Πώς να Ανακτήσετε Εύκολα Διαγραμμένα Αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης

Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
122

πώς να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από τον κάδο ανακύκλωσης μέσω του disk drill

Ο Κάδος Ανακύκλωσης των Windows υπάρχει στο λειτουργικό σύστημα από τις πρώτες μέρες του. Ο κάδος είναι ένας ειδικός φάκελος που προσωρινά αποθηκεύει διαγραμμένα αρχεία και φακέλους. Έχει βοηθήσει εκατομμύρια χρηστών με τα χρόνια κάνοντας δυνατή την γρήγορη επαναφορά ενός αρχείου που διαγράφηκε κατά λάθος.

Αλλά τι γίνεται αν το αρχείο που χρειάζεστε δεν βρίσκεται εκεί; Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί τα αρχεία μπορεί να μην εμφανίζονται στον Κάδο Ανακύκλωσης και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Πώς να Ανακτήσετε Διαγραμμένα Αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάξετε όταν αναζητάτε διαγραμμένα αρχεία. Είναι ένας ειδικός φάκελος που το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί για να αποθηκεύσει προσωρινά πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία και φακέλους. Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:

 1. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows 11 κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιό του στην επιφάνεια εργασίας.
 2. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο CTRL στο πληκτρολόγιό σας και να κάνετε κλικ πάνω σε μεμονωμένα αρχεία για να τα προσθέσετε στην επιλογή σας. Αν θέλετε να επιλέξετε όλα τα αρχεία, μπορείτε να πατήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων CTRL + A.
 3. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα αρχεία και κλικ στο Επαναφορά. Τα αρχεία θα επιστρέψουν στις αρχικές τους τοποθεσίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε τα επιλεγμένα αρχεία σε οποιαδήποτε θέση θέλετε.

Είναι δυνατό να Ανακτηθούν Αρχεία από έναν Άδειο Κάδο Ανακύκλωσης;

Ναι, είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων από τον Κάδο Ανακύκλωσης ακόμη και αφού έχει αδειάσει. Να γιατί: Όταν ένα αρχείο ή φάκελος διαγράφεται από τον υπολογιστή σας, μεταφέρεται λογικά από την αρχική του τοποθεσία στον Κάδο Ανακύκλωσης. Όταν ο Κάδος αδειάσει είτε αυτόματα είτе χειροκίνητα, τα λογικά συνδέσμοι προς τα δεδομένα διαγράφονται από το λειτουργικό σύστημα.

Αυτή η ενέργεια κάνει τα δεδομένα απροσπέλαστα για οποιαδήποτε εφαρμογές αλλά δεν τα αφαιρεί αμέσως φυσικά από την συσκευή αποθήκευσης. Ο χώρος που προηγουμένως καταλάμβαναν τα αντικείμενα στον άδειο Κάδο Ανακύκλωσης είναι τώρα διαθέσιμος για το λειτουργικό σύστημα για να αποθηκεύσει νέες πληροφορίες. Μέχρι το λειτουργικό σύστημα να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο και να αντικαταστήσει τα προηγούμενα δεδομένα, τα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων.

Πώς να Ανακτήσετε Διαγραμμένα Αρχεία από έναν Άδειο Κάδο Ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης των Windows λειτουργεί ως προσωρινή αποθήκευση για τα διαγραμμένα αρχεία μέχρι να επιλέξετε να αδειάσετε το περιεχόμενό του, εκούσια ή ακούσια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αρχεία σας έχουν χαθεί οριστικά. Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες επιλογές διαθέσιμες για την ανάκτηση των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων των Windows, ενσωματωμένων αντιγράφων ασφαλείας και εφαρμογών τρίτων.Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας παράσχουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να ανακτήσετε τα αρχεία σας από τον Κάδο Ανακύκλωσης, ακόμα και μετά το άδειασμα του φακέλου.

Μέθοδος 1: Ανάκτηση Αρχείων Χρησιμοποιώντας Λογισμικό Ανάκτησης Δεδομένων

Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων είναι μια βιώσιμη επιλογή για την ανάκτηση αρχείων που έχουν διαγραφεί από τον άδειασμα του Κάδου Ανακύκλωσης. Σε αυτό το παράδειγμα, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το Disk Drill λόγω της ικανότητάς του να σαρώνει μεγάλες ποσότητες αρχείων αποτελεσματικά.

Το Disk Drill υποστηρίζει διάφορους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, ήχου και άλλων. Μπορεί να σαρώσει και να ανακτήσει αρχεία από κύρια συστήματα αρχείων όπως το NTFS, FAT32, exFAT και άλλα.

Με το Disk Drill, μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση όλων των αρχείων που μπορείτε να ανακτήσετε από έναν άδειο Κάδο Ανακύκλωσης. Εμφανίζει επίσης την πιθανότητα επιτυχούς ανάκτησης ανά αρχείο. Η δοκιμαστική έκδοση για τα Windows σας επιτρέπει να ανακτήσετε μέχρι και 500 MB δεδομένων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι συνιστάται η διενέργεια της ανάκτησης δεδομένων το συντομότερο δυνατό. Αυτό οφείλεται στο ότι όσο πιο γρήγορα προσπαθήσετε να ανακτήσετε δεδομένα, τόσο λιγότερο χρόνο έχει το λειτουργικό σας σύστημα να αντικαταστήσει τα διαγραμμένα αρχεία.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το Disk Drill και να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία μετά το άδειασμα του Κάδου Ανακύκλωσης:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill για Windows. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα φλας δίσκο ή εξωτερικό USB δίσκο για την λήψη και εγκατάσταση για να διατηρήσετε τα χαμένα δεδομένα σας. Μπορεί να χρειαστεί να παράσχετε διαπιστεύσεις επιπέδου συστήματος κατά την εγκατάσταση. Θα καθοδηγηθείτε μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης από αναδυόμενα παράθυρα.disk drill setup
 2. Εκκινήστε το Disk Drill και επιλέξτε είτε τον δίσκο που περιείχε αρχεία πριν από τη διαγραφή είτε τον δίσκο που περιέχει τον Κάδο Ανακύκλωσης (αυτό θα είναι συνήθως το διαμέρισμα C:) από τη λίστα δίσκων της εφαρμογής.Launch Disk Drill
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση χαμένων δεδομένων για να ξεκινήσετε τη σάρωση για διαγραμμένα δεδομένα. Καθώς η σάρωση προχωρά, μια γραμμή κατάστασης δείχνει την πρόοδό της. Μπορείτε να παύσετε τη σάρωση ανά πάσα στιγμή και να προβάλετε τα αρχεία που έχουν βρεθεί ενώ η σάρωση συνεχίζεται.select the drive to recover from
 4. Επιλέξτε τα συγκεκριμένα αρχεία που θα επαναφέρετε. Μπορείτε να τα προεπισκοπήσετε στους φακέλους Εικόνες, Βίντεο, Ήχος, Έγγραφα ή Αρχεία για να βεβαιωθείτε ότι είναι τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ανακτήσετε όλα τα αρχεία που έχει βρει το εργαλείο.preview files for recovery
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση μετά την επιλογή σας και το Disk Drill θα εκτελέσει την ανάκτηση. Θα σας ζητηθεί ένα ασφαλές μέρος αποθήκευσης όπου μπορεί να αποθηκευτούν τα ανακτημένα δεδομένα. Αποθηκεύστε τα ανακτημένα αρχεία σε έναν εξωτερικό δίσκο ή USB δίσκο για να διατηρήσετε τα δεδομένα που επιθυμείτε να ανακτήσετε.recover selected files

Μέθοδος 2: Ανάκτηση Αρχείων Χρησιμοποιώντας Δωρεάν Εφαρμογή

Τα Windows παρέχουν επίσης μια αφιερωμένη εφαρμογή ανάκτησης ονομαζόμενη Windows File Recovery (WFR) tool, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Αυτή η δωρεάν εντολοδομένη εφαρμογή είναι συμβατή με τα Windows 10 έκδοση 19041.0 και μεταγενέστερη.

Τα Windows συνιστούν τη χρήση αυτής της εφαρμογής για ανάκτηση δεδομένων, αλλά έχει κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα, το εργαλείο λειτουργεί μόνο μέσω διεπαφής εντολοδότησης και διαθέτει περιορισμένο σύνολο υπογραφών που μπορεί να αναγνωρίσει. Ωστόσο, είναι ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν.

Ορίστε ένας σύντομος βήμα προς βήμα οδηγός για την ανάκτηση των δεδομένων σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο WFR:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το εργαλείο Windows File Recovery από το Microsoft Store. Κάντε κλικ στο Get και αφήστε την εφαρμογή να εγκατασταθεί.download windows file recovery
 2. Αφού εγκατασταθεί, πατήστε Win + X και επιλέξτε Windows Terminal (Admin) από τη λίστα που εμφανίζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκκινήσετε το Command Prompt ως διαχειριστής πατώντας Ctrl + R, πληκτρολογώντας cmd, και πατώντας Ctrl + Shift + Enter.
 3. Για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί σωστά, πληκτρολογήστε winfr στην εφαρμογή. Αυτό θα σας δώσει επίσης μια λίστα εναλλαγών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.type winfr command
 4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο τερματικό:
  winfr C: D: /regular /n $Recycle.Bin%SID%

  Αυτό που κάνει αυτή η εντολή είναι να σκανάρει τον κάδο ανακύκλωσης και να ανακτά το αρχείο στον δίσκο D. Μπορείτε να αλλάξετε την εντολή ανάλογα με τη διαδρομή που θέλετε να σκανάρετε και τον δίσκο όπου θέλετε να ανακτήσετε. Σημειώστε ότι το SID διαφέρει για όλους τους χρήστες. Αν δεν είστε σίγουροι για το SID σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω εντολή για να βρείτε το SID ενός χρήστη.

  wmic useraccount get name,sid

  sid command

Μέθοδος 3: Ανάκτηση Αρχείων Χρησιμοποιώντας Αντίγραφα Ασφαλείας και Επαναφορά

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό Αρχείων στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ανακτήσετε αρχεία που έχετε διαγράψει από τον Κάδο Ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Ιστορικό Αρχείων στο Πίνακα Ελέγχου.
Για να ελέγξετε αν η Ιστορία Αρχείων είναι ενεργοποιημένη, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου από το Μενού Εκκίνησης.
 2. Στη λίστα των στοιχείων στον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε Ιστορία Αρχείων.
 3. Η Ιστορία Αρχείων θα εμφανίσει την κατάσταση του αντιγράφου ασφαλείας σας. Εάν η Ιστορία Αρχείων είναι απενεργοποιημένη, κάντε κλικ στο “Ενεργοποίηση” για να ξεκινήσετε την αντιγράφο ασφαλείας των αρχείων σας.


η ιστορία αρχείων είναι ενεργή

Εάν η Ιστορία Αρχείων είναι ενεργοποιημένη, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκαταστήσετε τα αρχεία σας:

 1. Ανοίξτε το παράθυρο Ιστορία Αρχείων και κάντε κλικ στο “Αποκατάσταση των αρχείων σας με Ιστορία Αρχείων”. Ένα παράθυρο θα εμφανιστεί που δείχνει όλα τα αρχεία που μπορείτε να ανακτήσετε.
 2. Πλοηγηθείτε στο φάκελο Κάδος Ανακύκλωσης.
 3. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποκατάσταση (πράσινο κουμπί) στο κάτω-κεντρικό μέρος του παραθύρου για να ξεκινήσετε την ανάκτηση των αρχείων σας.ανακτήστε την ιστορία αρχείων σας


Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον Κάδο Ανακύκλωσης ανάμεσα στους φακέλους για αποκατάσταση, μπορεί να οφείλεται στο ότι ο φάκελος δεν είναι υποστηριζόμενος από την Ιστορία Αρχείων.

Μέθοδος 4: Ανάκτηση Αρχείων με το Εργαλείο Προηγούμενες Εκδόσεις των Windows


Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ανακτήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας το εργαλείο Προηγούμενες Εκδόσεις των Windows. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να δείτε προηγούμενες εκδόσεις ή καταστάσεις ενός αρχείου ή φακέλου και να τις αποκαταστήσετε σε μια συγκεκριμένη έκδοση.
Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ενσωματωμένο εργαλείο μόνο εάν έχετε ενεργοποιήσει την Προστασία Συστήματος και έχετε αντιγράψει εκ των προτέρων το αρχείο σας, ή αν έχετε ενεργοποιήσει και ρυθμίσει τη δυνατότητα Ιστορικό Αρχείων.

Για να αναζητήσετε προηγούμενες εκδόσεις του διαγραμμένου σας αρχείου, ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

 1. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο ή το αρχείο που θέλετε να ελέγξετε.file has previous version
 2. Επιλέξτε “Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων” από το αναδυόμενο μενού.
 3. Θα δείτε όλα τα διαθέσιμα σημεία αποθήκευσης για το αρχείο. Επιλέξτε την έκδοση που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στην Επαναφορά.restore previous version

Γιατί τα Διαγραμμένα Αρχεία Ίσως Να Μην Βρίσκονται στον Κάδο Ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την ανάκτηση πρόσφατα διαγραμμένων αρχείων. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν στο να μην εμφανίζεται ένα διαγραμμένο αντικείμενο στον Κάδο Ανακύκλωσης. Εδώ είναι οι παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σχετικά με τον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows και γιατί το διαγραμμένο σας αρχείο μπορεί να μην βρίσκεται.


Παράγοντας Περιγραφή
📏 Περιορισμοί χώρου Ο χώρος διατηρείται διαθέσιμος στους Κάδους Ανακύκλωσης απομακρύνοντας τα παλαιότερα αρχεία για να καταστεί δυνατή η προσθήκη νέων διαγραμμένων αντικειμένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να διαγράφονται αρχεία πολύ νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν εάν η κατανομή χώρου είναι πολύ χαμηλή. Ομοίως, ένα αρχείο δεν θα μεταφερθεί στον Κάδο Ανακύκλωσης εάν υπερβαίνει το μέγεθος του Κάδου. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αρχεία που δεν είναι διαθέσιμα στον Κάδο όταν εκεί ακριβώς νομίζετε ότι θα βρίσκονται.
⌛ Χρονικός περιορισμός Τα Windows αφαιρούν αυτόματα αντικείμενα από τον Κάδο Ανακύκλωσης μετά από έναν καθορισμένο αριθμό ημερών. Εξ’ ορισμού, τα δεδομένα διατηρούνται στον Κάδο για 30 ημέρες. Αυτός ο αριθμός μπορεί να τροποποιηθεί κατά την επιθυμία σας και μπορείτε να επιλέξετε τα αρχεία να μη διαγράφονται ποτέ αυτόματα από τον Κάδο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αδειάζετε χειροκίνητα τον Κάδο περιοδικά ή διακινδυνεύετε να μην έχετε χώρο για νέα διεγραμμένα αντικείμενα.
✂ Μόνιμη Διαγραφή Αρχείων Η χρήση του συνδυασμού πλήκτρων Shift-Delete παρακάμπτει τον Κάδο Ανακύκλωσης και ουσιαστικά διαγράφει μόνιμα το αντικείμενο. Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων μπορεί να είναι σε θέση να επαναφέρει αρχεία και φακέλους που έχουν διαγραφεί με αυτόν τον τρόπο.
🚯 Απενεργοποιημένος Κάδος Ανακύκλωσης Ο Κάδος Ανακύκλωσης μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί προσπελαύνοντας τις Ρυθμίσεις για επιλεγμένη τοποθεσία στις Ιδιότητες του Κάδου Ανακύκλωσης. Εάν ο Κάδος Ανακύκλωσης απενεργοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο, κάθε αρχείο που διαγράφεται από το σύστημά σας δεν θα αποθηκεύεται στον φάκελο και θα διαγράφεται μόνιμα αμέσως.

Κοινά Προβλήματα του Κάδου Ανακύκλωσης


Διαφορετικά προβλήματα στον Κάδο Ανακύκλωσης μπορούν να προκαλέσουν απώλεια δεδομένων ή οποιουδήποτε είδους σφάλμα που μπορεί να επηρεάσει τη συνολική σας εμπειρία κατά τη χρήση της συσκευής σας. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων θα ενεργοποιήσει ξανά τον φάκελο να αποθηκεύσει αποτελεσματικά τα διαγραμμένα σας αρχεία.

Ακολουθούν μερικά από τα συνηθισμένα προβλήματα του Κάδου Ανακύκλωσης και οι απλές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα διορθώσετε μόνοι σας:

Λείπει το εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης

Λύση: Μπορείτε να επαναφέρετε το εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης στην επιφάνεια εργασίας ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Προσαρμογή.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Θέματα.

3. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Ρυθμίσεις εικονιδίων επιφάνειας εργασίας.

4. Τσεκάρετε το κουτάκι για το εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης.

5. Κάντε κλικ στο OK.

πώς να διορθώσετε το λείπον εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης

Σφάλμα Κάδου Ανακύκλωσης Που έχει Καταστραφεί

Λύση: Επίλυσε το μήνυμα σφάλματος ότι ο Κάδος Ανακύκλωσης είναι κατεστραμμένος εκτελώντας αυτή τη διαδικασία.

1. Άνοιξε ένα παράθυρο Εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

2. Επικόλλησε την ακόλουθη εντολή και πάτησε Enter:
rd /s /q C:$Recycle.bin

3. Κλείσε το παράθυρο Εντολών και επανεκκίνησε τον υπολογιστή σου.

Εάν ο Κάδος Ανακύκλωσης δεν βρίσκεται στο δίσκο C, τροποποίησε την εντολή με το σωστό γράμμα.

πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατεστραμμένου κάδου ανακύκλωσης

Σφάλμα Συσχέτισης Αρχείων του Κάδου Ανακύκλωσης

Λύση: Ο καλύτερος τρόπος να χειριστείτε αυτό το σφάλμα είναι να αφαιρέσετε χειροκίνητα όλα τα αντικείμενα από τον Κάδο Ανακύκλωσης. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης και επιβεβαιώστε ότι πραγματικά θέλετε να διαγράψετε μόνιμα τα αρχεία που περιέχει πριν διενεργήσετε την ενέργεια.

Συχνές Ερωτήσεις:

Μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης χωρίς λογισμικό χρησιμοποιώντας το Ιστορικό Αρχείων. Ιδού πώς να το κάνετε:
 1. Ανοίξτε το παράθυρο Ιστορικό Αρχείων.
 2. Κάντε κλικ στο "Επαναφέρετε τα αρχεία σας με το Ιστορικό Αρχείων."
 3. Πλοηγηθείτε στο φάκελο του Κάδου Ανακύκλωσης.
 4. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.
Έχετε υπόψιν ότι το Ιστορικό Αρχείων πρέπει να έχει ρυθμιστεί πριν γίνει η διαγραφή του αρχείου για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος.
Μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows 10 δωρεάν χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα εργαλεία όπως το Windows File Recovery και το Ιστορικό Αρχείων, ή ακόμα και χρησιμοποιώντας εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων που προσφέρουν αξιόπιστες και δωρεάν επιλογές σάρωσης και ανάκτησης δεδομένων.
Τα δεδομένα θα παραμείνουν στον δίσκο, αν και θα είναι αόρατα για το λειτουργικό σύστημα. Ο φυσικός χώρος που περιείχε τα δεδομένα θα επισημανθεί ως διαθέσιμος, και νέα δεδομένα θα τον αντικαταστήσουν κάποια στιγμή. Σε αυτό το σημείο, τα διαγραμμένα αρχεία μπορούν να αποκατασταθούν μόνο από ένα αντίγραφο ασφαλείας ή μέσω χρήσης λογισμικού ανάκτησης δεδομένων.
Αν ο Κάδος Ανακύκλωσης έχει εξαφανιστεί από την επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 7, μπορείτε να τον αποκαταστήσετε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες:
 1. Κάντε δεξί κλικ στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας και κλικ στο Προσαρμογή.
 2. Επιλέξτε Αλλαγή εικονιδίων επιφάνειας εργασίας.
 3. Επιλέξτε το πλαίσιο επιλογής για τον Κάδο Ανακύκλωσης. Κάντε κλικ στο OK.
Μόλις κλείσει το παράθυρο, το εικονίδιο για τον Κάδο Ανακύκλωσης θα βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας.
Όχι. Αν και το άδειασμα του Κάδου Ανακύκλωσης δηλώνει ότι τα διαγραμμένα αρχεία τώρα μπορούν να αντικατασταθούν μόνιμα από νέα αρχεία, μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας όσο είναι ακόμα πρόωρα και αποφύγετε να κάνετε τίποτα στο σύστημά σας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα δεδομένα (π.χ. κατέβασμα νέων αρχείων, εκτέλεση άλλων προγραμμάτων κ.λπ.). Παρόλα αυτά, η διαδικασία δεν είναι εύκολη ή εγγυημένη.
Δυστυχώς, το Android δεν διαθέτει Κάδο Ανακύκλωσης όπως τα Windows όπου τα διαγραμμένα αρχεία αποθηκεύονται προσωρινά. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων στο Android, ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορείτε να ελέγξετε την αντίγραφη των αρχείων στον Google Drive ή να προσπαθήσετε για ανάκτηση χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων.
Η Emma Collins είναι συγγραφέας περιεχομένου η οποία γράφει εγχειρίδια τεχνολογίας και οδηγούς "πώς να" σχετικά με το ευρύ ενδιαφέρον της στην τεχνολογία. Γράφει άρθρα για Windows, Android, iOS, Social Media, Gaming και άλλα ως τεχνολογική συγγραφέας για πάνω από 5 χρόνια.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.