Kuinka palauttaa pysyvästi poistetut tiedostot Windows 11:ssä

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
88

Palauta tiedostoja Windows 11:ssä

Tässä artikkelissa aion tutkia, mitä vaihtoehtoja on käytettävissäsi, jos sinun tarvitsee palauttaa tietoja Windows 11:ssä, ja kuinka voit tehdä sen navigoimalla Windows 11 -version mukana tulevan käyttöliittymän kautta.

Kuinka etsiä tiedostoja ja kansioita Windows 11:ssä

Ennen kuin yrität palauttaa tiedostojasi, varmista, etteivät ne ole vain piilotettuina kansiossa jossakin. Windows 11 tarjoaa kaksi tapaa etsiä tiedostoja tietokoneeltasi: Haku ja Tiedostonhallinta, jotka löytyvät myös Windows 10:stä.

Käytä hakua

Aloita-painikkeen vieressä löydät Haku-kuvakkeen, joka esitetään suurennuslasina. Voit käyttää sitä tietokoneesi tiedoston tai kansion nimen skannaamiseen, sekä sovellusten etsimiseen. Sitä on uudistettu ulkoasun osalta, mutta toiminnot ovat pysyneet samoina.

 1. Napsauta Hae-kuvaketta.Napsauta Hae-kuvaketta.
 2. Kirjoita tiedoston ja kansion nimi ja napsauta Avaa, jos löytyy.Hakukohteen avaaminen.

Käytä Tiedostonhallintaa

File Explorer sisältää myös hakutoiminnon, jonka avulla voit etsiä tiedostoja ja kansioita Windows 11 -tietokoneeltasi. Myös tämä on saanut muutoksen suunnittelussa, ja monia toimintoja edustavat pelkät kuvakkeet tekstin sijaan.

 1. Avaa Tiedostonhallinta.Tiedostonhallinnan avaaminen.
 2. Etsi tiedostoa tai kansiota niiden nimellä.Kohteiden etsiminen Tiedostonhallinnasta.
 3. Jos et muista nimeä, voit etsiä tiedostotyyppejä käyttämällä asteriskia ja tiedostopäätettä. Esimerkiksi: *.jpg.Tiedostotyyppien etsiminen Windowsin Tiedostonhallinnassa.

Käytä hakupalkkia Microsoft 365:ssä

Jos sinulla on Microsoft 365:n yritysversio ja yrität palauttaa asiakirjan, voit etsiä tiedostoja käyttämällä Wordin, Excelin, PowerPointin, Outlookin ja OneNoten sisäänrakennettua hakumenutoimintoa. Tämä etsii OneDrivestäsi asiakirjoja käyttämäsi avainsanojen perusteella. Tämä toiminto ei toimi Microsoft Office 2021:n henkilökohtaisissa versioissa.

 1. Avaa tyhjä asiakirja missä tahansa Microsoft 365 -sovelluksessa.
 2. Käytä sivun yläosassa olevaa hakupalkkia etsiäksesi asiakirjoja avainsanojen avulla.

Jos et ole löytänyt tiedostojasi, on seuraava askel yrittää palauttaa ne. Jatka lukemista saadaksesi selville, mitä voit tehdä kadonneiden tai poistettujen tiedostojen palauttamiseksi Windows 11:ssä.

Kuinka palauttaa poistetut tiedostot Windows 11:ssä

Tiedostojen palautusta voidaan suorittaa monin eri tavoin. Ja suurimmaksi osaksi se on hyvin samankaltaista kuin voit odottaa palautettaessa tietoja Windows 10:stä. Lähes kaikki samat menetelmät, joita käytät, ovat edelleen käytettävissä Windows 11:ssä.

Jotkin menetelmät käyttävät hyväksi sitä, mikä on oletuksena käytettävissäsi Windows 11:ssä, kun taas toiset edellyttävät kolmannen osapuolen ohjelmiston käyttöä. Voit käyttää alla olevia menetelmiä ymmärtääksesi, miten poistetun tiedoston voi palauttaa Windows 11:ssä.

Menetelmä 1:Kumoa (CTRL + Z)

Klassinen Kumoa-toiminto toimii edelleen hyvin, jos sinun tarvitsee palauttaa äskettäin poistettu tiedosto. Tämän voi tehdä yksinkertaisesti painamalla CTRL + Z näppäimistölläsi tai noudattamalla alla olevia ohjeita äskettäin poistetun tiedoston palauttamiseen käyttäen käyttöliittymää.

 1. Selaa kansioon, jossa poistettu tiedosto sijaitsi.
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää tilaa kansiosta ja klikkaa Kumoa poisto.

Tämän tekeminen palauttaa äskettäin poistetun tiedoston takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa. Huomaa kuitenkin, että tämä menetelmä on mahdollinen vain, jos tiedoston poistaminen oli viimeisin toimintosi. Lisäksi tämä ei ole mahdollista, jos olet käynnistänyt tietokoneesi uudelleen tiedoston poistamisen jälkeen.

Menetelmä 2:Palauta Roskakorista

Kun poistat tiedoston, se siirtyy Roskakoriin (ellei tiedosto ole liian suuri, jolloin se poistetaan automaattisesti lopullisesti). Roskakoria tyhjentämättä poistetut tiedostot säilyvät täällä. Se toimii samalla tavalla kuin Windows 10:ssä, lukuun ottamatta joitakin pieniä muutoksia Tiedostonhallinnan käyttöliittymässä.

Jos poistit tiedostosi, käytä alla olevia ohjeita poistettujen tiedostojen palauttamiseen Roskakorista Windows 11:ssä.

 1. Avaa Työpöydältä Roskakori.Roskakorin avaaminen.
 2. Valitse palautettavat tiedostot. Voit valita useita tiedostoja pitämällä CTRL -näppäintä painettuna niitä klikatessasi. Kun olet valmis, klikkaa Palauta valitut kohteet. Tiedostot palautuvat alkuperäisille paikoilleen.Tiedostojen palauttaminen Roskakorista Windows 11:ssä.

Menetelmä 3:Palauta Disk Drillillä

Kun poistat tiedoston, sitä ei välittömästi poisteta asemaltasi. Sen sijaan se fyysisesti säilyy siellä, kunnes se ylikirjoitetaan uusilla tiedoilla. Siihen asti on mahdollisuus palauttaa se käyttäen tiedonpalautusohjelmistoa. Tämä toimii lähes kaikissa tietojen menetystilanteissa, mukaan lukien tiedot, jotka katoavat Windows-päivityksen jälkeen.

Disk Drill on luotettu tiedonpalautustyökalu, jota käytetään yleisesti kadonneiden tai poistettujen tiedostojen palauttamiseen. Se toimii hyvin Windows 10:ssä, mutta sitä voidaan käyttää myös pysyvästi poistettujen tiedostojen palauttamiseen Windows 11:ssä. Noudattamalla alla olevia ohjeita, ymmärrät miten voit palauttaa poistettuja valokuvia, videoita, musiikkia ja asiakirjoja käyttämällä Disk Drilliä.

 1. Lataa Disk Drill. Asenna ja avaa se. Jos Käyttäjätilien valvonta (UAC) pyytää sinulta lupaa, napsauta Kyllä.Disk Drill -sovelluksen avaaminen Windows 11:ssä.
 2. Valitse asema, josta tietoja on hävinnyt, ja napsauta sitten Etsi kadonneita tietoja.Aloita Disk Drill -tutkimus.
 3. Kun tutkimus on valmis, napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita nähdäksesi, mitä Disk Drill löysi.Tarkistetaan, mitä tiedostoja on löydetty.
 4. Valitse rastittamalla, mitkä tiedostot haluat palauttaa. Palauttamisen mahdollisuus -sarake ilmaisee mahdollisuutesi onnistuneesti palauttaa kyseinen tiedosto. Kun olet valmis, napsauta Palauta.Tiedostojen palauttaminen Disk Drillillä Windows 11:ssä.
 5. Valitse tulostuspaikka, mieluiten eri fyysinen osio vähentääksesi tietojesi vioittumisen riskiä. Napsauta Seuraava.Tulostuspaikan valinta.

Menetelmä 4:Palauta OneDrive:n roskakorista

OneDrive on Microsoftin pilvitallennuspalvelu, joka on sisäänrakennettu Windowsiin. Vaikka et välttämättä tarvitse sitä käyttää, tiedostoihisi pääsy mistä tahansa ja yhteistyö muiden kanssa voi olla erittäin hyödyllistä. Jos sinulla on OneDrive määritettynä Windows-koneellasi, OneDrivessa aiemmin sijainneet poistetut tiedostot tai kansiot saattavat olla palautettavissa OneDrive’n roskakorista.

 1. Kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi.
 2. Napsauta Roskakori -kohtaa.Pääsy OneDriven Roskakoriin.
 3. Napsauta tiedostoa tai kansiota, jonka haluat palauttaa, hiiren kakkospainikkeella ja sen jälkeen napsauta Palauta.Tiedostojen palauttaminen OneDrive-roksakorista.

OneDrive’n roskakorissa olevat tiedostot pysyvät siellä 30 päivää ennen kuin ne poistetaan pysyvästi.

Menetelmä 5:Palauta käyttäen Tiedostohistoriaa

File History on varmuuskopioratkaisu, joka sisältyy Windowsiin. Kun se on käytössä, se tekee tiedostoistasi kopioita ajoittain, joten sinun ei tarvitse tehdä sitä manuaalisesti. Tämä mahdollistaa korvattujen tiedostojen palauttamisen Windows 11:ssä, jos ne on aiemmin ylikirjoitettu uudella versiolla. Oletusarvoisesti se tekee kopioita vain Desktop-, Documents-, Pictures-, Videos- ja Music-kansioissa olevista tiedostoista, mutta voit myös määritellä muita kansioita varmuuskopioitavaksi.

Jos se oli määritetty ennen tietojesi katoamista, se pitää hallussaan kopioita tiedoistasi ja mahdollistaa pysyvästi poistettujen tiedostojen palauttamisen Windows 11:ssä ilman ohjelmistoa. Huomaa, että tämä on mahdollista vain, jos Tiedostohistoria oli määritetty ennen tietojen menetystä. Jos se ei ollut, tiedostoistasi ei ole varmuuskopioita.

 1. Paina Windows-näppäin + S ja etsi Tiedostohistoria. Napsauta vaihtoehtoa, joka kuuluu Palauta tiedostosi Tiedostohistorian avulla.Tiedostohistorian käyttö Windows 11:ssä.
 2. Siirry kansioon, jossa poistetut tiedostot aiemmin sijaitsivat. Voit tarkastella varmuuskopioitujen kansioiden eri versioita käyttämällä vasemman ja oikean suunnan navigointipainikkeita.Varmuuskopioitujen tiedostojen etsiminen.
 3. Valitse, mitkä tiedostot haluat palauttaa, ja napsauta sen jälkeen vihreää Palauta-painiketta. Jos haluat palauttaa ne toiseen sijaintiin, napsauta oikealla painikkeella vihreän painikkeen sijaan ja napsauta Palauta kohteeseen.Varmuuskopioitujen tiedostojen palauttaminen.

Menetelmä 6:Palauta aiempi versio

File Historyn tai Järjestelmän palautuksen avulla varmuuskopioituja kansioita voidaan palauttaa aikaisempiin versioihin. Tätä menetelmää voidaan käyttää poistettujen kansioiden palauttamiseen Windows 11:ssä ilman kolmannen osapuolen ohjelmiston lataamista. Palautetut kansiot palauttavat myös kaikki tiedostot, jotka olivat kansion sisällä varmuuskopioinnin aikaan. Tämän voi tehdä myös yksittäisille tiedostoille.

Jos kansiosta ei ole tallennettua varmuuskopiota Tiedostohistoriassa tai Järjestelmän palautuksessa, et voi palauttaa aikaisempaa versiota.

 1. Siirry kansioon, jossa poistettu tiedosto oli aiemmin tallennettuna.
 2. Napsauta kolmea pistettä ikkunan yläosassa ja sitten Ominaisuudet.Pääsy kansion ominaisuuksiin.
 3. Siirry Aiemmat versiot -välilehteen.
  Aiempien versioiden listan avaaminen.
 4. Valitse kansion versio, jonka päivämäärä/aika oli sellainen, kun tiedosto oli vielä siellä. Napsauta Avaa. Aikaisemman kansion version avaaminen.
 5. Valitse tiedostot ja vedä ne toiseen kansioon palauttaaksesi ne.Palautettujen tiedostojen tarkastelu.

Menetelmä 7:Palauta käyttäen varmuuskopiointia ja palautusta

Backup and Restore on toinen Windowsin mukana tuleva varmuuskopiointiominaisuus ja File Historyn edeltäjä. Sen lisäksi, että voit tallentaa useita päivättyjä varmuuskopioita, voit määrittää sen luomaan varmuuskopion käynnistysjärjestelmää varten tarvittavista järjestelmätiedostoista, mikäli tietokoneesi ei käynnisty oikein.

Jälleen kuten Tiedostohistorian kanssa, Varmuuskopiointi ja palautus olisi pitänyt konfiguroida ennen kuin tietosi katosivat tai ne poistettiin. Jos näin ei ollut tehty, tämä ei ole sinulle kelvollinen palautusmenetelmä.

 1. Paina Windows-näppäin + S ja etsi Ohjauspaneeli. Avaa ensimmäinen tulos.Ohjauspaneelin avaaminen.
 2. Napsauta Varmuuskopioi ja palauta (Windows 7).Varmuuskopioinnin ja palautuksen avaaminen.
 3. Napsauta Palauta tiedostoni.Tiedostojen palauttaminen varmuuskopiosta.
 4. Napsauta Selaa tiedostoja ja valitse palautettavat tiedostot. Napsauta Lisää tiedostoja kun olet valmis.Palautettavissa olevien tiedostojen selaaminen.
 5. Napsauta Seuraava.Jatkaminen palautuksessa.
 6. Napsauta Palauta. Jos haluat palauttaa tiedostosi eri sijaintiin, määritä kohdekansio käyttäen Seuraavaan sijaintiin -vaihtoehtoa.Palautuksen viimeistely.

Menetelmä 8:Palauta käyttäen Windowsin tiedostonpalautusta (cmd)

Windows File Recovery on Microsoftin kehittämä virallinen palautustyökalu. Se kehitettiin Windows 10:lle, mutta testattaessa sitä Windows 11:ssa sovellus toimii edelleen hyvin ja palautustoiminnot toimivat. Se käyttää komentokehotteen käyttöliittymää graafisen käyttöliittymän sijaan palauttaakseen poistetut tiedostot Windows 11:ssa. Se on täysin ilmainen palautustyökalu, joka vaatii vain Microsoft-tilin. Sitä voidaan käyttää tiedostojen palauttamiseen tehdasasetusten palautuksen jälkeen, kovalevyjen kaatumisissa ja virushyökkäyksissä.

Palautuksen suorittamiseksi tarvitset erillisen fyysisen osion palautettujen tiedostojen tallentamiseen. Windows ei salli palautusta samaan fyysiseen osioon, sillä se voi vaarantaa tietojesi eheyden.

 1. Lataa Windows File Recovery Microsoft Storesta. Avaa se. Jos UAC pyytää antamaan käyttöoikeuden, klikkaa Kyllä.Windows File Recoveryn hankkiminen Microsoft Storesta.
 2. Kirjoita winfr C: D:RecoveredFiles /regular. Korvaa C: asemalla, josta haluat etsiä ja palauttaa tiedostoja. Korvaa D:\RecoveredFiles haluamasi kohdekansion polulla. Kun olet valmis, paina Enter.Tiedostojen palauttaminen Windows File Recoveryn avulla Windows 11:ssä.
 3. Jos pyydetään vahvistamaan, paina Y.

Kuinka palauttaa tallentamattomat asiakirjat Microsoft Office 2021:ssä

Asiakirjan kaatuminen ennen kuin ehdit tallentaa sen on turhauttavaa. Microsoft Office 2021 esittelee uuden AutoSave-ominaisuuden, joka on saattanut jo tallentaa asiakirjasi. Jos ei, tarkastelemme osittaista palauttamista menetetystä käyttäen AutoRecover-toimintoa.

Automaattinen tallennus

Vuoden 2021 Word-, PowerPoint- ja Excel-versiot sisältävät AutoSave-ominaisuuden, joka tallentaa automaattisesti asiakirjasi, jos se sijaitsee OneDrive-tallennustilassasi. Jos sovelluksesi kaatuu muokatessasi asiakirjaa, joka on tallennettu OneDriveen ja AutoSave oli käytössä, asiakirjasi pitäisi olla ajan tasalla.

Jos tiedostoa ei ole tallennettu OneDriveen tai jos AutoSave ei ollut käytössä, voit palauttaa version AutoRecoverista.

Automaattinen palautus

Jos sinulla on AutoRecover (automaattinen palautus) käytössä Microsoft Office 2021:ssä, se ottaa oletusarvoisesti tilannevedoksen asiakirjastasi joka 10. minuutti (mutta tätä voi muuttaa). Jos sovellus kaatuu, sinulla on mahdollisuus pelastaa viimeisimmän tilannevedoksen aikaan kirjoitettu sisältö ja palauttaa se.

 1. Avaa Office 2021. Se näyttää automaattisesti viimeisimmän otoksen edellisestä työstämästäsi asiakirjasta.
 2. Napsauta Tallenna tallentaaksesi palautetun version.Palautetun asiakirjan tallentaminen.

Yhteenveto

Windows 11:ssä tietojen palautusprosessi on lähes sama kuin Windows 10:ssä. Tässä artikkelissa hahmoteltujen menetelmien avulla voit palauttaa poistetut tiedostosi Windows 11:ssä nopeasti.

Varmistaaksesi, etteivät tiedostosi poistu uudelleen, harkitse varmuuskopiointiaikataulun käyttöönottoa, jotta sinulla on aina kopio tiedoistasi saatavilla.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.