Kuinka palauttaa pysyvästi poistetut tiedostot Windows 10:ssä

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
102

Tärkeiden tietojen menetys voi saattaa sinut tunnemyrskyyn. Sekunneissa vuosien työn tulos voi kadota. Mitä sinun odotetaan tekevän tämänkaltaisessa tilanteessa?

No, sinulla voi olla enemmän vaihtoehtoja kuin luuletkaan. Mutta, aika on olennainen tekijä. Jos et toimi tarpeeksi nopeasti, tietosi saattavat muuttua lopullisesti palautumattomiksi. Aiommekin käsitellä useita menetelmiä, joilla voit saada tietosi takaisin turvallisesti ja tehokkaasti.

Kun huomaat tietojen menetetyn, ensimmäisen toimenpiteesi tulisi olla lopettaa käyttämästäsi tallennuslaitetta mahdollisimman pian. Näin minimoit mahdollisuuden, että Windows kirjoittaisi tiedostojen yli ennen niiden palauttamista.

Onko mahdollista palauttaa lopullisesti poistetut tiedostot

Kyllä, on mahdollista palauttaa lopullisesti poistettu fileti, mutta se todella riippuu muutamasta tekijästä.

Loogisesti poistetut tiedostot voivat säilyä kovalevyllä pitkän aikaa käyttötottumustesi perusteella. Windows loogisesti poistaa tiedostoja ja merkitsee niiden aikaisemman tallennuspaikan uudelleenkäytettäväksi. Tiedosto on edelleen fyysisesti saatavilla siihen asti, kunnes Windows todella kirjoittaa sen yli uudella datalla, vaikka et enää pääse siihen käsiksi Windowsin Resurssienhallinnan kautta. Tämä tekee mahdolliseksi palauttaa lopullisesti poistetut tiedostot Windows 10 -tietokoneilla.

Palautettavuuden kannalta on tärkeää ymmärtää, kuinka tieto menetettiin. Esimerkiksi pikamuotoilun jälkeen menetetyt tiedot ovat palautettavissa, mutta tietoja ei voi palauttaa levyn nollauksen jälkeen tehdyn täysmuotoilun jälkeen.

Varmista, että tiedostot on poistettu lopullisesti

Ennen kuin siirrymme palautusmenetelmiin, on hyvä käytäntö ensin tehdä kunnollinen haku tiedostoille, sillä ne eivät välttämättä ole poistettu lopullisesti. Voit tehdä haun käyttäen jotakin seuraavista menetelmistä:

Menetelmä 1: Tarkista Roskakori

Tätä menetelmää tulisi käyttää ensisijaisena, kun haluat palauttaa poistetut tiedostot Windows 10 -tietokoneessa. Jos kyseisen tiedoston poisto on tapahtunut äskettäin, se saattaa olla Roskakorissa, josta sen voi helposti noutaa.

Poistettujen tiedostojen palauttamiseksi noudata näitä vaiheita:

 1. Kaksoisnapsauta Roskakoria avataksesi sen.
 2. Etsi ja katso palautettavat tiedostot. Voit käyttää Ctrl- ja Shift-näppäimiä valitaksesi useita kohteita kerralla.
 3. Napsauta oikealla valintaa ja valitse Palauta. Tämä palauttaa tiedoston alkuperäiseen sijaintiin. Voit myös raahata tiedoston Roskakorista ja pudottaa sen uuteen sijaintiin, jossa se tallennetaan.
 4. Vahvista, että tiedostot ovat todella palautuneet alkuperäiseen tai uuteen sijaintiinsa.recover deleted files in windows 10 via Recycle Bin

Tiedostot, jotka ylittävät Roskakorin kapasiteetin, poistetaan lopullisesti varastoinnin sijaan mahdollista palautusta varten. Et löydä näitä tiedostoja Roskakorista. Voit säätää Roskakorin kokoa ja kuinka kauan se säilyttää tiedostoja muokkaamalla sen asetuksia. Jos kadonneita tiedostoja ei ole Roskakorissa, sinun on käytettävä toista menetelmää niiden palauttamiseen. Lue eteenpäin nähdäksesi, mitä muita vaihtoehtoja sinulla on kadonneiden tai poistettujen tiedostojen palauttamiseksi.

Menetelmä 2: Käytä sisäänrakennettua hakutoimintoa

Tietenkin Windowsissa on myös luotettava hakutoiminto. Voit käyttää sitä etsiäksesi koko aseman löytääksesi tiedoston nimellä (tai tiedostopäätteellä, jos et muista nimeä).Tässä on ohjeet kadonneiden tiedostojen etsimiseen Tiedostonhallinnan hakutoiminnolla:

 1. Avaa Tiedostonhallinta.
 2. Siirry C-aseman (tai mille tahansa asemalle, jossa tiedosto oli tallennettuna) pääkansioon. Näin Windows etsii jokaisen tämän osion tai aseman alikansion.navigoi pääkansioon
 3. Kirjoita tiedoston nimi hakukenttään. Jos et muista tiedoston nimeä, kirjoita tiedostopääte sen sijaan. Esimerkiksi, *.jpg hakee kaikki JPG-tiedostot.käytä hakukenttää Tiedostonhallinnassa
 4. Kopioi tiedosto uuteen sijaintiin.

7 tapaa palauttaa lopullisesti poistetut tiedostot

Jos tiedostosi ovat todella kadonneet, palauttaminen on seuraava vaiheesi. Olemme koonneet joitakin todistetusti toimivia menetelmiä, joilla voit palauttaa tiedostosi ennen kuin ne ylikirjoitetaan ja katoavat hyvää.

Menetelmä 1: Käytä tiedostopalautusohjelmistoa

Tiedoston palautusohjelmiston käyttäminen voi olla tarpeellista tietojen menetyksen vaikutusten kumoamiseksi. Suosittelemme CleverFilesin Disk Drill for Windows -ohjelmistoa valittuna tiedostopalautustyökalunasi. Se on kattava tiedostojen palautussovellus, joka hyödyntää edistyneitä algoritmeja etsittäessä poistettuja tiedostoja, joita voidaan palauttaa kaikilta tallennusmedioilta. Sen syväskannausmoodi etsii levyltäsi tiedostojen fragmentteja, jotka voidaan rakentaa uudelleen pitkän aikaa sen jälkeen, kun ne on poistettu tallennuslaitteelta.

Disk Drillin voit ladata ilmaiseksi, ja sitä voi käyttää jopa 500 Mt tietojen palauttamiseen sekä kaikkien palautuskelpoisten tiedostojen tarkasteluun ilman taloudellista sijoitusta. Suurempien palautusten kohdalla tulisi hankkia ohjelmiston Pro-versio.

Tässä ovat askeleet kadonneiden tietojen palauttamiseen Disk Drillin avulla.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill. On erittäin suositeltavaa, ettet käytä levyä, jota käytät palauttamiseen. Asentaminen kyseiselle levylle voi johtaa tiedostojen korruptoitumiseen tai ylikirjoittamiseen ennen kuin ehdit palauttaa ne.asenna disk drill
 2. Käynnistä sovellus. Valitse sovelluksen ikkunassa esitettävästä listasta levy tai osio, jossa tiedostot sijaitsivat.
 3. Klikkaa Etsi kadonneita tietoja -painiketta käynnistääksesi Disk Drillin skannausalgoritmit. Prosessoidessa näet listan palautettavissa olevista tiedostoista.etsi kadonneita tietoja asemalta
 4. Valitse palautettavat tiedostot ja uusi sijainti, johon säilöt ne. Älä käytä tiedoston alkuperäistä sijaintia, sillä se voi johtaa tiedoston vioittumiseen palautuksen aikana. Klikkaa Seuraava suorittaaksesi tiedonpalautuksen.palauta lopullisesti poistettu tiedosto Windows 10:ssä
 5. Siirry uuteen sijaintiin ja varmista, että tiedostot on palautettu täysin ja että sovelluksesi voivat käyttää niitä.

Menetelmä 2: Palauta Tiedostohistorian varmuuskopion avulla

Yksi tärkeimmistä tehtävistä kaikille tietokoneen käyttäjille on koneella olevien tietojen suojaaminen. Parhaiten tämä saavutetaan säännöllisellä järjestelmän varmuuskopioinnilla käyttämällä valitsemaasi varmuuskopiointityökalua. Windows 10 tarjoaa sisäänrakennetun varmuuskopioinnin ja palautuksen työkalun nimeltä Tiedostohistoria, joka voi olla tärkeä poistettujen kohteiden palautuksessa. Windowsin käyttäjien tulisi ottaa aikaa sen asettamiseen suojatakseen tietokoneensa tai läppärinsä tiedostot.

Tässä ovat askeleet poistettujen tiedostojen palauttamiseen Tiedostohistorian varmuuskopion kautta.

 1. Napsauta Tiedostonhallintaa ja avaa kansio, joka sisälsi palautettavat kohteet.
 2. Napsauta Koti-välilehteä ja sitten Historia-painiketta.
  1. Valitse tiedostot tai kansio, jonka haluat palauttaa.
  2. Selaa aikaa nuolilla etsiäksesi haluamaasi versiota, jonka haluat palauttaa.
  3. Napsauta Palauta-painiketta palauttaaksesi tiedoston alkuperäiseen sijaintiinsa.
  4. Ratkaise nimien ristiriidat korvaamalla alkuperäinen tiedosto palautetulla versiolla, ohittamalla tiedosto tai säilyttämällä molemmat tarkistusta varten.restore deleted files in windows 10 via file history

  Menetelmä 3:Palauta aiemmat tiedostoversiot Windows 10:ssä

  Käyttöjärjestelmän Ota aiemmat versiot takaisin -ominaisuudesta voi olla paljon hyötyä, jos olet vahingossa poistanut tiedoston, jota olet käsitellyt. Tätä toimintoa käyttämällä voit nopeasti ja helposti palata aiemmin tallennettuun versioon. Näitä versioita tallennetaan, kun Windows luo palautuspisteitä. Voit käyttää tätä ominaisuutta seuraavien vaiheiden avulla.

  1. Avaa Tiedostonhallinta ja siirry kansioon, jossa kadonneet tiedostot olivat ennen niiden siirtämistä Roskakoriin.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kohdetta, jonka haluat palauttaa, ja valitse Palauta aiemmat versiot.Valitsemassa 'Palauta aiemmat versiot' -vaihtoehtoa.
  3. Valitse tiedoston versio, jonka haluat palauttaa ja napsauta Palauta-painiketta.

  Menetelmä 4:Palauta kadonneet tiedostot Windows Tiedostonpalautussovelluksella

  Windows Tiedostonpalautussovellus on komentorivipalautustyökalu, joka on saatavilla ilmaiseksi Microsoftin sovelluskaupasta. Sen avulla voit palauttaa useita tiedostotyyppejä, kuten valokuvia, asiakirjoja ja videoita, jotka on vahingossa poistettu Windows 10 -tietokoneeltasi.

  1. Lataa Windows Tiedostonpalautus.
  2. Kirjoita komento näin: winfr D: F:RECOVERED_FILES. Korvaa D: asemakirjaimella, josta haluat palauttaa tietoja, ja F:RECOVERED_FILES tulossijainnilla. Paina Enter.palauta kadonneet tiedostot windows tiedostonpalautussovelluksella
  3. Paina Y vahvistaaksesi palautuksen.

  Jos haluat tietää lisää tästä ohjelmasta, tutustu Windows Tiedostonpalautuksen oppaaseemme.

  Menetelmä 5:Käytä komentokehotetta

  Komentokehotetta voidaan käyttää kadonneiden tietojen palauttamiseen seuraavalla menettelyllä:

  1. Avaa komentokehote Windows-koneellasi.
  2. Kirjoita chkdsk X: /f (korvaa X asemakirjaimella) ja paina Enter.Suorita CHKDSK komentokehotteessa
  3. Paina Y, kunnes komentorivi ilmestyy uudelleen.
  4. Anna tämä komento: attrib –h –r –s /s /d D: *.* (korvaa D: asemakirjaimella).anna attrib-komento

  Nämä komennot näyttävät piilotetut kansiot, jotka saattavat sisältää kadonneita tietojasi. Tiedostonimet näytetään yleisessä muodossa, ja voi olla vaikea varmistaa, oletko palauttanut toivotut tiedot.

  Menetelmä 6:Palauttaminen varmuuskopion avulla

  Varmuuskopiointi ja palautus on varmuuskopiointiominaisuus, joka otettiin käyttöön Windows Vista ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä. Se on säilynyt usean Windowsin version ajan sen luotettavuuden ansiosta, ja monet luottavat edelleen siihen ensisijaisena varmuuskopiointiratkaisuna palauttaakseen pysyvästi poistettuja tiedostoja Windows 10:ssä. Pysyvästi poistettujen tiedostojen palauttamisen lisäksi voit luoda järjestelmäkuvavarmuuskopioita tapauksessa, että käyttöjärjestelmäsi ei käynnisty.

  Ainoa ehto on, että sinun on pitänyt asentaa se ennen kuin tiedostosi katosivat. Jos se ei ollut asennettu, ei ole olemassa tiedostojen palauttamiseen tarvittavia tietueita. Jos olet määrittänyt Varmuuskopiointi ja palautus -toiminnon ennen kuin tietosi katosivat, voit palauttaa tiedot suoraan varmuuskopiosta seuraavasti:

  1. Paina Windows-näppäin + S ja etsi Varmuuskopion asetukset. Valitse ensimmäinen vaihtoehto.Varmuuskopion asetusten avaaminen.
  2. Napsauta Siirry Varmuuskopiointi ja palautus (Windows 7).Varmuuskopiointi ja palautus -toiminnon käyttäminen.
  3. Napsauta Palauta tiedostoja.Valitse tiedostojen palauttamiseksi.
  4. Napsauta Selaa tiedostoja. Etsi tiedostosi ja merkitse ne palautettaviksi.Selaa tiedostokopioita varmuuskopioista.
  5. Napsauta Seuraava.Siirtyminen palautuksen seuraavaan vaiheeseen.
  6. Valitse haluatko palauttaa tiedostot alkuperäiseen sijaintiin vai uuteen paikkaan. Valmiina ollessasi napsauta Palauta.Palautuksen loppuunsaattaminen Varmuuskopiointi ja palautus -toiminnolla.
  7. Napsauta Valmis.

  Kun napsautat Palauta, tiedostot palautetaan joko niiden alkuperäiseen sijaintiin tai uuteen paikkaan, riippuen siitä kumman vaihtoehdon valitsit.

  Menetelmä 7:Tarkista pilvivarmuuskopio

  Pilvipohjaiset tallennussovellukset kuten OneDrive ja Google Drive sisältävät roskakorisysteemejä, jotka ovat samankaltaisia kuin Windowsin Roskakori. Kun tiedosto poistetaan, on mahdollista, että tiedosto lähetetään roskakoriin sen sijaan, että se poistettaisiin lopullisesti. Tämä toimii suojamekanismina vahingossa tapahtuvaa poistamista vastaan.

  Yksi asia, joka kannattaa huomioida, on että Google Drive poistaa automaattisesti tiedostot Roskakorista 30 päivän kuluttua. Muilla pilvipohjaisilla ratkaisuilla on samankaltaisia käytäntöjä. Tietysti tämä riippuu sinulla olevasta suunnitelmasta. Ennen kuin tiedot poistetaan roskakorista lopullisesti, se toimii luotettavana menetelmänä palauttaa pysyvästi poistetut tiedostot PC:ltä helposti ja turvallisesti.

  Tässä menetelmässä demonstroin, miltä tiedoston palauttaminen Google Driven Roskakorista näyttää:

  1. Mene Google Drive -tallennukseesi ja kirjaudu sisään tunnuksillasi.Google Driven kirjautumisnäyttö.
  2. Vasemmassa paneelissa napsauta Roskakori.Google Driven Roskakori-kansio.
  3. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, jonka haluat palauttaa, ja valitse Palauta.Tiedoston palauttaminen Google Driven Roskakorista.

  Kun palautat tiedostot, ne palautetaan alkuperäiseen sijaintiinsa pilvitallennustilassasi. Tämä saattaa vaihdella, jos käytät eri pilviratkaisua. Kerta palautuksen jälkeen, harkitse tärkeiden tiedostojen paikallisen varmuuskopion säilyttämistä välttääksesi Roskakorin 30 päivän rajoituksen.

  Kuinka välttää vahingossa tapahtuvaa tietojen poistamista Windows 10:ssä

  Tietojen vahingossa tapahtuvan poistumisen estäminen tietokoneeltasi on varmasti parempi vaihtoehto kuin ajan kuluttaminen tietojen menetyksestä toipumiseen. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua suojaamaan arvokkaita tietojasi ja mahdollistamaan niiden käytön milloin tahansa.

  Vinkki Kuvaus
  🧍 Vähennä ihmisen tekemistä toimenpiteitä Ihmisen tekemä virhe on tietojen katoamisen ensisijainen syy. Tietokoneen ja sen tietojen käytön valvominen voi auttaa suojautumaan odottamattomalta tietojen menetykseltä. Oikean menettelytavan koulutus voi auttaa vähentämään virheitä, mutta niin kauan kun ihmiset ovat vuorovaikutuksessa tietokoneiden kanssa, onnettomuuden riski, joka pyyhkii pois joitain tietoja, tulee aina olemaan olemassa.
  💾 Ota säännöllisesti varmuuskopioita Tietokoneen varmuuskopioiminen on erittäin tärkeää, jos arvostat sen sisältämiä tietoja. Minimivaatimuksena sinun tulisi käyttää Windows 10 -koneen sisäistä File History -menetelmää varmuuskopioimaan ulkoiselle tallennuslaitteelle. Sinun tulisi myös harkita pilvivarmuuskopioita tärkeiden tietojen kopioden ylläpitämiseksi toisessa sijainnissa suojaamaan fyysisiltä katastrofeilta kuten tulipalolta tai tulvalta.
  💻 Pidä järjestelmäohjelmisto ajan tasalla Uusimpien järjestelmäpäivitysten asentaminen voi auttaa estämään tietojen menetystä. Nämä päivitykset käsittelevät usein bugeja ja turvallisuuspuutteita, jotka saattavat lisätä tietojen menetyksen riskiä.

  Tietojen menetykseltä ei ole mahdollista täysin suojautua. Useimmat kokeneet Windows-käyttäjät ovat joutuneet palauttamaan kadonneita tiedostoja ja kansioita jossain vaiheessa. Yllä esitettyjä menetelmiä käyttämällä sinulla on hyvät mahdollisuudet palauttaa kaikki kadonneet tietosi. Muista asettaa varmuuskopiot, ja onnea toipumisponnisteluissasi.

  Yhteenveto

  Tiedostojen poistaminen ei aina tarkoita, että kaikki on lopullisesti ohi. On olemassa monia erilaisia keinoja, joita voit kokeilla saadaksesi tiedot takaisin.

  Suosittelemme ensimmäisenä tarkistamaan Roskakorin, sekä skannaamaan asemaasi tiedostoja niiden tiedostonimen tai laajennuksen mukaan.

  Jos se ei auta, paras vaihtoehtosi on palauttaa tiedot tiedonpalautustyökalulla kuten Disk Drill. Tai, jos sinulla on varmuuskopio, voit helposti palauttaa kopion tiedoista sieltä. Viimeisenä keinona kannattaa myös tarkistaa mahdolliset pilvitallennuspalveluntarjoajat, jotka ovat mahdollisesti isännöineet tiedostoa, kuten OneDrive.

  UKK

  Voit palauttaa poistetut tiedostot Windows 10 -laitteella ilmaiseksi useilla eri tavoilla. Niihin kuuluvat käyttöjärjestelmän omat ominaisuudet, kuten Roskakori, komentokehote tai aiempien versioiden palauttaminen, jotka saattavat palauttaa kadonneet tiedot ilman kustannuksia. Jos nämä keinot eivät onnistu, voit ladata Microsoft Storesta Windows File Recovery -työkalun yrittääksesi palauttaa tietosi. Toinen vaihtoehto on Disk Drill for Windows, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää ammattimaista tiedonpalautustyökalua palauttaakseen enintään 500 MB tietoja ilmaiseksi.
  Kyllä. Tässä on menetelmiä, joiden avulla kokonaisen kansion palauttaminen onnistuu helposti.
  • Voit valita palauttaa kansion, joka sijaitsee Roskakorissa. Napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta saadaksesi kohteen takaisin.
  • Palauttaminen varmuuskopiosta mahdollistaa kokonaisten kansioiden palauttamisen. Valitessasi varmuuskopio-/palautustyökalulla palautettavia kohteita, valitse koko kansio.
  • Tietojen palautusohjelmia voidaan käyttää kansioiden ja niiden sisällön palauttamiseen. Tehdessäsi valintoja palautusta varten varmista, että valitset palautettavaksi kansion ja sen sisällön.
  Kyllä, käyttämällä varmuuskopioita tai tietojen palautusohjelmia.
  Jos yrität palauttaa poistetut tiedostot kannettavalle tietokoneelle, jossa on käytössä Windows 10, sinun tulisi ensin tarkistaa Roskakorisi. Poistettaessa tiedostoja ne menevät sinne ensin. Jos tämä ei onnistu, etsi käytettävissä olevista varmuuskopioistasi tiedostojen aiempia versioita, nimittäin Tiedostohistoria ja Varmuuskopioi ja palauta. Jos sinulla ei ole varmuuskopioita, harkitse tietojen palautusohjelmiston käyttämistä etsiäksesi ja palauttaaksesi poistetut tiedostot. Ratkaisut kuten Disk Drill, Windows File Recovery, ja PhotoRec ovat tehokkaita ja kykenevät skannaamaan asemasi ja palauttamaan löydetyn tiedon.
  Pysyvästi poistettujen tiedostojen, kuten valokuvien, palauttamiseksi Windows 10:ssä sinun tulisi ensin lopettaa levyn käyttö. Jatkuva käyttö vaarantaa tiedon ylikirjoittumisen. Jos sinulla ei ole varmuuskopiota, josta palauttaa, voit käyttää tietojen palautustyökalua valokuvien palauttamiseen tai turvautua tietojen palautusammattilaisen palveluihin sen tekemiseksi puolestasi.
  Kun tiedosto on poistettu pysyvästi Roskakorista, se pysyy kovalevyllä, kunnes se ylikirjoitetaan uusilla tiedoilla. Siksi tietojen palautusohjelmaa voidaan käyttää osan tai kaiken tiedon palauttamiseen. Jos haluat palauttaa pysyvästi poistetut tiedostot roskakorista, tarvitset varmuuskopion palautettavista tiedoista. Jos sinulla ei ole sitä, sinun tulee käyttää tehokasta tietojen palautusratkaisua tai saada tiedot ammatillisesti palautettua käyttämällä tietojen palautuspalvelua.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.