Sådan Gendannes Slettede Filer fra Papirkurven Nemt

Skrevet af
150

hvordan man gendanner slettede filer fra papirkurven via disk drill

Windows Papirkurv har været en del af operativsystemet siden dets tidlige dage. Papirkurven er en særlig mappe, der midlertidigt holder slettede filer og mapper. Den har hjulpet millioner af brugere over årene ved at gøre det muligt hurtigt at gendanne en fil, som ved en fejl var blevet slettet.

Men hvad hvis filen du har brug for, ikke er der? Hvorfor sker det? I denne artikel vil vi forklare, hvorfor filer muligvis ikke vises i Papirkurven, og hvad du kan gøre ved det.

Sådan gendanner du slettede filer fra Papirkurven

Papirkurven er det første sted at lede, når man søger efter slettede filer. Det er en særlig mappe, som operativsystemet bruger til midlertidigt at lagre nyligt slettede filer og mapper. Her er de nemme trin at følge:

 1. Åbn Windows 11 Papirkurven ved at dobbeltklikke på dens ikon på skrivebordet.
 2. Vælg de filer, du ønsker at gendanne. Du kan holde CTRL-knappen nede på dit tastatur og klikke på individuelle filer for at føje dem til dit valg. Hvis du ønsker at vælge alle filer, kan du trykke på CTRL + A-tastekombinationen.
 3. Højreklik på en af de valgte filer og klik på Gendan. Filerne vil returnere tilbage til deres oprindelige placeringer. Alternativt kan du trække og slippe de valgte filer til en hvilken som helst placering du ønsker.

Er det muligt at gendanne filer fra en tømt Papirkurv?

Ja, det er muligt at gendanne filer fra Papirkurven, selv efter den er blevet tømt. Her er hvorfor: Når en fil eller mappe slettes fra din computer, flyttes den logisk fra sin oprindelige placering til Papirkurven. Når Papirkurven tømmes, enten automatisk eller manuelt, slettes de logiske links til dataene af operativsystemet.

Denne handling gør dataene utilgængelige for enhver applikation, men fjerner dem ikke straks fysisk fra lagringsenheden. Rummet, som tidligere blev besat af elementerne i den tømte Papirkurv, er nu tilgængeligt for operativsystemet til at lagre nye oplysninger. Indtil operativsystemet bruger dette rum og overskriver de tidligere data, kan filer gendannes ved hjælp af datagendannelsessoftware.

Sådan gendanner du slettede filer fra en tømt Papirkurv

Windows Papirkurv fungerer som et midlertidigt lager for slettede filer, indtil du vælger at tømme dens indhold, bevidst eller ved et uheld. Dette betyder dog ikke, at dine filer er tabt for altid. Der er flere pålidelige muligheder tilgængelige for at gendanne dine data, herunder Windows’ egne værktøjer, indbyggede sikkerhedskopier og tredjeparts apps.

I denne guide giver vi dig trin-for-trin instruktioner til, hvordan du gendanner dine filer fra Papirkurven, selv efter at mappen er blevet tømt.

Metode 1: Gendan filer ved hjælp af datagendannelsessoftware

Datagendannelsessoftware er en levedygtig mulighed for at gendanne filer, der er blevet slettet ved at tømme Papirkurven. I dette eksempel har vi valgt at bruge Disk Drill på grund af dets evne til effektivt at scanne store mængder filer.

Disk Drill understøtter forskellige filtyper, herunder dokumenter, billeder, videoer, lyd og meget mere. Det kan scanne og gendanne filer fra større filsystemer som NTFS, FAT32, exFAT og andre.

Med Disk Drill kan du se en forhåndsvisning af alle de filer, du kan gendanne fra en tømt Papirkurv. Det viser også chancen for succesfuld gendannelse pr. fil. Den gratis prøveversion til Windows tillader dig at gendanne op til 500 MB data.

Det er vigtigt at bemærke, at det anbefales at udføre datagendannelse så hurtigt som muligt. Dette er fordi, jo før du forsøger datagendannelse, desto mindre tid har dit operativsystem til at overskrive de slettede filer.

Følg disse trin for at bruge Disk Drill til at gendanne slettede filer efter at have tømt Papirkurven:

  1. Download og installer Disk Drill for Windows. Vi anbefaler at bruge et flashdrev eller en ekstern USB-drev til download og installation for at bevare dine tabte data. Du skal muligvis indtaste systemniveau legitimationsoplysninger under installationen. Du vil blive guidet gennem installationsprocessen af pop-op vinduer.disk drill setup
  2. Start Disk Drill og vælg enten drevet, der indeholdt filer før sletningen, eller disken, der indeholder papirkurven (dette vil typisk være dit C: drev) fra appens diskliste.Launch Disk Drill
  3. Klik på Søg efter tabte data knappen for at starte scanningen efter slettede data. Mens scanningen foregår, viser en statusbar fremskridtet. Du kan pause scanningen når som helst og se filer, der allerede er fundet, mens scanningen fortsætter.vælg drevet, der skal gendannes fra
  4. Vælg de specifikke filer, der skal gendannes. Du kan forhåndsvise dem i mapperne Billeder, Video, Lyd, Dokumenter eller Arkiver for at sikre, at de er filerne, du ønsker at hente. Du kan også vælge at gendanne alle filer, som værktøjet har fundet.forhåndsvis filer til gendannelse
  5. Klik på Gendan knappen efter at have foretaget dine valg, og Disk Drill vil udføre gendannelsen. Du vil blive bedt om en sikker lagringsplads, hvor de gendannede data kan gemmes. Gem de gendannede filer på en ekstern disk eller USB-drev for at bevare de data, du ønsker at gendanne.gendan udvalgte filer

  Metode 2: Gendan filer ved hjælp af gratis værktøj

  Windows tilbyder også et dedikeret gendannelsesprogram kaldet Windows File Recovery (WFR) værktøj, som du kan bruge til at hente dine filer. Dette gratis kommandolinjeværktøj er kompatibelt med Windows 10 version 19041.0 og højere.

  Windows anbefaler brugen af dette værktøj til datagendannelse, men det har nogle begrænsninger. Værktøjet opererer for eksempel kun gennem et kommandolinjeinterface, og den har et begrænset sæt af signaturer, som den kan genkende. Ikke desto mindre er det stadig et nyttigt værktøj, som du kan bruge gratis.

  Her er en hurtig trin-for-trin guide til, hvordan du gendanner dine data ved hjælp af WFR-værktøjet:

  1. Download og installer Windows File Recovery værktøjet fra Microsoft Store. Klik på Hent og lad appen installere.download windows file recovery
  2. Når det er installeret, tryk Win + X og vælg Windows Terminal (Admin) fra listen, der popper op. Alternativt kan du også starte Kommandoprompt som administrator ved at trykke Ctrl + R, skrive cmd, og trykke Ctrl + Shift + Enter.
  3. For at sikre, at værktøjet er blevet korrekt installeret, skriv winfr i værktøjet. Dette vil også give dig en liste over de switches, du kan bruge.skriv winfr kommando
  4. Dernæst, skriv følgende kommando i terminalen:
   winfr C: D: /regular /n $Recycle.Bin%SID%

   Hvad denne kommando gør, er at den scanner papirkurven, og genopretter filen til D-drevet. Du kan ændre kommandoen baseret på den sti, du ønsker at scanne, og drevet, hvor du vil gendanne. Bemærk, at SID er forskellig for alle brugere. Hvis du ikke er sikker på, hvad dit SID er, kan du bruge følgende kommando til at finde en brugers SID.

   wmic useraccount get name,sid

   sid kommando

  Metode 3: Gendan filer ved hjælp af backup og gendannelse

  Hvis du har aktiveret Filhistorik på din pc, kan du gendanne filer, som du har slettet fra Papirkurven ved hjælp af Filhistorik-funktionen i Kontrolpanelet.

  For at tjekke om Filhistorik er aktiveret, skal du blot følge trinene nedenfor:

  1. Gå til Kontrolpanelet fra Start menuen.
  2. I listen over elementer i Kontrolpanel, vælg Filhistorik.
  3. Filhistorik vil vise status for din backup. Hvis Filhistorik er slukket, klik på “Slå til” for at begynde at sikkerhedskopiere dine filer.

  filhistorik er aktivHvis Filhistorik er slået til, skal du følge disse trin for at gendanne dine filer:

  1. Åbn vinduet med Filhistorik og klik på “Gendan dine filer med Filhistorik”. Et vindue vil dukke op, som viser alle de filer, du kan gendanne.
  2. Naviger til mappen Papirkurven.
  3. Vælg de filer, du ønsker at gendanne.
  4. Klik på knappen Gendan (grøn knap) i bunden i midten af vinduet for at begynde at gendanne dine filer.gendan din filhistorik

  Hvis du ikke kan finde Papirkurven blandt mapperne til gendannelse, kan det være fordi mappen ikke er blevet sikkerhedskopieret af Filhistorik.

  Metode 4: Gendan filer med Windows’ tidligere versioner værktøj

  Du kan også prøve at gendanne filer ved hjælp af Windows’ tidligere versioner værktøj. Dette værktøj giver dig mulighed for at se tidligere versioner eller tilstande af en fil eller mappe og gendanne dem til en specifik version.

  Du kan dog kun bruge dette indbyggede værktøj, hvis du har aktiveret systembeskyttelse og tidligere sikkerhedskopieret din fil, eller slået til og sat Filhistorik op.

  For at søge efter tidligere versioner af din slettede fil, her er hvad du kan gøre:

  1. Højreklik på mappen eller filen, du vil tjekke.fil har tidligere version
  2. Vælg “Gendan tidligere versioner” fra rul-ned-menuen.
  3. Du vil se de tilgængelige tidligere gemte punkter for filen. Vælg den version, du vil gendanne og klik Gendan.gendan tidligere version

  Hvorfor slettede filer ikke kan være i Papirkurven

  Papirkurven kan være ekstremt nyttig for at gendanne for nyligt slettede filer. Der er dog flere forhold, som kan medføre, at et slettet emne ikke vises i Papirkurven. Her er de faktorer, du skal være opmærksom på i forhold til Windows Papirkurv, og hvorfor din slettede fil ikke kan findes.


  Faktor Beskrivelse
  📏 Pladsbegrænsninger Der holdes plads tilgængelig i Papirkurvene ved at fjerne de ældste filer for at gøre plads til nyligt slettede emner. Dette kan resultere i, at filer bliver slettet meget hurtigere end forventet, hvis pladsallokeringen er for lav. Ligeledes vil en fil ikke blive sendt til Papirkurven, hvis den overstiger kurvens størrelse. Dette kan også føre til, at filer ikke er tilgængelige i kurven, selvom det er der, du forventer at finde dem.
  ⌛ Tidsbegrænsning Windows fjerner automatisk elementer fra papirkurven efter et bestemt antal dage. Som standard beholdes data i papirkurven i 30 dage. Dette tal kan ændres efter eget ønske, og du kan vælge aldrig at få filer slettet automatisk fra papirkurven. I dette tilfælde skal du manuelt tømme papirkurven med jævne mellemrum eller risikere at løbe tør for plads til nyligt slettede elementer.
  ✂ Permanent sletning af filer Ved at bruge tastaturgenvejen Shift-Delete omgås papirkurven og filen slettes i realiteten permanent. Data recovery-software kan muligvis genskabe filer og mapper, der er blevet slettet på denne måde.
  🚯 Deaktiveret papirkurv Papirkurven kan også deaktiveres ved at tilgå indstillingerne for den valgte placering i Papirkurvsegenskaberne. Hvis papirkurven er slået fra af nogen årsag, vil enhver fil der slettes fra dit system, ikke blive gemt i mappen og vil blive slettet permanent med det samme.

  Almindelige problemer med papirkurven


  Forskellige problemer med papirkurven kan forårsage datatab eller enhver form for fejl, der kan påvirke din generelle oplevelse ved brug af din enhed. Løsning af disse problemer vil gøre papirkurven i stand til effektivt at gemme dine slettede filer igen.

  Her er nogle af de almindelige problemer med papirkurven og de enkle løsninger, du kan bruge til at løse dem selv:

  Manglende ikon for papirkurven  Løsning: Du kan få papirkurvens ikon på dit skrivebord ved at følge disse trin.

  1. Højreklik på skrivebordet og vælg Tilpas.

  2. Skift til fanen Temaer.

  3. Klik på linket Indstillinger for skrivebordsikoner.

  4. Sæt et flueben ved papirkurvens ikon.

  5. Klik på OK.hvordan man løser manglende papirkurv-ikon

  Papirkurven er Beskadiget Fejl

  Løsning: Løs en fejlmeddelelse om at Papirkurven er beskadiget ved at udføre denne procedure.

  1. Åbn et Kommandoprompt-vindue som administrator.

  2. Indsæt følgende kommando og tryk Enter:
  rd /s /q C:$Recycle.bin

  3. Luk Kommandoprompt-vinduet og genstart din computer.

  Hvis din Papirkurv ikke er på C-drevet, ændre kommandoen til den korrekte bogstav.

  hvordan man løser fejl med beskadiget papirkurv

  Papirkurv Filassociation Fejl

  Løsning: Den bedste måde at håndtere denne fejl på er manuelt at fjerne alle elementerne fra Papirkurven. Åben Papirkurven og bekræft, at du virkelig ønsker at slette filerne permanent, før du udfører operationen.

  FAQ:

  Du kan gendanne slettede filer fra Papirkurven uden software ved hjælp af Filhistorik. Sådan gør du det:
  1. Åbn vinduet Filhistorik.
  2. Klik på "Gendan dine filer med Filhistorik."
  3. Naviger til mappen Papirkurv.
  4. Vælg de filer, du ønsker at gendanne.
  5. Klik på Gendan-knappen.
  Husk, at Filhistorik skal have været opsat før filen blev slettet, for at denne metode kan fungere.
  Du kan gendanne slettede filer fra Papirkurven på Windows 10 gratis ved hjælp af indbyggede værktøjer såsom Windows Filgendannelse og Filhistorik, eller endda ved at bruge data gendannelsesapps, der tilbyder pålidelige og gratis dataskanning og gendannelsesmuligheder.
  Dataene vil forblive på disken, selvom de vil være usynlige for operativsystemet. Det fysiske rum, der holdt på dataene, vil blive markeret som tilgængeligt, og nye data vil overskrive det på et tidspunkt. På dette tidspunkt kan slettede filer kun gendannes fra en sikkerhedskopi eller ved brug af datagendannelsessoftware.
  Hvis din Papirkurv er forsvundet fra dit Windows 7 skrivebord, kan du gendanne det ved hjælp af nedenstående instruktioner:
  1. Højreklik på din skrivebordsskærm og klik på Tilpas.
  2. Vælg Rediger skrivebordsikoner.
  3. Afkryds feltet for Papirkurv. Klik på OK.
  Når vinduet er lukket, vil ikonet for din Papirkurv være på skrivebordsskærmen.
  Nej. Selvom tømning af Papirkurven signalerer, at dine slettede filer nu kan blive permanent overskrevet af nye filer, kan du stadig gendanne dine data, så længe du handler hurtigt og undgår at gøre noget på dit system, der kunne overskrive data (f.eks. downloade nye filer, køre andre programmer osv.). Processen er dog hverken nem eller garanteret.
  Desværre har Android ikke en Papirkurv som Windows, hvor slettede filer midlertidigt opbevares. Der er dog andre måder at gendanne slettede filer på Android, afhængigt af omstændighederne. Du kan tjekke kopien af filerne i Google Drev eller forsøge gendannelse ved hjælp af datagendannelsessoftware.
Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required