Stellar Data Recovery anmeldelse 2024: Fordele Ulemper & Prissætning

Avatar photo
Skrevet af
Godkendt af
43

stellar data recovery reviewStellar Data Recovery har etableret sig som et af de oftest nævnte data recovery-programmer på nettet. Vi bemærkede dog, at mange artikler, der omtalte appen, ofte udelod afgørende detaljer eller analyser for korthedens skyld, hvilket kunne have hjulpet brugerne betydeligt med at træffe den bedst mulige beslutning for deres personlige behov.

Så vi har skabt den mest omfattende, værdifulde og letforståelige anmeldelse af Stellar Data Recovery (både Mac- og Windows-versionerne) i 2024. Vores dækning inkluderer en demonstration af appen, resultater af datarecovery i den virkelige verden og meget mere. Læs videre!

Kort oversigt over Stellar Data Recovery til Mac og Windows

Vi starter med et kort overblik over Stellar Data Recovery-appen. I dette afsnit vil vi hurtigt gå igennem programmets vigtigste egenskaber, såsom dets krav, fordele og ulemper, samt pris. Dette indhold bør give dig de nøglefaktorer, der kunne have en betydelig indflydelse på din beslutning om at bruge værktøjet, og tilvejebringe nyttig sammenhæng for resten af artiklen.

Systemkrav:

 • 4 GB RAM
 • 250 MB ledig diskplads
 • Windows 7, 8, 10, og 11
 • MacOS Catalina 10.12 til macOS Sonoma 14 (64-bit)

Pros

 • Enkelt og tilgængeligt interface
 • Flere nyttige visninger for fundne filer
 • Imødekommende supportteam
 • Godt sæt af funktioner, inklusive S.M.A.R.T., oprettelse af sikkerhedskopier og diskkloning
 • Mulighed for at tilføje brugerdefinerede filsignaturer
 • Reparation af video og fotos (kun for tredje niveau eller “Premium” licenser)
Cons
 • Både skanning og gendannelse tager længere tid sammenlignet med andre apps
 • Det virkede ikke med en USB med et korrupt filsystem, og det kan ikke skanne diske uden et filsystem
 • Forhåndsvisningsfunktionen er langsom og virker kun for begrænsede filtyper (og kun op til 100 MB i filstørrelse)
 • Genkender færre filsignaturer sammenlignet med andre apps
 • Oplyser ikke brugerne om dårlige sektorer; manglende hensyntagen til dårlige sektorer kan være katastrofalt for gendannelsesforsøg
 • En smule dyrere sammenlignet med andre apps i betragtning af hvad den tilbyder, og mange nøglefunktioner er kun tilgængelige for tier 2 licenser ("Professional") eller højere (f.eks. oprettelse af diskbilleder, gendannelse af data fra RAW-filer, genopretning af ubootbar harddisk osv.)

Mest Egnet Til

Mens de fleste data recovery programmer ser ens ud ved første øjekast, har sådanne apps unikke karakteristika, der gør dem bedre egnet til bestemte brugs situationer. Med andre ord, der er ikke noget “one-size-fits-all perfekt recovery app” – du bliver nødt til at vælge en, der bedst opfylder dine behov.

For at hjælpe dig har vi analyseret Stellar Data Recoverys funktioner, styrker og begrænsninger. Her er scenarierne, hvor vi anbefaler denne app mest:

 • Begyndere, der ønsker et simpelt og praktisk interface
 • Skanning af ikke-RAW og uproblematiske lagringsdiske (f.eks. ingen dårlige sektorer, booter korrekt, osv.)
 • Brugere, der har brug for (og er villige til at betale for) værktøjer til gendannelse og reparation af video og billeder; vi kan garantere, at de virker

Jo mere dette gælder for dig, jo bedre.

Gendanner en masse billeder takket være gallerivisning (bemærk at almindelige filsignaturer understøttes, men du skal muligvis tilføje brugerdefinerede filsignaturer afhængigt af dine data. Forhåndsvisningsgrænser gælder desuden kun op til 100 MB pr. fil)

Funktioner i Stellar Data Recovery

Denne sektion dækker over Stellar Data Recoverys vigtigste funktioner, sammen med korte beskrivelser for hver enkelt. Selvom der er plads til forbedring, var vi imponeret over, at denne app havde de værktøjer, vi forventer i moderne premium datagendannelsessoftware. Den tilbød endda yderligere værktøjer, som andre apps normalt ikke tilbyder.

 • Understøttelse af flere lagringsenheder – Udover deres respektive systemdrev kan både Mac- og Windows-versionerne af denne app gendanne data fra harddiske, SSD’er, SD-kort (og andre hukommelseskort), USB-flashdrev, CD’er og DVD’er. Gendannelse af data fra mobile enheder er tilgængelig i separate apps (med separate licenser).
 • 3 scanningstyper – Dyb scanning, hurtig scanning og signaturscanning er alle tilgængelige på denne app. Dog er dens signaturscanning langt overlegen sammenlignet med de andre to.
 • Understøttelse af filsystemer – Windows-versionen af denne app understøtter gendannelse fra NTFS, FAT32 og ExAT filsystemer, mens Mac-versionen understøtter gendannelse fra HFS+ og APFS filsystemer.
 • Filgennemseværktøjer – Brugere kan søge efter specifikke filer, filtrere data efter type, gennemse filer i træstruktur og forhåndsvise almindelige filtyper (kun op til 100 MB i filstørrelse).
 • Grundlæggende RAID-gendannelse – Kan gendanne data fra RAID 1, 0 og JBOD.
  Billedbackup og diskkloning – Brugerne kan skabe diskbilled-backups eller klone hele diske til en anden lagringsenhed.
 • Reparationsværktøjer til fotos og videoer – Licenser på niveau 2 og 3 giver brugerne mulighed for at reparere beskadigede fotos og videoer (hvilket ofte sker under forsøg på gendannelse)
 • S.M.A.R.T. – Denne app kan tjekke S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) på interne drev kun.

Seneste app-opdateringer

Stellar Data Recovery er blevet opdateret til version 11.6.0, som har medført forbedringer af dens generelle kompatibilitet og scanningseffektivitet. Her er essensen af appens seneste ændringer:

 • Forbedret understøttelse af filtyper – Antallet af filtyper, som appen genkender, er øget (271 formater inden for billeder, videoer, dokumenter, lydfiler og mere).
 • Forbedret understøttelse af filsystemer – Understøttelsen er forbedret for alle større filsystemer: APFS og HFS+ (Mac), ExFAT, FAT32 og NTFS (Windows).
 • Fejlrettelser – Problemer med nedbrud og korruption under scanning er blevet løst, samt eventuelle problemer relateret til brugergrænsefladen.
 • Generelle optimeringer – Appen er blevet opdateret til at fungere på de seneste styresystemer og processor chips

Resultater af test af datarekonstruktion i praksis

Denne sektion giver fuld dækning af vores erfaringer med Stellar Data Recovery. Nedenfor demonstrerer vi appens installation, opsætningen af scanningen, gennemsyn af de gendannede filer og gemning af dem på en sikker placering. På hvert trin sørgede vi for at udforske så mange af appens funktioner, der er relevante for den gennemsnitlige bruger.

I slutningen af dette afsnit har vi opstillet vores gendannelsesresultater baseret på den nøjagtige gendannelsesoperation, vi demonstrerer nedenfor. På denne måde sigter vi mod at vise dig præcis, hvad du kan forvente, når du bruger Stellar Data Recovery, så du kan træffe den mest informerede beslutning muligt.

Installation

Installationsguiden for Stellar Data Recovery

At downloade og installere Stellar Data Recovery var lige så let som at klikke på en download-knap på deres officielle hjemmeside.

På Mac er installationen en smule mere besværlig – i stedet for et direkte download link på hjemmesiden sendte teamet os en e-mail med et link til en anden side, der indeholder den egentlige downloadbare fil.

Da EXE- eller DMG-filen var hentet, var selve installationen lige så ligetil. På Windows blev vi mødt af en velkendt installationsguide. På Mac blev vi bedt om at kopiere appen til mappen Programmer.

Vi stødte ikke på nogen malware eller andre skadelige/uredelige elementer i løbet af download- og installationsprocesserne. 👍

Scanning & Gendannelse

I denne sektion vil vi demonstrere vores faktiske forsøg på at gendanne data fra et USB-flashdrev ved hjælp af Stellar Data Recovery. Til sidst vil vi opstille vores resultater i en tabel.

Filtype & Valg af kilde

Stellar Data Recovery filtypevalgsmenu

Stellar Data Recovery bad os vælge filtyperne, vi ønsker at gendanne, og enheden vi ønsker at gendanne dem fra.

Vi sætter pris på muligheden for at vælge datatyper, da det giver os mulighed for at prioritere bestemte data (om nødvendigt) og forkorte scanningstiden. Det giver os også mulighed for at undgå at spilde tid og ressourcer ved at fravælge filtyper, vi ikke har brug for.

Menu til valg af kilde for Stellar Data Recovery

Vi bemærkede, at vi specifikt skulle aktivere Dyb skanning ved at bruge en kontakt nederst i menuen. Vi foretrækker værktøjer, der bruger alle skanningstider automatisk, men dette afhænger af brugerens præferencer.

Gennemsyn af gendannede filer

Stellar Data Recovery gendannet filliste i trævisningstilstand

Stellar Data Recovery gav os tilstrækkelige funktioner til bekvemt at sortere, organisere og finde vores manglende filer. Her er en hurtig liste:

 • Flere visninger – Klassisk Liste, Fil Liste og Slettet Liste visninger har gjort det muligt for os at organisere fundne filer, og du kan se dem som en liste, ikoner (nyttige til billeder og videoer), som kolonner eller med cover flow.
 • Forhåndsværktøj – Vi kunne dobbeltklikke på en fil for at vise en forhåndsvisning i et andet vindue.
 • Søgefelt – Vi søgte nemt efter specifikke filer ved at taste deres filnavn eller dele af deres filnavn i søgefeltet.

Gemning af gendannede filer

Filvalg for Stellar Data Recovery

Alle filer er valgt som standard. Vi var nødt til manuelt at fravælge de filer, vi ikke ønskede at gendanne, ved at klikke på de afkrydsede bokse ved siden af dem. Heldigvis kunne vi fravælge hele mapper eller visse filtyper ved at bruge de forskellige visninger.

Vi klikkede på Gendan-knappen i bunden af vores skærm og kunne nemt vælge en placering for at gemme de gendannede filer.

Resultater af Gendannelse

Til kontekst, USB-nøglen vi scannede indeholdt 9 filer med en samlet filstørrelse på 270 MB. De bestod af 5 videoer og 4 billeder med forskellige filtyper. Imidlertid fandt Stellar Data Recovery meget mere end det; datagendannelsessoftware vil forsøge at gendanne alt, hvad den kan, inklusive mange år gamle (nogle gange årtier gamle) filer, som ikke var overskrevet eller kun delvist overskrevet.

Her er de præcise resultater af genopretningsforsøget, vi demonstrerede ovenfor:

Parameter Resultat
Antal fundne filer 3.999 (47 mapper)
Total størrelse af fundne data 3,66 GB
Scanningstid 25 minutter
Størrelse af lagerenhed 16 GB

Priser

Stellar Data Recovery har 3 forskellige abonnementstrin og en gratis prøveversion.
Mange af Stellar Data Recoverys imponerende funktioner er kun tilgængelige for bestemte niveauer, og det kan være trættende at navigere rundt på den officielle hjemmesides adskillige prissider. For at hjælpe dig med at gennemgå alle licensniveauer hurtigere har vi samlet alle appens prisoplysninger i tabellen nedenfor.

Licens Type Bemærkelsesværdige funktioner Windows Pris Mac Pris
Gratis Ubegrænset scanning og forhåndsvisning, 1 GB gratis gendannelse, S.M.A.R.T Gratis Gratis
Standard Alt i Gratis, ubegrænset datagendannelse, BitLocker-understøttelse $39.99 pr. måned, $49.99 pr. år, $99 for en livstidslicens $69.99 pr. år, $129 for en livstidslicens
Professionel Alt i Standard, gendannelse af partitioner, gendannelse fra CD/DVD, oprettelse af diskbillede, diskkloning $69.99 pr. måned, $69.99 pr. år, $149 for en livstidslicens $89.99 pr. år, $149 for en livstidslicens
Premium Alt i Professionel, reparation af ødelagte billeder og videoer, ekstraktion af miniaturbilleder $79.99 pr. måned, $99.99 pr. år, $199 for en livstidslicens $99.99 pr. år, $199 for en livstidslicens

Stellar Data Recovery kontra konkurrenterne

En god måde for brugere at objektivt bedømme en softwares værdi på er at sammenligne den med dens nærmeste konkurrenter. I tabellen nedenfor sammenligner vi Stellar Data Recovery med tre andre data recovery-apps, der er sammenlignelige i omdømme og markedets modenhed. Vores parametre dækker prisfastsættelse, gratis prøveversionskapaciteter og deres bedste funktioner.

Data Recovery Software Pris Abonnementstyper Gratis prøve Bedste funktioner
Stellar Data Recovery $39 ~ $99.99 (Windows), $69.99 ~ $199 (Mac) Månedlig (kun Windows), årlig, livstid 1 GB gratis data recovery God signatur scanner, nyttige visningstyper, værktøjer til reparation af fotos og videoer
Disk Drill $79.99 (2-i-1 licens til både Windows og Mac-versioner) Livstid 500 MB gratis data recovery (kun Windows) God ydeevne af alle scantyper, Mac-version kan gendanne iOS og Android enheder, håndterer flere data tab scenarier meget godt
EaseUS Data Recovery Wizard $69.95 ~ $149.95 (Windows), $89.95 ~ $169.95 (Mac) Månedlig, årlig, livstid 2 GB gratis data recovery Brugervenligt interface, god all-round ydeevne
R-Studio $79.99 (Windows, Mac, og Linux) Livstid Ubegrænset gratis data recovery men kun for filer der er 20 KB og nedenfor Avanceret RAID support og netværksgendannelse, meget tilpasningsbar scanning, enorm suite af funktioner, fantastisk for teknikere

Dom

Stellar Data Recovery gør mange ting rigtigt – den har et flot interface, tilbyder tilstrækkelige gendannelsesfunktioner og har unikke værktøjer, der får den til at skille sig ud fra andre apps.

Generelt giver nogle af dets konkurrenter mere værdi for pengene. Dog er det et meget solidt valg til at gendanne filer (især fotos og videoer), der er gået tabt på grund af et uheld eller formatering. Dets reparationsværktøjer kan endda give brugerne en bedre chance for at genoprette filer, der er blevet delvist overskrevet.

Dog kan brugere, som står over for meget mere komplekse scenarier med tab af data (RAW-filsystem, alvorlig korruption osv.), finde Stellar Data Recovery utilstrækkelig.
Generelt mener vi, at Stellar Data Recovery fortjener meget af sit ry, men der er områder, hvor appen kunne bruge betydelige forbedringer.

Avatar photo
Alejandro er en tekniskskribent, der specialiserer sig i gør-det-selv datagendannelse og computerreparation. Han har praktisk erfaring med at reparere computere fra at have arbejdet deltid i sin onkels butik som barn, hvor han skiftede mellem praktisk arbejde og lektier. I dag fortsætter han med at hjælpe folk med deres tekniske problemer gennem sit arbejde hos 7data.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.