Πώς να Ανακτήσετε Δεδομένα από μια Κατεστραμμένη Κάρτα SD Συμπεριλαμβανομένων των ΔΩΡΕΑΝ Επιλογών

Avatar photo
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
35

Ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένη κάρτα SD

Αξιόπιστη όσο και μια σύγχρονη υψηλής χωρητικότητας κάρτα SD είναι, μπορεί να αποτύχει ξαφνικά, παίρνοντας μαζί της τα δεδομένα σας. Μια χαλασμένη κάρτα SD δεν είναι προσβάσιμη μέσω των παραδοσιακών μέσων και μπορεί να αποτελέσει πρόκληση το να πάρετε πίσω αυτά τα δεδομένα, αν δεν είστε προσεκτικοί με τις επόμενες κινήσεις σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε το είδος της ζημιάς που οδηγεί σε μια κατεστραμμένη κάρτα SD, ποιες είναι οι επιλογές σας για ανάκτηση οποιωνδήποτε δεδομένων αποθηκευμένων σε αυτήν, καθώς και μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προλάβετε την απώλεια δεδομένων από την κάρτα SD στο μέλλον.

Είναι η κάρτα σας πραγματικά χαλασμένη;

Η “χαλασμένη” σας κάρτα SD μπορεί να μην είναι τόσο χαλασμένη όσο νομίζετε. Υπάρχουν δύο είδη βλάβης που μπορεί να συμβούν: λογισμικού και φυσική. Η βλάβη λογισμικού είναι σχετική με το πρόγραμμα και συνήθως μπορεί να επιδιορθωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Παρέχει επίσης την ευκαιρία να ανακτήσετε δεδομένα από μια λογικά χαλασμένη κάρτα SD χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Ακολουθούν κάποια συνηθισμένα είδη λογικής βλάβης:

 • Κατεστραμμένο σύστημα αρχείων – Το σύστημα αρχείων της κάρτας SD σας μπορεί να καταστραφεί εάν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια κρίσιμων διεργασιών. Σε κατεστραμμένη κατάσταση, το λειτουργικό σας σύστημα (OS) δεν θα ξέρει πώς να βρει τα δεδομένα σας.
 • Μολύνθηκε από κακόβουλο λογισμικό – Μια κάρτα SD που περιέχει κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μην εμφανίζεται όπως πριν, λόγω ενός ιού που επηρεάζει το σύστημα αρχείων. Αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι ανεπανόρθωτη.
 • Λείπει το σύστημα αρχείων – Χωρίς ένα σύστημα αρχείων, τα δεδομένα σας δεν θα είναι προσβάσιμα. Η κάρτα SD θα εμφανίζεται σε κατάσταση RAW στη Διαχείριση Δίσκων και ο υπολογιστής σας μπορεί να προτείνει τη μορφοποίησή της, ακόμη κι αν περιέχει ακόμα δεδομένα.
 • Κατεστραμμένοι ή παλαιωμένοι οδηγοί – Οι οδηγοί διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ της κάρτας SD σας και του OS. Χωρίς λειτουργικούς οδηγούς, το λειτουργικό σύστημά σας δεν θα αναγνωρίζει την κάρτα SD, με αποτέλεσμα ένα σφάλμα συσκευής I/O.

Από την άλλη πλευρά, η φυσική βλάβη είναι πολύ πιο καταστροφική. Ορατά κατεστραμμένα πλαστικά καλύμματα, φθαρμένες επαφές και ένα συνθλιμμένο chip μνήμης flash είναι όλα σημάδια ότι μια κάρτα SD έχει υποστεί φυσική βλάβη από την οποία μπορεί να μην μπορείτε να ανακάμψετε μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης για να δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας.

Πώς να Ανακτήσετε Αρχεία από μια Κατεστραμμένη SD Κάρτα

Για να ανακτήσετε αρχεία από μια προβληματική κάρτα SD (SD, SDHC, SDXC), έχετε δύο επιλογές: χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων ή απευθυνόμενοι σε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων. Το πρώτο θα είναι δυνατό σε περιπτώσεις όπου η κάρτα SD υποστεί λογική ζημιά, αλλά σε περιπτώσεις σωματικής ζημιάς, το δεύτερο είναι η μόνη σας επιλογή.

Χρήση Λογισμικού Ανάκτησης Δεδομένων

Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων σας επιτρέπει να ακολουθήσετε μια προσέγγιση «κάντο μόνος σου» για την ανάκτηση των δεδομένων σας. Σε περιπτώσεις που η κάρτα SD σας είναι μη προσβάσιμη λόγω λογικής βλάβης, τέτοιο λογισμικό μπορεί να παρακάμψει το πρόβλημα και να ανακτήσει τα δεδομένα από την κάρτα SD.

Το Disk Drill είναι ένα τέτοιο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που είναι διαθέσιμο σε Windows και macOS και καθιστά τη διαδικασία ανάκτησης πολύ εύκολη. Η διαισθητική του διεπαφή επιτρέπει ακόμα και στους αρχάριους να διαπλέουν απροβλημάτιστα τη διαδικασία, ενώ η έκδοση για Windows σας επιτρέπει να ανακτήσετε έως και 500 MB δεδομένων δωρεάν.

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία ανάκτησης δεδομένων καθ’ αυτή, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας της κάρτας σας σε μορφή εικόνας, επειδή οι προσπάθειες ανάκτησης δεδομένων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε περαιτέρω απώλεια δεδομένων. Με ένα αντίγραφο ασφαλείας της κάρτας SD σας αποθηκευμένο ασφαλώς στον σκληρό σας δίσκο, δημιουργείτε ουσιαστικά ένα “κλώνο” της τρέχουσας κατάστασης της κάρτας σας. Αυτό σας επιτρέπει να επαναλαμβάνετε την προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων χωρίς κανέναν κίνδυνο εμπλοκής.

Ευτυχώς, το Disk Drill περιλαμβάνει μια δωρεάν λειτουργία αντιγραφής δεδομένων byte προς byte που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της κάρτας SD σας. Έχετε κατά νου ότι πρέπει να έχετε μια άδεια Disk Drill PRO αν σχεδιάζετε να ανακτήσετε δεδομένα από την εικόνα (ή να ανακτήσετε περισσότερα από 500 MB στα Windows). Ακολουθεί ο τρόπος για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας το Disk Drill:

 1. Λήψη του Disk Drill από την επίσημη ιστοσελίδα και εγκατάστασή του στον υπολογιστή σας.Εγκατάσταση του Disk Drill στα Windows.
 2. Συνδέστε τη χαλασμένη κάρτα μνήμης στον υπολογιστή σας και εκκινήστε το Disk Drill. Αν η κάρτα SD ανιχνεύθηκε σωστά, θα πρέπει να τη δείτε στην κύρια οθόνη.
 3. Επιλέξτε το εργαλείο Drive Backup από τον αριστερό πλαισίο.
 4. Επιλέξτε την χαλασμένη κάρτα SD και κάντε κλικ στο κουμπί Byte-to-Byte Backup.byte to byte backup sd card dead
 5. Επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε την εικόνα αντιγράφου ασφαλείας και κάντε κλικ OK για να ξεκινήσει η διαδικασία του αντιγράφου ασφαλείας. dead sd card backup begin

Αφού έχετε πάρει αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε με ασφάλεια αυτά τα βήματα για να ανακτήσετε την κατεστραμμένη SD κάρτα:

 1. Επιστρέψτε στην καρτέλα Συσκευές Αποθήκευσης του Disk Drill (βρίσκεται στο πάνω μέρος του αριστερού τμήματος) και επιλέξτε την κάρτα SD σας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αναθέσετε την πρόσφατα δημιουργημένη εικόνα δίσκου για σάρωση αυτής αντί άλλου (αν θέλετε να διατηρήσετε την τρέχουσα κατάσταση της κάρτας SD).
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα. Το Disk Drill θα ξεκινήσει την εκτέλεση όλων των μεθόδων ανάκτησης στην κατάλληλη σειρά και όλο που χρειάζεστε να κάνετε είναι να του δώσετε λίγο χρόνο για να ολοκληρώσει.επιλογή sd κάρτας για σάρωση
 3. Μόλις η σάρωση της κάρτας SD σας ολοκληρωθεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αξιολόγηση ευρεθέντων αντικειμένων για να δείτε όλα τα ανακτήσιμα αρχεία.αξιολόγηση ευρεθέντων κουμπιών
 4. Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα στο αριστερό μέρος για να εστιάσετε σε συγκεκριμένες μορφές αρχείων και να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα προεπισκόπησης για να ανακτήσετε μόνο τα σημαντικά αρχεία. Προσθέστε αρχεία στην ουρά ανάκτησης κάνοντας κλικ στο μικρό πλαίσιο επιλογής δίπλα από κάθε αρχείο που θέλετε να ανακτήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση.προεπισκόπηση ανακτημένων δεδομένων
 5. Τέλος, καθορίστε τον κατάλογο ανάκτησης. Ποτέ μην ανακτάτε κάποια αρχεία στην ίδια τοποθεσία από την οποία τα ανακτάτε γιατί μπορεί να τα αντιγράψετε. Ευτυχώς, το Disk Drill θα σας πει εάν έχετε επιλέξει κατάλληλη τοποθεσία ή όχι.καθορισμός κατεύθυνσης ανάκτησης

Βοήθεια: Η κάρτα SD μου δεν ανιχνεύτηκε!

Εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε την κάρτα SD σας επειδή δεν ανιχνεύθηκε σωστά, δοκιμάστε τα εξής:

 • Χρησιμοποιήστε διαφορετικό αναγνώστη καρτών SD.
 • Ενημερώστε τους οδηγούς του αναγνώστη.
 • Εκτελέστε την ανάκτηση σε διαφορετικό υπολογιστή.
 • Ελέγξτε την κάρτα SD για φυσικές βλάβες.
 • Ελέγξτε αν η κάρτα SD είναι ξεκλείδωτη.

Χρησιμοποιώντας μια Υπηρεσία Ανάκτησης Δεδομένων

Οι φυσικά κατεστραμμένες κάρτες SD είναι πολύ ασταθείς, τόσο που είναι στο δικό σας συμφέρον να το ελέγξει ένας επαγγελματίας. Οι προσπάθειες επισκευής από μόνος σας μπορεί να επιδεινώσουν τη ζημιά και να κάνουν τα δεδομένα σας ανεπανόρθωτα.

Μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων αποτελεί την καλύτερη επιλογή σας για ανάκτηση, καθώς επιτρέπει σε έναν επαγγελματία ανάκτησης δεδομένων να επιθεωρήσει την κάρτα SD χρησιμοποιώντας εξοπλισμό βιομηχανικού επιπέδου. Αντί να επιχειρήσουν απλώς να επιδιορθώσουν την κάρτα SD, ανακτούν ό,τι δεδομένα μπορούν, τα αντιγράφουν σε έναν υγιή φορέα αποθήκευσης και μετά σας τα στέλνουν. Παρόλο που είναι η πιο ακριβή επιλογή, παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός για το τι περιλαμβάνει η διαδικασία:

 1. Κάντε κλικ στο Έναρξη Ανάκτησης.Έναρξη Ανάκτησης
 2. Επιλέξτε τον τύπο της υπηρεσίας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και προχωρήστε στη συμπλήρωση της φόρμας.
  Επιλέξτε τον τύπο της υπηρεσίας
 3. Μόλις ολοκληρωθεί όλα, κάντε κλικ στο Ολοκλήρωση της εργασίας μου.Ολοκλήρωση της εργασίας μου

Συμβουλές για την Πρόληψη Απώλειας Δεδομένων από Κάρτα SD

Ενώ το Disk Drill διευκολύνει την ανάκτηση χαμένων δεδομένων από λογικά κατεστραμμένες κάρτες SD, δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε περίπτωση φυσικά κατεστραμμένων καρτών SD—και ούτε κανένα άλλο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων! Γι’ αυτό πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα για να προλάβετε την απώλεια δεδομένων από την κάρτα SD, και η ακόλουθη τήρηση των παρακάτω συμβουλών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε:

 • 2️⃣ Χρησιμοποιήστε πολλαπλές κάρτες SD: Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε μία μεγάλη κάρτα SD ή μικρο SD που μπορεί να αποθηκεύσει χιλιάδες εικόνες και αρκετές ώρες βίντεο υψηλής ευκρίνειας, αλλά είναι πολύ ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές μικρότερες κάρτες SD. Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, δεν είναι εύκολο να επιδιορθώσετε μία κατεστραμμένη μικρο SD κάρτα ή ακόμα και μια τακτική κάρτα SD που έχει υποστεί μηχανική βλάβη, οπότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα δεδομένων που μπορείτε ενδεχομένως να χάσετε, διαιρώντας τη σε πολλαπλές διαφορετικές μνήμες καρτών.
 • 🖨️ Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας: Αν δε θέλετε να χάσετε τα δεδομένα σας, κάντε backup πριν να είναι πολύ αργά. Χρειάζεται μόνο ένα ή δύο λεπτά για να συνδέσετε μια κάρτα SD σε έναν υπολογιστή και να μεταφέρετε όλα τα αρχεία από αυτή, οπότε μην καθυστερείτε αυτή την απλή διαδικασία γιατί θα μισήσετε τον εαυτό σας αν συμβεί κάτι στα δεδομένα σας.
 • 📷 Μορφοποιήστε την κάρτα SD στη φωτογραφική σας μηχανή: Υπάρχει ένας καλός λόγος που σχεδόν όλες οι φωτογραφικές μηχανές μπορούν να μορφοποιήσουν κάρτες SD καθώς και να διαγράψουν όλα τα αρχεία με μία μόνο κίνηση. Μορφοποιώντας την κάρτα SD στη φωτογραφική σας μηχανή, εξασφαλίζετε ότι έχει το σωστό σύστημα αρχείων, το οποίο είναι ουσιώδες όταν πρόκειται να προλάβετε την απώλεια δεδομένων που προκαλείται από διαφθορά του συστήματος αρχείων.
 • 💰 Πληρώστε επιπλέον για ποιότητα: Όταν αγοράζετε κάρτες SD, αποφύγετε τα φθηνά προϊόντα και αντί αυτού πληρώστε επιπλέον για ποιότητα. Το να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια αγοράζοντας μια κάρτα SD αμφίβολης ποιότητας είναι μια φοβερή συμφωνία, ειδικά αν λάβετε υπ’ όψιν το κόστος των εφαρμογών λογισμικού ανάκτησης καρτών SD.
 • 📥 Μην χρησιμοποιείτε διεφθαρμένες κάρτες: Αν η κάρτα SD σας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια διαφθοράς, όπως λάθη εισόδου και εξόδου ή το φοβερό μήνυμα “αυτό το διαμέρισμα χρειάζεται μορφοποίηση”, πρέπει να σταματήσετε τη χρήση της όσο το δυνατόν συντομότερα και να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιήσετε πάλι μόνο όταν η διαφθορά έχει διορθωθεί.

Ακολουθώντας αυτές τις πέντε απλές συμβουλές, θα πρέπει να μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων από κάρτες SD. Αν, ωστόσο, βιώσετε αυτό το πρόβλημα, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Drill το συντομότερο δυνατόν για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Συμπέρασμα

Η θέαση μιας κάρτας SD γεμάτης με σημαντικά δεδομένα να σταματά ξαφνικά να λειτουργεί μπορεί να είναι απίστευτα στρεσογόνο. Παρ’ όλα αυτά, με τη σωστή κατανόηση της ζημιάς (είτε αυτή είναι φυσική είτε λογική), τα κατάλληλα εργαλεία και μία μεθοδική προσέγγιση, η ανάκτηση δεδομένων είναι συχνά δυνατή. Σε περίπτωση λογικής ζημιάς, η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού όπως το Disk Drill είναι συνήθως η καλύτερη πορεία δράσης, ενώ η φυσική βλάβη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από έμπειρους επαγγελματίες.

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, τα δεδομένα συχνά μπορούν να ανακτηθούν από μια κατεστραμμένη κάρτα SD, ιδιαίτερα αν η κάρτα είναι κατεστραμμένη λόγω λογισμικού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μη προσπελάσιμα δεδομένα παραμένουν φυσικά παρόντα στην κάρτα και μπορούν να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill.
Εάν η νεκρή κάρτα SD σας δεν μπορεί να διαβαστεί λόγω λογικής βλάβης, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να την επισκευάσετε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το CHKDSK. Αν το πρόβλημα είναι φυσικό, όπως σπασμένες επαφές ή κυκλώματα, μπορεί να απαιτηθεί επαγγελματική επισκευή.
Ναι, οι κάρτες SD μπορούν να σταματήσουν απότομα να λειτουργούν για διάφορους λόγους, περιλαμβάνοντας φυσικές βλάβες (όπως σπασμένα κυκλώματα, φθαρμένες επαφές κ.λπ.) και λογικές βλάβες (όπως διαφθορά συστήματος αρχείων ή τυχαία μορφοποίηση).
Εάν μια κάρτα micro SD έχει πεθάνει λογικά, που σημαίνει ότι έχει προβλήματα με το σύστημα αρχείων της αλλά χωρίς φυσικές ζημιές, συχνά μπορεί να αναβιώσει. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη δημιουργία από την αρχή του συστήματος αρχείων με τη μορφοποίηση της κάρτας.
Avatar photo
Ο Jordan Jamieson-Mane είναι συντάκτης περιεχομένου με έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, συχνά παράγοντας περιεχόμενο σχετικά με υλικό υπολογιστών, ανάκτηση δεδομένων και καταναλωτική ηλεκτρονική. Όταν δεν γράφει, ανακαλύπτει μουσική και εργάζεται πάνω στις δικές του ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.