Πώς να Ανακτήσετε Διαγραμμένους Σελιδοδείκτες του Google Chrome στα Windows

Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
36

ανάκτηση σελιδοδεικτών chromeΗ απώλεια σελιδοδεικτών μπορεί να σας προκαλέσει μικρό καρδιακό. Κάντε μια βαθιά ανάσα γιατί δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε όλους τους σελιδοδείκτες ξανά από την αρχή. Ευτυχώς, η ανάκτηση χαμένων σελιδοδεικτών είναι αρκετά γρήγορη και εύκολη. Σε αυτόν τον οδηγό, εξηγούμε πώς να ανακτήσετε σελιδοδείκτες στο Chrome στα Windows.

Τι Μπορεί να Προκαλέσει Απώλεια των Σελιδοδεικτών του Chrome

Υπάρχουν μόνο λίγοι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια των σελιδοδεικτών του Chrome. Ορίστε οι τρεις πιο κοινοί λόγοι:

 • 🗑️Κατά λάθος διαγραφή: Μπορεί να διαγράψατε κατά λάθος τους σελιδοδείκτες σας βιαστικά.
 • 🔄Σφάλμα συγχρονισμού μετά από ενημέρωση του περιηγητή: Αν πρόσφατα ενημερώσατε τον περιηγητή σας ή δημιουργήσατε ένα νέο προφίλ Chrome, ένα σφάλμα συγχρονισμού θα μπορούσε να προκάλεσε την εξαφάνιση των σελιδοδεικτών.
 • 🧹Λογισμικό καθαρισμού αποθηκευτικού χώρου: Το λογισμικό καθαρισμού αποθηκευτικού χώρου μπορεί να διαγράψει αρχεία τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των σελιδοδεικτών από τον περιηγητή Chrome.

Πώς να Ανακτήσετε τους Εξαφανισμένους Σελιδοδείκτες του Chrome

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακτήσετε τους εξαφανισμένους σελιδοδείκτες του Chrome. Η επιδιόρθωση εξαρτάται από το τι προκάλεσε την εξαφάνιση των σελιδοδεικτών στην αρχή. Αν δεν γνωρίζετε την αιτία, δοκιμάστε τις επιδιορθώσεις με τη σειρά που ακολουθεί παρακάτω.

Πριν προχωρήσουμε στις επιδιορθώσεις, βεβαιωθείτε ότι η Γραμμή Σελιδοδεικτών σας δεν είναι κρυμμένη. Η πατώντας κατά λάθος τα πλήκτρα Ctrl + Shift + B θα μπορούσε να καταλήξει στο να εξαφανιστεί η Γραμμή Σελιδοδεικτών. Μπορείτε να επαναφέρετε τη Γραμμή Σελιδοδεικτών χρησιμοποιώντας την ίδια συντόμευση. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

Μέθοδος 1: Αναίρεση Διαγραφής από τον Διαχειριστή Σελιδοδεικτών

Εάν δεν έχετε ακόμα κλείσει τον περιηγητή μετά την εξαφάνιση των σελιδοδεικτών του Chrome, προσπαθήστε να ανακαλέσετε τη διαγραφή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση αναίρεσης Ctrl+ Z. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εφόσον δεν έχετε κλείσει την περίπτωση του περιηγητή.

Πατήστε Ctrl+Shift+O για να ανοίξετε το διαχειριστή σελιδοδεικτών. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το διαχειριστή σελιδοδεικτών κάνοντας κλικ στην κατακόρυφη έλλειψη στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέγοντας Σελιδοδείκτες και λίστες > Διαχειριστής Σελιδοδεικτών.

Διαχειριστής Σελιδοδεικτών στον Google Chrome

Μόλις βρεθείτε στο Διαχειριστή Σελιδοδεικτών, πατήστε Ctrl+Z.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε Android, το κουμπί αναίρεσης θα εμφανίζεται μόνο για λίγο μετά τη διαγραφή των σελιδοδεικτών.

Μέθοδος 2: Επαναπροσθέστε σελίδες σελιδοδεικτών ελέγχοντας με το χέρι το ιστορικό περιήγησης

Πιθανόν να επισκέπτεστε σελίδες που έχετε προσθέσει στους σελιδοδείκτες συχνά. Αυτός ίσως να είναι ο λόγος που τις προσθέσατε στους σελιδοδείκτες από την αρχή. Αν η πρώτη μέθοδος δεν λειτουργήσει, σαρώστε γρήγορα το ιστορικό του περιηγητή σας, βρείτε σελίδες που είχατε προσθέσει στους σελιδοδείκτες και προσθέστε τες ξανά στους σελιδοδείκτες.

Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι επώδυνο και δύσκολο εάν έχετε δεκάδες σελιδοδείκτες. Επίσης, είναι δυνατόν να είχατε καταχωρήσει σελίδες που περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες και δεν τις επισκέπτεστε συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα βρίσκονται στο ιστορικό περιήγησής σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δοκιμάστε την επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 3: Επαναφορά Σελιδοδεικτών από Αντίγραφο Ασφαλείας

Το Google Chrome αποθηκεύει τους σελιδοδείκτες σε συγκεκριμένα αρχεία. Τα αρχεία αυτά αποθηκεύονται στην ακόλουθη διαδρομή στον υπολογιστή σας (αν τα Windows είναι εγκατεστημένα στον δίσκο C):

C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data

Βρείτε αρχεία με το όνομα Bookmarks και Bookmarks.bak. Μπορείτε να ανακτήσετε σελιδοδείκτες από αυτά τα αρχεία χρησιμοποιώντας μία από τις δύο μεθόδους που εξηγούνται παρακάτω.

Ανάκτηση Σελιδοδεικτών Χρησιμοποιώντας το Εργαλείο Ανάκτησης Σελιδοδεικτών του Chrome

Πώς λειτουργεί το Εργαλείο Ανάκτησης Σελιδοδεικτών του Chrome:

 1. Μεταβείτε στο Εργαλείο Ανάκτησης Σελιδοδεικτών του Chrome.
 2. Ανεβάστε το αρχείο .bak στο εργαλείο. Εάν έχετε πολλαπλά προφίλ στον Google Chrome, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε πολλαπλά αρχεία εδώ.Ανεβάζοντας το αρχείο HTML που περιέχει τους σελιδοδείκτες του Google Chrome.
 3. Το εργαλείο θα δημιουργήσει ένα αρχείο HTML ή πολλαπλά αρχεία HTML. Αυτά τα αρχεία περιλαμβάνουν συνδέσμους για όλους τους σελιδοδείκτες. Κατεβάστε τα αρχεία κάνοντας κλικ πάνω τους.Κατεβάζοντας το αρχείο HTML που περιέχει σελιδοδείκτες.
 4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο της κατακόρυφης τρεις τελείες στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Chrome και επιλέξτε Σελιδοδείκτες και λίστες > Διαχειριστής Σελιδοδεικτών. Ή μπορείτε να πατήσετε Ctrl+Shift+O.
 5. Κάντε κλικ στην κατακόρυφη τρεις τελείες στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης στην κορυφή και επιλέξτε Εισαγωγή σελιδοδεικτών.Εισάγοντας σελιδοδείκτες στον Google Chrome.
 6. Επιλέξτε τα αρχεία HTML που μόλις κατεβάσατε.

Όταν τελειώσετε, οι εισαγόμενοι σελιδοδείκτες θα εμφανιστούν σε έναν καινούργιο φάκελο. Κάντε διπλό κλικ στον φάκελο για να αποκτήσετε πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σας.

Ανάκτηση Σελιδοδεικτών Χειροκίνητα Χρησιμοποιώντας το Bookmarks.bak

Για να ανακτήσετε τους σελιδοδείκτες χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το αρχείο Bookmarks.bak:

 1. Κάντε κλικ στα τρία κάθετα σημεία στιγμοποίησης στο επάνω δεξί μέρος του φυλλομετρητή Chrome και πλοηγηθείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις.
 2. Εάν ο συγχρονισμός είναι ενεργοποιημένος, επιλέξτε Συγχρονισμός και υπηρεσίες Google > Διαχειριστείτε τι συγχρονίζετε. Επιλέξτε Προσαρμόστε τον συγχρονισμό και απενεργοποιήστε τον συγχρονισμό για τους σελιδοδείκτες.Συγχρονισμός σελιδοδεικτών στο Google Chrome.
 3. Χρησιμοποιήστε τον Εξερευνητή Αρχείων για να πλοηγηθείτε στο:
  C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
 4. Βρείτε το αρχείο των Σελιδοδεικτών που δεν έχει την επέκταση .bak και μετονομάστε το σε Bookmarks2.bak.
 5. Μετονομάστε το Bookmarks.bak σε Bookmarks (αφαιρέστε την επέκταση).Μετονομασία του αρχείου σελιδοδεικτών.

Μέθοδος 4: Ανάκτηση Αρχείου Σελιδοδεικτών μέσω του Disk Drill

Τι συμβαίνει εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα αρχεία των Σελιδοδεικτών; Αυτή είναι η περίσταση που μία λύση ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill μπορεί να βοηθήσει. Ιδού πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Drill για να ανακτήσετε τα αρχεία των Σελιδοδεικτών:

 1. Κατεβάστε το Disk Drill και εγκαταστήστε το στη συσκευή σας.
 2. Εκκινήστε το Disk Drill και επιλέξτε Συσκευές Αποθήκευσης > Λογικοί Τόμοι από την αριστερή πλευρική μπάρα. Επιλέξτε το τοπικό δίσκο C (αν υποθέσουμε ότι εκεί έχετε εγκαταστήσει τα Windows).
 3. Κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα για να σκανάρετε τον δίσκο.Σάρωση του δίσκου C με το Disk Drill.
 4. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, αναζητήστε μέσα στα αποτελέσματα και βρείτε το αρχείο των Σελιδοδεικτών. Μερικές φορές, το αρχείο μπορεί να εμφανίζεται με διαφορετικό όνομα. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε ένα αρχείο με την ονομασία “$SDASSF.bak” στα αποτελέσματα.
 5. Ανακτήστε το αρχείο κάνοντας κλικ στο κουμπί Ανάκτηση όλων. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί, επιλέξτε μια τοποθεσία όπου θέλετε να ανακτήσετε το αρχείο και κάντε κλικ Επόμενο. Στη συνέχεια θα δείτε το ανακτημένο αρχείο στον επιλεγμένο φάκελο.Επιλογή του BAK αρχείου από τα αρχεία που βρέθηκαν κατά τη σάρωση.

Μέθοδος 5: Συγχρονίστε ξανά τους Σελιδοδείκτες από Άλλες Συσκευές

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε όλες τις συσκευές. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, πρέπει να ικανοποιηθούν οι παρακάτω δύο συνθήκες:

 • Χρειάζεστε δύο συσκευές με εγκατεστημένο τον Chrome
 • Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τον Chrome στη δεύτερη συσκευή μετά την απώλεια σελιδοδεικτών στην αρχική συσκευή

Ιδού πώς λειτουργεί:

 1. Καθαρίστε τα δεδομένα στη συσκευή από την οποία χάσατε τους σελιδοδείκτες. Αν χάσατε σελιδοδείκτες από τον υπολογιστή σας με Windows, πηγαίνετε στη σελίδα ρυθμίσεων συγχρονισμού του λογαριασμού Chrome, κυλίστε στο τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Καθαρισμός δεδομένων. Κάντε κλικ στο ΟΚ για να επιβεβαιώσετε όταν ερωτηθείτε.Καθαρισμός δεδομένων στο Google Chrome.
 2. Εκκινήστε το Chrome στη συσκευή στην οποία δεν έχετε χρησιμοποιήσει το Chrome αφότου εξαφανίστηκαν οι σελιδοδείκτες από τον υπολογιστή. Όταν εκκινήσετε το Chrome, πιθανότατα θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 3. Εκκινήστε ξανά το Chrome στον υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Αυτό θα συγχρονίσει ξανά τους σελιδοδείκτες στον υπολογιστή σας και θα μπορείτε να τους δείτε στο Διαχειριστή Σελιδοδεικτών.

Συμπέρασμα

Η ανάκτηση των σελιδοδεικτών είναι εύκολη, αν και μπορεί να είναι δύσκολη σε κάποιες περιπτώσεις. Ευτυχώς, η Google Chrome αποθηκεύει τους σελιδοδείκτες σε ένα αρχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε τους σελιδοδείκτες. Ακόμα κι αν χάσετε αυτό το αρχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Disk Drill για να ανακτήσετε τα αρχεία των σελιδοδεικτών.

Συχνές Ερωτήσεις

Όταν διαγράφετε ένα σελιδοδείκτη, το Chrome τον διατηρεί ακόμη σε ένα αρχείο αντιγράφου ασφαλείας. Ακόμα και αν το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας χαθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης όπως το Disk Drill για να ανακτήσετε το αρχείο και τους σελιδοδείκτες σας. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, ο σελιδοδείκτης μπορεί να χαθεί μόνιμα.
Οι σελιδοδείκτες του Chrome μπορεί να εξαφανιστούν για διάφορους λόγους, όπως ακούσια διαγραφή, σφάλμα συγχρονισμού ή διαγραφή των σελιδοδεικτών από κάποιο λογισμικό καθαρισμού αποθήκευσης.
Τα αρχεία σελιδοδεικτών του Chrome αποθηκεύονται στην εξής διαδρομή στα Windows 11, υποθέτοντας ότι τα Windows είναι εγκατεστημένα στον δίσκο C:
C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Time Machine στο Mac για να επαναφέρετε σελιδοδείκτες. Εκκινήστε την εφαρμογή αντιγράφων ασφαλείας και πλοηγηθείτε στο user/Library/App Support/Google/Chrome/Default. Εδώ θα βρείτε τα αρχεία Σελιδοδεικτών. Επαναφέρετε αυτά τα αρχεία και εισάγετε τα στον Google Chrome για να επαναφέρετε τους σελιδοδείκτες.
Ναι, μπορείτε, εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό στον λογαριασμό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο Chrome χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Gmail όπου έχετε αποθηκεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Το Chrome θα συγχρονίσει αυτόματα και θα εμφανίσει τους σελιδοδείκτες σας.
Ο Arjun είναι ένας τεχνολογικός νίντζα, κωδικοποιεί HTML και CSS, και έχει λάβει ειδική μνεία ως η αναφορά για την τεχνολογική βοήθεια στην οικογένεια κατά τις συγκεντρώσεις. Γράφει οδηγούς περίπου εξι χρόνια και αυτή τη στιγμή συνεισφέρει σε κύριες τεχνολογικές ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
Ανώτερος Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυσική, Πληροφοριακές Τεχνολογίες για Πειράματα Επιστήμης.