Αξιολόγηση της Stellar Data Recovery 2024: Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα & Τιμολόγηση

Avatar photo
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
39

stellar data recovery reviewΤο Stellar Data Recovery έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναφερόμενα λογισμικά ανάκτησης δεδομένων στον ηλεκτρονικό κόσμο. Ωστόσο, παρατηρήσαμε ότι πολλά άρθρα που παρουσίαζαν την εφαρμογή, για χάρη της συντομίας, παρέλειπαν κρίσιμες λεπτομέρειες ή αναλύσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τους χρήστες να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Έτσι, δημιουργήσαμε την πιο αναλυτική, πλούσια σε περιεχόμενο και εύκολη στην κατανόηση ανασκόπηση του Stellar Data Recovery (για τις εκδόσεις Mac και Windows) το 2024. Η κάλυψή μας περιλαμβάνει μια επίδειξη της εφαρμογής, πραγματικά αποτελέσματα ανάκτησης και πολλά άλλα. Διαβάστε παρακάτω!

Σύντομη Επισκόπηση της Ανάκτησης Δεδομένων Stellar για Mac και Windows

Ξεκινάμε με μια σύντομη επισκόπηση της εφαρμογής Stellar Data Recovery. Σε αυτή την ενότητα, θα περάσουμε γρήγορα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του εργαλείου, όπως οι απαιτήσεις του, τα υπέρ και τα κατά και η τιμολόγηση. Αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να σας παρουσιάσει τους κύριους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την απόφασή σας για τη χρήση του εργαλείου και να παρέχει χρήσιμο πλαίσιο για το υπόλοιπο του άρθρου.

Απαιτήσεις Συστήματος:

 • 4 GB μνήμη RAM
 • 250 MB διαθέσιμου χώρου στον σκληρό δίσκο
 • Windows 7, 8, 10 και 11
 • MacOS Catalina 10.12 έως macOS Sonoma 14 (64-bit)

Pros

 • Απλό και προσβάσιμο περιβάλλον
 • Πολλαπλές χρήσιμες προβολές για τα εντοπισμένα αρχεία
 • Ανταποκρίσιμη ομάδα υποστήριξης
 • Καλό σετ δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων του S.M.A.R.T., της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και της κλωνοποίησης δίσκου
 • Δυνατότητα προσθήκης προσαρμοσμένων υπογραφών αρχείων
 • Επισκευή βίντεο και φωτογραφιών (μόνο για άδειες χρήσης τιέρ 3 ή “Premium”)
Cons
 • Η σάρωση και η ανάκτηση διαρκούν περισσότερο σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές
 • Δεν λειτούργησε με USB με διεφθαρμένο σύστημα αρχείων και δεν μπορεί να σαρώσει δίσκους χωρίς σύστημα αρχείων
 • Η λειτουργία προεπισκόπησης είναι αργή και λειτουργεί μόνο για περιορισμένους τύπους αρχείων (και μόνο έως 100 MB σε μέγεθος αρχείου)
 • Αναγνωρίζει λιγότερες υπογραφές αρχείων σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές
 • Δεν ενημερώνει τους χρήστες για κακές τομές· η αγνόηση των κακών τομών μπορεί να είναι καταστροφική για τις προσπάθειες ανάκτησης
 • Ελαφρώς ακριβότερο σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές λαμβάνοντας υπόψη τι προσφέρει και πολλά κύρια χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα μόνο για άδειες δεύτερου επιπέδου ("Professional") ή υψηλότερα (π.χ. δημιουργία εικόνας δίσκου, ανάκτηση δεδομένων από αρχεία RAW, ανάκτηση από μη εκκινήσιμους σκληρούς δίσκους κ.λπ.)

Καταλληλότερο Για

Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων φαίνονται ίδιες με την πρώτη ματιά, αυτές οι εφαρμογές έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που τις κάνουν πιο κατάλληλες για ορισμένες περιπτώσεις χρήσης. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει μια “τέλεια εφαρμογή ανάκτησης που ταιριάζει σε όλους” – θα πρέπει να επιλέξετε μία που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Για να σας βοηθήσουμε, αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά του Stellar Data Recovery, τα δυνατά σημεία και τους περιορισμούς του. Οι παρακάτω είναι οι περιπτώσεις όπου συνιστούμε αυτήν την εφαρμογή περισσότερο:

 • Αρχάριοι που θέλουν ένα απλό και βολικό περιβάλλον
 • Σάρωση μη-RAW και απροβλημάτιστων δίσκων αποθήκευσης (π.χ. χωρίς κακούς τομείς, εκκινούν σωστά κ.λπ.)
 • Χρήστες που χρειάζονται (και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για) εργαλεία ανάκτησης και επιδιόρθωσης βίντεο και φωτογραφιών· μπορούμε να εγγυηθούμε ότι λειτουργούν

Όσο περισσότερα ισχύουν για εσένα, τόσο το καλύτερο.

Ανάκτηση πολλών φωτογραφιών, χάρη στην προβολή στοιχείων γκαλερί (σημειώστε ότι υποστηρίζονται κοινές υπογραφές αρχείων αλλά μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε προσαρμοσμένες υπογραφές αρχείων ανάλογα με τα δεδομένα σας. Οι προεπισκοπήσεις έχουν επίσης ένα όριο μέχρι 100 MB ανά αρχείο)

Χαρακτηριστικά Ανάκτησης Δεδομένων Stellar

Αυτή η ενότητα καλύπτει τα κύρια χαρακτηριστικά του Stellar Data Recovery, μαζί με σύντομες περιγραφές για το καθένα. Ενώ υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, εντυπωσιαστήκαμε από το γεγονός ότι αυτή η εφαρμογή διέθετε τα εργαλεία που περιμένουμε από ένα σύγχρονο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων προμιούμ. Προσέφερε ακόμα και επιπλέον εργαλεία τα οποία άλλες εφαρμογές συνήθως δεν προσφέρουν.

 • Υποστήριξη πολλαπλών συσκευών αποθήκευσης – Εκτός από τους αντίστοιχους συστημικούς δίσκους, και οι δύο εκδόσεις Mac και Windows αυτής της εφαρμογής μπορούν να ανακτήσουν δεδομένα από σκληρούς δίσκους, SSD, κάρτες SD (και άλλες μνήμες καρτών), USB flash drives, CD και DVD. Η ανάκτηση από κινητά είναι διαθέσιμη σε ξεχωριστές εφαρμογές (με ξεχωριστές άδειες).
 • 3 τύποι σάρωσης – Η Βαθιά σάρωση, Η Γρήγορη σάρωση και η σάρωση υπογραφής είναι όλες παρούσες σε αυτή την εφαρμογή. Ωστόσο, η σάρωση υπογραφής της είναι πολύ ανώτερη σε σύγκριση με τις άλλες δύο.
 • Υποστήριξη συστημάτων αρχείων – Η έκδοση Windows της εφαρμογής υποστηρίζει ανάκτηση από συστήματα αρχείων NTFS, FAT32 και ExAT, ενώ η έκδοση Mac υποστηρίζει ανάκτηση από συστήματα αρχείων HFS+ και APFS.
 • Εργαλεία περιήγησης αρχείων – Οι χρήστες μπορούν να αναζητούν συγκεκριμένα αρχεία, να φιλτράρουν δεδομένα ανάλογα με τον τύπο τους, να περιηγούνται στα αρχεία σε δενδροειδή προβολή, και να προεπισκοπούν συνηθισμένους τύπους αρχείων (μέχρι και 100 MB σε μέγεθος αρχείου μόνο).
 • Βασική ανάκτηση RAID – Μπορεί να ανακτήσει δεδομένα από RAID 1, 0 και JBOD. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνας και κλωνοποίηση δίσκου – Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας εικόνας δίσκου ή να κλωνοποιούν ολόκληρους δίσκους σε άλλες συσκευές αποθήκευσης.
 • Εργαλεία επισκευής φωτογραφιών και βίντεο – Οι άδειες επιπέδου 2 και 3 επιτρέπουν στους χρήστες να επισκευάζουν κατεστραμμένες φωτογραφίες και βίντεο (κάτι που συχνά συμβαίνει κατά τις προσπάθειες ανάκτησης)
 • S.M.A.R.T. – Αυτή η εφαρμογή μπορεί να ελέγξει το S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) μόνο σε εσωτερικούς δίσκους.

Τελευταίες Ενημερώσεις Εφαρμογών

Το Stellar Data Recovery έχει ενημερωθεί στην έκδοση 11.6.0, η οποία έφερε βελτιώσεις στη γενική συμβατότητα και στην απόδοση σάρωσης. Να το κυριότερο σημείο των τελευταίων αλλαγών της εφαρμογής:

 • Βελτιωμένη υποστήριξη τύπων αρχείων – Ο αριθμός των τύπων αρχείων που αναγνωρίζει η εφαρμογή έχει αυξηθεί (271 μορφές που περιλαμβάνουν εικόνες, βίντεο, έγγραφα, αρχεία ήχου και άλλα).
 • Βελτιωμένη υποστήριξη συστήματος αρχείων – Η υποστήριξη βελτιώθηκε για όλα τα κύρια συστήματα αρχείων: APFS και HFS+ (Mac), ExFAT, FAT32 και NTFS (Windows).
 • Διορθώσεις σφαλμάτων – Έχουν επιλυθεί περιπτώσεις κρασαρίσματος και διαφθοράς κατά τη διαδικασία σκαναρίσματος, καθώς και οποιαδήποτε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον χρήστη.
 • Γενικές βελτιστοποιήσεις – Η εφαρμογή έχει ενημερωθεί για να λειτουργεί στα τελευταία λειτουργικά συστήματα και τσιπ επεξεργαστών

Αποτελέσματα Δοκιμών Ανάκτησης Δεδομένων στην Πραγματική Ζωή

Αυτή η ενότητα παρέχει πλήρη κάλυψη της εμπειρίας μας με το Stellar Data Recovery. Παρακάτω, παρουσιάζουμε την εγκατάσταση της εφαρμογής, τη ρύθμιση της σάρωσης, την περιήγηση στα ανακτημένα αρχεία και την αποθήκευσή τους σε ασφαλή τοποθεσία. Σε κάθε στάδιο, φροντίσαμε να εξερευνήσουμε όσες περισσότερες λειτουργίες της εφαρμογής που είναι σχετικές για τον μέσο χρήστη.

Στο τέλος αυτής της ενότητας, καταγράψαμε τα αποτελέσματα ανάκτησης μας με βάση την ακριβή επιχείρηση ανάκτησης που παρουσιάζουμε παρακάτω. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε να σας δείξουμε ακριβώς τι να περιμένετε όταν χρησιμοποιείτε το Stellar Data Recovery, ώστε να μπορείτε να πάρετε την πιο ενημερωμένη απόφαση δυνατή.

Εγκατάσταση

Οδηγός εγκατάστασης Stellar Data Recovery

Η λήψη και εγκατάσταση του Stellar Data Recovery ήταν τόσο εύκολη όσο να κάνεις κλικ σε ένα κουμπί λήψης στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Στο Mac, η εγκατάσταση είναι λίγο πιο δύσκολη – αντί για έναν απευθείας σύνδεσμο λήψης στην ιστοσελίδα, η ομάδα μας έστειλε ένα email με έναν σύνδεσμο σε μια διαφορετική σελίδα που περιέχει το πραγματικό αρχείο προς λήψη.

Μόλις το EXE ή το DMG κατέβηκε, η ίδια η εγκατάσταση ήταν εξίσου απλή. Στα Windows, μας υποδέχτηκε ένας οδηγός εγκατάστασης με οικεία εμφάνιση. Στο Mac, μας ζητήθηκε να αντιγράψουμε την εφαρμογή στον φάκελο Εφαρμογές.

Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα malware ή άλλα επιβλαβή/άτιμα στοιχεία κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λήψης και εγκατάστασης. 👍

Σάρωση & Ανάκτηση

Σε αυτή την ενότητα, θα παρουσιάσουμε την πραγματική μας προσπάθεια για ανάκτηση δεδομένων από ένα USB flash drive χρησιμοποιώντας το Stellar Data Recovery. Στο τέλος, θα συντάξουμε τα αποτελέσματά μας σε πίνακα.

Επιλογή Τύπου Αρχείου & Πηγής

Μενού επιλογής τύπων αρχείων Stellar Data Recovery

Το Stellar Data Recovery μας προέτρεψε να επιλέξουμε τους τύπους αρχείων που θέλουμε να ανακτήσουμε και τη συσκευή από την οποία θέλουμε να τα ανακτήσουμε.

Εκτιμούμε την δυνατότητα επιλογής τύπων δεδομένων καθώς μας επιτρέπει να προτεραιοποιούμε ορισμένα δεδομένα (εάν χρειάζεται) και να μειώνουμε τον χρόνο σάρωσης. Επιτρέπει επίσης να αποφεύγουμε την σπατάλη χρόνου και πόρων αποεπιλέγοντας τύπους αρχείων που δεν χρειαζόμαστε.

Μενού επιλογής πηγής Stellar Data Recovery

Παρατηρήσαμε ότι έπρεπε να ενεργοποιήσουμε συγκεκριμένα τη δυνατότητα Βαθιά σάρωση χρησιμοποιώντας ένα διακόπτη στο κάτω μέρος του μενού. Προτιμάμε εργαλεία που χρησιμοποιούν αυτόματα όλες τις διαδικασίες σάρωσης, αλλά αυτό εξαρτάται από την προτίμηση του χρήστη.

Περιήγηση Ανακτημένων Αρχείων

Λίστα ανακτημένων αρχείων Stellar Data Recovery σε λειτουργία προβολής δέντρου

Το Stellar Data Recovery παρείχε επαρκείς δυνατότητες ώστε να ταξινομήσουμε, να οργανώσουμε και να βρούμε με ευκολία τα χαμένα αρχεία μας. Να μια σύντομη λίστα:

 • Πολλαπλές προβολές – Οι Προβολές Κλασικής Λίστας, Λίστας Αρχείων και Διαγραμμένης Λίστας μας επέτρεψαν να οργανώσουμε τα βρεθέντα αρχεία και μπορείτε να τα δείτε ως λίστα, εικονίδια (χρήσιμο για εικόνες και βίντεο), ως στήλες, ή με ροή εξώφυλλου.
 • Εργαλείο προεπισκόπησης – Μπορούσαμε να διπλοκλικάρουμε σε ένα αρχείο για να εμφανίσουμε μια προεπισκόπηση σε διαφορετικό παράθυρο.
 • Γραμμή αναζήτησης – Αναζητήσαμε εύκολα συγκεκριμένα αρχεία πληκτρολογώντας το όνομα του αρχείου ή μέρη του στη γραμμή αναζήτησης.

Αποθήκευση Ανακτημένων Αρχείων

Επιλογή αρχείων Stellar Data Recovery

Όλα τα αρχεία είναι επιλεγμένα από προεπιλογή. Έπρεπε να αποεπιλέξουμε χειροκίνητα τα αρχεία που δεν θέλαμε να ανακτήσουμε κάνοντας κλικ στα τσεκαρισμένα κουτάκια δίπλα τους. Ευτυχώς, μπορούσαμε να αποεπιλέξουμε ολόκληρους φακέλους ή συγκεκριμένους τύπους αρχείων χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές προβολές.

Κάναμε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση στο κάτω μέρος της οθόνης μας και μπορέσαμε εύκολα να επιλέξουμε μια τοποθεσία για να αποθηκεύσουμε τα ανακτημένα αρχεία.

Αποτελέσματα Ανάκτησης

Για να έχουμε μια εικόνα, το USB flash drive που σκανάραμε περιείχε 9 αρχεία με συνολικό μέγεθος αρχείων 270 MB. Αποτελούνταν από 5 βίντεο και 4 φωτογραφίες με διάφορες επεκτάσεις. Παρ’ όλα αυτά, το Stellar Data Recovery βρήκε πολύ περισσότερα από αυτά· το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων θα προσπαθήσει να επαναφέρει ότι μπορεί, συμπεριλαμβανομένων αρχείων πολλών ετών (ενίοτε, δεκαετιών) που δεν έχουν αντικατασταθεί ή αντικαταστάθηκαν μόνο μερικώς.

Εδώ είναι τα ακριβή αποτελέσματα της προσπάθειας ανάκτησης που παρουσιάσαμε παραπάνω:

Παράμετρος Αποτέλεσμα
Αριθμός αρχείων που βρέθηκαν 3,999 (47 φάκελοι)
Συνολικό μέγεθος βρεθέντων δεδομένων 3.66 GB
Χρόνος σάρωσης 25 λεπτά
Μέγεθος συσκευής αποθήκευσης 16 GB

Τιμολόγηση

Το Stellar Data Recovery διαθέτει 3 διαφορετικά επίπεδα συνδρομών και μια δωρεάν έκδοση δοκιμής.
Πολλές από τις εντυπωσιακές δυνατότητες του Stellar Data Recovery είναι διαθέσιμες μόνο για ορισμένες κατηγορίες, και η πλοήγηση στις πολυάριθμες σελίδες τιμολόγησης της επίσημης ιστοσελίδας μπορεί να είναι κουραστική. Για να σας βοηθήσουμε να επανεξετάσετε όλες τις κατηγορίες αδειών πιο γρήγορα, συγκεντρώσαμε όλες τις λεπτομέρειες τιμολόγησης της εφαρμογής στον παρακάτω πίνακα.

Τύπος Άδειας Σημαντικά Χαρακτηριστικά Τιμή για Windows Τιμή για Mac
Δωρεάν Απεριόριστη σάρωση και προεπισκόπηση, 1 GB δωρεάν ανάκτηση, S.M.A.R.T Δωρεάν Δωρεάν
Τυπικό Όλα στο Δωρεάν, απεριόριστη ανάκτηση δεδομένων, υποστήριξη BitLocker $39.99 ανά μήνα, $49.99 ανά έτος, $99 για άδεια χρήσης εφ’ όρου ζωής $69.99 ανά έτος, $129 για άδεια χρήσης εφ’ όρου ζωής
Επαγγελματικό Όλα στο Τυπικό, ανάκτηση διαμερισμάτων, ανάκτηση CD/DVD, δημιουργία εικόνας δίσκου, κλωνοποίηση δίσκου $69.99 ανά μήνα, $69.99 ανά έτος, $149 για άδεια χρήσης εφ’ όρου ζωής $89.99 ανά έτος, $149 για άδεια χρήσης εφ’ όρου ζωής
Πριμοδότηση Όλα στο Επαγγελματικό, επισκευή κατεστραμμένων φωτογραφιών και βίντεο, εξαγωγή μικρογραφιών $79.99 ανά μήνα, $99.99 ανά έτος, $199 για άδεια χρήσης εφ’ όρου ζωής $99.99 ανά έτος, $199 για άδεια χρήσης εφ’ όρου ζωής

Stellar Data Recovery έναντι Ανταγωνιστών

Ένας καλός τρόπος για τους χρήστες να κρίνουν αντικειμενικά την αξία ενός λογισμικού είναι να το συγκρίνουν με τους κοντινότερους ανταγωνιστές του. Στον παρακάτω πίνακα, συγκρίνουμε το Stellar Data Recovery με τρεις άλλες εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων που είναι παρόμοιες σε φήμη και ωριμότητα αγοράς. Οι παράμετροί μας καλύπτουν την τιμολόγηση, τις δυνατότητες δωρεάν δοκιμής και τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους.

Λογισμικό Ανάκτησης Δεδομένων Τιμή Τύποι Συνδρομών Δωρεάν Δοκιμή Καλύτερες Λειτουργίες
Stellar Data Recovery $39 ~ $99.99 (Windows), $69.99 ~ $199 (Mac) Μηνιαία (μόνο για Windows), ετήσια, εφ’ όρου ζωής 1 GB δωρεάν ανάκτηση δεδομένων Καλός σάρτης υπογραφών, χρήσιμοι τύποι προβολής, εργαλεία επισκευής φωτογραφιών και βίντεο
Disk Drill $79.99 (άδεια χρήσης 2-σε-1 για και τις εκδόσεις Windows και Mac) Εφ’ όρου ζωής 500 MB δωρεάν ανάκτηση δεδομένων (μόνο για Windows) Καλή απόδοση όλων των τύπων σάρωσης, η έκδοση Mac μπορεί να ανακτήσει συσκευές iOS και Android, διαχειρίζεται πολύ καλά πολλά σενάρια απώλειας δεδομένων
EaseUS Data Recovery Wizard $69.95 ~ $149.95 (Windows), $89.95 ~ $169.95 (Mac) Μηνιαία, ετήσια, εφ’ όρου ζωής 2 GB δωρεάν ανάκτηση δεδομένων Περιβάλλον φιλικό προς αρχάριους, καλή απόδοση γενικά
R-Studio $79.99 (Windows, Mac, και Linux) Εφ’ όρου ζωής Απεριόριστη δωρεάν ανάκτηση δεδομένων αλλά μόνο για αρχεία που είναι 20 KB και κάτω Προηγμένη υποστήριξη RAID και ανάκτηση δικτύου, πολύ προσαρμόσιμη σάρωση, μεγάλη σουίτα λειτουργιών, ιδανικό για τεχνικούς

Ετυμηγορία

Το Stellar Data Recovery κάνει πολλά πράγματα σωστά – έχει μια ωραία διεπαφή, παρέχει επαρκείς δυνατότητες ανάκτησης και διαθέτει μοναδικά εργαλεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες εφαρμογές.

Γενικά, μερικοί από τους ανταγωνιστές του παρέχουν καλύτερη αξία για τα χρήματα που δαπανώνται. Ωστόσο, είναι μια πολύ σταθερή επιλογή για την ανάκτηση αρχείων (ιδίως φωτογραφιών και βίντεο) που χάθηκαν λόγω τυχαίας διαγραφής ή μορφοποίησης. Τα εργαλεία επισκευής του μπορούν ακόμα να δώσουν στους χρήστες μια καλύτερη ευκαιρία να αποκαταστήσουν αρχεία που έχουν μερικώς αντικατασταθεί.

Ωστόσο, οι χρήστες που αντιμετωπίζουν πολύ πιο σύνθετα σενάρια απώλειας δεδομένων (RAW σύστημα αρχείων, σοβαρή διαφθορά κ.λπ.) μπορεί να βρουν ότι το Stellar Data Recovery δεν επαρκεί.
Συνολικά, πιστεύουμε ότι το Stellar Data Recovery αξίζει πολλά από τη φήμη του, αλλά υπάρχουν τομείς όπου η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις.

Avatar photo
Ο Alejandro είναι ένας συγγραφέας τεχνολογίας που ειδικεύεται στην αυτο-επιδιόρθωση δεδομένων και στην επισκευή υπολογιστών. Έχει πρακτική εμπειρία με την επιδιόρθωση υπολογιστών από την εργασία του μερικής απασχόλησης στο κατάστημα του θείου του ως παιδί, όπου εναλλάσσεται μεταξύ χειρωνακτικής εργασίας και διαβάσματος. Σήμερα, συνεχίζει με επιμέλεια να βοηθά τους ανθρώπους να λύσουν τα τεχνολογικά τους προβλήματα μέσω της εργασίας του στην 7data.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.