Slik gjenoppretter du filer fra en minnepinne som må formateres

Godkjent av
58

flash drive ber om formateringEtter at du har koblet USB-minnepinnen til datamaskinen din, møtes du med en melding som sier den må formateres før du kan bruke den. Dette vil komme som en overraskelse, ettersom du har brukt minnepinnen som normalt helt til dette punktet. Så, hva har forandret seg og hva bør du gjøre?

I denne artikkelen skal vi diskutere hvorfor denne meldingen vises og hvordan gjenopprette data fra en minnepinne som må formateres slik at du ikke trenger å miste alt.

Hvorfor datamaskinen din foreslår å formatere USB-en din

Denne meldingen vises når filsystemet på USB-stasjonen din er ødelagt eller skadet til det punkt at det ikke lenger er lesbart av systemet ditt. Som et resultat sier Windows automatisk at USB-en må formateres for å reparere den. Følgende problemer kan utløse at USB-stasjonen ber om formatering.

 

Problem Beskrivelse
📁 Filsystemkorrupsjon Hvis filsystemet på USB-enheten blir ødelagt, vil ikke Windows vite hvordan den skal navigere og få tilgang til dataene dine. Derfor vil den foreslå å formatere den for å reparere den.
❌ Kompatibilitetsproblem USB-enheter som bruker et filsystem som ikke støttes av operativsystemet ditt, vil føre til at operativsystemet anbefaler å formatere enheten.
💥 Fysisk skade Fysisk skade som har påført skade på interne komponenter, kan føre til at USB-enheten oppfører seg ustabilt, som for eksempel ved å spørre om å bli formatert.
🗃️ Manglende filsystem Hvis USB-enheten din ikke er formatert med et filsystem, vil operativsystemet foreslå å formatere USB-en med et fungerende filsystem for å tillate skriving av data.

Problemet er at det å formatere minnepinnen din vil slette alt på den. Derfor bør du først hente ut dataene dine fra USB-en før du formaterer den. Den neste seksjonen vil diskutere hva du må gjøre for å gjenopprette data fra en minnepinne som må formateres.

Hvordan gjenopprette filer fra en minnepinne som må formatteres

A USB drive that says it needs to be formatted will still have your data on it. Before you can use it, however, you must recover it. Even though Windows wants to format the USB drive, you can move past this message and retrieve your data using the data recovery tool Disk Drill. It will scan your flash drive for recoverable data, then give you the option to either pick and choose what data to recover, or to recover it all.

Instruksjonene nedenfor vil gi deg en forståelse av hvordan du kan gjenopprette filer fra en minnepinne som trenger å bli formatert.

 1. Koble USB-en til datamaskinen. Når du blir bedt om å formatere enheten, klikk på Avbryt i stedet.
 2. Last ned og installer Disk Drill på datamaskinen. Åpne den når den er klar.install disk drill and launch
 3. Velg USB-stasjonen din fra listen over enheter, og klikk deretter på Søk etter tapt data.select usb drive that needs formatting
 4. Klikk på Gjennomgå funnede elementer etter at Disk Drill er ferdig med å skanne USB-stasjonen din.review found items from usb
 5. Merk filene du ønsker å gjenopprette. Legg merke til suksessraten ved å bruke Gjenopprettingsmuligheter kolonnen, og forhåndsvis de nødvendige filene ved å dobbeltklikke på dem. Når du er klar, klikk på Gjenopprett.select files and click recover
 6. Velg hvor du vil lagre filene. Pass på at de ikke blir lagret til samme USB-stasjon som du gjenoppretter fra for å unngå ødeleggelse.recover selected files to new destination

Når filene er gjenopprettet, vil Disk Drill vise deg resultatene av gjenopprettingsprosessen og gi deg en snarvei for å gå direkte til mappen du valgte for gjenoppretting.

Hvordan fikse en minnepinne som sier den må formateres

Du kan fikse en minnepinne som ber om å bli formatert ved å bruke et gratis og åpen kildekode-gjenopprettingsverktøy kalt TestDisk. Det kan gjøre dette ved å reparere den underliggende skaden som har skjedd på filsystemet ditt. Ved å gjøre dette vil du også gjenopprette tilgang til dataene dine (men vi anbefaler at du gjenoppretter dataene dine ved hjelp av et separat verktøy før du bruker TestDisk for å unngå å forårsake ytterligere skade hvis noe skjer under reparasjonsprosessen).

TestDisk har ikke et grafisk brukergrensesnitt. I stedet bruker den et CMD-vindu som veileder deg gjennom hvert steg. Vi har gitt en gjennomgang nedenfor, men du kan også henvise til den offisielle dokumentasjonen hvis du trenger noe mer omfattende.

Følg disse trinnene for å reparere USB-stasjonen ved hjelp av TestDisk:

 1. Last ned og pakk ut TestDisk. Åpne testdisk_win.
 2. Trykk Enter for å opprette en ny loggfil.opprett en ny loggfil
 3. Marker USB-en ved å bruke piltastene opp og ned, deretter trykk Enter.velg USB-en
 4. Velg hvilken partisjonstabelltype USB-en din bruker og trykk Enter.Velg partisjonstabelltype
 5. Trykk Enter for å analysere gjeldende partisjonsstruktur på USB-en.analyser gjeldende partisjonsstruktur
 6. Trykk Enter for å starte rask søk.start rask søk
 7. Trykk Enter for å fortsette.fortsett
 8. Velg din taptede partisjon. Hvis din partisjon ikke er der, kan du trenge å utføre en grundigere søk. I tillegg kan du trenge å endre karakteristikken fra D (Slettet) til P (Primær) ved å bruke venstre og høyre piltaster. Når du er klar, trykk Enter.Velg din tapte partisjon
 9. Velg Skriv-alternativet, og trykk deretter Enter.Skriv partisjonen
 10. Trykk Y for å bekrefte.

Tips for å ta vare på minnepinnen din

Mens problemer som dette noen ganger er uunngåelige, finnes det tips du kan huske på når du håndterer minnepinnen din for å redusere sjansene for at filsystemet blir korrupt eller ødelagt.

 • ⏏ Trygt utkasting – Som vi nevnte tidligere, kan det å bare koble fra USB-stasjonen din føre til korrupsjon. Alltid kast ut enheten trygt for å unngå å avbryte skriveprosesser.
 • 📦 Oppbevar den forsvarlig – Finn et sikkert sted å oppbevare USB-stasjonen når den ikke er i bruk. Konstant eksponering for røffe miljøer kan over tid tære på USB-stasjonen og redusere dens levetid.
 • 👍 Bruk antivirusprogramvare – Når du laster ned filer til datamaskinen eller USB-stasjonen din, må du forsikre deg om at du bruker et antivirusprogram som kan skanne filene for potensielle trusler. Hvis skadelig programvare blir oppdaget, vil antivirusprogrammet ditt sette den i karantene for å beskytte dataene dine.

Ved aktivt å ta vare på minnepinnen din, drar du nytte av lengre levetid og reduserer risikoen for ytelsesforringelse.

Konklusjon

Selv om USB-stasjonen din ber om å bli formatert, betyr ikke det at den må formateres med en gang. I stedet for å gå rett til reparasjonsprosessen, kan du ta deg tid til å hente dataene dine ved hjelp av verktøy for datagjenoppretting. Dette gir deg muligheten til å lagre dataene dine før du formaterer USB-stasjonen for å bruke den på nytt.

Ofte stilte spørsmål:

Et USB-minne som sier det trenger å formateres, kan bety at det er en filkorrupsjon eller systemfeil i filsystemet på minnet. Her er hvordan du kan prøve å fikse det:
 • Koble enheten til en annen datamaskin for å se om problemet er isolert.
 • Skann etter mulige virus-/skadeprograminfeksjoner.
 • Bruk verktøyet Skann og Reparer for Windows ved å åpne CMD som en Administrator og skrive inn “SFC /scannow”.
 • Bruk CHKDSK-verktøyet på Windows ved å åpne CMD som en Administrator og skrive inn “chkdsk N: /r /x,” der N er bokstaven til USB-minnet ditt.
 • Bruk datagjenopprettingsprogramvare for å gjenopprette filer hvis nødvendig. Deretter kan du formatere minnet.
Når en PC krever at du formaterer USB-stasjonen din, kan du bruke ulike verktøy i Windows for å forsøke å løse problemet og åpne USB-en uten å formatere. Disse verktøyene inkluderer CHKDSK, Skann og Reparer-verktøyet, og Feilsjekkingsverktøyet. Du kan også bare prøve enkle metoder som å koble til USB-enheten på nytt eller prøve å koble den til en annen USB-port eller datamaskin.
Du kan prøve å fikke en korrupt minnepinne uten å formatere ved hjelp av CMD eller CHKDSK-verktøyet. Åpne ganske enkelt kommandoprompten i Administrator-modus og skriv inn chkdsk N: /r /x, hvor N er bokstaven til USB-enheten din. Denne kommandoen er målrettet for å fikse systemfeil på lagringsenheten din. Men husk at denne metoden kanskans ikke fungerer for noen korrupte minnepinner.
USB-minnepinner trenger ikke nødvendigvis å formateres. Imidlertid kan formatering være nyttig i følgende tilfeller:
 • USB-minnepinnen er ny
 • USB-minnepinnen har filsystemfeil som ikke kan rettes med andre verktøy
 • Du må endre filsystemet på ditt lagringsmedie
 • USB-minnepinnen er infisert med et virus/malware, og antivirusverktøy klarte ikke å løse problemet
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en innholdsforfatter med en lidenskapelig interesse for teknologi, og produserer ofte innhold relatert til maskinvare, datagjenoppretting og forbrukerelektronikk. Når han ikke skriver, oppdager han musikk og jobber med sine egne nettsider.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required