Sådan gendannes en slettet mappe på Windows: Alle tilgængelige metoder

Skrevet af
Godkendt af
125

gendan slettet mappe via disk drill

Du kan gendanne slettede mapper på flere måder. I de fleste tilfælde er chancerne for at gendanne en nyligt slettet mappe fremragende, selv hvis du har tømt papirkurven.

Det er vigtigt at handle hurtigt, fordi mens du bruger din computer, vil den fortsætte med at skrive data til din harddisk. Det betyder at hvis den slettede mappe bliver overskrevet med nye data, vil du ikke være i stand til at genskabe den.

I denne guide forklarer vi, hvad der præcis sker, når du sletter en mappe, og hvordan du gendanner slettede mapper i Windows.

Metode Beskrivelse
Data gendannelses software Den nemmeste metode fordi du ikke behøver yderligere forberedende trin
Papirkurv Du kan anvende denne metode før 30 dage er forløbet.
Tidligere version Funktionen skal være aktiveret før sletning af mappen
Gendan fra backup Du skal have en backup, der blev oprettet før mappen blev slettet
Ctrl + Z kommando Tillader kun at gendanne sletning hvis det var den sidste handling
Windows Filgendannelse Værktøjet har et kommandolinje interface så du skal være rimelig teknisk kyndig for at bruge det

Hvad sker der, når du sletter en mappe?

Når du sletter en mappe eller en fil permanent, fjernes dens reference på harddisken simpelthen. De bliver utilgængelige for dit operativsystem, efter referencen er fjernet.

Mappen og dens filer eksisterer dog stadig fysisk på harddisken. Alle disse data vil forblive på din harddisk indtil et tidspunkt, hvor du har skrevet nok ny data, og din harddisk har brug for den slettede mappe’s plads for at skrive mere data. På dette tidspunkt vil harddisken overskrive gamle data.

Når mappen er blevet overskrevet, kan du ikke gendanne den. Men du kan gendanne den så længe den fysisk eksisterer på harddisken.

Prøv at finde en slettet mappe i Windows

Nogle gange, hvis du leder efter en mappe, du ikke kan finde, kan det skyldes, at du har glemt dens placering og ikke slettet den. Der er to hurtige måder at finde en mappe i Windows:

 • Søg ved hjælp af proceslinjen: Windows 11 har en søgefunktion placeret i proceslinjen. Søg efter navnet på mappen, og du vil begynde at se søgeresultater i realtid. Hvis du ønsker at kun se mapper (og ikke andre typer resultater), klik da på Mere øverst og vælg Mapper.søger i proceslinjen efter en slettet mappe
 • Søg ved hjælp af Stifinder: Du kan også søge efter en mappe ved hjælp af Stifinder. Tryk Win + E for at starte Stifinder og vælg Computer fra venstre sidebar. Skriv derefter navnet på mappen i søgefeltet øverst til højre. Du kan også filtrere resultaterne til kun at vise mapper ved at vælge Søgeindstillinger > Type > Mapper.bruger Stifinder til at søge efter slettede mapper

6 måder at gendanne slettede mapper i Windows på

Hvis du ikke kan finde en mappe og tror, at den kan være blevet slettet permanent ved en fejl, så har vi gode nyheder. Afhængigt af flere faktorer, som hvor længe der er gået siden mappen blev slettet, og hvor meget du bruger din computer, er der gode chancer for, at du kan være i stand til at gendanne den slettede mappe.
Her er nogle metoder, du kan prøve for at gendanne en slettet mappe.

Metode 1: Gendan en slettet mappe ved hjælp af datarekonstruktionssoftware

Disk Drill til Windows er et alsidigt værktøj til datagendannelse, som hurtigt og effektivt kan gendanne ved et uheld slettede mapper. Følg disse trin for at gendanne en slettet mappe med Disk Drill.

 1. Download og installer Disk Drill på en anden disk end den, som havde opbevaret de tabte mapper. Dette beskytter dem mod utilsigtet overskrivning under gendannelsen.
 2. Start programmet og vælg den disk, der skal gendannes fra, på listen der vises.
 3. Klik på Søg efter tabte data knappen.gendan slettet mappe
 4. Forhåndsvis mapperne og filerne, der kan gendannes.gendan slettet mappe ved disk drill
 5. Klik på Gendan knappen.
 6. Tilgå dine gendannede data på det sted, du har valgt.hvordan man gendanner slettede mapper i windows

Metode 2: Tjek papirkurven

Papirkurven er der, hvor Windows-operativsystemet midlertidigt gemmer filer, der er blevet slettet fra din computer eller bærbar. Data bliver ikke slettet permanent, før du tømmer kurven, og selv derefter kan det gendannes med software.

For at gendanne en slettet mappe fra Papirkurven skal du:

 1. Åbn Papirkurven ved at dobbeltklikke på dens ikon.
 2. Find og vælg de mapper eller filer, du ønsker at gendanne.
 3. Bemærk den oprindelige placering af dataene, så du kan finde dem efter gendannelsen.
 4. Højreklik på det valgte og vælg Gendan.
 5. Vent på at processen er færdig og verificer at filerne er på den forventede placering.gendan slettet mappe

Metode 3: Prøv at gendanne fra en tidligere version af mappen

Du kan muligvis gendanne en tidligere version af en mappe fra et Windows gendannelsespunkt.

For at gendanne en mistet mappe fra den forrige version skal du:

 1. Åbn Denne Computer.
 2. Naviger til den mappe, som tidligere indeholdt den undermappe, du ønsker at gendanne.
 3. Højreklik, og vælg Gendan tidligere versioner.
 4. Du vil blive præsenteret for en liste over tidligere versioner af mappen, der omfatter dem lavet med Windows backup eller gemt som gendannelsespunkter.
 5. Klik på Gendan-knappen for at gendanne din mappe.hvordan man henter en slettet mappe

Metode 4: Brug en sikkerhedskopi til at gendanne en slettet mappe

Du kan gendanne mappen fra en sikkerhedskopi, men forbeholdet ved denne løsning er, at du skal have en eksisterende sikkerhedskopi, der blev oprettet før mappen blev slettet fra din computer.

Der er masser af måder at lave en sikkerhedskopi på. For eksempel kan du tage backup af dine data på en ekstern harddisk eller på en cloudlagringstjeneste som Google Drive.

Hvis du bruger en cloud lagringstjeneste, er det at gendanne mappen og dens indhold lige så let som at downloade mappen fra skyen.

For eksempel, hvis din mappe er sikkerhedskopieret til Google Drev:

 1. Find mappen på drevet.
 2. Højreklik på mappen.
 3. Vælg Download.

downloader en mappe fra Google Drev

Du vil nu se mappen i din standard downloadplacering.

Bemærk: Hvis du bruger OneDrive, skal du huske, at OneDrive er et synkroniseringsværktøj og ikke et backupværktøj. Du kan vælge de mapper, du vil have synkroniseret automatisk med din OneDrive-konto. Men hvis du ved en fejl sletter en mappe fra din PC, bliver den også automatisk slettet fra OneDrive og kan ikke gendannes.

Metode 5: Fortryd sletning med Ctrl + Z

Du har sandsynligvis brugt Ctrl + Z for at fortryde en fejl, mens du skrev eller brugte billedredigeringssoftware. Men vidste du, at genvejen for at fortryde også virker for utilsigtet sletning? Hvis du lige har slettet en mappe, kan det at trykke på Ctrl + Z bringe den tilbage til sin oprindelige placering fra papirkurven.

Dog virker denne metode ikke, når du permanent har slettet mappen. Hvis du har brugt Shift + Del til at slette mappen eller tømt Papirkurven efter en utilsigtet sletning, vil denne metode ikke fungere.

Metode 6: Brug Windows File Recovery

Windows File Recovery er et kommandolinjeværktøj udviklet af Microsoft til at hjælpe brugere med at gendanne filer. Det har dog nogle begrænsninger, såsom manglen på et grafisk brugergrænseflade. Det er også kun tilgængeligt på Windows 10 2004 og senere.

Hvis dit OS understøtter Windows File Recovery, kan du bruge det til at gendanne slettede mapper således:

 1. Gå til Microsoft Store og søg efter Windows File Recovery. Alternativt kan du bruge et direkte Microsoft Store link til Windows File Recovery. Installer appen ved at klikke på Hent knappen.  Hvis den allerede er installeret, klik på Åbn knappen.downloader windows file recovery
 2. Når den er installeret, søger du efter windows file recovery i Start-menuen og vælg det bedste match.
 3. Udfør følgende kommando:
  winfr D: E: /n ImportantDocuments

  (hvor D er kildedrevet og E er stedet for gendannelse, og ImportantDocuments er en undermappe du vil søge i)bruger winfr kommandoen

 4. Tryk på Y når du bliver bedt om bekræftelse.

Når scanningen er fuldført, finder du de gendannede filer på E-drevet i en mappe med navnet “Recovery_[date]_[time]”.

Hvad forårsager utilsigtet sletning af mapper

Tilfældigt datatab sker som regel af en af tre grunde.

Årsag Beskrivelse
🧍 Menneskelig fejl Det er den primære årsag til sletning af data. Det er umuligt helt at forhindre det, så længe mennesker er involveret i computeroperationer. Det at tage dig tid til at dobbelttjekke før du sletter data, giver en vis beskyttelse mod denne type datatab.
🌍 Miljømæssige faktorer Varme og fugt kan ødelægge dine lagringsenheder og føre til tab af data. Hold dine enheder kølige og tørre for at bevare de billeder og andre data, der fylder dem.
☣ Vira og malware Opbyg en stærk antivirusforsvar med et kvalitets softwareværktøj. Undgå at tilslutte uverificerede USB-stik til din computer, da de ofte kan indeholde malware.

Uheldig indebærer, at noget uventet er sket. Selvom vi ikke kan dække alle eventualiteter, er de generelle regler at beskytte din computer og lagringsmedier og at udvise forsigtighed, når du udfører enhver type sletningsoperation af filer eller mapper.

Ofte Stillede Spørgsmål

Du kan søge efter mappen ved at bruge søgefunktionen i proceslinjen eller ved at bruge Filudforsker. Bemærk, at du kun bør søge efter en mappe, hvis du er sikker på, at den er blevet flyttet, og ikke ved et uheld er blevet slettet. Hvis den er blevet slettet, bør du tjekke Papirkurven. Hvis du ikke ser den i Papirkurven, kan du altid bruge et datagendannelsesværktøj til at gendanne mappen og dens indhold.
Ja, det kan du ved simpelthen at flytte dem ud af Papirkurven eller Slettede emner-mappen fra din Outlook-mappe liste. Træk dem til den nye placering efter dit valg.
Slettede mapper vises i Papirkurven i Windows 10. Hvis du har slettet en mappe permanent ved at tømme Papirkurven eller bruge Shift + Del, når du sletter mappen, skal du gendanne mappen ved hjælp af et data recovery-software, fordi du ikke vil kunne finde den ved at bruge styresystemet.
Du kan gendanne en slettet mappe fra dit skrivebord ved at bruge en af metoderne forklaret i denne guide. Dog er brugen af en data gendannelsesløsning din bedste mulighed. Bemærk at du skal handle hurtigt, fordi risikoen for at de slettede data bliver overskrevet øges som tiden går.
Arjun er en tech-ninja, der koder HTML og CSS, og har modtaget en æresbevisning som familiens foretrukne tech-hjælp under sammenkomster. Han har skrevet vejledninger i omkring seks år, og han er i øjeblikket bidragsyder på store tech-websteder.
Godkendt af
Senior Data Recovery Engineer. Mastergrad i fysik, Informationsteknologi til Videnskabelige Eksperimenter.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required