Πώς να Ανακτήσετε Μόνιμα Διαγραμμένα Αρχεία στα Windows 11

Avatar photo
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
79

Ανάκτηση αρχείων σε windows 11

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσω ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες σε εσάς αν χρειάζεστε να ανακτήσετε δεδομένα στα Windows 11, και πώς μπορείτε να το κάνετε περιηγούμενοι μέσω της διεπαφής που περιλαμβάνεται στην έκδοση των Windows 11.

Πώς να αναζητήσετε αρχεία και φακέλους στα Windows 11

Πριν προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα αρχεία σας, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι απλώς κρυμμένα σε ένα φάκελο κάπου. Τα Windows 11 σας παρέχουν δύο τρόπους αναζήτησης αρχείων στον υπολογιστή σας: Αναζήτηση και Εξερευνητής αρχείων, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στα Windows 10.

Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση

Δίπλα στο κουμπί Έναρξη, θα βρείτε το εικονίδιο Αναζήτησης, το οποίο αντιπροσωπεύεται από ένα μεγεθυντικό φακό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για το αρχείο ή τον φάκελο σας ανάλογα με το όνομα, καθώς και για εφαρμογές. Έχει δεχθεί μια ανανεωμένη σχεδίαση, αλλά οι λειτουργίες παραμένουν ίδιες.

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αναζήτηση.Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αναζήτηση.
 2. Εισάγετε το όνομα του αρχείου ή του φακέλου σας και κάντε κλικ στο Άνοιγμα αν βρεθεί.Άνοιγμα του στοιχείου Αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε τον Εξερευνητή Αρχείων

Ο Εξερευνητής αρχείων περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό έχει επίσης λάβει μια αλλαγή σχεδιασμού, με πολλές λειτουργίες να αντιπροσωπεύονται μόνο από εικονίδια αντί για ονόματα.

 1. Ανοίξτε τον Εξερευνητή Αρχείων.Άνοιγμα Εξερευνητή Αρχείων.
 2. Αναζητήστε χρησιμοποιώντας το όνομα του αρχείου ή φακέλου σας.Αναζήτηση αντικειμένων για τον Εξερευνητή Αρχείων.
 3. Εάν δεν θυμάστε το όνομα, μπορείτε να αναζητήσετε τύπους αρχείων βάζοντας ένα αστερίσκο, μετά την επέκταση του αρχείου. Για παράδειγμα: *.jpg.Αναζήτηση ανά τύπο αρχείου στον Windows Explorer.

Χρησιμοποιήστε τη Γραμμή Αναζήτησης στο Microsoft 365

Εάν έχετε μια επαγγελματική έκδοση του Microsoft 365 και προσπαθείτε να ανακτήσετε ένα έγγραφο, μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μενού αναζήτησης του Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote. Αυτό θα αναζητήσει στο OneDrive σας για έγγραφα που σχετίζονται με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτή η λειτουργία δεν δουλεύει για προσωπικές εκδόσεις του Microsoft Office 2021.

 1. Άνοιξε ένα κενό έγγραφο σε οποιαδήποτε εφαρμογή του Microsoft 365.
 2. Χρησιμοποίησε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή της σελίδας για να αναζητήσεις έγγραφα χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τα αρχεία σας, τότε το επόμενο βήμα είναι να επιχειρήσετε την ανάκτησή τους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε χαμένα ή διαγραμμένα αρχεία στα Windows 11.

Πώς να Ανακτήσετε Διεγραμμένα Αρχεία στα Windows 11

Η ανάκτηση αρχείων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Και, στο μεγαλύτερο μέρος, είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που μπορείτε να περιμένετε κατά την ανάκτηση δεδομένων από τα Windows 10. Σχεδόν όλες οι ίδιες μέθοδοι που χρησιμοποιείτε θα εξακολουθούν να είναι χρησιμοποιήσιμες στα Windows 11.

Ορισμένες μέθοδοι χρησιμοποιούν ό,τι είναι διαθέσιμο σε εσάς στα Windows 11 από προεπιλογή, ενώ άλλες απαιτούν τη χρήση λογισμικού τρίτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω μεθόδους για να κατανοήσετε πώς να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο αρχείο στα Windows 11.

Μέθοδος 1:Αναίρεση (CTRL + Z)

Η κλασική λειτουργία Αναίρεσης λειτουργεί ακόμα καλά αν χρειαστεί να ανακτήσεις ένα πρόσφατα διαγραμμένο αρχείο. Αυτό μπορεί να γίνει απλά πατώντας CTRL + Z στο πληκτρολόγιο σου ή ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες για να ανακτήσεις ένα πρόσφατα διαγραμμένο αρχείο χρησιμοποιώντας το περιβάλλον χρήστη.

 1. Μεταβείτε στον φάκελο που περιείχε το πλέον διαγραμμένο αρχείο.
 2. Κάντε δεξί κλικ σε έναν κενό χώρο μέσα στο φάκελο και κάντε κλικ στην επιλογή Αναίρεση Διαγραφής.

Αυτή η ενέργεια θα επαναφέρει το πρόσφατα διαγραμμένο αρχείο πίσω στην αρχική του τοποθεσία. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτή η μέθοδος είναι δυνατή μόνο εάν η διαγραφή του αρχείου ήταν η τελευταία σας ενέργεια. Επιπλέον, αυτό δεν είναι δυνατό αν έχετε επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας από τότε που διαγράψατε το αρχείο.

Μέθοδος 2:Επαναφορά από τον Κάδο Ανακύκλωσης

Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, αυτό στέλνεται στον Κάδο Ανακύκλωσης (εκτός αν το αρχείο είναι πολύ μεγάλο, στην περίπτωση αυτή διαγράφεται αυτόματα οριστικά). Μέχρι να αδειάσετε τον Κάδο Ανακύκλωσης, τα διαγραμμένα αρχεία σας θα βρίσκονται εκεί. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στα Windows 10, εκτός από μερικές μικρές αλλαγές στη διεπαφή του Εξερευνητή Αρχείων.

Αν διαγράψατε τα αρχεία σας, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows 11.

 1. Στην επιφάνεια εργασίας σας, ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης.Άνοιγμα του Κάδου Ανακύκλωσης.
 2. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε. Μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλά αρχεία κρατώντας πατημένο το CTRL καθώς τα κάνετε κλικ. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά των επιλεγμένων αντικειμένων. Τα αρχεία θα επαναφερθούν στην αρχική τους τοποθεσία.Επαναφορά αρχείων από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows 11.

Μέθοδος 3:Ανάκτηση με το Disk Drill

Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, δεν διαγράφεται αμέσως από τον δίσκο σας. Αντίθετα, θα παραμένει φυσικά εκεί μέχρι να αντικατασταθεί από νέα δεδομένα. Μέχρι τότε, υπάρχει πιθανότητα ανάκτησής του χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Αυτό λειτουργεί για σχεδόν όλες τις καταστάσεις απώλειας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που χάθηκαν μετά από μια ενημέρωση των Windows.

Το Disk Drill είναι ένα έγκυρο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που χρησιμοποιείται συχνά για την ανάκτηση χαμένων ή διαγραμμένων αρχείων. Δουλεύει εξαιρετικά στα Windows 10, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση μόνιμα διαγραμμένων αρχείων στα Windows 11 επίσης. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, θα καταλάβετε πώς να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και έγγραφα χρησιμοποιώντας το Disk Drill.

 1. Κατεβάστε το Disk Drill. Εγκαταστήστε το και στη συνέχεια ανοίξτε το. Εάν εμφανιστεί προτροπή από το UAC για έγκριση, κάντε κλικ στο Ναι.Άνοιγμα του Disk Drill στα Windows 11.
 2. Επιλέξτε τον δίσκο που υπέστη απώλεια δεδομένων και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα.Έναρξη της σάρωσης από το Disk Drill.
 3. Όταν η σάρωση ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Εξέταση των βρεθέντων αντικειμένων για να δείτε τι ανακάλυψε το Disk Drill.Έλεγχος των αρχείων που ανακαλύφθηκαν.
 4. Τσεκάρετε ποια αρχεία θέλετε να ανακτήσετε. Η στήλη Πιθανότητες ανάκτησης υποδεικνύει τις πιθανότητές σας να ανακτήσετε επιτυχώς αυτό το αρχείο. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Ανάκτηση.Ανάκτηση αρχείων χρησιμοποιώντας το Disk Drill στα Windows 11.
 5. Επιλέξτε μια τοποθεσία εξόδου, κατά προτίμηση σε διαφορετικό φυσικό διαμέρισμα για να μειώσετε τον κίνδυνο καταστροφής των δεδομένων σας. Κάντε κλικ στο Επόμενο.Επιλογή μιας τοποθεσίας εξόδου.

Μέθοδος 4:Επαναφορά από τον Κάδο Ανακύκλωσης του OneDrive

Το OneDrive είναι η υπηρεσία αποθήκευσης σε cloud της Microsoft που είναι ενσωματωμένη στα Windows. Αν και δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε, το να έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία σας από οπουδήποτε και να συνεργαστείτε με άλλους είναι πολύ χρήσιμο. Εάν έχετε ρυθμίσει το OneDrive με τον υπολογιστή σας με Windows, τα διεγραμμένα αρχεία ή φάκελοι μπορεί να είναι ανακτήσιμα από τον Κάδο Ανακύκλωσης του OneDrive εάν βρίσκονται εντός του OneDrive.

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας της Microsoft.
 2. Κάντε κλικ στο Κάδος Ανακύκλωσης.Πρόσβαση στον Κάδο Ανακύκλωσης του OneDrive.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή τον φάκελο που θέλετε να επαναφέρετε, και πατήστε Επαναφορά.Επαναφορά αρχείων από τον κάδο ανακύκλωσης του OneDrive.

Τα αρχεία στον Κάδο Ανακύκλωσης του OneDrive θα παραμείνουν εκεί για 30 ημέρες πριν διαγραφούν μόνιμα.

Μέθοδος 5:Αποκατάσταση Χρησιμοποιώντας το Ιστορικό Αρχείων

Το File History είναι μια δυνατότητα αντιγράφων ασφαλείας που περιλαμβάνεται στα Windows. Όταν ενεργοποιηθεί, δημιουργεί περιοδικά αντίγραφα των αρχείων σας ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε χειροκίνητα. Αυτό σας επιτρέπει να ανακτήσετε τα αντικαταστημένα αρχεία στα Windows 11 εάν προηγουμένως είχαν αντικατασταθεί από μια νέα έκδοση. Από προεπιλογή, δημιουργεί μόνο αντίγραφα αρχείων στους φακέλους Επιφάνεια εργασίας, Έγγραφα, Εικόνες, Βίντεο και Μουσική, αλλά μπορείτε επίσης να καθορίσετε και άλλους φακέλους για αντιγραφή ασφαλείας.

Εάν είχε ρυθμιστεί πριν από την απώλεια των δεδομένων σας, θα περιέχει αντίγραφα των δεδομένων σας και θα σας επιτρέπει να ανακτήσετε μόνιμα διαγραμμένα αρχεία στα Windows 11 χωρίς λογισμικό. Σημειώστε ότι αυτό είναι δυνατό μόνο αν το Ιστορικό Αρχείων είχε ρυθμιστεί πριν χαθούν τα δεδομένα σας. Εάν δεν είχε γίνει, δεν θα υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

 1. Πατήστε Πλήκτρο Windows + S και αναζητήστε Ιστορικό Αρχείων. Κάντε κλικ στην επιλογή που λέει Επαναφορά των αρχείων σας με το Ιστορικό Αρχείων.Πρόσβαση στο Ιστορικό Αρχείων στα Windows 11.
 2. Πλοηγηθείτε στον φάκελο που περιείχε προηγουμένως τα διαγραμμένα σας αρχεία. Μπορείτε να δείτε τις διαφορετικές εκδόσεις του αντιγράφου ασφαλείας του φακέλου χρησιμοποιώντας τα κουμπιά πλοήγησης αριστερά και δεξιά.Εύρεση των αντιγράφων ασφαλείας αρχείων.
 3. Επιλέξτε ποια αρχεία θέλετε να ανακτήσετε, στη συνέχεια κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί για Επαναφορά. Εάν θέλετε να τα επαναφέρετε σε διαφορετική τοποθεσία, κάντε δεξί κλικ στο πράσινο κουμπί αντ’ αυτού και κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά σε.Ανάκτηση αρχείων από αντίγραφο ασφαλείας.

Μέθοδος 6:Επαναφορά Προηγούμενης Έκδοσης

Οι φάκελοι που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας με τη χρήση του File History ή του System Restore μπορούν να επανέλθουν σε προηγούμενες εκδόσεις. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακτήσετε διαγραμμένους φακέλους στα Windows 11 χωρίς την ανάγκη να κατεβάσετε λογισμικό τρίτων μερών. Οι επαναφερόμενοι φάκελοι θα αποκαταστήσουν επίσης όποια αρχεία περιείχαν κατά την ώρα της δημιουργίας του αντίγραφου ασφαλείας. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει για μεμονωμένα αρχεία.

Αν δεν υπάρχει καταγεγραμμένο αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου στο Ιστορικό Αρχείων ή στην Επαναφορά Συστήματος, δεν θα μπορέσετε να επαναφέρετε σε μια προηγούμενη έκδοση.

 1. Πλοηγηθείτε στον φάκελο όπου ήταν αποθηκευμένο το διαγραμμένο αρχείο.
 2. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στο επάνω μέρος του παραθύρου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Ιδιότητες.Πρόσβαση στις ιδιότητες του φακέλου.
 3. Μεταβείτε στην καρτέλα Προηγούμενες Εκδόσεις.
  Πρόσβαση στη λίστα των προηγούμενων εκδόσεων.
 4. Επιλέξτε μια έκδοση του φακέλου που έχει μια ημερομηνία/ώρα όπου το αρχείο ήταν ακόμα εκεί. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Άνοιγμα προηγούμενης έκδοσης του φακέλου.
 5. Επιλέξτε τα αρχεία και σύρετε τα σε άλλο φάκελο για να τα επαναφέρετε.Επιθεώρηση των επαναφερμένων αρχείων.

Μέθοδος 7:Επαναφορά Χρησιμοποιώντας Αντίγραφο Ασφαλείας και Επαναφορά

Το Backup and Restore είναι άλλη μια λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που περιλαμβάνεται στα Windows και ο πρόγονος του File History. Εκτός από την αποθήκευση πολλών αντιγράφων ασφαλείας με ημερομηνίες, μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να δημιουργεί ένα αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων συστήματος που απαιτούνται για την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να εκκινήσει σωστά.

Και πάλι, όπως και με το Ιστορικό Αρχείων, το Backup και Επαναφορά θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί πριν χαθούν ή διαγραφούν τα δεδομένα σας. Αν δεν έχουν ρυθμιστεί, αυτή η μέθοδος δεν θα αποτελεί βιώσιμο τρόπο ανάκτησης για εσάς.

 1. Πατήστε Πλήκτρο Windows + S και αναζητήστε Πίνακας Ελέγχου. Ανοίξτε το πρώτο αποτέλεσμα.Άνοιγμα του Πίνακα Ελέγχου.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντίγραφο ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7).Άνοιγμα Αντιγράφου ασφαλείας και επαναφοράς.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά των αρχείων μου.Επαναφορά αρχείων από αντίγραφο ασφαλείας.
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση για αρχεία και επιλέξτε ποια αρχεία θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη αρχείων όταν τελειώσετε.Αναζήτηση δυνητικά ανακτήσιμων αρχείων.
 5. Κάντε κλικ στην επιλογή Επομένο.Συνέχιση με την ανάκτηση.
 6. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τα αρχεία σας σε διαφορετική τοποθεσία, διακριβώστε τον φάκελο προορισμού χρησιμοποιώντας την επιλογή Στην ακόλουθη τοποθεσία.Ολοκλήρωση της ανάκτησης.

Μέθοδος 8:Ανάκτηση Μέσω του Εργαλείου Ανάκτησης Αρχείων των Windows (cmd)

Το Windows File Recovery είναι το επίσημο εργαλείο ανάκτησης που ανέπτυξε η Microsoft. Αναπτύχθηκε για τα Windows 10, αλλά μετά από δοκιμές με τα Windows 11, η εφαρμογή λειτουργεί ακόμα καλά και οι λειτουργίες ανάκτησης εξακολουθούν να δουλεύουν. Χρησιμοποιεί το περιβάλλον της Γραμμής Εντολών αντί για μια γραφική διεπαφή χρήστη για να ανακτήσει διαγραμμένα αρχεία στα Windows 11. Είναι ένα απολύτως δωρεάν εργαλείο ανάκτησης, που απαιτεί μόνο έναν λογαριασμό Microsoft. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάκτηση αρχείων μετά από εργοστασιακές επαναφορές, καταρρεύσεις σκληρών δίσκων και επιθέσεις ιών.

Για να εκτελέσετε ανάκτηση, θα χρειαστείτε ένα ξεχωριστό φυσικό διαμέρισμα για την αποθήκευση των ανακτημένων αρχείων. Τα Windows δεν σας επιτρέπουν να εκτελέσετε ανάκτηση στο ίδιο φυσικό διαμέρισμα καθώς υπάρχει κίνδυνος διαφθοράς των δεδομένων σας.

 1. Κατεβάστε το Windows File Recovery από το Microsoft Store. Ανοίξτε το. Εάν σας ζητηθεί από το UAC να επιτρέψετε πρόσβαση, κάντε κλικ στο Ναι.Κατεβάζοντας το Windows File Recovery από το Microsoft Store.
 2. Πληκτρολογήστε winfr C: D:RecoveredFiles /regular. Αντικαταστήστε το C: με τον δίσκο που θέλετε να σαρώσετε και να ανακτήσετε αρχεία. Αντικαταστήστε το D:\RecoveredFiles με την διαδρομή του φακέλου εξόδου που επιθυμείτε. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε Enter.Ανάκτηση αρχείων χρησιμοποιώντας το Windows File Recovery στα Windows 11.
 3. Εάν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε, πατήστε Y.

Πώς να Ανακτήσετε Μη Αποθηκευμένα Έγγραφα στο Microsoft Office 2021

Το να καταρρεύσει το έγγραφό σας πριν προλάβετε να το αποθηκεύσετε είναι εκνευριστικό. Το Microsoft Office 2021 εισάγει τη νέα δυνατότητα AutoSave που ίσως έχει ήδη αποθηκεύσει το έγγραφό σας. Αν όχι, θα ρίξουμε μια ματιά στην μερική ανάκτηση όσων χάσατε χρησιμοποιώντας το AutoRecover.

Αυτόματη Αποθήκευση

Οι εκδόσεις του 2021 των Word, PowerPoint και Excel περιλαμβάνουν τη δυνατότητα AutoSave που αποθηκεύει αυτόματα το έγγραφό σας αν βρίσκεται στην αποθήκευση OneDrive σας. Εάν η εφαρμογή σας καταρρεύσει ενώ επεξεργάζεστε ένα έγγραφο αποθηκευμένο στο OneDrive ενώ το AutoSave ήταν ενεργοποιημένο, το έγγραφό σας θα πρέπει να είναι ενημερωμένο.

Εάν το αρχείο δεν αποθηκευτεί στο OneDrive, ή εάν η Αυτόματη Αποθήκευση δεν ήταν ενεργοποιημένη, τότε μπορείτε να ανακτήσετε μια έκδοση από την Αυτόματη Ανάκτηση.

Αυτόματη Ανάκτηση

Εάν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία AutoRecover στο Microsoft Office 2021, θα λαμβάνει αυτόματα μια εικόνα στιγμιότυπου του εγγράφου σας κάθε 10 λεπτά από προεπιλογή (αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει). Αν το πρόγραμμα καταρρεύσει, έχετε την ευκαιρία να διασώσετε ό,τι είχε γραφτεί τη στιγμή του τελευταίου στιγμιότυπου και να το ανακτήσετε.

 1. Άνοιγμα Office 2021. Θα σας παρουσιάσει αυτόματα το τελευταίο στιγμιότυπο του τελευταίου εγγράφου πάνω στο οποίο εργαζόσασταν.
 2. Κάντε κλικ Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε την ανακτημένη έκδοση.Αποθήκευση του ανακτημένου εγγράφου.

Συμπέρασμα

Η διαδικασία που απαιτείται για την ανάκτηση δεδομένων στα Windows 11 είναι σχεδόν ίδια με τη διαδικασία για τα Windows 10. Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία σας στα Windows 11 χωρίς καθυστέρηση.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία σας δεν θα διαγραφούν ξανά, σκεφτείτε να υλοποιήσετε ένα πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας, ώστε να έχετε πάντα ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στα χέρια σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, μπορείτε να ανακτήσετε μόνιμα διαγραμμένα αρχεία στα Windows 11. Αν έχετε διαθέσιμο αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία απευθείας από αυτό. Διαφορετικά, αν δεν έχετε αποθηκευμένα αντίγραφα των αρχείων σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ανάκτησης δεδομένων.
Τα μόνιμα διαγραμμένα αρχεία παραμένουν στον σκληρό σας δίσκο μέχρι να αντικατασταθούν από νέα δεδομένα. Μέχρι τότε, υπάρχει πιθανότητα ανάκτησης χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Εάν τα αρχεία σας απλώς διαγράφηκαν κανονικά, μπορούν να βρεθούν στον Κάδο Ανακύκλωσης στην επιφάνεια εργασίας σας.
Η αναβάθμιση στα Windows 11 θα πρέπει να διατηρήσει τα αρχεία σας ανέπαφα. Φυσικά, αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τυχόν σφάλματα που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Πριν την αναβάθμιση, φροντίστε να έχετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών σας αρχείων.
Πρώτα, θα πρέπει να ελέγξετε τα αντίγραφα ασφαλείας για το αρχείο που θέλετε να αποκαταστήσετε. Η αποκατάσταση από αντίγραφο ασφαλείας είναι ευκολότερη από την ανάκτησή του. Εάν δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου, χρησιμοποιήστε τη φορητή έκδοση ενός εργαλείου ανάκτησης δεδομένων (αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένο) και σκανάρετε τον δίσκο σας για δεδομένα που μπορούν να ανακτηθούν. Αν δράσετε γρήγορα, υπάρχει καλή πιθανότητα τα δεδομένα να είναι ακόμα ανακτήσιμα.
Avatar photo
Ο Jordan Jamieson-Mane είναι συντάκτης περιεχομένου με έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, συχνά παράγοντας περιεχόμενο σχετικά με υλικό υπολογιστών, ανάκτηση δεδομένων και καταναλωτική ηλεκτρονική. Όταν δεν γράφει, ανακαλύπτει μουσική και εργάζεται πάνω στις δικές του ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.