Slik gjenoppretter du enkelt slettede filer fra papirkurven

Skrevet av
176

hvordan du kan gjenopprette slettede filer fra papirkurven via disk drill

Windows Papirkurv har vært en del av operativsystemet siden dets tidlige dager. Papirkurven er en spesialmappe som midlertidig holder på slettede filer og mapper. Den har hjulpet millioner av brukere over årene ved å gjøre det mulig å raskt gjenopprette en fil som var ved en feiltakelse slettet.

Men hva hvis filen du trenger ikke er der? Hvorfor skjer det? I denne artikkelen vil vi forklare hvorfor filer kanskje ikke vises i Papirkurven og hva du kan gjøre med det.

Hvordan gjenopprette slettede filer fra Papirkurven

Papirkurven er det første stedet å se når du leter etter slettede filer. Det er en spesialmappe som operativsystemet bruker for å midlertidig lagre nylig slettede filer og mapper. Her er de enkle stegene å følge:

 1. Åpne Windows 11 Papirkurven ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet.
 2. Velg filene du vil gjenopprette. Du kan holde CTRL knappen på tastaturet ditt og klikke på individuelle filer for å legge dem til i ditt utvalg. Hvis du vil velge alle filer, kan du trykke på CTRL + A nøkkelkombinasjonen.
 3. Høyreklikk på hvilken som helst av de valgte filene og klikk Gjenopprett. Filene vil returnere til sine opprinnelige plasseringer. Alternativt kan du dra og slippe de valgte filene til et hvilket som helst sted du ønsker.

Er det mulig å gjenopprette filer fra en tømt Papirkurv?

Ja, det er mulig å gjenopprette filer fra Papirkurven selv etter at den har blitt tømt. Her er hvorfor: Når en fil eller mappe blir slettet fra datamaskinen din, blir den logisk flyttet fra sin opprinnelige plassering til Papirkurven. Når Papirkurven tømmes, enten automatisk eller manuelt, slettes de logiske koblingene til dataene av operativsystemet.

Denne handlingen gjør dataene utilgjengelige for eventuelle applikasjoner, men ikke med en gang fysisk fjerner det fra lagringsenheten. Plassen som tidligere var opptatt av elementene i den tømte Papirkurven er nå tilgjengelig for operativsystemet for å lagre ny informasjon. Inntil operativsystemet bruker denne plassen og overskriver de tidligere dataene, kan filer hentes ved bruk av datagjenopprettingsprogramvare.

Hvordan gjenopprette slettede filer fra en tømt Papirkurv

Windows Papirkurven fungerer som et midlertidig lagring for slettede filer til du velger å tømme innholdet, med vilje eller ved en feiltagelse. Dette betyr imidlertid ikke at filene dine er permanent tapt. Det finnes flere pålitelige alternativer tilgjengelig for å gjenopprette dataene dine, inkludert Windows’ egne verktøy, innebygd backup og tredjepartsapplikasjoner.

I denne veiledningen vil vi gi deg trinnvise instruksjoner om hvordan du kan gjenopprette filene dine fra Papirkurven, selv etter å ha tømt mappen.

Metode 1: Gjenopprett filer ved å bruke datagjenopprettingsprogramvare

Datagjenopprettingsprogramvare er et levedyktig alternativ for å gjenopprette filer som har blitt slettet ved å tømme Papirkurven. I dette eksempelet har vi valgt å bruke Disk Drill på grunn av dens evne til å skanne store mengder filer effektivt.

Disk Drill støtter forskjellige filtyper, inkludert dokumenter, bilder, videoer, lyd og mer. Det kan skanne og gjenopprette filer fra store filsystemer som NTFS, FAT32, exFAT og andre.

Med Disk Drill kan du se en forhåndsvisning av alle filene du kan gjenopprette fra en tømt Papirkurv. Det viser også sjansen for vellykket gjenoppretting per fil. Den gratis prøveversjonen for Windows lar deg gjenopprette opptil 500 MB med data.

Det er viktig å merke seg at det å utføre datagjenoppretting så snart som mulig anbefales. Dette er fordi jo tidligere du prøver å gjenopprette dataene, desto mindre tid har operativsystemet til å overskrive de slettede filene.

Følg disse stegene for å bruke Disk Drill for å gjenopprette slettede filer etter å ha tømt Papirkurven:

  1. Last ned og installer Disk Drill for Windows. Vi anbefaler å bruke et minnepinne eller en ekstern USB-disk for nedlasting og installasjon for å bevare de tapte dataene dine. Du kan trenge å oppgi systemnivå-legitimasjon under installasjonen. Du vil bli veiledet gjennom installasjonsprosessen med popup-vinduer.disk drill oppsett
  2. Start Disk Drill og velg enten stasjonen som inneholdt filer før slettingen eller disken som inneholder papirkurven (dette vil vanligvis være din C:-stasjon) fra programmets diskliste.Start Disk Drill
  3. Klikk på Søk etter tapte data-knappen for å starte skanning etter slettede data. Når skanningen går fremover, viser en statuslinje dens fremgang. Du kan pause skanningen når som helst og se filer som allerede er funnet mens skanningen fortsetter.velg stasjonen for å gjenopprette fra
  4. Velg de spesifikke filene som vil bli restaurert. Du kan forhåndsvise dem i mappene Bilder, Video, Audio, Dokumenter, eller Arkiver for å forsikre deg om at det er filene du ønsker å hente tilbake. Du kan også velge å gjenopprette alle filene funnet av verktøyet.forhåndsvis filer for gjenoppretting
  5. Klikk på Gjenopprette-knappen etter at du har gjort dine valg, og Disk Drill vil utføre gjenopprettingen. Du vil bli bedt om et sikkert lagringssted der de gjenopprettede dataene kan lagres. Lagre de gjenopprettede filene på en ekstern disk eller USB-stasjon for å bevare dataene du ønsker å gjenopprette.gjenopprett valgte filer

  Metode 2: Gjenopprett filer ved bruk av gratis verktøy

  Windows tilbyr også en dedikert gjenopprettingsapp kalt Windows File Recovery (WFR) verktøyet, som du kan bruke til å hente filene dine. Dette gratis kommandolinje-verktøyet er kompatibelt med Windows 10 versjon 19041.0 og høyere.

  Windows anbefaler bruk av dette verktøyet for datagjenoppretting, men det har noen begrensninger. For eksempel opererer verktøyet kun gjennom et kommandolinje-grensesnitt, og det har et begrenset sett med signaturer som det kan gjenkjenne. Men det er fortsatt et nyttig verktøy som du kan bruke gratis.

  Her er en rask steg-for-steg guide om hvordan gjenopprette dine data ved hjelp av WFR-verktøyet:

  1. Last ned og installer Windows File Recovery-verktøyet fra Microsoft Store. Klikk på Get og la appen installere.last ned windows file recovery
  2. Når den er installert, trykk Win + X og velg Windows Terminal (Admin) fra listen som dukker opp. Alternativt kan du også starte Kommandoprompt som administrator ved å trykke Ctrl + R, skrive cmd og trykke Ctrl + Shift + Enter.
  3. For å forsikre deg om at verktøyet er korrekt installert, skriv winfr i verktøyet. Dette vil også gi deg en liste av kommandoer du kan bruke.skriv winfr kommando
  4. Deretter, skriv inn følgende kommando i terminalen:
   winfr C: D: /regular /n $Recycle.Bin%SID%

   Det denne kommandoen gjør, er at den skanner papirkurven og gjenoppretter filen til D-stasjonen. Du kan endre kommandoen basert på stien du ønsker å skanne og stasjonen der du ønsker å gjenopprette. Merk at SID er forskjellig for alle brukere. Hvis du er usikker på hva din SID er, kan du bruke følgende kommando for å finne ut en brukers SID.

   wmic useraccount get name,sid

   sid kommando

  Metode 3: Gjenopprett filer ved hjelp av sikkerhetskopi og gjenoppretting

  Hvis du har aktivert Filhistorikk på PCen din, kan du gjenopprette filer som du har slettet fra papirkurven ved å bruke Filhistorikk-funksjonen i Kontrollpanelet.

  For å sjekke om Filhistorikk er aktivert, bare følg stegene nedenfor:

  1. Gå til Kontrollpanelet fra Start-menyen.
  2. I listen over elementer i Kontrollpanelet, velg Filhistorikk.
  3. Filhistorikk vil vise statusen for din sikkerhetskopi. Hvis Filhistorikk er avslått, klikk «Slå på» for å starte sikkerhetskopieringen av filene dine.

  filhistorikk er aktivHvis Filhistorikk er påslått, følg disse trinnene for å gjenopprette filene dine:

  1. Åpne Filhistorikk-vinduet og klikk «Gjenopprett filene dine med Filhistorikk». Et vindu vil vises som viser alle filene du kan gjenopprette.
  2. Naviger til mappen Papirkurv.
  3. Velg filene du vil gjenopprette.
  4. Klikk på Gjenopprett-knappen (grønn knapp) nederst i midten av vinduet for å starte gjenopprettingen av filene dine.gjenopprett din filhistorikk

  Hvis du ikke finner Papirkurven blant mappene for gjenoppretting, kan det være fordi mappen ikke blir sikkerhetskopiert av Filhistorikk.

  Metode 4: Gjenopprett filer med Windows tidligere versjoner-verktøy

  Du kan også prøve å gjenopprette filer ved å bruke Windows’ verktøy for tidligere versjoner. Dette verktøyet lar deg se tidligere versjoner eller tilstander av en fil eller mappe og gjenopprette dem til en spesifikk versjon.

  Du kan imidlertid kun bruke dette innebygde verktøyet hvis du har aktivert systembeskyttelse og tidligere har tatt sikkerhetskopi av filen din, eller aktivert og satt opp Filhistorikk-funksjonen.

  For å søke etter tidligere versjoner av din slettede fil, her er hva du kan gjøre:

  1. Høyreklikk på mappen eller filen du vil sjekke.filen har en tidligere versjon
  2. Velg «Gjenopprett tidligere versjoner» fra nedtrekksmenyen.
  3. Du vil se eventuelle tilgjengelige tidligere lagringspunkter for filen. Velg versjonen du vil gjenopprette og klikk Gjenopprett.gjenopprett tidligere versjon

  Hvorfor slettede filer kanskje ikke er i Papirkurven

  Papirkurven kan være svært nyttig for å gjenopprette nylig slettede filer. Det er imidlertid flere forhold som kan resultere i at et slettet element ikke vises i Papirkurven. Her er faktorene du bør huske på når det gjelder Windows Papirkurv og hvorfor du ikke finner din slettede fil.

  Faktor Beskrivelse
  📏 Plassbegrensninger Plass holdes tilgjengelig i Papirkurvene ved å rulle bort de eldste filene for å lage plass til nylig slettede elementer. Dette kan føre til at filer blir slettet mye raskere enn forventet hvis plassallokeringen er for lav. På samme måte, vil en fil ikke bli sendt til Papirkurven hvis den overskrider kurvens størrelse. Dette kan også føre til at filer ikke er tilgjengelige i kurven når det er der du forventer at de skal være.
  ⌛ Tidsbegrensning Windows fjerner automatisk elementer fra Papirkurven etter et angitt antall dager. Som standard bevares data i Papirkurven i 30 dager. Dette antallet kan endres etter ønske, og du kan velge at filer aldri blir automatisk slettet fra Papirkurven. I dette tilfellet må du manuelt tømme Papirkurven periodisk, eller risikere å gå tom for plass for nylig slettede elementer.
  ✂ Permanent sletting av filer Bruk av tastekombinasjonen Shift-Delete går forbi Papirkurven og sletter i praksis elementet permanent. Datarekonstruksjonsprogramvare kan være i stand til å gjenopprette filer og mapper som har blitt slettet på denne måten.
  🚯 Deaktivert Papirkurv Papirkurven kan også deaktiveres ved å gå inn i Innstillinger for valgt plassering i Papirkurvens Egenskaper. Hvis Papirkurven er slått av av en eller annen grunn, vil enhver fil som slettes fra systemet ditt ikke lagres i mappen og vil bli permanent slettet umiddelbart.

  Vanlige problemer med Papirkurven

  Forskjellige problemer med Papirkurven kan forårsake datatap eller noen form for feil som kan påvirke din generelle brukeropplevelse mens du bruker enheten din. Å løse disse problemene vil gjøre det mulig for mappen å effektivt lagre dine slettede filer igjen.

  Her er noen av de vanlige problemene med Papirkurven og de enkle løsningene du kan bruke for å fikse dem selv:

  Manglende Papirkurv-ikon

  Løsning: Du kan få Papirkurv-ikonet på skrivebordet ditt ved å følge disse trinnene.

  1. Høyreklikk på skrivebordet og velg Tilpass.

  2. Bytt til fanen Temaer.

  3. Klikk på lenken Innstillinger for skrivebordsikoner.

  4. Kryss av for Papirkurv-ikonet.

  5. Klikk OK.hvordan fikse manglende papirkurvikon

  Papirkurven er korrupt-feil

  Løsning: Løs en «Papirkurven er ødelagt»-melding ved å utføre denne prosedyren.

  1. Åpne et Kommandoprompt-vindu som administrator.

  2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
  rd /s /q C:$Recycle.bin

  3. Lukk Kommandoprompt-vinduet og start datamaskinen på nytt.

  Hvis Papirkurven din ikke er på C-stasjonen, endre kommandoen med riktig bokstav.

  hvordan fikse feilen papirkurven er korrupt

  Feil med filtilknytning for Papirkurven

  Løsning: Den beste måten å håndtere denne feilen på, er å manuelt fjerne alle elementene fra Papirkurven. Åpne Papirkurven og verifiser at du virkelig ønsker å permanent slette filene den inneholder før du utfører operasjonen.

  FAQ:

  Du kan gjenopprette slettede filer fra Papirkurven uten programvare ved å benytte Filhistorikk. Her er hvordan du gjør det:
  1. Åpne Filhistorikk-vinduet.
  2. Klikk på "Gjenopprett filene dine med Filhistorikk".
  3. Naviger til Papirkurv-mappen.
  4. Velg filene du vil gjenopprette.
  5. Klikk på Gjenopprett-knappen.
  Husk at Filhistorikk må ha vært satt opp før filen ble slettet for at denne metoden skal fungere.


  Du kan gjenopprette slettede filer fra Papirkurven på Windows 10 gratis ved å bruke innebygde verktøy som Windows File Recovery og Filhistorikk, eller til og med ved å bruke data-gjenopprettingsapper som tilbyr pålitelige og gratis alternativer for datasøk og gjenoppretting.


  Dataene vil bli på disken, selv om de vil være usynlige for operativsystemet. Det fysiske området som hadde dataene vil bli markert som tilgjengelig, og nye data vil skrive over det på et eller annet punkt. På dette tidspunktet kan slettede filer bare gjenopprettes fra en sikkerhetskopi eller ved bruk av data-gjenopprettingsprogramvare.


  Hvis Papirkurven har forsvunnet fra skrivebordet ditt på Windows 7, kan du gjenopprette den ved å følge instruksjonene nedenfor:
  1. Høyreklikk på skrivebordskjermen og klikk Tilpass.
  2. Velg Endre skrivebordsikoner.
  3. Merk avkrysningsboksen for Papirkurv. Klikk OK.
  Når vinduet er lukket, vil ikonet for Papirkurven være på skrivebordskjermen.


  Nei. Mens tømming av Papirkurven signaliserer at de slettede filene dine nå kan bli permanent overskrevet av nye filer, kan du fortsatt gjenopprette dataene så lenge du handler raskt og unngår å gjøre noe på systemet ditt som kan overskrive data (dvs. laste ned nye filer, kjøre andre programmer osv.). Men, prosessen er ikke enkel eller garantert.


  Dessverre har ikke Android en Papirkurv som Windows hvor slettede filer midlertidig blir lagret. Det er imidlertid andre måter å gjenopprette slettede filer på Android, avhengig av omstendighetene. Du kan sjekke kopien av filene i Google Drive eller forsøke gjenoppretting ved hjelp av data-gjenopprettingsprogramvare.Emma Collins er en innholdsforfatter som har skrevet tekniske veiledninger og instruksartikler relatert til hennes brede interesse for teknologi. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, sosiale medier, spill og mer som teknologiskribent i over 5 år.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required