Καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων RAID για Windows, Linux και Mac

Δοκιμάζουμε κάθε εφαρμογή που συστήνουμε για να σας προσφέρουμε τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις.
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
29

best raid data recovery softwareΨάχνετε για το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων RAID για να ανακτήσετε χαμένα ή κατεστραμμένα αρχεία από τον πίνακα RAID σας; Αυτός ο πλήρης οδηγός εξερευνά διάφορες εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων RAID συμβατές με τα λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και Mac.

Συζητάμε τα χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς κάθε επιλογής για να σας προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο συμβουλευτικό πλαίσιο σχετικά με την επιλογή της πιο κατάλληλης λύσης για το συγκεκριμένο σενάριο απώλειας δεδομένων σας – είτε πρόκειται για βλάβη λογισμικού, τυχαία διαγραφή αρχείων ή οποιαδήποτε άλλη αιτία. Με αυτές τις πληροφορίες, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να επιλέξετε το κατάλληλο εργαλείο για τους στόχους ανάκτησης δεδομένων RAID σας.

Τι είναι η Ανάκτηση RAID;

Η ανάκτηση δεδομένων RAID είναι η διαδικασία αποκατάστασης ή ανάκτησης δεδομένων από ένα σύστημα πλεονάζοντος πίνακα ανεξάρτητων δίσκων (RAID). Το RAID είναι μια τεχνολογία που συνδυάζει πολλαπλούς δίσκους σε μία ενιαία λογική μονάδα για να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, αξιοπιστία και προστασία δεδομένων.

Ωστόσο, παρά τα οφέλη του RAID, η απώλεια δεδομένων μπορεί ακόμα να συμβεί λόγω διάφορων αιτιών, όπως διαφθορά του λογισμικού ή τυχαία διαγραφή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λογισμικό ανάκτησης δεδομένων RAID για να επαναφέρει τα δεδομένα από τους αποτυχημένους ή κατεστραμμένους δίσκους στον πίνακα RAID.

Ωστόσο, όχι όλες οι εφαρμογές λογισμικού για την ανάκτηση δεδομένων RAID είναι συμβατές τόσο με λογισμικά όσο και με υλικά RAIDs και τις πολλαπλές δυνατές διαμορφώσεις τους, που είναι:

Διαμόρφωση RAID Περιγραφή
RAID 0 Η αποθηκευτική χωρητικότητα αυτού του συνόλου RAID είναι ίση με το άθροισμα των χωρητικοτήτων των επιμέρους δίσκων που το απαρτίζουν. Επειδή τα δεδομένα κατανέμονται ισόποσα σε όλους τους δίσκους, η απόδοση βελτιώνεται σημαντικά.
RAID 1 Χρησιμοποιώντας καθρέφτισμα δίσκων, τα δεδομένα γράφονται πλήρως σε τουλάχιστον δύο δίσκους έτσι ώστε να μπορούν να ανακτηθούν χωρίς προβλήματα ακόμα και αν ένας δίσκος αποτύχει πλήρως.
RAID 2 Αυτή η διαμόρφωση RAID δεν χρησιμοποιείται πολύ πλέον στις μέρες μας. Παλιότερα, χρησιμοποιούνταν για να συγχρονίσει την περιστροφή του spindle του δίσκου για την αποθήκευση δεδομένων σε διαφορετικές φυσικές συσκευές αποθήκευσης, με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε διαδοχικό bit να βρίσκεται σε διαφορετικό δίσκο.
RAID 3 Επίσης, αυτή η διαμόρφωση RAID δεν χρησιμοποιείται πλέον στις μέρες μας. Εισάγει κωδικό ανίχνευσης λαθών που αποθηκεύεται σε έναν από τους δίσκους που απαρτίζουν τον πίνακα.
RAID 4 Όπως και το RAID 0, αυτή η διαμόρφωση RAID κατανέμει ισόποσα τα δεδομένα σε πολλούς δίσκους για αυξημένη απόδοση, αλλά εισάγει επίσης κωδικό ανίχνευσης λαθών που αποθηκεύεται σε έναν από τους δίσκους που απαρτίζουν τον πίνακα ώστε τα αρχεία να είναι ανακτήσιμα σε περίπτωση αποτυχίας ενός δίσκου.
RAID 5 Αντί να αποθηκεύει τον κωδικό ανίχνευσης λαθών σε αφιερωμένο δίσκο, το RAID 5 τον κατανέμει σε όλους τους δίσκους του πίνακα, όπως κάνει και με τα κανονικά δεδομένα.
RAID 6 Αποθηκεύοντας διπλάσιο αριθμό μπλοκ κωδικού ανίχνευσης λαθών, το RAID 6 μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι δύο δίσκους που αποτυγχάνουν (όχι μόνο ένα όπως το RAID 4 και RAID 5).
Συνδυασμένη (εμφωλευμένη) διαμόρφωση RAID Οι συνδυασμένες ή εμφωλευμένες διαμορφώσεις RAID αναφέρονται σε διαμορφώσεις όπου συνδυάζονται δύο ή περισσότερα διαφορετικά επίπεδα RAID για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος λογικός δίσκος. Για παράδειγμα, το RAID 10 (γνωστό επίσης ως RAID 1+0) είναι μια εμφωλευμένη διαμόρφωση που συνδυάζει το RAID 1 (καθρέφτισμα) και το RAID 0 (striping) για να προσφέρει τόσο βελτιωμένη ανάκτηση δεδομένων όσο και αυξημένη απόδοση. Σε μια διαμόρφωση RAID 10, τα δεδομένα αρχικά καθρεφτίζονται στους δίσκους και στη συνέχεια κατανέμονται σε επιπλέον δίσκους για να διανεμηθούν τα δεδομένα και να βελτιωθεί η απόδοση.

Υπάρχει επίσης μια διαμόρφωση δίσκων που ονομάζεται JBOD (συντομογραφία του “just a bunch of disks”). Σε αυτήν τη διαμόρφωση, πολλοί δίσκοι συνδέονται μαζί για να σχηματίσουν μία μοναδική λογική μονάδα αποθήκευσης, αλλά οι δίσκοι δεν σχηματίζουν έναν πίνακα RAID. Αυτό σημαίνει ότι οι δίσκοι αντιμετωπίζονται ως ανεξάρτητοι δίσκοι, και δεν υπάρχει αντιστοίχιση ή προστασία δεδομένων από τον πίνακα.

Καλύτερο Λογισμικό Ανάκτησης RAID

Σε αυτή την ενότητα, θα σας συστήσουμε το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης RAID που υπάρχει, για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα σας όσο το δυνατόν συντομότερα.

1. R-Studio

r-studio mac

Το R-Studio είναι επαγγελματικό λογισμικό ανάκτησης RAID με υποστήριξη για τις περισσότερες διαμορφώσεις RAID (0, 1, 4, 5, 6, 10, 1E, 5E, 5EE, 6E) και όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό, πρέπει να είστε ένας αρκετά τεχνικά καταρτισμένος χρήστης, επειδή υπάρχουν πολλές προηγμένες επιλογές προς ρύθμιση, και όχι όλες εξηγούνται καθαρά. Ευτυχώς, το R-Studio μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα τις παραμέτρους RAID 5 και 6, οπότε τουλάχιστον δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνετε αυτό.

Όσοι κατακτήσουν το R-Studio ανταμείβονται με εξαιρετικές επιδόσεις ανάκτησης αρχείων RAID και την ικανότητα σάρωσης σοβαρά κατεστραμμένων ή άγνωστων συστημάτων αρχείων για γνωστούς τύπους αρχείων.

Pros

 • Υποστηρίζει τις περισσότερες διαμορφώσεις RAID
 • Διαθέσιμο σε πολλά λειτουργικά συστήματα
 • Αυτόματη αναγνώριση παραμέτρων RAID
 • Άριστη απόδοση
Cons
 • Δεν είναι εύκολο στη χρήση

Τιμή:

Ξεκινά από $49.99. Διαθέσιμη δωρεάν επίδειξη έκδοση.

2. Disk Drill

Το Disk Drill είναι ένα λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για Windows και macOS, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθά τους χρήστες να ανακτήσουν εύκολα χαμένα ή διαγραμμένα δεδομένα από διάφορες συσκευές αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων των πινάκων RAID των Linux και Windows (0, 1, 5, 6, 10, 1E και jbod).

Η εκτέλεση ανάκτησης RAID δεν είναι πιο περίπλοκη από την εκτέλεση ανάκτησης δεδομένων εξωτερικού σκληρού δίσκου χάρη στην φιλική προς τον χρήστη διεπαφή και στη βολική διαδικασία βήμα προς βήμα.

Αντίθετα με πολλές άλλες εφαρμογές λογισμικού ανάκτησης δεδομένων RAD για Windows, το Disk Drill μπορεί να προεπισκοπήσει όχι μόνο τα ανακτήσιμα δεδομένα αλλά και να εκτελέσει την πραγματική τους ανάκτηση. Η δωρεάν έκδοση μπορεί να ανακτήσει μέχρι και 500 MB χαμένων δεδομένων από συστοιχίες RAID και άλλες συσκευές αποθήκευσης.

Pros

 • Υποστηρίζει τις περισσότερες διαμορφώσεις RAID
 • Εύχρηστη διεπαφή
 • Ανακτά μέχρι και 500 MB δεδομένων δωρεάν
 • Συνοδεύεται από χρήσιμα εργαλεία αντιγράφων ασφαλείας και προστασίας δεδομένων
Cons
 • Έλλειψη προχωρημένων επιλογών παραμετροποίησης

Τιμή:

Ξεκινά από $89.00 (προαιρετικές αναβαθμίσεις εφ’ όρου ζωής $29.00). Διαθέτει δωρεάν έκδοση.

3. DiskInternals RAID Recovery

Ανάκτηση RAID της DiskInternals

Η ανάκτηση RAID από την DiskInternals είναι σχεδιασμένη ειδικά για να βοηθά τους χρήστες των Windows να ανακτήσουν δεδομένα RAID. Το λογισμικό υποστηρίζει το RAID 0, RAID 1, 0+1, 1+0, 1E, RAID 4, RAID 5, 50, 5EE, 5R, RAID 6, RAID 60 και JBOD, καθιστώντας το ιδιαίτερα πολυεργαλειακό.

Εκτός από τις πιο συνηθισμένες διαμορφώσεις RAID, το RAID Recovery μπορεί να επικοινωνήσει με αφιερωμένους ελεγκτές RAID όπως Adaptec, HP, Dell, MegaRAID, Silicon RAID Controllers και άλλους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το RAID Recovery για να δημιουργήσετε εικόνες δίσκων για σκοπούς αντιγραφής ασφαλείας και ανάκτησης. Απλώς θα ευχόμασταν το λογισμικό να ήταν πιο βολικό στη χρήση επειδή μένει πολύ πίσω από λύσεις όπως το Disk Drill σε αυτόν τον τομέα.

Pros

 • Σχεδιασμένο για ανάκτηση λογισμικού και υλικού RAID
 • Πλατιά υποστήριξη ελεγκτών RAID και διαμόρφωσης
 • Μπορεί να δημιουργήσει εικόνες δίσκων
Cons
 • Ακριβό
 • Δεν είναι βολικό στη χρήση

Τιμή:

Ξεκινά από $249. Διατίθεται δωρεάν έκδοση.

4. Εργαλείο Ανάκτησης Δεδομένων RAID της Stellar

ανάκτηση δεδομένων stellar

Το Stellar RAID Data Recovery Tool είναι ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων RAID για Windows με υποστήριξη για RAID 0, 5, 6. Μπορεί να ανακτήσει δεδομένα από διαμορφωμένες και μη προσβάσιμες συστοιχίες RAID, SSD RAID συστοιχίες, και συστοιχίες που έχουν υποστεί λογική βλάβη.

Όπως και άλλα προϊόντα λογισμικού της Stellar, το RAID Data Recovery Tool έχει σχεδιαστεί με τους κανονικούς χρήστες των Windows κατά νου, έτσι απαιτούνται μόνο λίγα απλά βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων Stellar RAID δωρεάν, αλλά απαιτείται άδεια Stellar Data Recovery Technician ή Toolkit για να ξεκλειδώσετε απεριόριστη ανάκτηση.

Pros

 • Εύκολο στη χρήση
 • Αναπτύχθηκε από μια φημισμένη εταιρεία
 • Συχνές ενημερώσεις
Cons
 • Υποστηρίζει μόνο RAID 0, 5, 6
 • Ακριβό

Τιμή:

Ξεκινά από $199. Διαθέσιμη δωρεάν έκδοση.

5. DiskGenius

Αρχική οθόνη του DiskGenius.

Το DiskGenius δεν είναι απλώς ένα εργαλείο λογισμικού ανάκτησης δεδομένων – λειτουργεί επίσης ως ένας αξιόπιστος διαχειριστής δίσκων. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε τις κατατμήσεις σας, να κλωνοποιήσετε τους δίσκους σας, να ανακτήσετε τα μόνιμα διαγραμμένα αρχεία σας και περισσότερα.

Κυρίως για προχωρημένους χρήστες, το DiskGenius μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να το κατανοήσει κανείς, και το παρωχημένο του περιβάλλον διεπαφής σίγουρα δε βοηθά σε αυτό, αλλά όσοι ξεπεράσουν την απότομη καμπύλη μάθησης ανταμείβονται με προχωρημένες λειτουργίες όπως ανίχνευση και επιδιόρθωση κακών τομέων, η δυνατότητα να στείλει μια εντολή TRIM σε ελεγκτές SSD, ή δυνατότητες εικονικού RAID.

Το DiskGenius προσφέρει ένα μοντέλο freemium με τρεις βαθμίδες: Δωρεάν, Κανονική, και Επαγγελματική. Η Δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να ανακτήσετε αρχεία έως 64 KB και προσφέρει περίπλοκη διαχείριση τμημάτων. Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι επί πληρωμή άδειες είναι άδειες διάρκειας ζωής, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τρέχουσες συνδρομές.

Pros

 • Διπλή λειτουργικότητα ως εργαλείο ανάκτησης δεδομένων και διαχείρισης δίσκου
 • Προηγμένες λειτουργίες για επαγγελματίες
 • Κλωνοποίηση δίσκου και δυνατότητες εικονικού RAID
 • Άδειες χρήσης εφ’ όρου ζωής
Cons
 • Απότομη καμπύλη μάθησης
 • Περίπλοκο περιβάλλον διεπαφής
 • Μέση απόδοση στη σάρωση υπογραφών

Τιμή:

Ξεκινά από $69.90. Διαθέσιμη δωρεάν έκδοση.

6. GetDataBack

GetDataBack

Το GetDataBack μπορεί να είναι μία από τις πιο άσχημες εφαρμογές των Windows που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, αλλά μπορεί να σώσει την κατάσταση όταν πρόκειται για εκτέλεση ανάκτησης δεδομένων από δισκοπίθαρους RAID.

Οι αλγόριθμοι ανάκτησης μόνο για ανάγνωση μπορούν να ανακτήσουν με ασφάλεια δεδομένα από τα συστήματα αρχείων Windows NTFS, FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, Linux EXT, EXT2, EXT3, EXT4 και Apple HFS+, APFS.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι ότι δύο διαφορετικές εκδόσεις του λογισμικού χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση NTFS και την αποκατάσταση FAT. Μάλιστα, η Runtime Software, η εταιρεία πίσω από το GetDataBack, πουλάει ένα αφιερωμένο εργαλείο αποκατάστασης RAID, καθώς και δύο διαφορετικά πακέτα αποκατάστασης RAID.

Pros

 • Δωρεάν ενημερώσεις εφ’ όρου ζωής με την αγορά
 • Ασφαλές, μόνο για ανάγνωση σχεδιασμό
Cons
 • Άσχημη διεπαφή χρήστη
 • Υποστηρίζει μόνο RAID 0 και 5
 • Υποστήριξη NTFS και FAT σε διαφορετικές εκδόσεις του εργαλείου

Τιμή:

Ξεκινά από $79. Διαθέσιμη δωρεάν έκδοση.

7. TestDisk

testdisk καινούργιο αρχείο καταγραφής windows

Το TestDisk είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή λογισμικού ανάκτησης δεδομένων. Ο βασικός του σκοπός είναι να διορθώσει προβλήματα στον πίνακα των διαμερισμάτων και σχετιζόμενα με την εκκίνηση θέματα, όπως αυτά που προκαλούνται από ελαττωματικό λογισμικό, ανθρώπινα λάθη, ή κακόβουλο λογισμικό.

Μπορεί να επιδιορθώσει κατεστραμμένες διατάξεις RAID 0, 1 και 5 σε λίγα βήματα που εκτελούνται μέσω της διεπαφής χρήστη γραμμής εντολών. Η απουσία μιας γραφικής διεπαφής χρήστη είναι ευρέως θεωρούμενη ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του TestDisk διότι καθιστά το εργαλείο λιγότερο προσβάσιμο σε απείρους χρήστες.

Το TestDisk περιλαμβάνει ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που ονομάζεται PhotoRec, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλό δωρεάν λογισμικό ανάκτησης RAID, και υπάρχει ακόμα και γραφικό περιβάλλον για αυτό, που ονομάζεται QPhotoRec.

Pros

 • Εντελώς δωρεάν
 • Ανοιχτού κώδικα
 • Ικανό να επιδιορθώνει κατεστραμμένα RAIDs
Cons
 • Διεπαφή χρήστη γραμμής εντολών
 • Δεν είναι κατάλληλο για αρχάριους

Τιμή:

Εντελώς δωρεάν

8. Reclaime Δωρεάν Ανάκτηση RAID

διεκδίκησε με

Το Reclaime Free Raid Recovery είναι μια κάπως ασυνήθιστη εφαρμογή λογισμικού ανάκτησης δεδομένων RAID επειδή δεν μπορεί να ανακτήσει κανένα δεδομένο από μόνο του.

Ο σκοπός του είναι να παράγει είτε ένα πλήρες αντίγραφο του πίνακα ή το σύνολο των παραμέτρων (σειρά δίσκων, μέγεθος μπλοκ, αρχικό χρονικό διάστημα και περισσότερα), ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε χαμένα δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Disk Drill ή το TestDisk.

Τα RAID 0, 0+1, 1+0, 1Е, 5, 6 υποστηρίζονται όλα, καθώς και συσκευές NAD από εταιρίες όπως η QNAP, NETGEAR, Synology και Buffalo.

Pros

 • Εντελώς δωρεάν
 • Πολύ απλό στη χρήση
 • Υποστηρίζει τους πιο διαδεδομένους τύπους RAID
Cons
 • Απαιτούμενο επιπλέον λογισμικό για την ολοκλήρωση της ανάκτησης δεδομένων RAID

Τιμή:

Εντελώς δωρεάν

9. UFS Explorer

UFS Explorer

Το UFS Explorer είναι μια πολυεπίπεδη και πολυπλατφορμική οικογένεια εφαρμογών ανάκτησης δεδομένων ικανή να αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων απώλειας δεδομένων σε Windows, Mac και Linux.

Όσοι αναζητούν μια λύση ανάκτησης RAID για Windows πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο UFS Explorer RAID Recovery, το οποίο μπορεί να επιλύσει τα πιο συνηθισμένα προβλήματα απώλειας δεδομένων.

Το εργαλείο υποστηρίζει RAID 0, RAID 1E, RAID 3, RAID 5, RAID 6, RAID 7, και ακόμα RAID επίπεδο 10, 50, 60, 50E, κ.λπ. Μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα τις παραμέτρους RAID και να εκτελέσει εικονική συναρμολόγηση RAID, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο αν η διεπαφή χρήστη του δεν ήταν τόσο παρωχημένη.

Pros

 • Υποστηρίζει Windows, Mac και Linux
 • Λειτουργεί με τους περισσότερους τύπους RAID
Cons
 • Παρωχημένη διεπαφή χρήστη
 • Αρκετά ακριβό

Τιμή:

Ξεκινά από $64.95 για την κανονική έκδοση του UFS Explorer

Πώς να Επιλέξετε Λογισμικό Ανάκτησης RAID

Κατά την επιλογή του καλύτερου λογισμικού ανάκτησης RAID, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν:

 • 💻 Συμβατότητα λειτουργικού συστήματος: Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό είναι συμβατό με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.
 • 🔢 Υποστηριζόμενες διαμορφώσεις RAID: Το λογισμικό πρέπει να υποστηρίζει τον τύπο RAID που χρησιμοποιείτε.
 • 🗂️ Μορφές αρχείων: Το λογισμικό πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσει τους τύπους αρχείων που χρειάζεστε.
 • 🤩 Ευκολία στη χρήση: Το λογισμικό πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση, ακόμα και για εκείνους με λίγη τεχνική εμπειρία.
 • 💰 Τιμή: Λάβετε υπόψη το κόστος του λογισμικού και συγκρίνετε το με τις δυνατότητες και την απόδοσή του.

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τη φήμη και την υποστήριξη πελατών που παρέχεται από τον προμηθευτή του λογισμικού. Ένας προμηθευτής με καλή φήμη και καλή υποστήριξη πελατών μπορεί να σας βοηθήσει γρήγορα να επιλύσετε οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να συναντήσετε κατά τη διαδικασία ανάκτησης.

Συμπέρασμα

Οι διατάξεις RAID μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε ένα μέρος, που σημαίνει ότι τα περιστατικά απώλειας δεδομένων που τα εμπλέκουν μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Ευτυχώς, η ανάκτηση δεδομένων RAID είναι συχνά δυνατή, και υπάρχουν πολλά από τα καλύτερα εργαλεία λογισμικού ανάκτησης RAID που την καθιστούν εύκολη. Παραδείγματα εξαιρετικού δωρεάν λογισμικού ανάκτησης RAID περιλαμβάνουν το R-Studio, το Disk Drill και το Zero Assumption Recovery. Με τη βοήθειά τους και λίγη τύχη, θα πρέπει να μπορέσετε να πάρετε πίσω τα δεδομένα σας σε χρόνο μηδέν.

Συχνές Ερωτήσεις

Εάν ένας ή περισσότεροι δίσκοι σε έναν συστοιχία RAID αποτύχουν, μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια πρόσβασης στην ολόκληρη συστοιχία. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να ανακτήσετε τα δεδομένα από τους αποτυχημένους δίσκους ξεχωριστά χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων συστοιχίας RAID όπως το Disk Drill προτού προσπαθήσετε να ξαναχτίσετε τη συστοιχία.
Δεν υπάρχει "καλύτερη" διαμόρφωση RAID για ανάκτηση δεδομένων, καθώς η ιδανική διαμόρφωση θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις σας. Ωστόσο, μερικές διαμορφώσεις RAID είναι πιο κατάλληλες για ανάκτηση δεδομένων από άλλες. Για παράδειγμα, η RAID 1, η οποία χρησιμοποιεί την αντανάκλαση για να δημιουργήσει μια ακριβή αντιγραφή των δεδομένων σε δύο ή περισσότερους δίσκους, μπορεί να παρέχει εξαιρετική προστασία δεδομένων και να διευκολύνει την ανάκτηση δεδομένων αν αποτύχει ένας από τους δίσκους.
Εάν έχετε χάσει πρόσβαση στον πίνακα RAID σας και χρειάζεστε να ανακτήσετε τα δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill για να σαρώσετε τους δίσκους και να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα δεδομένα:
 1. Συνδέστε τους δίσκους από τον αποτυχημένο πίνακα RAID στον υπολογιστή σας.
 2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Disk Drill στον υπολογιστή.
 3. Ανοίξτε το Disk Drill και πηγαίνετε στην καρτέλα RAIDs.
 4. Ξεκινήστε μια σάρωση του πίνακα RAID σας και δώστε στο Disk Drill λίγο χρόνο για να ολοκληρώσει.
 5. Προεπισκόπηση των ανακτηθέντων αρχείων και αποθηκεύστε τα σε νέα τοποθεσία.
Εάν ένας ή περισσότεροι σκληροί δίσκοι στον πίνακα RAID σας έχουν υποστεί φυσική βλάβη, τότε σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με ένα επαγγελματικό κέντρο ανάκτησης δεδομένων RAID και να περιγράψετε το πρόβλημά σας σε αυτούς.
Ο David Morelo είναι ένας επαγγελματίας συντάκτης περιεχομένου στην τεχνολογική νίσα, καλύπτοντας τα πάντα από καταναλωτικά προϊόντα μέχρι αναδυόμενες τεχνολογίες και τη διατομεακή τους εφαρμογή.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.