Sådan gendannes permanent slettede filer i Windows 10

Godkendt af
94

gendanne slettede filer i windows 10 via Disk Drill

Tabet af vigtige data kan være tilstrækkeligt til at sende dig ud i en følelsesmæssig spiral. På få sekunder kan resultatet af års arbejde være tabt. Hvad forventes der, at du skal gøre i en situation som denne?

Nå, du har måske flere muligheder, end du tror. Men tiden er essentiel. Handler du ikke hurtigt nok, kan dine data ende med at blive permanent uoprettelige. Vi skal dække flere metoder, du kan bruge til at få dine data tilbage, sikkert og effektivt.

Din første handling, når et datatab opdages, bør være at stoppe brugen af det påvirkede lagringsmedie så hurtigt som muligt. Dette vil minimere chancen for, at Windows vil overskrive filerne før genoprettelse kan udføres.

Er det muligt at gendanne permanent slettede filer

Ja, selvom en fil er blevet permanent slettet, er der en chance for genoprettelse. Dog afhænger det virkelig af et par faktorer.

Logisk slettede filer kan forblive på deres harddisk i en udstrakt periode, baseret på din computerbrug. Windows sletter logisk filer og markerer deres tidligere lagerplads som tilgængelig til genbrug. Filerne er stadig fysisk tilgængelige indtil det tidspunkt, Windows faktisk overskriver dem med nye data, selvom du ikke længere kan få adgang til dem via Windows Stifinder. Dette gør det muligt at gendanne permanent slettede filer på Windows 10-computere.

Når det kommer til genoprettelighed, er det vigtigt at forstå, hvordan dataene er gået tabt. For eksempel er data, der er tabt på grund af et hurtigt format, gendannelsesbare, men dataene er ikke gendannelsesbare efter et fuldt format, som nulstiller disken.

Sikr dig, at filerne er permanent slettede

Før vi springer ud i genoprettelsesmetoder, er det god praksis at foretage en grundig søgning efter filerne først, da de måske ikke er permanent slettede. Gør det ved hjælp af en af følgende metoder:

Metode 1:Tjek papirkurven

Denne metode bør være den første, du anvender, når du skal gendanne slettede filer på Windows 10-computere. Hvis den pågældende fil blev slettet for nylig, kan den befinde sig i Papirkurven, hvor den let kan hentes.

Følg disse trin for at gendanne slettede filer:

 1. Dobbeltklik på Papirkurven for at åbne den.
 2. Find og se de filer, der skal gendannes. Du kan bruge Ctrl- og Shift-tasterne til at vælge flere emner på én gang.
 3. Højreklik på udvælgelsen og vælg Gendan. Dette vil gendanne filen til dens oprindelige placering. Du kan også trække filen ud af Papirkurven og slippe den på en ny placering, hvor den vil blive gemt.
 4. Bekræft, at filerne faktisk er blevet gendannet til deres oprindelige eller nye placering.gendanne slettede filer i windows 10 via Papirkurven

Filer, der overstiger kapaciteten af Papirkurven, vil blive slettet permanent i stedet for opbevaret til potentiel genoprettelse. Du vil ikke finde disse filer i Papirkurven. Du kan justere størrelsen af Papirkurven og hvor længe den beholder filere ved at modificere dens indstillinger. Hvis dine mistede filer ikke er i Papirkurven, skal du bruge en anden metode til genoprettelse. Læs videre for at se, hvilke andre muligheder du har for at gendanne mistede eller slettede filer.

Metode 2: Brug den indbyggede søgefunktion

Selvfølgelig kommer Windows også med en pålidelig søgefunktion. Du kan bruge dette til at søge på hele dit drev for at finde filen ved navn (eller filtype, hvis du ikke husker navnet).Sådan kan du bruge søgefunktionen i Fil Stifinder til at finde dine bortkomne filer:

 1. Åbn Fil Stifinder.
 2. Naviger til det øverste niveau af dit C-drev (eller hvilket som helst andet drev, filen blev gemt på). Dette sikrer, at Windows vil søge i hver undermappe på partitionen eller drevet.naviger til den øverste mappe
 3. Indtast filnavnet i søgeboksen. Hvis du ikke kender filnavnet, skal du i stedet indtaste filtillægget. For eksempel vil *.jpg hente alle JPG-filer.brug søgeboksen i stifinder
 4. Kopier filen til en ny placering.

7 måder at gendanne permanent slettede filer på

Hvis dine filer virkelig er væk, er gendannelse dit næste skridt. Vi har inkluderet nogle beviste metoder, du kan bruge til at gendanne dine filer, før de overskrives og går tabt for altid.

Metode 1:Brug Data Gendannelsessoftware

Det kan være nødvendigt at bruge filgendannelsessoftware for at udføre en data tabshændelse. Vi anbefaler CleverFiles’ Disk Drill til Windows som dit foretrukne data gendannelsesværktøj. Det er en omfattende data gendannelsesapplikation, som anvender avancerede algoritmer til at scanne ethvert lagermedie for slettede filer, der kan gendannes. Dens dybde scanningstilstand vil søge din disk for fragmenter af filer, der kan rekonstrueres, længe efter de er blevet slettet fra lagerenheden.

Disk Drill kan blive downloadet gratis og kan bruges til at gendanne op til 500MB af data og se alle filer, der er tilgængelige for gendannelse uden økonomiske investeringer. Større gendannelser vil kræve køb af Pro-versionen af værktøjet.

Her er trinene til at gendanne tabte data med Disk Drill.

 1. Download og installer Disk Drill. Det anbefales kraftigt, at du ikke bruger disken, der vil blive brugt til gendannelsen. Installation på den disk kan føre til korruption eller overskrivning af filer, før du får chancen for at gendanne dem.installer disk drill
 2. Start applikationen. Vælg disken eller partitionen hvor filerne var placeret fra listen præsenteret i applikationens vindue.
 3. Klik på Søg efter tabte data knappen for at starte Disk Drills scanning algoritmer. Mens den behandler, vil du blive præsenteret for en liste over de filer, der kan gendannes.søg efter tabte data på drev
 4. Vælg de filer du ønsker at gendanne og en ny placering, hvor du vil opbevare dem. Brug ikke filernes oprindelige placering, da dette kan føre til filkorruption under gendannelsen. Klik Næste for at udføre data gendannelsen.gendan permanent slettede filer i windows 10
 5. Naviger til den nye placering og verificer at filerne er fuldt gendannet og kan bruges af dine applikationer.

Metode 2:Gendan Fra en Fil Historik Backup

En af de vigtigste opgaver for alle computerbrugere er beskyttelsen af de data, der ligger på maskinen. Den bedste måde at udføre dette på, er at foretage en regelmæssig system backup ved hjælp af det backupværktøj, du foretrækker. Windows 10 tilbyder et indbygget backup og gendannelsesværktøj kaldet Fil Historik, der kan være afgørende for at tillade dig at gendanne slettede genstande. Windows-brugere bør tage sig tid til at opsætte det for at beskytte dataene på deres bærbar eller PC.

Her er trinene til at gendanne slettede filer fra en Fil Historik Backup.

 1. Klik på Fil Stifinder ikonet og åbn mappen der indeholdte de genstande, du ønsker at gendanne.
 2. Klik på Start fanen og derefter Historik knappen.
  1. Vælg de filer eller den mappe, som du ønsker at gendanne.
  2. Naviger gennem tiden med pilene for at søge efter den version, du ønsker at gendanne.
  3. Klik på Gendan-knappen for at gendanne filen til dens oprindelige placering.
  4. Løs eventuelle navnekonflikter ved enten at erstatte den oprindelige fil med den gendannede version, springe filen over eller beholde begge til din gennemgang.gendan slettede filer i windows 10 via filhistorik

  Metode 3:Gendan tidligere versioner af filer på Windows 10

  Funktionen Gendan tidligere versioner af operativsystemet kan være meget nyttig, hvis du ved et uheld har slettet en fil, som du har arbejdet med. Ved hjælp af denne funktion kan du hurtigt og nemt vende tilbage til en tidligere gemt version. Disse versioner gemmes, når Windows opretter gendannelsespunkter. Du kan få adgang til denne funktion ved hjælp af følgende trin.

  1. Åbn Filudforskeren og naviger til den mappe, der indeholdt de mistede filer, før de blev sendt til papirkurven.
  2. Højreklik på det emne, du gerne vil gendanne, og vælg Gendan tidligere versioner.Vælger 'Gendan tidligere versioner'-muligheden.
  3. Vælg den version af filen, du ønsker at gendanne og klik på Gendan-knappen.

  Metode 4:Gendan mistede filer med Windows File Recovery-appen

  Windows File Recovery-appen er et kommandolinjeværktøj til gendannelse, som er gratis tilgængelig fra Microsofts appbutik. Den giver dig mulighed for at gendanne flere typer filer, herunder fotos, dokumenter og videoer, der ved et uheld er blevet slettet fra din Windows 10-computer.

  1. Download Windows File Recovery.
  2. Indtast kommandoen således: winfr D: F:RECOVERED_FILES. Erstat D: med det drevbogstav, du vil gendanne data fra, og F:RECOVERED_FILES med outputplaceringen. Tryk på Enter.gendan mistede filer med windows file recovery-appen
  3. Tryk på Y for at bekræfte gendannelsen.

  Hvis du vil vide mere om dette program, så tjek vores guide til Windows File Recovery.

  Metode 5:Brug Kommandoprompten

  Kommandoprompten kan bruges til at gendanne mistede data med følgende procedure:

  1. Åbn en Kommandoprompt på din Windows-maskine.
  2. Skriv chkdsk X: /f (erstat X med dit drevbogstav) og tryk Enter.Kører CHKDSK i Kommandoprompt
  3. Tryk på Y indtil kommandolinjen vises igen.
  4. Indtast denne kommando: attrib –h –r –s /s /d D: *.* (erstat D: med dit drevbogstav).indtast attrib kommando

  Disse kommandoer viser skjulte mapper, som kan indeholde dine mistede data. Filnavne vil blive vist i en generisk form, og det kan være svært at verificere, at du har gendannet de ønskede data.

  Metode 6:Gendan ved hjælp af Backup og Gendan

  Backup og Gendan er en backup-funktionalitet, der blev introduceret med Windows Vista og Windows 7. Den har overlevet gennem flere udgivelser af Windows på grund af dens pålidelighed, da mange stadig stoler på den som en primær backupløsning til at gendanne permanent slettede filer i Windows 10. Ud over evnen til at hente permanent slettede filer, kan du skabe systembillede-backups i tilfælde af, at dit operativsystem ikke starter.

  Den eneste betingelse er, at du skal have opsat den, før dine filer gik tabt. Hvis det ikke var tilfældet, vil der ikke være nogen registrering af filerne at gendanne fra. Hvis du konfigurerede Backup og Gendan, før dine data blev væk, kan du gendanne det direkte fra en backup ved at følge disse trin:

  1. Tryk Windows-tasten + S og søg efter Backup-indstillinger. Vælg den første mulighed.Åbning af Backup-indstillinger.
  2. Klik på Gå til Backup og Gendan (Windows 7).Adgang til Backup og Gendan funktionen.
  3. Klik på Gendan mine filer.Vælg at gendanne filer.
  4. Klik på Gennemse efter filer. Find dine filer og markér dem til gendannelse.Gennemser efter filkopier i backuppen.
  5. Klik på Næste.Går videre til næste trin i gendannelsen.
  6. Vælg om du vil gendanne filerne til deres oprindelige placering eller en ny. Når du er klar, klik på Gendan.Afslutter gendannelsen fra Backup og Gendan.
  7. Klik på Afslut.

  Når du klikker på Gendan, vil filerne enten blive returneret til deres oprindelige placering eller en ny, afhængigt af hvilken mulighed du valgte.

  Metode 7:Tjek skybackup

  Skybaserede lagringsapplikationer som OneDrive og Google Drev inkluderer bin-systemer tilsvarende Papirkurven fundet i Windows. Når en fil slettes, er der en chance for, at filen sendes til bin i stedet for at blive slettet for godt. Dette fungerer som en sikkerhed mod utilsigtet sletning.

  Noget, man bør overveje, er, at Google Drev automatisk vil slette filer i papirkurven efter 30 dage. Andre skybaserede løsninger har lignende politikker. Selvfølgelig vil dette afhænge af den type plan, du har. Indtil dataene slettes fra bin, fungerer det som en pålidelig metode til nemt og sikkert at gendanne permanent slettede filer fra en PC.

  I denne metode vil jeg demonstrere, hvordan man gendanner en fil fra papirkurven i Google Drev:

  1. Gå til din Google Drev-lagring og log ind med dine legitimationsoplysninger.Google Drev log ind skærm.
  2. I venstre panel, klik på Papirkurv.Google Drev Papirkurvs-mappe.
  3. Højreklik på den fil, du ønsker at gendanne, og klik på Gendan.Gendanner en fil fra Google Drevs Papirkurv.

  Når du gendanner filerne, bliver de gendannet til deres oprindelige placering i din skyoplagring. Dette kan være anderledes, hvis du bruger en anden sky løsning. Når de er genoprettet, overvej at holde en lokal backup af filerne, hvis de er vigtige for at omgå 30-dages begrænsningen af papirkurvs-mappen.

  Sådan forhindrer du utilsigtet sletning af data i Windows 10

  At forhindre utilsigtet sletning af data fra din computer er bestemt at foretrække frem for at bruge tid på at komme sig over datatab. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at beskytte dine værdifulde oplysninger og give dig mulighed for at få adgang til dem når som helst.

  Tip Beskrivelse
  🧍 Minimer menneskelig interaktion Menneskelige fejl er den primære årsag til datatab. At kontrollere adgangen til en computer og dens data kan være et stort skridt i beskyttelsen mod uventet datatab. Træning i korrekte procedurer kan hjælpe med at minimere fejl, men så længe mennesker interagerer med computere, vil der fortsat være en risiko for en uheld, der sletter nogle data.
  💾 Tag regelmæssige backups Det er ekstremt vigtigt at tage backup af din computer, hvis du værdsætter de data, den indeholder. Som et minimum bør du bruge Windows 10-maskinens indbyggede Filhistorik til at lave backups på en ekstern lagringsenhed. Du bør også overveje cloud-backups for at opretholde kopier af vigtige data på en alternativ placering for at beskytte imod fysiske katastrofer som brand eller oversvømmelse.
  💻 Hold systemsoftware opdateret At installere de seneste systemopdateringer kan hjælpe med at forhindre datatab. Disse opdateringer adresserer ofte fejl og sikkerhedshuller, som kunne øge dine chancer for at miste data.

  Det er umuligt helt at gardere sig mod datatab. De fleste erfarne Windows-brugere har været nødt til at gendanne mistede filer og mapper på et eller andet tidspunkt. Ved at bruge de ovenstående metoder vil du have en stor chance for at gendanne alle dine mistede data. Husk at sætte dine backups op, og held og lykke med dine gendannelsesforsøg.

  Konklusion

  Sletning af dine filer betyder ikke altid, at det er slutningen. Der er mange forskellige tricks, du kan prøve for at få de data tilbage.

  Vi vil anbefale at tjekke Papirkurven først, samt at skanne din drev efter filerne ved deres filnavn eller filtype.

  Hvis det ikke virker, er din bedste mulighed at gendanne dataene med et data recovery-værktøj som Disk Drill. Eller, hvis du har en backup, kan du nemt gendanne en kopi af dataene derfra. Som en sidste udvej kan det også betale sig at tjekke eventuelle cloud-lagringsudbydere, som kan have gemt filen, såsom OneDrive.

  Ofte stillede spørgsmål

  Der findes flere metoder til at gendanne slettede filer på en Windows 10-computer gratis. Brug af indbyggede operativsystemfunktioner såsom Papirkurven, kommandoprompt eller gendannelse af tidligere versioner kan få dine mistede data tilbage uden omkostninger. Hvis disse tiltag ikke lykkes, kan du downloade Windows File Recovery-værktøjet fra Microsoft Store for at forsøge at hente dine data. Disk Drill til Windows er en anden mulighed, som tilbyder brugere at bruge et professionelt datagendannelsesværktøj til at gendanne op til 500 MB data gratis.
  Ja. Her er metoderne, som gør det muligt at gendanne en komplet mappe nemt.
  • Du kan vælge at gendanne en mappe, der befinder sig i Papirkurven. Højreklik blot på mappen og vælg Gendan for at hente emnet.
  • Gendannelse fra en backup gør det muligt for dig at gendanne komplette mapper. Når du vælger de elementer, der skal gendannes i dit backup/genoprettelsesværktøj, skal du vælge den fulde mappe.
  • Data gendannelsessoftware kan bruges til at gendanne hele mapper og deres indhold. Når du foretager dine valg for gendannelse, skal du sørge for at angive, at mappen og dens indhold skal gendannes.
  Ja, gennem brug af backups eller datagendannelsessoftware.
  Hvis du forsøger at gendanne slettede filer fra en bærbar, der kører Windows 10, bør du først tjekke din Papirkurv. Når filer slettes, havner de der først. Hvis det ikke lykkes, søg efter eventuelle tilgængelige backups, du har, efter tidligere versioner af de filer, du leder efter, nemlig Filerhistorik og Backup og gendannelse. Hvis du ikke har nogen backups, overvej at bruge datagendannelsessoftware til at søge efter og gendanne dine slettede filer. Løsninger som Disk Drill, Windows File Recovery, og PhotoRec er kraftfulde og effektive til at skanne dit drev og gendanne alle data, der bliver fundet.
  For at gendanne permanent slettede filer i Windows 10, navnlig fotos, bør du først stoppe med at bruge drevet. Fortsat brug sætter dataene i fare for at blive overskrevet. Hvis du ikke har en backup at gendanne fra, kan du enten bruge et datagendannelsesværktøj til at gendanne fotosene eller stole på serviceydelserne fra en professionel inden for datagendannelse til at gøre det for dig.
  Når en fil er permanent slettet fra Papirkurven, bliver den stadig på harddisken, indtil den overskrives med nye data. Derfor kan et datagendannelsesværktøj bruges til at gendanne noget eller hele dataene. For at gendanne permanent slettede filer fra Papirkurven vil du have brug for en backup kopi af filerne til at gendanne fra. Hvis du ikke har det, vil du have brug for en effektiv datagendannelsesløsning eller få dataene professionelt gendannet ved hjælp af en datagendannelsestjeneste.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.