Sådan gendannes slettede Google Chrome-bogmærker på Windows

Skrevet af
Godkendt af
31

gendan chrome bogmærkerAt miste bogmærker kan give dig et mindre hjerteanfald. Tag en dyb indånding, fordi du ikke behøver at tilføje alle bogmærker igen fra bunden. Heldigvis er det ret hurtigt og nemt at gendanne mistede bogmærker. I denne vejledning forklarer vi, hvordan man gendanner bogmærker i Chrome på Windows.

Hvad kan forårsage tab af Chrome-bogmærker

Der er kun en håndfuld grunde, der kan føre til tab af Chrome-bogmærker. Her er de tre mest almindelige grunde:

 • 🗑️Uheldig sletning: Du kan have slettet bogmærker ved en fejltagelse, når du havde travlt.
 • 🔄Sync-fejl efter en browseropdatering: Hvis du for nylig har opdateret din browser eller oprettet en ny Chrome-profil, kunne en sync-fejl have forårsaget, at bogmærkerne forsvandt.
 • 🧹Rengøringssoftware til opbevaring: Software til rengøring af lagerplads kan slette filer, som kan føre til, at bogmærker forsvinder fra din Chrome-browser.

Sådan gendannes manglende Chrome-bogmærker

Der er flere måder at gendanne forsvundne Chrome-bogmærker på. Løsningen afhænger af, hvad der forårsagede bogmærkernes forsvinden i første omgang. Hvis du ikke kender årsagen, prøv løsningerne i den nedenstående rækkefølge.

Før vi går i gang med løsningerne, skal du sikre dig, at din bogmærkelinje ikke er skjult. At trykke på Ctrl + Shift + B ved en fejl kunne have medført, at bogmærkelinjen forsvandt. Du kan få bogmærkelinjen tilbage ved at bruge den samme genvej. Hvis det ikke virker, så prøv løsningerne nedenfor.

Metode 1: Fortryd sletning i bogmærkehåndtering

Hvis du ikke har lukket browseren endnu, efter at Chrome-bogmærkerne forsvandt, så prøv at fortryde sletningen ved hjælp af genvejen for fortrydelse Ctrl+ Z. Denne metode virker, så længe du ikke har lukket browserinstansen.

Tryk på Ctrl+Shift+O for at åbne bogmærkehåndteringen. Alternativt kan du åbne bogmærkehåndteringen ved at klikke på de lodrette prikker i øverste højre hjørne og vælge Bogmærker og lister > Bogmærkehåndtering.

Bogmærkeadministrator i Google Chrome

Når du er i Bogmærkeadministratoren, tryk Ctrl+Z.

Bemærk: Hvis du bruger Android, vil fortryd-knappen kun vises i en kort periode efter, at du har slettet bogmærker.

Metode 2: Gennemgå browserhistorik manuelt og tilføj bogmærkesider igen

Du besøger sandsynligvis bogmærkede sider ofte. Det er nok derfor, du bogmærkede dem i første omgang. Hvis den første metode ikke virker, kan du hurtigt gennemgå din browserhistorik, finde sider, som du havde bogmærket, og bogmærke dem igen.

Selvfølgelig kan dette være smertefuldt og besværligt, hvis du har dusinvis af bogmærker. Det er også muligt, at du har bogmærket sider, der indeholder nyttige oplysninger, og du besøger dem ikke ofte, hvilket betyder, at de ikke vil være i din browserhistorik. I de tilfælde kan du prøve den næste metode.

Metode 3: Gendan bogmærker fra backup

Google Chrome gemmer bogmærker i specifikke filer. Disse filer er gemt på følgende sti på din computer (forudsat at dit Windows er installeret på disk C):

C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data

Find filer med navnet Bogmærker og Bogmærker.bak. Du kan gendanne bogmærker fra disse filer ved hjælp af en af de to metoder forklaret nedenfor.

Gendan bogmærker ved hjælp af Chrome Bogmærker Gendannelsesværktøj

Sådan fungerer Chrome Bogmærkegendannelsesværktøjet:

 1. Gå til Chrome Bookmarks Recovery Tool.
 2. Upload .bak-filen til værktøjet. Hvis du har flere profiler på Google Chrome, kan du også uploade flere filer her.Uploader HTML-filen indeholdende Google Chrome bogmærker.
 3. Værktøjet vil skabe en HTML-fil eller flere HTML-filer. Disse filer inkluderer links til alle bogmærker. Download filerne ved at klikke på dem.Downloader HTML-filen med bogmærker.
 4. Dernæst, klik på de vertikale punktummer øverst til højre i Chrome-vinduet og vælg Bogmærker og lister > Bogmærkehåndtering. Eller du kan trykke Ctrl+Skift+O.
 5. Klik på de vertikale punktummer til højre for søgefeltet øverst og vælg Importer bogmærker.Importerer bogmærker til Google Chrome.
 6. Vælg de HTML-filer, du lige har downloadet.

Når du er færdig, vil de importerede bogmærker blive vist i en ny mappe. Dobbeltklik på mappen for at få adgang til dine bogmærker.

Gendan bogmærker manuelt ved hjælp af Bookmarks.bak

For at gendanne bogmærker manuelt ved hjælp af Bookmarks.bak-filen:

 1. Klik på den vertikale ellipsis øverst til højre i Chrome-browseren og navigér til Indstillinger.
 2. Hvis synkronisering er slået til, så vælg Synkronisering og Google-tjenester > Administrer hvad du synkroniserer. Vælg Tilpas synkronisering og deaktiver synkronisering for bogmærker.Synkronisering af bogmærker i Google Chrome.
 3. Brug Filudforskeren til at navigere til:
  C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
 4. Find Bogmærkefilen der ikke har .bak-udvidelsen og omdøb den til Bookmarks2.bak.
 5. Omdøb Bookmarks.bak til Bookmarks (fjern udvidelsen).Omdøbning af bogmærkefilen.

Metode 4: Gendan bogmærkefil ved hjælp af Disk Drill

Hvad hvis du ikke kan finde bogmærkefilerne? Det er her en data recovery-løsning som Disk Drill kan hjælpe. Sådan kan du bruge Disk Drill til at gendanne bogmærkefilerne:

 1. Download Disk Drill og installer det på din enhed.
 2. Start Disk Drill og vælg Lagringsenheder > Logiske Volumener fra venstre sidebjælke. Vælg lokal disk C (med forudsætning af, at det er her, du har installeret Windows).
 3. Klik på Søg efter tabte data for at scanne drevet.Skanning af drev C ved hjælp af Disk Drill.
 4. Når scanningen er færdig, gennemsøg resultaterne og led efter Bogmærke-filen. Nogle gange kan filen forekomme med et andet navn. For eksempel kan du støde på en fil med navnet “$SDASSF.bak” i resultaterne.
 5. Gendan filen ved at klikke på knappen Gendan alle. Efter du har klikket på knappen, vælg en placering, hvor du ønsker at gendanne filen, og klik Næste. Du skulle derefter se den gendannede fil i den valgte mappe.Valg af BAK-filen fra de filer, der blev fundet under scanningen.

Metode 5: Resynkroniser bogmærker fra andre enheder

Denne metode virker på alle enheder. For at denne metode skal virke, skal følgende to betingelser være opfyldt:

 • Du skal bruge to enheder med Chrome installeret
 • Du bør ikke have brugt Chrome på den anden enhed efter at have mistet bogmærker på den oprindelige enhed

Sådan fungerer det:

 1. Ryd dataene på enheden, hvorfra du mistede bogmærkerne. Hvis du mistede bogmærker fra din Windows PC, gå da til din Chrome kontos synkroniseringsindstillinger side, rul ned i bunden af siden, og klik Ryd data. Klik OK for at bekræfte, når du bliver bedt om det.Rydning af data i Google Chrome.
 2. Start Chrome på enheden, hvor du ikke har brugt Chrome efter bogmærkerne forsvandt fra PC’en. Når du starter Chrome, bliver du sandsynligvis bedt om at logge ind igen. Log ind på din konto.
 3. Start Chrome på din PC igen og log ind på din konto.

Dette vil synkronisere bogmærker på din pc igen, og du vil kunne se dem i Bogmærkeadministratoren.

Konklusion

Gendannelse af bogmærker er nemt, selvom det i nogle tilfælde kan være besværligt. Heldigvis gemmer Google Chrome bogmærker i en fil, som du kan bruge til at gendanne bogmærkerne. Selv hvis du mister den fil, kan du bruge et værktøj som Disk Drill til at gendanne Bogmærke-filerne.

OSS

Når du sletter et bogmærke, beholder Chrome det stadig i en backup-fil. Selv hvis backup-filen går tabt, kan du bruge gendannelsessoftware som Disk Drill til at gendanne filen og dine bogmærker. Dog kan bogmærket i nogle tilfælde være tabt for altid.
Chrome-bogmærker kan forsvinde af forskellige grunde som ved en utilsigtet sletning, synkroniseringsfejl eller bogmærker slettet af et rengøringsprogram til lagring.
Chrome-bogmærkefiler gemmes i den følgende sti i Windows 11, forudsat at Windows er installeret på drev C:
C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
Du kan bruge Time Machine-appen på Mac til at gendanne bogmærker. Start backup-appen og naviger til bruger/Library/App Support/Google/Chrome/Default. Her finder du filerne Bogmærker. Gendan disse filer og importer dem til Google Chrome for at gendanne bogmærker.
Ja, det kan du, forudsat at du har aktiveret synkronisering på din konto. Alt hvad du skal gøre, er at logge ind på Chrome med den Gmail-konto, hvor du har gemt dine personlige data. Chrome vil automatisk synkronisere og vise dine bogmærker.
Arjun er en tech-ninja, der koder HTML og CSS, og har modtaget en æresbevisning som familiens foretrukne tech-hjælp under sammenkomster. Han har skrevet vejledninger i omkring seks år, og han er i øjeblikket bidragsyder på store tech-websteder.
Godkendt af
Senior Data Recovery Engineer. Kandidatgrad i fysik, informationsteknologi til videnskabelige eksperimenter.