Hur man återställer raderade spel eller speldata på Windows PC

manuviraj
Skriven av
Godkänd av
14

återställ raderade spel på pcDet kan vara mycket frustrerande att av misstag radera en spelkatalog eller dina sparade speldatatfiler. I fall av det senare kan du sluta tappa månaders framsteg. För att hjälpa dig har vi skapat en guide som innehåller flera metoder för hur du kan återställa ett raderat spel samt återställa dina sparade spel, så att du kan komma tillbaka till spelandet på nolltid. Spelklient-tutorielerna skapades på en Windows PC, men stegen är de samma för en Mac.

Hur man återställer hela spelet

Låt oss titta på några sätt du kan återställa hela spelkatalogen. Den kan ha blivit raderad, eller helt enkelt flyttad till en annan plats på din disk. Vi kommer att gå igenom båda scenarierna i metoderna nedan.

Fix 1: Hitta spelets installationsmapp

Mer ofta än du tror kan spelets mapp fortfarande finnas kvar, men din spelpelare (Steam, EA, Epic, etc.) kan inte hitta den. Att åtgärda detta är enkelt, först, lokalisera spelmappe med hjälp av Windows Sök eller Utforskaren, sedan lägger du till den mappen i din spelklient.

Så här ser processen ut i två populära spelklienter – Steam och EA:

Steam

 1. Starta Steam.
 2. Navigera till Steam > Inställningar > Nedladdningar > Steam biblioteksmappar. Detta öppnar Storage Manager.Steam biblioteksmapp.
 3. Klicka på plusikonen.Storage Manager i Steam.
 4. Använd rullgardinsmenyn och klicka på Låt mig välja en annan plats. Klicka på Lägg till.Lägg till en biblioteksmapp i Steam.
 5. Sök efter spelkatalogen och klicka Välj.
 6. Vänta medan Steam skannar mappen för installerade spel. Det kan ta lite tid.

EA App (Tidigare Origin)

 1. Öppna EA-appen.
 2. Klicka på menyikonen i övre vänstra hörnet. Gå till Inställningar > Nedladdning.
 3. Klicka på Redigera bredvid Installationsplats.Redigera installationsplats i EA-appen.
 4. Bläddra till rotkatalogen för spelkatalogen och klicka på OK.

När du har lagt till spelet i Steam eller EA kommer båda appar att köra en integritetskontroll för att fastställa att all speldata finns där. Om inte kommer den att laddas ner.

Om du använder någon annan spelklient är det bäst att hänvisa till användarhandboken eller ett inlägg i ett forum om hur du lägger till ett befintligt spel i klienten.

Fix 2: Återställ spel från säkerhetskopior

Om du skapade en säkerhetskopia av ditt spel innan det raderades kan du helt enkelt återställa det och återgå till spelandet. Säkerhetskopian kan vara en officiell sådan som skapats med hjälp av spelklienten, eller helt enkelt en kopia av spelkatalogen. Om du har ställt in funktionen för filhistorik i Windows kan du troligen också lokalisera spelet med hjälp av den.

Så här kan du återställa borttagna spel från en säkerhetskopia:

Steam

 1. Se till att enheten som innehåller spelets säkerhetskopia är ansluten till din dator.
 2. Starta Steam.
 3. I det övre vänstra hörnet, klicka på Steam > Säkerhetskopiera och återskapa spel.
 4. Välj alternativet Återställ en tidigare säkerhetskopia och klicka på Nästa.Återställ en tidigare säkerhetskopia.
 5. Klicka på Bläddra och hitta säkerhetskopian. Klicka på Nästa.Bläddralternativ Steam.
 6. Steam kommer att återställa säkerhetskopian.

EA App (Tidigare Origin)

EA-appen har ingen dedikerad backup- och återställningsfunktion, men det finns en enkel lösning på detta. Först, kopiera den säkerhetskopierade spelkatalogen till den önskade platsen, och öppna sedan EA-appen – Meny > Inställningar > Nedladdning > Installationsplats > Redigera. Här, leta upp överkatalogen till din spelkatalog och klicka OK.

Spelet bör visas i ditt spelbibliotek, redo att spelas.

Windows Filhistorik

Den här metoden fungerar endast om File History var aktiverat innan spelet togs bort, och spelkatalogen (eller dess överordnade katalog) valdes som en katalog att säkerhetskopiera. Om ja, använd dessa steg för att återställa spelkatalogen:

 1. Sök efter ”file history” i Windows-sökning (Windows-tangent + S). Klicka på alternativet Återställ dina filer med File History från sökresultaten.
 2. Bläddra till spelkatalogen genom att använda navigeringsknapparna längst ner. Välj spelkatalogen och klicka på den gröna återställningsknappen.Windows File History.
 3. Spelkatalogen kommer att återställas till sin ursprungliga plats.

Fix 3: Kontrollera Papperskorgen

För indie-titlar och äldre videospel är installationsstorleken oftast liten. I detta fall kan det vara en bra idé att ta en titt i Windows Papperskorgen och se om spelkatalogen finns där. Detta gäller bara om du misstänker att du raderade spelkatalogen av misstag och inte avinstallerade den medvetet.

Så här återställer du ett oavsiktligt raderat spel från Papperskorgen:

 1. Öppna papperskorgen genom att dubbelklicka på skrivbordsikonen eller sök helt enkelt efter den i Windows-sökningen (Windows-tangenten + S).
 2. Om spelkatalogen finns där, högerklicka på den och välj Återställ.Återställningsalternativet i Windows papperskorg.
 3. Katalogen kommer att återställas till sin ursprungliga plats.

Fix 4: Ladda ner spelet igen

Moderna spel är enorma och har en komplicerad förgrenad mappstruktur. Om du inte har en säkerhetskopia kan återställningsprocessen vara plågsam, och det är bättre att ladda ner spelet på nytt med hjälp av spelklienten.

Vad händer med sparfiler? Sparfilerna synkroniseras vanligtvis med molnet i de flesta, om inte alla, spelklienter. Dock kan några äldre titlar kanske inte stödja den här funktionen.

Om det molnsynkroniserade sparat spelet inte är det senaste, eller om det är helt otillgängligt, kan du återställa det lokalt sparade spelet på din enhet med hjälp av program för dataåterställning. Detta kommer vi utforska mer ingående i avsnitten som följer.

Hur man återställer utvalda spelfiler

Ofta är det inte hela spelet, utan specifika filer eller sparade spel som försvinner. Lyckligtvis kan dessa filer lätt återställas genom att använda någon av metoderna som beskrivs nedan. Det är bäst att försöka med dessa metoder så snart som möjligt.

Metod 1: Kontrollera inställningarna för antivirusprogram

Antivirusprogram kan felaktigt markera några av dina spelfiler som skadliga och placera dem i karantän. Vanligtvis händer detta med .exe- och .dll-filer. Innan du fortsätter till de andra metoderna i det här avsnittet är det bäst att lägga till ett undantag för dessa filer i ditt antivirus och återställa dem från karantänmappen.

Den exakta processen kommer att variera mellan olika antivirusleverantörer. Men, om du använder Windows Defender, här är hur du kan lägga till ett undantag samt återställa filer från karantän:

 1. Skriv ”säkerhet” i Windows sökfält (Windows-tangenten + S). Klicka på Windows-säkerhet från sökresultaten.
 2. Klicka på Virus & skydd mot hot på instrumentpanelen för Windows-säkerhet.Alternativet Virus och skydd mot hot.
 3. Under Inställningar för virus & skydd mot hot, klicka på Hantera inställningar.Hantera inställningar för virus och skydd mot hot.
 4. Skrolla ner och klicka på Lägga till eller ta bort undantag i sektionen Undantag.Lägga till eller ta bort undantag i Windows Defender.
 5. Klicka på Lägg till ett undantag. Klicka på Mapp och bläddra och välj spelets mapp.Knappen för lägga till ett undantag.
 6. Gå nu tillbaka till Virus & skydd mot hot-instrumentpanelen genom att använda navigeringsfältet till vänster.
 7. Under Aktuella hot, klicka på Skyddshistorik. Hitta spel-filen, klicka Åtgärder > Tillåt på enheten.Alternativet Skyddshistorik i Windows Defender.

Metod 2: Verifiera spelets integritet

Nästan alla spelklienter har en funktion för integritetskontroll. Du kan använda funktionen för att säkerställa att alla nödvändiga spelfiler finns. Så här kan du använda funktionen i Steam och EA App.

Kontrollera spelets integritet i Steam

 1. Öppna Steam.
 2. Gå till Bibliotek.
 3. Högerklicka på det problematiska spelet och välj Egenskaper.
 4. I fliken Lokala filer, klicka på Verifiera spelarkivens integritet.Alternativet Verifiera spelarkivens integritet i Steam.

Laga ett spel i EA-appen

 1. Öppna EA-appen och gå till Bibliotek.
 2. Klicka på de tre punkterna på den problematiska spelets ruta och klicka Reparera.Reparera alternativ i EA-appen.

Metod 3: Använd programvara för dataåterställning

Tredjepartsprogram för dataräddning är ett utmärkt val om du vill återställa ett lokalt sparad spel, eller om det raderade spelet inte laddades ner med en klient (du kan inte verifiera spelets integritet med Steam eller EA i det här fallet).

Det finns flera appar för dataåterställning på webben, men vi beslutade oss för att använda Disk Drill. Den är lättanvänd, har utmärkta algoritmer för dataåterställning och återställer dina filer med filnamnen intakta. Windows-användare kan dra nytta av gratisversionen, som låter dig återställa upp till 500 MB data gratis (mer än nog om du bara ser till att återställa sparade filer och gamla spel).

Obs: Sparade spel finns oftast i mappen C:\Users\Användarnamn\Dokument\SpeletsNamn eller i själva spelmappen.

Så här hämtar du ett spel eller dess sparade filer med Disk Drill:

 1. Ladda ner Disk Drill och installera.
 2. Öppna Disk Drill, välj enheten eller partitionen där spelet var installerat, och klicka på Sök efter förlorad data.Sök efter förlorad data-alternativ i Disk Drill.
 3. Klicka på Granska funna objekt för att se återställbara filer.Skärm för granskning av funna alternativ i Disk Drill.
 4. Expandera sektionerna Raderade eller förlorade och Rekonstruerade för att se raderade, återställbara filer.Dataåterställningssektioner.
 5. Välj spelets sparade filer med kryssrutan och klicka på Återställ.Lista över återställningsbara filer.
 6. Välj ett återställningsmål och klicka på Nästa.Prompt för återställningsmål i Disk Drill.
 7. Disk Drill kommer att återställa de valda filerna.

Slutsats

Det bästa sättet att skydda dig mot att förlora dina spelfiler och framsteg är att skapa regelbundna säkerhetskopior. Idealt sett, håll lokala säkerhetskopior av ditt spel och både lokala samt molnbaserade säkerhetskopior av dina sparade spel.

Vanliga frågor

Återställning av stora, moderna spel är oftast inte värt tiden och pengarna, om du inte har en lokal säkerhetskopia. Det är bäst att helt enkelt ladda ner dem igen, eftersom sparade spel ofta synkroniseras med molnet. Även om de sparade spelen inte är molnsynkroniserade kan du återställa dem med hjälp av tredjepartsverktyg för dataåterställning.
Ja. Du kan använda tredjepartsdataåterställningsprogram eller inbyggda säkerhetskopieringsverktyg i Windows för att återställa raderade speldata.
Ja. Du kan installera om ett raderat spel med hjälp av klienten du använde för att ladda ner det.
Detta beror på vilken typ av fil du har raderat. Om du raderar sparfilen kommer du att förlora allt ditt framsteg i spelet. Om du däremot tar bort en fil från spelkatalogen kan spelet krascha eller vägra att starta över huvud taget.
manuviraj
Manuviraj Godara är en professionell innehållsskrivare med över 4 års erfarenhet. Hans ständigt växande fascination och erfarenhet av teknologi driver honom att skapa innehåll relaterat till dataåterställning och konsumentteknologi.
Godkänd av
12 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, databasadministration och reparation av hårdvara.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required