Hur man återställer raderade eller osparade PowerPoint-filer på en Mac

Avatar photo
Skriven av
24

återställ powerpointfiler på macAtt förlora en osparad PowerPoint-fil eller av misstag radera den på din Mac kan vara extremt stressande. Det finns många anledningar till varför ett sådant problem kan uppstå, och ingen är skyddad från det. Men de goda nyheterna är att om du agerar snabbt kan PPT-presentationen möjligen räddas.

Fortsätt läsa för att lära dig om de mest effektiva lösningarna för dataåterställning som kan återställa PowerPoint på Mac.

Hur man hittar en PowerPoint-fil på en Mac

Innan du påbörjar återställningsprocessen för en PPT-fil är det en utmärkt idé att dubbelkolla om presentationen verkligen är borta från din dator eller inte. Det finns en möjlighet att filen fortfarande finns på din Mac, du behöver bara leta efter den mer noggrant.

Det finns två huvudsakliga sätt du kan leta efter en PowerPoint-presentation på din Mac: antingen via Finder eller Spotlight (för att öppna det, tryck på Kommando + Mellanslag). Sedan behöver du bara skriva in namnet på filen i sökfältet, eller om du inte kommer ihåg namnet, skriv helt enkelt in PPT för att se alla filer med sådan filändelse.spotlight ppt-filer

Dessutom, beroende på hur du har sparat dina PPT-presentationer och om du har använt OneDrive med dina Microsoft-program, kanske du kan hitta filen i ditt OneDrive-konto.

Hur man återställer PowerPoint-filer på en Mac

Har du fortfarande inte lyckats hitta din PowerPoint-presentation på din Mac? Då kan du prova dessa dataåterställningslösningar för att återställa en förlorad PowerPoint på Mac eller en raderad PPT-fil.

Metod 1: Öppna Senaste Filer

Om PowerPoint-applikationen hängde sig, kraschade eller om någon annan händelse inträffade som gjorde att du inte kunde spara din pågående presentation, kan du använda funktionen Öppna Nyligen för att återställa den osparade PPT på Mac.

Följ dessa steg för att återställa en osparad PowerPoint på en Mac med funktionen Öppna senaste:

 1. Starta PowerPoint-applikationen på din Mac.
 2. Använd menyfältet högst upp på skärmen, klicka Arkiv och välj Öppna Senaste från rullgardinsmenyn.open recent mac powerpoint
 3. Klicka på den fil du behöver för att öppna den i PowerPoint.
 4. Klicka Arkiv > Spara som och välj en föredragen plats för filen.

Metod 2: Använd AutoSpara-funktionen i PowerPoint

Ett annat sätt att återställa en PowerPoint-fil är med hjälp av funktionen AutoSpara. Men du bör endast kunna återställa en presentation med denna funktion om du har sparat filen åtminstone en gång och om AutoSpara var aktiverat för den specifika filen.

För att aktivera Autospara måste du klicka på Autospara-växeln högst upp till vänster på PowerPoint-skärmen. När du har gjort det kommer du att bli ombedd att spara din presentation, ge den ett namn och välja en önskad plats. Så om något händer när du arbetar med den presentationen (till exempel om PowerPoint oväntat avslutas), är allt du behöver göra att gå till den valda mappen för att hitta filen där.autospara aktiverat powerpoint mac

Men var lagras PowerPoint AutoSave-filer? Om du vill snabbt navigera till platsen för PowerPoint AutoSave på din Mac, gå till Finder och klicka på Gå > Gå till mapp. Kopiera sedan och klistra in följande mappväg i sökfältet och klicka på (kom ihåg att ersätta username med ditt eget):

/Users/username/Library/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

öppna autospar-mapp ppt mac

När du väl har hittat den fil du behöver kan du antingen dra och släppa den i en annan mapp eller öppna PPT-presentationen och klicka på Arkiv > Spara som.

Metod 3: Återställ från den tillfälliga mappen

Mappen Temporära filer är en dold mapp på din Mac som lagrar vissa operativsystem- och applikationsfiler som automatiskt raderas efter en tid. Det finns en liten chans att PowerPoint-presentationen du letar efter har hamnat i Temp-mappen.

Följ dessa steg för att öppna Tillfälliga mappen och återställa en PowerPoint-fil som inte sparades på din Mac:

 1. Starta Terminal (gå till Startplattan och skriv Terminal i sökfältet).
 2. Skriv följande kommando i Terminal-fönstret och tryck på Retur-tangenten: echo $TMPDIR
 3. Sedan skriver du in detta kommando och trycker på Retur för att öppna Temp-mappen: open $TMPDIRterminal find tempfiles folder
 4. Sök efter filen i TemporaryItems-mappen och com.microsoft.Powerpoint-mappen.temporaryitems on mac

Metod 4: Använd programvara för dataåterställning

Om du är säker på att den PPT-fil som du söker efter faktiskt har raderats, skulle ditt bästa alternativ vara att använda en applikation för dataåterställning för att återställa presentationen. När det gäller att välja ett sådant verktyg rekommenderar vi Disk Drill eftersom det är intuitivt, lätt att navigera och har visat sig vara mycket effektivt för att återställa raderade eller förlorade filer.

Disk Drill är kompatibel med alla större filsystem (HFS/HFS+, APFS, NTFS, FAT, osv.) och kan återställa över 400 olika filtyper. Dessutom har denna mjukvara en gratis provversion som låter dig skanna din enhet och förhandsgranska de hittade filerna.

Viktigt: För att förhindra att din Mac skriver över den raderade PowerPoint-filen och öka chanserna till framgångsrik återställning av presentationen, sluta använda din dator eller den enhet som innehåller filen så snart du märker av dataförlusten.

Följ dessa steg för att återskapa en raderad PowerPoint på din Mac:

 1. Ladda ner Disk Drill och följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet.
 2. Starta appen och välj den enhet där PowerPoint-filen tidigare var placerad.
 3. Klicka på knappen Sök efter förlorad data för att påbörja skanningen.skanna mac med disk drill
 4. Vänta tills skanningen är klar och klicka på Förhandsgranska funna objekt.recensioner hittade objekt disk drill
 5. Klicka på Dokument i sidofältet för att begränsa din sökning eller skriv in PPT i sökfältet högst upp till höger för att bara visa PowerPoint-presentationer. Klicka på ögonikonen bredvid en fil för att förhandsgranska den.
 6. Välj de filer du önskar återställa och klicka på knappen Återställ.återställ ppt presentation disk drill mac
 7. Välj en målmapp för de återställda filerna och klicka på OK för att bekräfta.

Metod 5: Återställ från en Time Machine-säkerhetskopia

Time Machine är ett inbyggt säkerhetskopieringsverktyg som finns i alla Mac-datorer. Om du regelbundet har använt detta program för att säkerhetskopiera dina data bör du kunna använda en av dessa säkerhetskopieringsversioner för att återställa en raderad PowerPoint-presentation.

Följ dessa steg för att återställa en PPT-fil på din Mac med Time Machine:

 1. Anslut enheten som innehåller dina Time Machine-säkerhetskopior till din Mac (om du använde en intern enhet för säkerhetskopior, hoppa över det här steget).
 2. Klicka på Time Machine-ikonen på menyfältet högst upp på din skärm och välj Gå in i Time Machine.gå in i time machine på mac
 3. Navigera till mappen där den raderade PPT-filen tidigare låg.
 4. Använd pilarna och tidslinjen till höger för att välja den nödvändiga säkerhetskopia-versionen.time machine ppt presentation
 5. För att förhandsgranska en fil, klicka på den och tryck på SpaceBar-tangenten.
 6. Välj den PPT-fil du behöver och klicka på button.

Den återställda PowerPoint-presentationen kommer omedelbart att placeras tillbaka i samma mapp där den lagrades innan den raderades.

Metod 6: Återställ från OneDrive

OneDrive är en molnlagringslösning tillgänglig för alla prenumeranter av Microsoft 365. Om du har använt den för att spara dina PowerPoint-presentationer, bör du kunna använda den för att återställa borttagna sådana.

Följ dessa steg för att återskapa en raderad PPT-fil från OneDrive:

 1. Använd vilken webbläsare som helst, gå till onedrive.live.com och logga in på ditt OneDrive-konto.
 2. Navigera till mappen Papperskorgen.
 3. Leta efter den raderade PPT-filen.
 4. Klicka på filen du vill återställa och klicka sedan på Återställ-knappen längst upp.återställ raderad ppt onedrive

Vanliga frågor:

Dubbelklicka på presentationsfilen för att öppna den i PowerPoint på din dator. Om du inte har PowerPoint-appen på din Mac och vill öppna en PPT-presentation, högerklicka på filen, välj Öppna med från rullgardinsmenyn och klicka på Keynote.
Den vanligaste orsaken till att PowerPoint inte öppnas på en Mac är att andra appar som körs i bakgrunden kan störa det. Försök därför att avsluta alla appar (gå till Apple-menyn > Tvinga avsluta) och starta sedan PowerPoint igen.
Följ dessa steg för att spara en PowerPoint-presentation på din Mac:
 1. Klicka på Arkiv i menyn högst upp på skärmen och välj Spara som.
 2. Skriv in ett önskat namn på presentationen, välj den mapp du vill använda som plats för filen och välj ett filformat.
 3. Eller klicka på Nätverksplatser för att spara presentationen på ditt OneDrive-konto.
 4. När du är klar klickar du på Spara.
Avatar photo
Romana Levko är en professionell innehållsskribent med ett starkt intresse för teknikrelaterade ämnen. Hennes huvudfokus är på dataåterställning, Apple-produkter och cybersäkerhet. Hon spenderar sin fritid med att experimentera med sin Mac och lyssna igenom sina favoritmusikalbum.
Godkänd av
12 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, databasadministration och hårdvarureparation.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required