Kuinka palauttaa poistettu kansio Windowsissa: Kaikki saatavilla olevat menetelmät

Kirjoittanut
Hyväksymä.
96

palauta poistettu kansio disk drillin avulla

Voit palauttaa poistetut kansiot monella tavalla. Useimmissa tapauksissa, mahdollisuudet palauttaa hiljattain poistettu kansio ovat erinomaiset, vaikka olisitkin tyhjentänyt Roskakorin.

Avain on toimia nopeasti, koska tietokoneen käytön myötä se jatkaa tietojen tallentamista kovalevylle. Tämä tarkoittaa, että jos poistettu kansio kirjoitetaan uudelleen uusilla tiedoilla, et pysty palauttamaan sitä.

Tässä oppaassa selitämme, mitä tarkalleen ottaen tapahtuu, kun poistat kansion, ja kuinka palauttaa poistetut kansiot Windowsissa.

Menetelmä Kuvaus
Tietojen palautusohjelmisto Helppokäyttöisin menetelmä, sillä et tarvitse lisätoimenpiteitä
Roskakori Tätä menetelmää voi käyttää 30 päivän kuluessa.
Aiemmat versiot Ominaisuuden tulee olla aktivoituna ennen kansion poistamista
Palautus varmuuskopiosta Sinulla tulee olla varmuuskopio, joka on tehty ennen kansion poistoa
Ctrl + Z -komento Sallii palautuksen vain, jos se oli viimeinen toiminto
Windows Tiedostonpalautus Työkalu käyttää komentorivikäyttöliittymää, joten sen käyttöön tarvitaan jonkin verran teknistä osaamista

Mitä tapahtuu, kun poistat kansion?

Kansion tai tiedoston pysyvä poistaminen poistaa vain viittauksen kiintolevyltä. Ne muuttuvat käyttöjärjestelmällesi saavuttamattomiksi, kun viittaus on poistettu.

Kuitenkin kansio ja sen tiedostot ovat edelleen fyysisesti olemassa kovalevyllä. Kaikki nuo tiedot pysyvät kovalevylläsi siihen asti, kunnes olet kirjoittanut tarpeeksi uutta tietoa, että kovalevysi tarvitsee poistetun kansion tilaa kirjoittaakseen lisää tietoa. Tässä vaiheessa kovalevy kirjoittaa vanhan tiedon päälle.

Kun kansio on kirjoitettu yli, et voi palauttaa sitä. Mutta voit palauttaa sen niin kauan kuin se fyysisesti on olemassa kovalevyllä.

Yritä löytää poistettu kansio Windowsissa

Joskus, jos etsit kansiota, jota et löydä, se saattaa johtua siitä, että olet unohtanut sen sijainnin, etkä ole poistanut sitä. Windowsissa on kaksi nopeaa tapaa löytää kansio:

 • Haku tehtäväpalkista: Windows 11:ssä on hakuvaihtoehto sijoitettuna tehtäväpalkkiin. Etsi kansion nimeä, ja näet hakutulokset reaaliajassa. Jos haluat nähdä vain kansiot (eikä muita tulostyyppejä), napsauta yläosassa olevaa Lisää-painiketta ja valitse Kansiot.tehtäväpalkin haku poistetun kansion löytämiseksi
 • Haku käyttäen tiedostonhallintaa: Voit myös etsiä kansiota käyttäen tiedostonhallintaa. Paina Win + E avataksesi Tiedostonhallinnan ja valitse vasemmalla olevasta sivupalkista Tietokone. Kirjoita sen jälkeen kansion nimi yläoikealla olevaan hakupalkkiin. Voit myös suodattaa tulokset niin, että näytetään vain kansioita valitsemalla Hakuasetukset > Tyyppi > Kansiot.tiedostonhallinnan käyttö poistettujen kansioiden etsimiseen

6 tapaa palauttaa poistetut kansiot Windowsissa

Jos et löydä kansiota ja uskot, että se on ehkä vahingossa poistettu pysyvästi, meillä on hyviä uutisia. Useista tekijöistä, kuten siitä kuinka kauan kansio on poistettu ja kuinka paljon käytät tietokonettasi, riippuen on hyvät mahdollisuudet, että saatat pystyä palauttamaan poistetun kansion.
Seuraavat ovat menetelmiä, joita saatat haluta kokeilla poistetun kansion palauttamiseen.

Menetelmä 1: Palauta poistettu kansio käyttämällä tiedostonpalautusohjelmistoa

Disk Drill Windowsille on monipuolinen tietojen palautustyökalu, joka voi nopeasti ja tehokkaasti palauttaa vahingossa poistettuja kansioita. Noudata näitä vaiheita poistetun kansion palauttamiseksi Disk Drillillä.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill eri levylle kuin mille kadonneet kansiot oli tallennettu. Tämä suojaa niitä vahingossa tapahtuvalta ylikirjoittamiselta palautuksen aikana.
 2. Käynnistä sovellus ja valitse palautettava levy näytetyistä vaihtoehdoista.
 3. Napsauta Etsi kadonnutta tietoa -painiketta.palauta poistettu kansio
 4. Esikatsele palautettavia kansioita ja tiedostoja.palauta poistettu kansio disk drillillä
 5. Napsauta Palauta -painiketta.
 6. Avaa palautetut tiedot valitsemassasi sijainnissa.kuinka palauttaa poistetut kansiot windowsissa

Menetelmä 2: Tarkista Roskakori

Roskakori on se paikka, jossa Windows-käyttöjärjestelmä väliaikaisesti säilöö tiedostoja, jotka on poistettu tietokoneeltasi tai kannettavalta tietokoneeltasi. Tiedot eivät poistu lopullisesti ennen kuin tyhjennät roskakorin, ja jopa silloin niitä voidaan palauttaa ohjelmiston avulla.

Palauttaaksesi poistetun kansion Roskakorista, sinun täytyy:

 1. Avaa Roskakori kaksoisklikkaamalla sen kuvaketta.
 2. Etsi ja valitse kansiot tai tiedostot, jotka haluat palauttaa.
 3. Ota huomioon tiedon alkuperäinen sijainti, jotta löydät sen palauttamisen jälkeen.
 4. Napsauta valintaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta.
 5. Odota prosessin valmistumista ja varmista, että tiedostot ovat odotetussa sijainnissa.restore deleted folder

Menetelmä 3: Kokeile palauttaa kansion aikaisempi versio

Saatat pystyä palauttamaan kansion aiemman version Windowsin palautuspisteen avulla.

Palauttaaksesi kadonneen kansion aiemmasta versiosta sinun täytyy:

 1. Avaa Oma tietokone.
 2. Selaa kansioon, joka sisälsi aiemmin alikansion, jonka haluat palauttaa.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta aiemmat versiot.
 4. Näkyviin tulee lista kansion aiemmista versioista, jotka sisältävät Windowsin varmuuskopioilla tehdyt tai palautuspisteinä tallennetut versiot.
 5. Napsauta Palauta -painiketta palauttaaksesi kansion.miten palauttaa poistettu kansio

Menetelmä 4: Palauta poistettu kansio varmuuskopion avulla

Voit palauttaa kansion varmuuskopiosta, mutta tämän ratkaisun varoitus on, että sinulla tulisi olla olemassa oleva varmuuskopio, joka on luotu ennen kuin kansio poistettiin tietokoneestasi.

Voit luoda varmuuskopion monin eri tavoin. Esimerkiksi voit varmuuskopioida tiedostosi ulkoiselle kovalevylle tai pilvitallennuspalveluun, kuten Google Driveen.

Jos käytät pilvitallennuspalvelua, kansion ja sen sisällön palauttaminen on yhtä helppoa kuin kansion lataaminen pilvestä.

Esimerkiksi, jos kansion varmuuskopio on Google Drivessa:

 1. Etsi kansio asemasta.
 2. Napsauta kansiota hiiren oikealla painikkeella.
 3. Valitse Lataa.

kansion lataaminen Google Drivesta

Näet nyt kansion oletuslataussijainnissasi.

Huomio: Jos käytät OneDrivea, muista että OneDrive on synkronointityökalu, ei varmuuskopiointityökalu. Voit valita kansiot, jotka haluat automaattisesti synkronoida OneDrive-tilillesi. Kuitenkin, kun poistat vahingossa kansion tietokoneeltasi, se poistetaan automaattisesti myös OneDrivesta eikä sitä voi enää palauttaa.

Menetelmä 5: Kumoa poisto Ctrl + Z -näppäinyhdistelmällä

Olet luultavasti käyttänyt Ctrl + Z -näppäinyhdistelmää peruuttaaksesi virheen kirjoittaessasi tai käyttäessäsi kuvankäsittelyohjelmistoa. Mutta tiesitkö, että peruu-pikanäppäin toimii myös vahingossa tapahtuneeseen poistoon? Jos olet juuri poistanut kansion, painamalla Ctrl + Z voit palauttaa sen alkuperäiseen sijaintiinsa Roskakorista.

Kuitenkin tämä menetelmä ei toimi, kun olet pysyvästi poistanut kansion. Jos käytit Shift + Del kansion poistamiseen tai tyhjensit Roskakorin vahingossa tapahtuneen poiston jälkeen, tämä menetelmä ei toimi.

Menetelmä 6: Käytä Windows File Recoverya

Windows File Recovery on Microsoftin kehittämä komentorivin työkalu tiedostojen palauttamiseen. Siinä on joitakin rajoituksia, kuten graafisen käyttöliittymän puuttuminen. Se on saatavilla myös vain Windows 10 2004 versiosta alkaen.

Jos käyttöjärjestelmäsi tukee Windows Tiedostonpalautusta, voit käyttää sitä poistettujen kansioiden palauttamiseen seuraavasti:

 1. Siirry Microsoft Storeen ja etsi Windows File Recovery. Vaihtoehtoisesti käytä suoraa Microsoft Storen linkkiä Windows File Recoverylle. Asenna sovellus napsauttamalla Hae -painiketta. Jos se on jo asennettu, napsauta Avaa -painiketta.windows file recoveryn lataaminen
 2. Kun se on asennettu, etsi windows file recovery Käynnistä-valikosta ja valitse Paras vastine.
 3. Suorita seuraava komento:
  winfr D: E: /n TärkeätAsiakirjat

  (missä D on lähteasema ja E on palautuspaikka, ja TärkeätAsiakirjat on alikansio, jossa haluat etsiä)winfr-komennon käyttäminen

 4. Paina Y, kun sinulta pyydetään vahvistusta.

Kun skannaus on valmis, löydät palautetut tiedostot E-asemasta kansiosta nimeltä ”Recovery_[date]_[time]”.

Mikä aiheuttaa kansioiden tahattoman poistamisen

Vahingossa tapahtuva datan menetys johtuu yleensä yhdestä kolmesta syystä.

Syy Kuvaus
🧍 Ihmisen virhe Se on ensisijainen syy tietojen poistamiseen. Täysin estäminen on mahdotonta niin kauan, kun ihmiset ovat tekemisissä tietokoneiden käytön kanssa. Ottamalla aikaa tietojen tarkistamiseen ennen niiden poistamista voit puolustautua tätä tyyppistä tietohävikkiä vastaan.
🌍 Ympäristötekijät Lämpö ja kosteus voivat vaurioittaa tallennuslaitteitasi ja johtaa tietojen katoamiseen. Pidä laitteesi viileinä ja kuivina säilyttääksesi kuvat ja muut tiedot, jotka vievät tilaa niissä.
☣ Virukset ja haittaohjelmat Ylläpidä tehokasta virustorjuntaa laadukkaan ohjelmiston avulla. Vältä tunnistamattomien muistitikkujen kytkemistä tietokoneeseesi, sillä ne voivat usein sisältää haittaohjelmia.

Vahingossa tapahtuneella viitataan siihen, että jotain odottamatonta on sattunut. Vaikka emme voi varautua joka tilanteeseen, yleisohjeet ovat, että pidä tietokoneesi ja tallennusvälineesi suojattuina ja ole varovainen suorittaessasi minkä tahansa tiedoston tai kansion poistotoimenpidettä.

UKK

Voit etsiä kansiota käyttämällä hakutoimintoa tehtäväpalkissa tai tiedostonhallinnassa. Huomaa, että sinun tulisi etsiä kansiota vain jos olet varma, että se siirrettiin eikä sitä poistettu vahingossa. Jos se on poistettu, sinun pitäisi tarkistaa Roskakori. Jos et näe sitä Roskakorissa, voit aina käyttää tietojen palautustyökalua kansion ja sen sisällön palauttamiseen.
Kyllä, voit siirtämällä ne Roskakorista tai Poistetut kohteet -kansiosta Outlook-kansioiden luettelosta. Vedä ne haluamaasi uuteen sijaintiin.
Poistetut kansiot ilmestyvät Roskakoriin Windows 10:ssä. Jos olet poistanut kansion pysyvästi tyhjentämällä Roskakorin tai käyttäen Shift + Del näppäinyhdistelmää kansioita poistaessasi, sinun tulee palauttaa kansion käyttäen tietojenpalautusohjelmistoa, koska et löydä sitä käyttöjärjestelmän avulla.
Voit palauttaa poistetun kansion työpöydältäsi käyttämällä jotakin tässä oppaassa selitetyistä menetelmistä. Kuitenkin parhaan lopputuloksen saat käyttämällä tiedonpalautusratkaisua. Huomioithan, että sinun tulee toimia nopeasti, koska poistetun tiedon ylikirjoittumisen riski kasvaa ajan kuluessa.
Arjun on tekninen ninja, koodaa HTML:ää ja CSS:ää ja on saanut kunniamaininnan perheen go-to teknisenä apuna kokoontumisten aikana. Hän on kirjoittanut oppaita noin kuuden vuoden ajan ja tällä hetkellä hän on kirjoittajana merkittävillä teknologia-alan verkkosivustoilla.
Hyväksymä.
Senior Data Recovery Engineer. Maisterin tutkinto fysiikassa, tietotekniikka tieteellisiin kokeisiin.