, høyreklikker du på filen, velger Åpne med fra rullegardinmenyen og klikker Keynote.
Den vanligste årsaken til at PowerPoint ikke åpner på en Mac, er at andre apper som kjører i bakgrunnen kan forstyrre det. Prøv derfor å avslutte alle apper (gå til Apple-menyen > Tving avslutning) og start deretter PowerPoint på nytt.
Følg disse stegene for å lagre en PowerPoint-presentasjon på din Mac:
 1. Klikk Fil i menyen øverst på skjermen og velg Lagre som.
 2. Skriv inn et ønsket navn for presentasjonen, velg mappen du vil bruke som plassering for filen og velg et filformat.
 3. Eller klikk Nettbaserte steder for å lagre presentasjonen i din OneDrive-konto.
 4. Når du er klar, klikk Lagre.
Avatar photo
Romana Levko er en profesjonell innholdsskribent med en sterk interesse for teknologirelaterte emner. Hennes hovedfokus er på datagjenoppretting, Apple-produkter og cybersikkerhet. Hun bruker fritiden sin på å fikle med sin Mac og å brenne gjennom sine favorittmusikkalbum.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required