Πώς να Ανακτήσετε έναν Διαγραμμένο Φάκελο στα Windows: Όλες οι Διαθέσιμες Μέθοδοι

Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
89

ανάκτηση διαγραμμένου φακέλου μέσω disk drill

Μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένους φακέλους με πολλούς τρόπους. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, οι πιθανότητες ανάκτησης ενός πρόσφατα διαγραμμένου φακέλου είναι εξαιρετικές ακόμη και αν έχετε αδειάσει τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Το κλειδί είναι να δράσετε γρήγορα γιατί καθώς χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, θα συνεχίσει να γράφει δεδομένα στο σκληρό σας δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι αν ο διαγραμμένος φάκελος αντικατασταθεί με νέα δεδομένα, δεν θα μπορέσετε να τον ανακτήσετε.

Σε αυτόν τον οδηγό, εξηγούμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν διαγράφετε έναν φάκελο και πώς να ανακτήσετε διαγραμμένους φακέλους στα Windows.

Μέθοδος Περιγραφή
Λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Η ευκολότερη μέθοδος διότι δεν χρειάζεστε πρόσθετα προκαταρκτικά βήματα
Κάδος ανακύκλωσης Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο πριν συμπληρωθούν 30 ημέρες.
Προηγούμενη έκδοση Η δυνατότητα πρέπει να ενεργοποιηθεί πριν τη διαγραφή του φακέλου
Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας Χρειάζεστε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργήθηκε πριν τη διαγραφή του φακέλου
Διαταγή Ctrl + Z Επιτρέπει την επαναφορά διαγραφής μόνο αν ήταν η τελευταία ενέργεια
Ανάκτηση Αρχείων των Windows Το εργαλείο έχει διεπαφή γραμμής εντολών οπότε πρέπει να είστε αρκετά τεχνικά καταρτισμένος για να το χρησιμοποιήσετε

Τι Συμβαίνει Όταν Διαγράφετε έναν Φάκελο;

Η διαγραφή ενός φακέλου ή ενός αρχείου μόνιμα απλά αφαιρεί την αναφορά του στο σκληρό δίσκο. Γίνονται απρόσιτα για το λειτουργικό σύστημά σας μετά την αφαίρεση της αναφοράς.

Ωστόσο, ο φάκελος και τα αρχεία του υπάρχουν ακόμη φυσικά στον σκληρό δίσκο. Όλα αυτά τα δεδομένα θα παραμείνουν στον σκληρό δίσκο σας μέχρι κάποια στιγμή, να έχετε γράψει αρκετά νέα δεδομένα ώστε ο σκληρός δίσκος να χρειάζεται τον χώρο του διαγραμμένου φακέλου για να εγγράψει περισσότερα δεδομένα. Σε αυτό το σημείο, ο σκληρός δίσκος θα αντικαταστήσει τα παλιά δεδομένα.

Όταν ο φάκελος έχει αντικατασταθεί, δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε. Αλλά μπορείτε να τον ανακτήσετε όσο υπάρχει φυσικά στο σκληρό δίσκο.

Προσπαθήστε να Βρείτε ένα Διαγραμμένο Φάκελο στα Windows

Μερικές φορές, αν ψάχνεις για έναν φάκελο και δεν μπορείς να τον βρεις, μπορεί να οφείλεται στο ότι ξέχασες την τοποθεσία του και όχι στο ότι τον διέγραψες. Υπάρχουν δυο γρήγοροι τρόποι για να βρεις έναν φάκελο στα Windows:

 • Αναζήτηση μέσω της γραμμής εργασιών: Τα Windows 11 διαθέτουν μια επιλογή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών. Αναζητήστε το όνομα του φακέλου, και θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο. Εάν θέλετε να δείτε μόνο φακέλους (και όχι άλλους τύπους αποτελεσμάτων), κάντε κλικ στο Περισσότερα στην κορυφή και επιλέξτε Φάκελοι.αναζήτηση γραμμής εργασιών για διαγραμμένο φάκελο
 • Αναζήτηση μέσω του Εξερευνητή Αρχείων: Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έναν φάκελο χρησιμοποιώντας τον Εξερευνητή Αρχείων. Πατήστε Win + E για να εκκινήσετε τον Εξερευνητή Αρχείων και επιλέξτε Υπολογιστής από την πλαϊνή στήλη αριστερά. Στη συνέχεια, εισάγετε το όνομα του φακέλου στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω δεξί μέρος. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα για να εμφανίζουν μόνο φακέλους επιλέγοντας Επιλογές αναζήτησης > Είδος > Φάκελοι.αναζήτηση διαγραφέντων φακέλων μέσω εξερευνητή αρχείων

6 Τρόποι για την Ανάκτηση Διεγραμμένων Φακέλων στα Windows

Αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν φάκελο και πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχει διαγραφεί μόνιμα κατά λάθος, έχουμε καλά νέα. Ανάλογα με αρκετούς παράγοντες όπως πόσο καιρό έχει περάσει από τη στιγμή που διαγράφηκε ο φάκελος και πόσο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μπορέσετε να ανακτήσετε τον διαγραφέντα φάκελο.
Ακολουθούν οι μέθοδοι που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε για να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο φάκελο.

Μέθοδος 1: Ανάκτηση Διαγραμμένου Φακέλου Μέσω Λογισμικού Ανάκτησης Δεδομένων

Disk Drill για Windows είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να αποκαταστήσει κατά λάθος διεγραμμένους φακέλους. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανακτήσετε έναν διεγραμμένο φάκελο με το Disk Drill.

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill σε διαφορετικό δίσκο από αυτόν που είχε αποθηκεύσει τους χαμένους φακέλους. Αυτό τους προστατεύει από τυχαία επανεγγραφή κατά την ανάκτηση.
 2. Εκκινήστε την εφαρμογή και επιλέξτε τον δίσκο ανάκτησης από την προβαλλόμενη λίστα.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση χαμένων δεδομένων.ανάκτηση διαγραμμένου φακέλου
 4. Προεπισκόπηση των φακέλων και των αρχείων που μπορούν να ανακτηθούν.ανάκτηση διαγραμμένου φακέλου από το disk drill
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση.
 6. Προσπελάστε τα ανακτημένα δεδομένα στην τοποθεσία που επιλέξατε.πώς να ανακτήσετε διαγραμμένους φακέλους στα Windows

Μέθοδος 2: Ελέγξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης είναι το μέρος όπου το λειτουργικό σύστημα Windows αποθηκεύει προσωρινά τα αρχεία που έχουν διαγραφεί από τον υπολογιστή ή το λάπτοπ σας. Τα δεδομένα δεν διαγράφονται μόνιμα μέχρι να αδειάσετε τον Κάδο, και ακόμα και τότε μπορούν να ανακτηθούν με χρήση λογισμικού.

Για να επαναφέρετε ένα διαγραμμένο φάκελο από τον Κάδο Ανακύκλωσης, πρέπει να:

 1. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιό του.
 2. Βρείτε και επιλέξτε τους φακέλους ή τα αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε.
 3. Σημειώστε την αρχική τοποθεσία των δεδομένων ώστε να μπορέσετε να τα βρείτε μετά την ανάκτηση.
 4. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή και επιλέξτε Επαναφορά.
 5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και επαληθεύστε ότι τα αρχεία βρίσκονται στην αναμενόμενη τοποθεσία.επαναφορά διεγραμμένου φακέλου

Μέθοδος 3: Δοκιμάστε να αποκαταστήσετε από μια προηγούμενη έκδοση του φακέλου

Ίσως μπορείτε να επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση ενός φακέλου από ένα σημείο επαναφοράς των Windows.

Για να επαναφέρετε έναν χαμένο φάκελο από την προηγούμενη έκδοση πρέπει να:

 1. Άνοιξε τον Ο Υπολογιστή μου.
 2. Πλοηγήσου στο φάκελο που προηγουμένως περιείχε το υπο-φάκελο που θέλεις να ανακτήσεις.
 3. Κάνε δεξί κλικ και επίλεξε Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων.
 4. Θα σου εμφανιστεί μια λίστα με τις προηγούμενες εκδόσεις του φακέλου που περιλαμβάνει αυτές που έγιναν με το αντίγραφο ασφαλείας των Windows ή αποθηκεύτηκαν ως σημεία επαναφοράς.
 5. Κάνε κλικ στο κουμπί Επαναφορά για να ανακτήσεις τον φάκελό σου.πώς να ανακτήσεις διαγραμμένο φάκελο

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε ένα Αντίγραφο Ασφαλείας για να Ανακτήσετε ένα Διαγραμμένο Φάκελο

Μπορείτε να ανακτήσετε τον φάκελο από ένα αντίγραφο ασφαλείας, αλλά η προειδοποίηση με αυτή τη λύση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προϋπάρχον αντίγραφο ασφαλείας το οποίο να έχει δημιουργηθεί πριν από τη διαγραφή του φακέλου από τον υπολογιστή σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε μια υπηρεσία αποθήκευσης νέφους όπως το Google Drive.

Αν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο, η ανάκτηση του φακέλου και των περιεχομένων του είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη του φακέλου από το σύννεφο.

Για παράδειγμα, αν ο φάκελός σου έχει δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας στο Google Drive:

 1. Εντοπίστε τον φάκελο στο δίσκο.
 2. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο.
 3. Επιλέξτε Λήψη.

λήψη φακέλου από το google drive

Θα δείτε τώρα τον φάκελο στην προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψεων σας.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε το OneDrive, θυμηθείτε ότι το OneDrive είναι εργαλείο συγχρονισμού και όχι εργαλείο αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να συγχρονίζονται αυτόματα με τον λογαριασμό σας στο OneDrive. Ωστόσο, όταν διαγράψετε κατά λάθος έναν φάκελο από τον υπολογιστή σας, αυτός θα διαγραφεί επίσης αυτόματα από το OneDrive και δεν θα είναι δυνατή η ανάκτησή του.

Μέθοδος 5: Αναίρεση Διαγραφής με Ctrl + Z

Πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Z για να αναιρέσετε ένα λάθος κατά τη δακτυλογράφηση ή κατά τη χρήση λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών. Όμως γνωρίζατε ότι η συντόμευση για αναίρεση λειτουργεί επίσης για την τυχαία διαγραφή; Αν μόλις διαγράψατε έναν φάκελο, πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Z μπορεί να τον επαναφέρετε στην αρχική του τοποθεσία από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί όταν έχετε διαγράψει μόνιμα τον φάκελο. Αν χρησιμοποιήσατε Shift + Del για τη διαγραφή του φακέλου ή αδειάσατε τον Κάδο Ανακύκλωσης μετά από τυχαία διαγραφή, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε το Windows File Recovery

Windows File Recovery είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που αναπτύχθηκε από τη Microsoft για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν αρχεία. Έχει μερικούς περιορισμούς, όπως η έλλειψη γραφικού περιβάλλοντος. Είναι διαθέσιμο μόνο στα Windows 10 2004 και μεταγενέστερες εκδόσεις.

Εάν το λειτουργικό σύστημά σας υποστηρίζει το Windows File Recovery, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε διεγραμμένους φακέλους κάπως έτσι:

 1. Μεταβείτε στο Microsoft Store και αναζητήστε το Windows File Recovery. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έναν απευθείας σύνδεσμο Microsoft Store για το Windows File Recovery. Εγκαταστήστε την εφαρμογή πατώντας το κουμπί Λήψη. Αν έχει ήδη εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.downloading windows file recovery
 2. Αφού εγκατασταθεί, αναζητήστε windows file recovery στο Μενού Έναρξης και επιλέξτε την καλύτερη αντιστοιχία.
 3. Εκτελέστε την παρακάτω εντολή:
  winfr D: E: /n ImportantDocuments

  (όπου το D είναι η πηγαία μονάδα δίσκου και το E η τοποθεσία ανάκτησης και το ImportantDocuments είναι ένας υποφάκελος που θέλετε να αναζητήσετε)using the winfr command

 4. Πατήστε Ν όταν ζητηθεί επιβεβαίωση.

Όταν η σάρωση ολοκληρωθεί, θα βρείτε τα ανακτημένα αρχεία στο διακομιστή Ε μέσα σε ένα φάκελο με το όνομα “Recovery_[date]_[time]”.

Τι Προκαλεί την Κατά Λάθος Διαγραφή Φακέλων

Η τυχαία απώλεια δεδομένων συνήθως συμβαίνει για έναν από τρεις λόγους.

Αιτία Περιγραφή
🧍 Ανθρώπινο λάθος Είναι η κύρια αιτία διαγραφής δεδομένων. Είναι αδύνατη η πλήρης πρόληψη όσο οι άνθρωποι ασχολούνται με τις λειτουργίες του υπολογιστή. Το να αφιερώνεστε χρόνο για να ελέγχετε δύο φορές πριν από τη διαγραφή δεδομένων προσφέρει κάποια άμυνα κατά αυτού του τύπου απώλειας δεδομένων.
🌍 Περιβαλλοντικοί παράγοντες Η θερμότητα και η υγρασία μπορούν να καταστρέψουν τις συσκευές αποθήκευσής σας και να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων. Διατηρήστε τις συσκευές σας δροσερές και στεγνές για να διατηρήσετε τις φωτογραφίες και άλλα δεδομένα που καταλαμβάνουν χώρο σε αυτές.
☣ Ιοί και κακόβουλο λογισμικό Διατηρήστε ισχυρή άμυνα αντιιικού με ένα ποιοτικό εργαλείο λογισμικού. Αποφύγετε τη σύνδεση μη επαληθευμένων flash drives στον υπολογιστή σας καθώς συχνά μπορούν να φέρουν κακόβουλο λογισμικό.

Το ατύχημα συνεπάγεται ότι συνέβη κάτι απρόσμενο. Μολονότι δεν μπορούμε να καλύψουμε κάθε πιθανή περίπτωση, οι γενικοί κανόνες είναι να διατηρείτε τον υπολογιστή και τα μέσα αποθήκευσης προστατευμένα και να είστε προσεκτικοί κατά την εκτέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας διαγραφής αρχείων ή φακέλων.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορείτε να αναζητήσετε τον φάκελο χρησιμοποιώντας την επιλογή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών ή χρησιμοποιώντας τον Εξερευνητή Αρχείων. Σημειώστε ότι πρέπει να αναζητήσετε έναν φάκελο μόνο αν είστε σίγουροι ότι μετακινήθηκε, και δεν διαγράφηκε κατά λάθος. Εάν διαγράφηκε, πρέπει να ελέγξετε τον Κάδο Ανακύκλωσης. Εάν δεν τον δείτε στον Κάδο Ανακύκλωσης, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε τον φάκελο και το περιεχόμενό του.
Ναι, μπορείτε απλώς μετακινώντας τους από τον φάκελο Καλάθι Αχρήστων ή Διαγραμμένα Αντικείμενα στη λίστα φακέλων του Outlook. Σύρετέ τους στη νέα επιθυμητή τοποθεσία.
Οι διαγραμμένοι φάκελοι εμφανίζονται στον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows 10. Αν έχετε διαγράψει μόνιμα ένα φάκελο αδειάζοντας τον Κάδο Ανακύκλωσης ή χρησιμοποιώντας Shift + Del κατά τη διαγραφή του φακέλου, θα πρέπει να ανακτήσετε τον φάκελο χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων, καθώς δεν θα μπορέσετε να τον βρείτε μέσω του λειτουργικού συστήματος.
Μπορείτε να ανακτήσετε έναν διαγραμμένο φάκελο από την επιφάνεια εργασίας σας χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που εξηγούνται σε αυτόν τον οδηγό. Ωστόσο, η χρήση μίας λύσης ανάκτησης δεδομένων είναι η καλύτερη επιλογή σας. Σημειώστε ότι πρέπει να δράσετε γρήγορα επειδή το ρίσκο της αντικατάστασης των διαγραμμένων δεδομένων αυξάνεται καθώς περνά ο χρόνος.
Ο Arjun είναι ένας τεχνολογικός νίντζα, κωδικοποιεί HTML και CSS, και έχει λάβει ειδική μνεία ως η αναφορά για την τεχνολογική βοήθεια στην οικογένεια κατά τις συγκεντρώσεις. Γράφει οδηγούς περίπου εξι χρόνια και αυτή τη στιγμή συνεισφέρει σε κύριες τεχνολογικές ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
Ανώτερος Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυσική, Πληροφοριακές Τεχνολογίες για Πειράματα Επιστήμης.